Tar du utfordringen? Lær hunden din styrkeøvelser og vinn!

Sponset

Jess demonstrerer styrkeøvelser på "Agility på torget" i Brumunddal i sommer. Foto: Helene Marie S. Paalsrud.

Jess demonstrerer styrkeøvelser på «Agility på torget» i Brumunddal i sommer. Foto: Helene Marie S. Paalsrud.

Hver måned framover har jeg tenkt å vise dere en styrkeøvelse for hund, med forslag til innlæringsmetode. Tanken er at dere skal trene på øvelsen med deres egen hund, og sende inn video av resultatet.

Blant de innsendte bidragene trekkes det hver måned ut en vinner som får en premie fra Agria!

Første utfordring publiseres søndag 26. februar. Følg med på bloggen og AgilityJeanette på Facebook!

 

Publisert i fysisk trening, helse, konkurranse, Opptrening etter skade, video | Skriv en kommentar

VM/Nordisk-uttak også i år

Påmeldingen til uttak 2017 er sendt inn!

Påmeldingen til uttak 2017 er sendt inn!

Da er påmeldingen til uttak 2017 sendt inn!

Dette blir fjerde gang Tequila og jeg skal gå uttak. Vi har kvalifisert oss til to VM og tre nordiske mesterskap tidligere. Målet er å komme med i troppen til begge mesterskapene.

Landslagsuttaket består av til sammen av åtte løp – fire i agility og fire i hopp. Poengene fra ekvipasjens tre beste agility- og tre beste hoppløp legges sammen. Fire får plass i VM-troppen, ti i Nordisk-troppen.

Uttaksstevnene i 2017 er:
◾Romerriksstevnet (Nannestad & Eidsvoll) 20. mai – 21. mai
◾Trønderhelga (Nidaros) 17. juni – 18. juni

Mer informasjon på landslagets hjemmesider.

Jeg har bestemt meg for å ikke være med på uttaket til European Open i Italia i juli. Både på grunn av at det er vanskelig å få fri fra jobb akkurat da, og fordi jeg heller vil prioritere stevner hvor vi får gått flere løp, og da helst med begge hundene. Jeg har meldt meg på Dania cup i Danmark i stedet, og håper vi er blant de heldige som får være med på ukesstevnet der 🙂

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Dobbeltside om agility i avisa

Agility har fått god plass på sporten.

Agility har fått god plass på sporten.

Etter helgas agilitystevne i Moelv kom det to sider på trykk i sportsseksjonen til Ringsaker blad i dag.

Hovedsaken kan leses her!

Les også: «Mediene skriver aldri om oss som driver med hund»

Jess snek seg også med på et av bildene:

Jess poserer!

Jess poserer!

Publisert i agility, konkurranse | Skriv en kommentar

Oppturer og nedturer om hverandre!

La oss begynne med oppturene – Jess og jeg finner bedre og bedre flyt sammen for hvert stevne, og denne helgen gikk hun en hel agilitybane (vel, hun glemte en tunnel og noen hopp) MED felt! Og det gikk bra! Vanvittig moro!

Jeg og Jess, klare for start. Foto: Karin Håland.

Jeg og Jess, klare for start. Foto: Karin Håland.

Gleder meg til enda flere ting begynner å klaffe. Vi har brukt mye tid på å trene felt, tette svinger og slalom. Nå kan turen komme til flere ting.

På hoppløpet i dag hadde vi beste tid, men to riv på grunn av for sen svingkommando fra meg. Kanskje kan det første nappet vårt komme på neste stevne?

Det var også veldig hyggelig å få besøk av venner og familie som heiagjeng!

Nedturen var det Tequila som sto for denne helgen. Vi fungerte ikke sammen som det teamet vi pleier å være. Farten var heller ikke den beste, men vi får bare jobbe det opp igjen fram mot neste stevne, og teste på nytt der! Vil ha en bedre følelse før uttakene begynner.

Selv om det ikke ble noen resultater å skryte av er jeg veldig fornøyd med årets stevne på hjemmebane! Neste stevne blir Stovner for Jess.

Publisert i agility, bom, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

SuperFeltTrening, SuperTurer og SuperBowl med Claudia!

I helgen har jeg hatt besøk av Claudia Zenner fra Tyskland, som har søsteren til Jess. Hun kom på besøk uten hund, for en jentehelg i Norge 🙂

Lørdag tok jeg henne med på hundekjøring på Sjusjøen. Selv om det var tåkete hadde vi en flott tur på 15 kilometer. Søndag fikk hun også prøve kickspark med Jess og mamma sine hunder, så i dag dro hun hjem med mange nye treningsideer 😉

Vi hadde også en veldig morsom treningsøkt i hallen, hvor jeg fikk pushet grensene til Jess (og meg selv) litt mer når det gjelder felt. Blindbytter var vanskelig for henne, men med meg på en side i fart gikk det veldig fint, selv om jeg trakk henne til meg eller pushet ut. Økta gikk veldig fint, bare se!

 

I natt satt vi oppe hele natta og så på SuperBowl, og kampen ble riktig så spennende etter hvert, selv om første halvdel gikk trått. Etterpå var det bare å holde seg våken til hun skulle kjøres på toget, som gikk fra Moelv ti på seks om morgenen. For ikke å glemme jobb etter det, og straks trening.

Oppe hele natta for å se på SuperBowl!

Oppe hele natta for å se på SuperBowl!

Noe sier meg at jeg kommer til å sove godt i natt!

Takk for en morsom og inspirerende helg!

Takk for en morsom og inspirerende helg!

 

 

Publisert i agility, bom, video | Skriv en kommentar

En sjeldent god treningsøkt!

Onsdag skulle jeg ha trening med Team Hennagarden på kvelden, derfor ble det hvile på Max og Tequila (sistnevnte er i god form, men holdes fortsatt i bånd for sikkerhets skyld!), og trening på Jess før økta deres startet. Vi fikk en sjeldent god økt!

Først trente jeg litt felt. Jeg må skjerpe meg på det slik at vi kommer videre snart… Og det hun gjorde var veldig oppløftende! Flere gode treff både rett fram (det er hun ganske stabil på) og med sving. YES!

Slalom kjørte vi også med litt utfordringer på inngangen. Hun slet litt med det på kurset med Eli Beate, men nå gikk også det overraskende bra – selv med tunnel midt i fleisen!

Avsluttet med å minne litt om verbale kommandoer på hopp fra avstand og ulike vinkler. Der gjettet hun litt uten hjelp fra mitt kroppsspråk, så det må vi øve mer på!

Håper på flere slike økter framover!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

«Better safe than sorry»

Sponset

Tequila fikk iset ned det venstre beinet sitt etter gårsdagens trening.

Tequila fikk iset ned det venstre beinet sitt etter gårsdagens trening.

«Å nei, ikke nå igjen», tenkte jeg da Tequila begynte å halte på gårsdagens trening. Det var ikke lett å se, men jeg kjenner henne såpass godt at jeg fort ser om hun går urent. I skritt var det lett å se at noe ikke var helt som det skulle. Hun hadde haltet litt på tur søndag og, men da tenkte jeg det sikkert var snø i potene som var årsaken, siden hun er veldig var på det.

Etter å ha opplevd skade i en tå på samme bein tidligere fryktet jeg det verste, og bestilte time hos Nordisk heste- og hundeterapiskole for sjekk.

Heldigvis var det ingen åpenbare funn. Hun virket litt øm i venstre skulder, og ble behandlet med laser. Nå blir det kontrollert mosjon i bånd de neste dagene, så får vi håpe at hun bare har fått en smell i lek med Jess som går over!

Husk at det er karantenetid for laser om man skal konkurrere, mer om det her!

På veg hjem stoppet vi innom for å hente noen nye sekker med mat til hundene. Jess har blitt veldig tynn i skisesongen, derfor kjører vi på med sportsvarianten for hennes del fra nå av. På veterinærsjekk sist uke veide hun bare 14 kilo! Nå skal hun opp i vekt igjen 🙂

Jess og Max er fornøyde med påfyll av mat! Max er forøvrig avbildet på den lille sekken :)

Jess og Max er fornøyde med påfyll av mat! Max er forøvrig avbildet på den lille sekken 🙂

Publisert i helse | Skriv en kommentar

God hjelp til å gjøre svake punkter sterkere!

Mange gode innspill å ta med seg videre i treningen.

Mange gode innspill å ta med seg videre i treningen.

I helga har jeg og Jess vært på kurs med Eli Beate Sæther, som blant annet fikk med seg en 2. plass i fjorårets VM. Når en siste liten-plass på kurs dukket opp samme dag som helga ble fri var det bare å kaste seg på, og jeg angrer ikke!

Banene inneholdt mange elementer som er blant våre svake punkter – perfekt! Det er jo de tingene jeg trenger hjelp med – ikke det vi allerede kan.

Å trekke hunden mot meg, samt å få Jess til å ta hindre som står parallelt med løperetningen på rettstrekker har vært en utfordring. Blikket er helt klart et viktig verktøy for min del, og jeg har nok ikke vært flink nok til å bruke det på riktig måte – da er det jo ikke rart hunden løper forbi heller! Jeg ble litt mer bevisst på det etter kursene og treningene i Tyskland, men fikk en ny vekker i helgen – moro!

Selvstendighet og hinderdiskriminering fikk vi også jobbet med – gull verdt! Også må jeg huske å bruke svingkommandoene, som Jess tross alt er ganske god på 😛 Hva skal man vel med dem om de ikke blir brukt, hehe.

Vi skal trene for Eli Beate igjen om en måned – det gleder jeg meg til! Før den tid står besøk av Claudia Zenner på programmet neste helg, og etter det igjen er det stevne på hjemmebane i Moelv 🙂

Publisert i agility, Jess | Skriv en kommentar

Ulike hunder, ulike behov

Senior Max, lille rutinerte Tequila og store, unge og spreke Jess. Alle tre har ulike behov når det gjelder både mosjon og trening.

Senior Max, lille rutinerte Tequila og store, unge og spreke Jess. Alle tre har ulike behov når det gjelder både mosjon og annen type trening.

De fleste som har flere hunder i en flokk kjenner kanskje igjen utfordringen: Alle har ulike behov. Hvordan skal man klare å tilfredsstille hver og en av hundene i en hektisk hverdag?

I min egen flokk har jeg pensjonisten Max på ti år, som rett og slett er en sinke for de to andre. Han er ikke lenger så rask, og blir i tillegg sliten på de tøffeste turene. Hjernetrim og styrketrening derimot, det elsker han.

Tequila på seks år elsker å være med på alt som skjer, og henger bra med på skiturer og annen fysisk trening. Agilitytrening trenger hun ikke så mye av, hun virker best med minst mulig av den typen trening.

Så er det Jess på to år, som også har et stort aktivitetsbehov både mentalt og fysisk. Det må gjerne gå unna i en rasende fart, og hun får «aldri» nok. Hun er også større enn de andre, noe som også spiller inn.

Hvordan klare å gi alle tre en god dag?

Noen ganger deler jeg dem. I dag for eksempel, har de to små vært på tur i skogen, før jeg og Jess dro på fjellet for en skitur i høyt tempo. Andre ganger har jeg rett og slett ikke tid til å dele dem. Da er for eksempel en tur med kicksparken et godt alternativ. Da kan Jess trekke og få brukt seg skikkelig. Tequila løper ved siden av og får god løpetrening som ikke blir for hard. Pensjonisten sitter rett og slett i kurven. Han må jo også være med! Han får være med på opp- og nedvarmingen, men trives best i kurven når jentene løper:

Det er ikke alltid like enkelt å gjøre alle fornøyde, men tenker man litt kreativt og er bevisst på det lar det seg stort sett gjøre 🙂

Publisert i fysisk trening, helse, Jess, Max, Meninger, Tequila, video | Skriv en kommentar

Bestetider på begge i Bø!

Tequila kom blant annet på en 2. plass i hopp søndag. Max hentet premiene. Foto: Mette Elin Sandbakken.

Tequila kom blant annet på en 2. plass i hopp søndag. Max hentet premiene. Foto: Mette Elin Sandbakken.

Årets første stevne er overstått, og det ble en god start på sesongen fordi:

  • Tequila hadde beste tid i agility small 3 på lørdag. Havnet på 6. plass med 5 feil og tiden 34.18, vinneren hadde 34.28)
  • Jess gikk slalominngang i begge hoppløpene sine! HURRA!
  • Jess hadde nest beste tid i hopp 2 large på lørdag, selv med en vegring som hun brukte litt tid på. Gikk i mål på 31.01 med fem feil. Raskeste tid i banen var 29.40.
  • Tequila fikk en 2. plass i hopp small 3 søndag.

Jess sine løp:

Tequila sine løp:

Litt å jobbe med er det selvsagt også. Først og fremst må Jess bli på start, vi har hatt to tjuvstarter i helga. Hun var slik sist hun hadde løpetid også, men uansett – det må vi bli bedre på! Hun må også bli mer selvstendig og bli tryggere på hinderne. Og JEG må lære meg å stole på henne. Noe som var positivt var at hun har blitt bedre å få kontakt med i startområdet – det har vært en utfordring for henne å se andre hunder ha det kult i banen.

Når det gjelder Tequila fungerte hun veldig bra. Hun har hatt agilityfri i 1,5 måned nå, med god effekt. Motivasjonen var på topp og farten god! Svingene var ikke så verst, men jeg trøkket ikke til bra nok på verken i svinger eller på rettstrekker. Hun har prestert jevnt og godt i helga, men vi må trene vippe…! Også må føreren huske å ta seg sammen på siste løp, slik at hun husker banen… Sove kan man gjøre hjemme.

Gleder meg til neste stevne, som er på hjemmebane i Limtrehallen i Moelv andre helga i februar! Nye muligheter, og kanskje kan vi glede oss over flere pallplasseringer der?

 

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar