Her finner du startlister, lagoversikt og link til streaming av Nordisk!

Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi

Helgens nordiske mesterskap i Finland streames av den finske agilityforeningen og Koirakuvat. Sendingen finner du HER.

Konkurransen holdes i Agria Eläinvakuutus Areena i Vantaa, cirka en mil fra Helsinki.

I hver konkurranse starter small, deretter medium og large.
Startlister ligger HER.

Oversikt over hvem som representerer Norge i dette mesterskapet ligger HER.

Programmet er som følger (Husk tidsforskjellen! Finland ligger en time foran Norge):

 • Fredag
 • Training:
 • 14:00-14:30 Denmark
 • 14:30-15:00 Sweden
 • 15:00-15:30 Finland
 • 15:30-16:00 Norway
 • Veterinary inspection:
 • 14:00-14:30 Finland
 • 14:30-15:00 Norway
 • 15:00-15:30 Denmark
 • 15:30-16:00 Sweden

Fredag ettermiddag er det også en internasjonal konkurranse som de som ønsker det kan delta på, men dette er ikke en del av nordisk.

 • Lørdag
  9:30 Opening ceremony
 • 10:00 Individual agility 1
 • 13:30 Team jumping 1
 • 16:00 Individual jumping
 • Søndag
 • 8:00 Team agility 1
 • 10:30 Individual agility 2
 • Closing/prize-giving ceremony
Publisert i agility | Skriv en kommentar

Vår siste treningsøkt før nordisk varte i under ett minutt

Tequila på nordisk i fjor. Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi

Det var samling for landslaget denne helgen, men der var ikke vi, da jeg hadde jobbehelg. Dermed ble den siste økta før nordisk mesterskap i Finland her hjemme.

Det vi ikke kan nå, det skal vi heller ikke nitrene på de siste dagene. Disse dagene handler om å bygge selvtillit, og det klarte vi på kveldens økt! Jeg sendte henne i slalom med vanskelig inngang, og over bommen to ganger. Hun gikk så det suste, og fikk masse belønning for innsatsen. Vi ga oss på topp, etter 43 sekunders trening. PERFEKT!

De neste dagene skal hun få svømme, sprinte litt med sin personlige hurtighetstrener Jess og lade opp til mesterskapet på best mulig måte.

Flyet til Finland går torsdag. Vi gleder oss 😀

Publisert i agility, Tequila | Skriv en kommentar

Noen mennesker (og hunder) trenger ro for å kunne prestere

Tequila og jeg på startstreken i vårt første VM i Luxemburg! Det var en utmattende opplevelse mentalt, fordi jeg ikke skjermet meg selv godt nok fra omverdenen. Foto: Ian Watts.

Både jeg og Tequila er sånn.

Det er helt sikkert noen som synes jeg er veldig rar, som tilbringer så mye tid i stolen i teltet eller borte fra folk når jeg er på stevner! Det er ikke fordi jeg ikke synes menneskene rundt meg er trivelige eller morsomme – det er av den enkle grunn at jeg trenger ro for å kunne yte mitt beste på banen.

«Man er jo på stevner for å være sosial». Nja. Jeg er nå først og fremst på stevner for å konkurrere. Jeg bruker ikke så mye tid og penger på agility for «moro skyld» – drar jeg til et stevne vil jeg at forutsetningene for at jeg skal lykkes der også skal være best mulig, og da skal en solid dose med «metime» til. Men jo da – for noen er nok den sosiale delen viktig, og da skal man selvsagt prioritere det! Så er det også slik at noen får energi av å vandre rundt og snakke med folk!

Man kjenner seg selv og sine behov best, men det er ikke nødvendigvis så lett å tørre å gjøre de tiltakene som må til! Min oppfordring er i alle fall at dersom man vet at prestasjonen eller stevneopplevelsen blir bedre av å gjøre visse grep – da er det bare å gjøre dem 🙂

I kjent positur!

Publisert i konkurranse, Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar

Vi ble invitert til NRK – få med deg innslaget her!

Tirsdag ble jeg invitert til NRK for å snakke om agility på radio, og det takket jeg selvsagt ja til!

Første del av innslaget kan du høre HER! Andre del, etter musikken, kommer du direkte til dersom du klikker HER.

Tirsdagen ble en innholdsrik dag. Den startet med en løpetur om morgenen sammen med søsteren min, Madelen. Så bar det til NRK i Lillehammer og en handlerunde, før hundene fikk en styrkeøkt i treningsrommet.

Jess og Tequila trener.

Etter det dro jeg, mamma, Madelen og Chris til Åsli ridesenter for å ri en tur. Det var kjempemoro å cruise rundt på hesteryggen i hjembygda igjen! Det er mange år siden sist.

Hele gjengen på tur!

På tampen av dagen ble det en styrkeøkt for de tobeinte, og kickbike med Jess og Tequila når temperaturen var lav nok. Ikke bare bare å trene hund disse varme sommerdagene!

Publisert i Jess, Tequila | Skriv en kommentar

JAAA! Dobbeltseier i Danmark!

Dette kan vi bli vant til 😀

En uke på Jutlandia cup i Danmark er over, og til min STORE glede ble det mange gode løp med Jess. Vi fikk med oss to 1. plasser hjem, og napp i både agility og hopp, samt opprykk i hopp. Det var også flere gode løp med fem feil og beste tid. Jess viste utrolig mye bra, og det var SÅ gøy å løpe med henne!

Tequila gikk en full bane, men fikk stort sett fri etter det. Grunnen var at jeg syntes hun skled for mye på det tørre gresset, og jeg vil ikke risikere at hun blir skadet! Noen løp kjørte vi også egne fartsbaner uten sving. Helt grei og fin trening, men skulle veldig gjerne løpt flere baner med henne!

Deilige dager på stranda!

Litt tid til kos og trening ble det også, alt fra å jobbe med balanseputer til å løpe på stranda. Ferieuka har vært helt knall for både to- og firbeinte! Tusen takk til alle som var med på å gjøre den både innholdsrik og morsom!

Publisert i agility, fysisk trening, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

Denne stevnehelgen kan vi leve lenge på!

Jess begynner å bli mer stabil! Foto: Claudia Zenner

I helgen var vi på stevnet til Årdal hundeklubb. Det var ikke bare de fantastiske omgivelsene som gjorde stevnet minneverdig. Begge hundene klinte også til med supre løp!

Tequila var bare meldt på lørdag, og hun vant begge løpene! I hopp delte vi plassen med treningskamerat Kari – utrolig godt gjort å løpe inn på samme hundredel, selv med to vidt forskjellige løsninger på banen!

Delt førsteplass! Foto: Beate Harms

Jess har kommet gjennom alle løpene sine for første gang. Dessverre med noen småfeil som gjorde at det ikke ble napp, men det gjorde egentlig fint lite når samarbeidet mellom oss føltes så bra! Hun rev et par steder, som var helt ok med tanke på at jeg begynte å mase. Hun fikk også sin første feltfeil på leeenge, men jeg tror rett og slett hun mistet balansen litt på oppgangen og at det er grunnen. Litt småtteri kan vi leve med, hun har blitt på start til og med! Nå gleder jeg meg ENDA mer til en uke med konkurranser i Danmark!

Helgen ble tilbrakt i telt.

Fantastisk stevneplass!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

DERFOR lyktes vi på uttaket, og endte opp med nordisk og VM-plass!

Juhuu, vi nådde målet om billett til nordisk og VM!

Les også: VM-klare åsmarkinger (Ringsaker Blad)

Vi kjempet virkelig for plassen, og i år følte jeg meg bedre forberedt enn noen gang tidligere. Aldri har vi vært så gode, og vi klinket til med fem feilfrie løp. Her er det jeg tror er «oppskriften» på at vi lyktes i år:

 • Vi har trappet opp styrketreningen, og kjørt den enda mer systematisk enn tidligere. Jeg har kjørt tre til fire økter med balanseball i uka, med spesielt fokus på å styrke framparten. Tequila har slitt med skader der tidligere, men det har vi klart å unngå i år. Øvelsene jeg tror har gjort det store utslaget for oss skal jeg vise dere i en egen blogg. Vi har også brukt vektmansjetter og kløv mer enn tidligere.
 • Vi har trent enda mindre agility. En kort økt i uka, kanskje to. Vi har også hatt uker helt uten agility. Vi snakker om rundt tre minutter i uka totalt. Dermed er hun supertent når hun står på startstreken.
 • Tequila har spurtet mer. Med Jess som personlig trener har hun lært seg å sprinte skikkelig, og jeg håper at den farten hun viser der også skal komme fram på agilitybanen.
 • Jeg er i bedre form enn før. Dermed er det lettere for meg å løpe mer og holde meg i bevegelse for å dra fart og skape best mulig linje for Tequila. Det er da hun er best! Selv om det veldig ofte betyr at jeg som fører må løpe den lengste vegen og ta andre veivalg enn «folk flest».
 • Jeg har blitt enda flinkere til å prioritere hvile! Både jeg og Tequila trenger mye ro, særlig gjennom så intense stevnedager som vi hadde på uttaket. Også om dette temaet kommer det egen blogg etter hvert.
 • De andre hundene ble igjen hjemme. Dermed kunne Tequila være midtpunktet for alt, og det elsker hun!

Nå er det bare å fortsette finjusteringen fram mot mesterskapene i Finland og Sverige.

Gjett om jeg gleder meg 😀

Publisert i agility, fysisk trening, konkurranse, Tequila | Skriv en kommentar

I helga skal VM-troppen 2018 plukkes ut i Bergen

Tequila har vært med i to VM tidligere, i Luxemburg og Italia. Foto: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi

…og jeg HÅPER at jeg og Tequila skal klare å kjempe oss til en plass på det laget for tredje gang!

Les også: 5.plass i VM!

Fire smallhunder får delta i VM – tre individuelt og på lag, og en som får være med som fjerdemann på laget. Årets VM arrangeres i  Kristianstad, Sverige fra 4. – 7. oktober.

Oversikt over alle ekvipasjene som skal gå uttak ligger her. De ti beste ekvipasjene fra uttaket får også være med på Nordisk mesterskap i Finland i august. Ti stykker får dra dit. Totalt er det 36 hunder som kjemper om plassene i small, som er Tequila sin størrelsesklasse.

Tidligere har uttaket foregått over flere helger, men nå skal alle løpene gjennomføres i løpet av tre dager. Det blir heftig!

Konkurransen gjennomføres innendørs på kunstgress. Veldig bra, da fjorårets uttak for mange ble ødelagt av glatt underlag.

Jeg og Tequila reiser til Bergen alene – Max og Jess blir hjemme slik at hun kan være verdens midtpunkt for noen dager. Jeg skal gjøre mitt beste for at hun skal føle seg som en superstjerne, slik at hun kan yte sitt beste 😀 Tequila har vist bra form den siste tiden, og i år har vi sluppet unna skader rett i forkant av uttaket (bank i bordet…).

Jeg har ikke hatt en så god følelse i forkant av et uttak tidligere – dette blir bra!

Publisert i agility, konkurranse, Tequila | Skriv en kommentar

Mine beste tips i sommervarmen!

På mesterskap i Tyskland i 30 varmegrader. Tar man forhåndsregler gårdet fint, men pass godt på hunden i varmen. Foto: Lars Warschow.

En skikkelig hetebølge er over oss, og hvordan kan man på best mulig måte ivareta sin firbeinte venn? Her kommer mine beste tips! De er basert på å tilrettelegge for den aktive hunden:

 • Regel nummer èn – sørg for at hunden har god tilgang på friskt vann! Er hunden din dårlig til å drikke kan det være lurt å putte noe i vannet. Man får kjøpt ulike former for pulver, som blant annet kan kompensere for væske- og elektrolyttap.
 • Unngå hard trening når det er som varmest. I verste fall kan hunden få heteslag, som kan være dødelig. Jeg har en grense på 15 varmegrader for hardere trening av hundene mine, for eksempel sykkel. Også lengre agilityøkter, joggeturer osv. prøver jeg å legge til de kjøligste timene av døgnet. Vis hensyn til hunden din om den sliter med varmen, noen takler det dårligere enn andre.
 • La hunden få kjøle seg ned i vann underveis hvis det er mulig. Jeg bader ikke hele hunden, da våt pels kan bli veldig varm når den skal bevege seg videre senere, men lar den vasse opp til magen. Svømming er en super aktivitet i varmen, så om jeg kun har ledig tid til hundetrening de varmeste timene på døgnet, lar jeg dagens aktivitet være svømming!

To typer kjøledekken. Det øverste fuktes med vann. Det nederste reflekterer sola.

 • Bruk kjøledekken! Jeg har prøvd flere varianter, men liker best i forbindelse med fysisk aktivitet er de som reflekterer sola. Da er man ikke avhengig av tilgang på vann. Disse kjøler ikke hunden ned rent fysisk, men skjermer kroppen for den stekende sola. Mine hunder takler varme på en helt annen måte etter at jeg kjøpte meg et sånt dekken! Bruker jeg dekken med vann for å rett og slett kjøle ned kroppen skjer det i så fall etter et løp, og etter at jeg har gått ned hunden litt. Før løp kjøler jeg heller ned punkter som poter og hode, for eksempel med et fuktig pusseskinn. Dette kan jeg også la hunden ligge på for å kjøle seg ned. Ligge på gress kan også ha en kjølende effekt.
 • Akklimatisering! Skal du for eksempel til en konkurranse i utlandet der temperaturforskjellen kan være stor fra det dere er vant til – sørg for at hunden har litt tid til å akklimatisere seg, altså tilpasse seg temperaturen den skal prestere i! Olympiatoppen har skrevet noen råd for mennesker, som også kan overføres til våre firbeinte atleter. Skrivet finner du her.

  Tequila får sommersveisen!
 • Børst pelsen ofte! En tettpakket pels kan fort bli veldig varm! De to minste hundene mine, som har mye pels, klipper jeg også under magen gjennom sommersesongen. De nyter det!
 • Hold deg mest mulig i skyggen. Når jeg varmer opp før et løp i sterk varme prøver jeg å gjøre det i skyggen. I startområdene på flate fotballbaner kan skygge være vanskelig å finne, men da går det jo an å være kreativ! I Sveits for noen år siden tok vi i bruk solparaply:

Ikke skygge i oppvarmingsområdet? Da er paraply en mulighet!

Tidligere har jeg også skrevet hva jeg pleier å gjøre dersom jeg er nødt til la hundene være i bilen en liten stund på varme dager – for det kan skje når man er på reise alene, og for eksempel må en rask tur inn på butikken!

Les mer her: Dette gjør du hvis du må forlate hunden i bilen på ferieturen!

Hva er dine beste tips for den aktive hunden i varmen? Legg gjerne igjen dine tips i kommentarfeltet!

Publisert i helse, Meninger | Skriv en kommentar

Tequis på toppen!

En fornøyd liten hund.

Juhuu, Tequila vant agility 3 i dag! Hun har virkelig vist god form i helgen, og varmen har ikke preget henne like mye som tidligere år. Noe av årsaken til det er fjorårets innkjøp av dekken som reflekterer sola – gull verdt for oss! Tequila hadde god fart og viste mye bra. Det har vært en fryd å løpe med henne, og en fin selvtillitsboost før NM neste helg og uttak etter det…

Hoppløpet sto vi over. Jeg valgte å trekke henne da pølsa, som vi ikke har sett i banen på noen år, ble tatt frem. Ikke har vi trent på det, skaderisikoen er høy, og med den vinkelen den var plassert i var jeg redd det KUNNE bli et fall eller at Tequila surret seg fast i duken. Så – better safe than sorry, rett før de viktige stevnene!

Jess tror jeg hadde fått solstikk i dag – agilityløpet hennes var et sammensurium av rare påfunn! I hopp gikk det heldigvis mye bedre – der var vi på nett sammen fram til tredje siste hinder. Jeg feilplasserte meg, Jess kom feil på, og rev. Jaja- avsluttet uansett med godfølelse, hurra! OG jeg tar med meg seieren i åpen på fredag i minnet 😉

 

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila | Skriv en kommentar