Følg sendingen vår fra Dogs4All!

Fra tidligere studiosending på Dogs4All.

Får du ikke med deg Dogs4All? Fortvil ikke, vi sender direkte fra alle tre dagene! Her blir det både studiosendinger, live fra ringen med kommentatorer, reportasjer og annet morsomt, firbent innhold.

Jeg skal være med som programleder lørdag og søndag, og gleder meg til det! Lørdag skal jeg også prøve å få løpt litt agility med Jess.

Du kan følge sendingen på Norsk Kennel Klubb sin Facebookside, eller via linker som ligger HER.

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Høl er høl…!

I helga har en av dagene gått med til stevne på Kløfta, og det var tydelig at Jess var veldig glad for å løpe litt agility igjen, etter at muttern har vært på ferie i to uker! Men det siste, hoppløpet, er jeg veldig fornøyd med. Sånn bortsett fra at jeg måtte orientere meg et øyeblikk, hadde hodet og kroppen vendt feil veg, slik at Jess løp inn i heeelt feil tunnell da jeg sa «gjennom»… Men høl er høl, og hun gjorde jo bare som hun fikk beskjed om! Tusen takk til Jon for filmer i dag!

I dag har Jess også gått sitt første lagløp! Det skjedde sammen med søster Hurra og Streken. Det var bare Streken som innfridde resultatmessig, men vi satser på å komme sterkere tilbake! Helt super treningsmulighet å kunne løpe lag, det gleder jeg meg til!

Ellers har helgen gått med til feiring av farmors bursdag og forberedelser til tre hektiske uker på jobb. Men håper å rekke kurs med Andy de Groote kommende uke, og til helgen er det Dogs4All 😀

Publisert i agility, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

For en utrolig kul overraskelse!

Reklame

Den falt virkelig i smak, for å si det på den måten!

I dag hadde sponsor Line Østerhagen ved Nordisk heste- og hundeterapiskole invitert meg og Mette til Brumunddal for å feire medaljene våre i Nordisk og VM-deltakelsen. Vanvittig hyggelig å bli satt pris på på denne måten!

Først dro vi ut og spiste middag, deretter ble det kake på klinikken. Og for en kake! Den var dekorert med både gress, hindre og ikke minst en hund – knalltøft! Innsiden var minst like fantastisk som utsiden – deilig sjokoladekake med bringebærkrem… WOW!

Satte stor pris på både kaka og oppmerksomheten! Dessuten er jeg ganske så sikker på at jeg og Tequila ikke hadde vært på landslaget uten all den hjelpen vi har fått fra Line. Hun har stilt opp for oss så fort jeg har sett at Tequila har hatt vondt et sted, og det har jo dessverre skjedd en del ganger at hun har skadet seg på de verst tenkelige tidspunkter… Gjerne rett før uttak og lignende. Vi slapp imidlertid å få vårsesongen ødelagt av skader i år, og grunnen til det er jeg ganske sikker på er endringene jeg i samråd med Line gjorde i treningsprogrammet til Tequila. Hvilke øvelser som hjalp oss skal jeg komme tilbake til senere.

Nå må jeg bare spise litt mer kake først, fikk den nemlig med hjem… 😉

Publisert i Tequila | Skriv en kommentar

En ukes treningscamp med noen av de beste skiløperne i landet!

Jeg og Chris på veg opp Puig de Major. Her med John Kristian Dahl og Tore Berdal fra Team Koteng. Foto: Rollerskimallorca.com

I en hel uke har vi fått være med Team Koteng på treningsleir på Mallorca i regi av RollerskiMallorca.

Team Koteng består av noen av de råeste langrennsløperne i landet, blant annet Vasalopp-vinner John Kristian Dahl, Astrid Øyre Slind som ble nummer tre i Ski Classics og Chris Jespersen som har OL-bronse i stafett.

Styrke på stranda!

Det var lagt opp til et tett program med rulleskiøkter hver dag, i tillegg til ettermiddagsøkt med alt fra løping og kajakk til slyngetrening.

Opp Sa Calobra.

Høydepunktet ble turen opp Sa Calobra, en ti kilometer lang snirklete motbakke i fantastiske omgivelser! Vi ble transportert til havna med seilbåt, også det var en opplevelse  i seg selv!

Opplegget var kjempebra, og utøverne i teamet var både hyggelige og imøtekommende – de delte villig av sin kunnskap om trening! Veldig glad vi fikk muligheten til å lære av dem i en hel uke! Også helt genialt å ha Manu fra Rollerski Mallorca med i følgebil, slik at man kunne hoppe inn hvis nedoverbakkene ble for bratte eller man trengte litt hvile.

Skal man bli bedre må man tørre å gjøre ting utenfor komfortsonen – dette var definitivt en slik ting! Og skulle Team Koteng trenge en litt annerledes utfordring med firbeinte lagkamerater vet de hvor de kan henvende seg 🙂

Løpetur i solnedgangen!

Publisert i fysisk trening, Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar

Enten vinner vi eller så forsvinner vi. Vi forsvinner mest, men forsvinner stadig bedre :P

Da var årets Norwegian Open overstått! Skulle SÅ ønske at jeg og Jess hadde hatt mulighet til å være med torsdagen og fredagen også – vi skulle liksom hatt et par dager til, for i helgen har jeg hatt en skikkelig god følelse med henne!

Det første løpet lørdag var ikke det beste, men med en hund som har vært nedprioritert de siste ukene var det HELT greit. Øynene gikk litt i kryss og Jess var ekstatisk over å være på stevne igjen!

Samarbeidet ble bedre og det var flere gode elementer i hvert av løpene som fulgte. Fire disk ble det, men men – jeg har trua på at resultatene følger etter snart 🙂 I AG2 i dag kom vi på 22. plass. Vi hadde tiden 32.04 med en vegring hvor jeg måtte sende henne på hinderet på nytt. Beste tid i klassen var 29.17, vinneren hadde 29.53…

En stor takk til alle som har hjulpet til med å filme – er SÅ glad for å ha video av løpene, så jeg lettere kan se hva som må forbedres!

Neste stevne på planen blir Dogs4All, og Stovner. Jeg gleder meg!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

Denne helgen er verdenseliten samlet i Norge, og endelig skal Jess få løpe mot dem!

Fire ringer i Kongsvingerhallen.

I helgen er det Norwegian Open i Kongsvingerhallen! For noen har det pågått i to dager allerede. Ved å utvide stevnet og legge det helgen etter VM har man lyktes med å tiltrekke seg utøvere i verdensklasse fra 32 nasjoner, og endelig skal Jess få prøvd seg mot dem.

I fjor hadde hun vondt i øyet sitt, så jeg trakk henne. Året før løp vi bare noen hoppløp i klasse 1. Nå skal hun imidlertid få løpt litt mer! Det blir spennende! Tequila er også påmeldt, men om jeg løper med henne har jeg ikke bestemt meg for enda – det tar jeg på sparket hvis det passer seg. Kollisjoner mellom løp og stress orker jeg ikke, det synes jeg ikke er fair ovenfor hundene mine heller, Hvis jeg ikke har forutsetninger for å kunne gi dem max, kan jeg ikke forvente at de skal gi meg det heller!

Vi gleder oss 😀

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila | Skriv en kommentar

Kjære supportere: TAKK!

Ivrige nordmenn på tribunen!

Det å gå ut på arenaen og bli møtt av en STOR flokk med jublende nordmenn på tribunen er ubeskrivelig! Også i dette VM viser de norske supporterne at de er agilityverdenens beste til å heie!

Tusen hjertelig takk til alle sammen som har tatt turen til Sverige for å heie – det betyr masse for oss som er utøvere!

Les også: Alle som har ambisjoner om å delta i VM burde prioritere å reise til et som publikum

Hva ulike utøvere klarer å oppfatte av tilropene varierer veldig. Noen hører ingenting. Jeg er en av dem som får med meg alt som blir sagt – sjøl om jeg og Tequila er i «bobla vår». Dere aner ikke hvor mye det hjelper!

Les også: Slik har vi det «backstage» på VM-arenaen!

Selv om man kanskje disker eller gjør feil jubler supporterne over de gode øyeblikkene i løpet. De kan klare å snu en dårlig opplevelse til en god en!

De som følger med hjemmefra, og som gir støtte gjennom meldinger og hilsener er også gull verdt.

Dette har forøvrig vært en super dag å være Norge-supporter på, med flere gode løp å juble over. En ekstra stor gratulasjon til Ina og Wii som VANT hopp medium! Dette blir spennende i morgendagens finale…

Heia Norge!

Disse kjerringene har tatt turen fra Hedmarken til Kristianstad, bare for å heie på oss åsmarkingene. Da føler man seg ganske beæret! Linda, Inger Randi og mamma 🙂

Publisert i Meninger | Skriv en kommentar

Slik har vi det «backstage» på VM-arenaen!

Trening på gang!

Nå er vi der! I morgen braker det løs med åpningsseremoni og lagløp i Kristianstad, og vi gleder oss.

Dagen i dag har gått med til veterinærsjekk og trening.

Alle hunder må gjennom veterinærsjekk for å se at alt er i orden med vaksinasjoner etc, og for å se etter at hundene er friske og skadefrie. Vi kom gjennom uten noen form for anmerkninger! Deretter gikk vi ned i garderobene.

En jungel av garderober! 40 land deltar i VM, og alle skal ha sin lille plass.

Hver land får sin «bås». Der er det trangt om plassen, men det funker greit!

Vår base på arenaen!

Hvordan garderobene er har variert veldig. I Italia hadde vi et eget rom like ved inngangen til arenaen. Her derimot, er det bare noen sorte tepper som skiller vår base fra de andre landene, og garderobene ligger tre minutters gange fra arenaen. På vegen må man gjennom en rekke ganger – håper vi ikke går oss bort 😛 Vi må nok regne med at det blir en del støy i garderoben i år, derfor baserer jeg meg på å ha Tequila liggende i bilen så mye som mulig – der vil hun kunne slappe mye bedre av!

Ved inngangen til arenaen. Den lille gressflekken er til oppvarming.

…og slik ser det ut for utøverne når de kommer inn!

Så var det tid for trening. Som vanlig droppet jeg det. Jeg føler at jeg ikke får noe ut av det, og å brenne kruttet i hunden er ingen vits. Jeg vet at hun elsker å løpe på Jutagress, og jeg vet at hun bør klare hinderne – da stresser vi ikke med det! Jeg vil ikke risikere å få en dårlig opplevelse brent inn i minnet like før man skal stå på start i en så viktig konkurranse heller. Hvis hunden bommer på noe, som man kanskje ikke rekker å rette opp i løpet av det drøye minuttet man har til disposisjon, kan man jo bli litt stressa.

Tequila og Ellie har snust på toppen av pallen!

Nå er det bare å forberede seg mentalt på det som skal skje i morgen, og lade batteriene på best mulig måte. Ikke minst glede seg!

Vi er klare!

Publisert i Tequila | Skriv en kommentar

Alle som har ambisjoner om å delta i VM burde prioritere å reise til et som publikum

Et lite innblikk i VM-festen. Dette bildet er fra Lievin i Frankrike i 2011, det første av flere jeg opplevde som publikum.

Det har nordmenn en gyllen mulighet til i år, som VM arrangeres i Kristianstad i Sverige. Om nøyaktig en uke braker det løs.

Mange nordmenn kommer til å være tilstede på tribunene. Det har også vært tilfelle når mesterskapet har blitt arrangert en god flytur unna. I 2011 var jeg på VM som publikum for første gang, og det var en STOR opplevelse! VM-turene i årene som fulgte ga meg verdifulle erfaringer jeg ikke ville vært foruten da jeg selv sto på startstreken for første gang i Luxemburg i 2014.

Lærerikt å se verdensstjernene i aksjon! Her er Silvia Trkman og La i Liberec i Tsjekkia i 2012.

Jeg mener at alle som har ambisjoner om å delta i slike mesterskap burde prioritere å reise til ett som publikum. Selvsagt spiller faktorer som økonomi, ferie/fri og lignende inn, men det man virkelig vil kan man som regel få til på et vis! Å være der er noe helt annet enn å se det på livestream. Det er også en verdifull investering for fremtiden.

Ikke bare fordi man får sett verdens beste utøvere gi alt de har bare noen meter foran en. Det er spennende og lærerikt å se hvordan ulike ekvipasjer løser banene. MEN, det jeg kanskje synes er aller viktigst er at man får opplevd hva et verdensmesterskap innebærer, for både hund og fører. Man får muligheten til å se gangen i det utenfra, før man selv står i galskapen som utøver og skal prestere. Dessuten gir det et visst innblikk i presset utøverne opplever, og man kan selv gjøre seg noen tanker om hvordan man selv kunne håndtert det om man var i samme situasjon.

Les også: Om å tørre å ta andre valg enn «alle andre» på brifing

Da jeg skulle delta i VM selv visste jeg at det ville dratt for mye energi ut av meg å sitte blant supporterne på tribunen før mine løp. Derfor gikk jeg ikke på den smellen og erfarte det selv – jeg hadde allerede sett den utfordringen som publikum. Jeg visste også hvordan jeg ville håndtere brifingen. Jeg ville ta bilde av banetegningen hver nasjon får utdelt så fort banebyggingen starter, og ta den med meg litt høyt opp på utøvertribunen slik at jeg fikk en god oversikt over banen og sett meg ut hvordan jeg kunne løse den. Når jeg sto på startstreken visste jeg hvor ekstremt lydnivået kunne være, og jeg var forberedt på hvilke nasjoner som bråkte mest. Derfor ble jeg ikke satt ut da vuvuzelaene ljomet og franskmennene buldret da ekvipasjen foran meg gikk feilfritt i mål. Jeg visste at publikums sukk ikke alltid betyr at man har gjort feil, selv om det kan høres sånn ut. Mange blir satt ut av det, og feiler senere i banen. Og jeg hadde forberedt meg mentalt på det faktum at i et VM så kan man risikere å starte med en tidligere verdensmester både før og etter seg. Det kan oppleves som ganske heftig.

Les også: Noen mennesker (og hunder) trenger ro for å kunne prestere

Disse, og mange, mange andre små, nyttige ting lærer man bare ved å være på et mesterskap som publikum.

De erfaringene er verdt mye, MYE mer enn 4-dagerspasset til 500 kroner. Og hotellet. Og reisen.

God tur 😀

Publisert i Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar

På VM-samling uten å løpe agility et eneste minutt!

Flotte treningsforhold i Kongsvingerhallen!

Denne helga er det landslagssamling i Kongsvinger med VM-dommer Andreas Silfverberg og landslagstrener Jan Egil Eide. Eva Marie Wergård har også tatt turen til Norge for å jobbe med mental trening.

Mental trening med Eva Marie Wergård ! Både felles, i små grupper og en til en. Gull verdt!

Tequila og jeg er på plass, men flere uker før samlingen ga jeg beskjed om at vi ikke skal løpe. Tequila skal mest sannsynlig ikke trene noe agility i det hele tatt før VM, og grunnen er ekstremt enkel – det er da hun er best!

Etter litt over åtte år sammen kjenner jeg hunden min godt nok til å vite at den formen for oppladning til mesterskap er den beste for oss. Det funket helt rått med null trening før uttaket. Før nordisk trente vi noe, og farten var betydelig dårligere. Vi vant en bronse individuelt og sølv med laget, men jeg vet at hun kunne vært enda raskere og hatt enda mer agilitymotivasjon enn hun faktisk hadde den helgen.

Selvsagt skulle jeg gjerne ønske at jeg også kunne løpt! Det kribler etter å trene på momenter jeg vet vi kommer til å få bruk for, man kan jo kan jo få dårlig samvittighet eller bli stressa av mindre. Men for min litt sære lille spitz er dette det beste, og da blir det slik!

Så hva gjør jeg egentlig på samling da?!

Man kan få mye ut av en samling selv om man ikke løper med hunden sin! Det jeg har fått aller mest ut av i dag er den mentale biten og small-lagets lille sammenkomst hvor vi snakket om hvilke behov den enkelte har før, under og etter løp, og hvordan vi kan gjøre hverandre best mulig i VM. Jeg har også brifet banene som om jeg skulle ha løpt dem, og løpt dem uten hund. Med Andreas hadde jeg en «teoretisk gjennomgang» av hvordan jeg ville løst banen med min hund, og han kom med sine tanker og innspill.

Kul skulptur ved ungdomsskolen i Kongsvinger!

Mellom slagene har hundene kost seg med tur og intervalltrening på fotballbanene like ved hallen.

Nå lader vi opp til morgendagen 😀

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar