Dette har vi ALLTID i stevnebagen!

Reklame

Førstkommende helg starter utesesongen for fullt med stevne i vakre Arendal, og i dag har jeg startet pakkingen!

Nøyaktig hva vi har med varierer veldig etter sesong og temperatur, men enkelte ting er alltid på plass!

Har du tips til andre smarte ting jeg burde hatt i bagen?

Publisert i konkurranse, Meninger, video | Skriv en kommentar

Vårsveisen er på plass!

Tequila koser seg når hun klippes.

Sjøl om det fortsatt ligger en god meter med snø ute er våren i anmarsj. Til helgen skal vi på stevne i Arendal, og der er det i alle fall vår… Derfor har vi fikset vårsveisen i dag!

Både Max og Tequila har blitt klippet under magen i dag, og det er flere grunner til det. For det første er det litt mer praktisk nå som det er så møkkete ute. Jeg slipper at halve grusvegen blir liggende igjen under magen til de små… Dessuten er lettere for dem å få avkjølt seg når det blir varmt i været. På varme konkurransedager legger jeg Tequila på et kjølig teppe eller spyler henne under magen med vann – da fungerer hun mye bedre, og er mer fornøyd! Hun bruker også kortere tid på å kjøle seg ned med bar mage enn hun gjorde med pels.

Vakkert er det IKKE, men det viktigste er at hundene er glade og fornøyde 😀

Publisert i Tequila | Skriv en kommentar

Jeg kommer nok ikke til å gjøre det igjen

Jeg har en utrolig spennende jobb, men fritiden er også veldig viktig for meg.

Nå har det gått ett år siden jeg trappet ned til 80 prosent stilling på jobb som et «prøveprosjekt».

Det var ingen lett avgjørelse å ta, for med mindre stillingsprosent tjener man også merkbart mindre penger. Pensjonen går det også ut over, men jeg er uansett ikke i tvil – for meg er det verdt det! Tid er mer verdt enn penger.

Jeg liker jobben min som journalist veldig godt, men fritiden betyr aller mest. Ideelt sett skulle jeg gjerne ha trappet ned enda litt mer men det lar seg dessverre ikke gjøre. Men jeg skal i alle fall trappe ned fast til 80 prosent heretter, og det blir bra! Det gir meg mer energi og tid til å gjøre det jeg liker aller best, og jeg tror ikke jeg kommer til å jobbe fullt igjen senere i livet heller.

Alt handler om prioriteringer. Det man vil kan man som regel få til om man virkelig vil det – selv om man kanskje ikke er blant dem som tjener best! Å kutte TV-abonnementet, klesshopping og stort flott hus var et enkelt valg for meg.

Har du gått med samme tanke? I så fall er mitt råd å sjekke ut hva du kan ta deg råd til og hvilke muligheter din arbeidsplass kan gi deg!

Publisert i Meninger | Skriv en kommentar

Første agilityøkt på seks uker!

Lykkelig Tequila med draleken sin!

ENDELIG er Tequila i gang med agilitytreningen igjen! Det er nå seks uker siden hun fikk vondt i en muskel. Hun tok det helt med ro i to uker, før vi startet opptreningen. Fokus har ligget på å styrke framparten enda mer, siden det er hennes svake punkt med tanke på skader. Hun har blant annet gått med kløv, gravd, og vi har innført noen nye styrkeøvelser som jeg tenkte å lage en video av senere. Håper dette skal ha en god effekt, og at vi slipper flere skader i år!

Les også: Gode nyheter for Tequila!

På dagens økt kjørte jeg noen hopp og tunnel i rett linje. Hoppene sto på den laveste høyden, slik at kroppen hennes skal bli minnet på jobben sin før vi kjører på med vanlig høyde igjen. Noen wraps tok vi også, men litt forsiktig med det i begynnelsen. Det viktigste nå er å bygge fart og motivasjon på best mulig måte, og at hun skal kunne løpe for fullt uten å være redd for å få vondt!

Om snaut tre uker håper jeg å stå på startstreken i Arendal med både Jess og Tequila igjen. Med det sparkes sesongen 2018 i gang for fullt 😀

Publisert i fysisk trening, helse, Opptrening etter skade, Tequila | Skriv en kommentar

Max (11) redder dagen!

Stolt liten senior med påskesvinet sitt!

Vi tilbringer tre påskedager på uoffisiell agilitykonkurranse i Kongsvinger, der både Max og Jess deltar. Tequila er fortsatt under opptrening, så hun må være publikum.

Gårsdagen var helt super, både for Jess og Max. Det ble ingen resultater å skryte av for noen av dem, men flyten, feltene og samspillet var supert! I dag derimot, var ikke jeg og Jess logget på det samme nettet… Godt det er en ny dag med nye muligheter i morgen!

Max derimot, cruiset gjennom banen og vant seniorklassen (ingen trenger jo å vite at det var bare to med!).

Her er video fra gårsdagens løp. Dessverre ingen filmer fra i dag, da det stort sett går i ett gjennom hele dagen!

Gleden han viser over å være tilbake på agilitybanen er herlig å se! Han gir alt og løper rundt med et stort glis 😀 Utrolig bra at noen kjører seniorklasser iblant, det er stor stas for gamlingene å vise seg fram i ringen igjen. De glemmer tydeligvis ikke gamle kunster så lett!

Det jeg merker at jeg IKKE savner er å ha ham med på stevner, for den vesle hissigproppen er virkelig en håndfull… Også på hotellrommet, siden han har tatt på seg ansvaret for å varsle om den minste lyd. Jeg er heldig som har snille «besteforeldre» og «pappa» han ofte kan være hos når vi jentene er på farten!

Håper på en fin avslutning for begge hundene i morgen. Tequila må nøye seg med joggeturer, men til uka får også hun løpt litt agility igjen. På planen står også noen skiturer i det fantastiske påskeværet – det gleder jeg meg til!

Publisert i agility, konkurranse, Max, video | Skriv en kommentar

Vi skal til…

Jess på Dania cup i fjor. Foto: Claudia Zenner.

…Jutlandia Cup 2018 i Esbjerg, Danmark!

Da er det duket for en hel uke med agilitykonkurranser for Jess og Tequila.

Vi var med på vår første (hele, edit) agilityuke i Danmark i fjor, og det ga mersmak! Jeg vurderte også HulaHopp i Sverige sterkt (som går omtrent samtidig), men valget falt på Danmark til tross for fantastiske crepes fra salgsvogna i Sverige…

Publisert i konkurranse | Skriv en kommentar

Aha-opplevelser på Andykurs!

Foto: Claudia Zenner

Denne uka har vi hatt tre spennende kursdager med Andy de Groote fra Belgia. Er det noen som kan å sparke en bak er det ham!

Vi har fått prøvd oss på noen raske og veldig morsomme baner, hvor man må ha is i magen noen steder, og beine på andre steder. Timing og tillit har blitt utfordret, akkurat hva jeg trengte 😀

Hvordan det gikk ser du her:

Veldig fornøyd med hvordan Jess jobbet. Hun har vært en fryd å løpe med!

Publisert i agility, Jess, video | Skriv en kommentar

Gode nyheter for Tequila!

Gleder meg til å se dette glade gliset på agilitybanen igjen! Foto: Koirakuvat.fi

Da har vi vært på sjekk hos Line Østerhagen ved Nordisk heste- og hundeterapiskole, og til min store glede kunne hun konstatere at Tequila er friskmeldt og klar for trening igjen!

Det har vært noen kjipe uker. Tequila har gitt tydelig uttrykk for at hun har begynt å bli lei av å bare rusle rolige små turer. Det er også både trist og interessant å se hvor fort en kropp «forfaller» – jeg både ser og kjenner hvor mye hun har tapt seg på noen uker med ro. Derfor er det viktig å starte treningen forsiktig, og det ser jeg fram til å gjøre nå!

Publisert i fysisk trening, helse, Opptrening etter skade, Tequila | Skriv en kommentar

Er det MULIG å være så dum…?!

Hoppende klar Jess på Dania cup.

I helgen har vi vært på stevne i Mjøndalen, og det ble ingen resultater å skrive gjennom. Det er heller ikke det verste – det verste er at jeg slurvet med kriteriene mine!

Argh – hvordan er det MULIG å være så dum…?!

Jess kan være i overkant ivrig på start, derfor har jeg vært veldig streng på tjuvstarter. Å ta henne tilbake nytter ikke, derfor har jeg gått av banen når det har skjedd, og det har hatt den ønskede effekten. MEN i Mjøndalen lot jeg henne tjuvstarte ikke bare en, men to ganger! Ble rimelig irritert på meg selv etterpå, så det skal ikke skje igjen… Litt unnskyldt var Jess, siden det var trangt om plassen og skjedde masse bak henne. Men uansett – kriteriet mitt er å bli til jeg sier «ja», og det kan jeg ikke «slække» på uansett hva som skjer rundt.

Skjerpings til neste gang! Det blir uoffisiell påskekonkurranse i Kongsvinger – super treningsmulighet for Jess. Tequila måtte trekkes derfra på grunn av den vonde muskelen, men vi kan forhåpentligvis starte opptrening denne uka. Sjekk i kveld – fingers crossed!

Publisert i agility, Jess, konkurranse | Skriv en kommentar

Hvem er ditt forbilde, og hvorfor?

Har du en person du ser opp til? Vet du hvorfor det kan være lurt å ha et forbilde?

Et forbilde er gjerne en person som har kvaliteter du selv skulle ønske du hadde. Gjennom å «herme» etter denne personen, kan det hende at du også kan heve nivået på din egen trening (eller hva du nå driver med). En av grunntankene ved modellering er at dersom en person kan gjøre noe skikkelig bra, så kan andre også kunne klare det samme hvis de tar til seg og bruker de samme tankemønstrene.

Du kan lese mer om modellering dette blogginnlegget fra Ryttercoachen, som har utfordret og backet meg opp med mental trening flere ganger de siste årene.

Mitt forbilde er sprangrytter Peder Fredricson. En annen sport enn det jeg driver med selv, men det er ikke det vesentlige. Kunne vært en bokser for den saks skyld!

Måten Peder Fredricson trener og jobber med sine hester imponerer og inspirerer meg. Pressefoto: Fabian Wester

Han representerte Sverige under sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016, der han tok sølv. Han har også sølv fra lagkonkurransen under sommer-OL i 2004. Men det er ikke først og fremst de gode resultatene som har gjort at jeg ser opp til ham.

Det som imponerer og inspirerer meg er måten han ser på hestene sine, og hvordan han trener dem. Jeg synes han er flink til å tilpasse seg hvert individ, og til å hjelpe individet til å prestere bedre ut fra den enkelte hesten sine sterke og svake sider. Dessuten er han veldig opptatt av at en hest som ikke har det bra, ikke kan prestere bra. Dyret må føle seg 100 prosent for å kunne gjøre sitt beste, og det legger han til rette for. Konkurransemessig legger han opp løpet slik at hesten skal lykkes og bygge selvtillit, framfor å utfordre med for store stevner for tidlig. Og han er ikke bare glad i det å konkurrere med hestene sine – det å trene dem opp gir ham (minst) like mye glede.

Et lite innblikk får du i dokumentaren «Allan – Den bevingade hästen», som jeg vil anbefale å se:

Han har også figurert i den svenske TV-serien «Ryttareliten» på SVT, men den tror jeg ikke ligger ute lenger.

Hvem er ditt forbilde, og hvorfor?

Publisert i Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar