Sesongens første skitur for Jess!

Endelig skiføre igjen! Det er både jeg og Jess glade for – i dag tok vi sesongens første skitur sammen på Sjusjøen.

Det ble en kort og forholdsvis rolig runde på 15 kilometer. Etter mange rolige uker grunnet både ferie og jobb er ikke den fysiske formen til Jess på topp, derfor er det greit å starte pent!

Valgte å skøyte, da jeg trener å bli bedre på det OG Jess må lære seg at hun ikke alltid trenger å gå til høyre for klassisksporet. Det har vært en utfordring når vi har konkurrert i nordisk stil, at hun alltid søker mot høyre. Dermed brukes mye kraft sidelengs, som heller kunne vært brent av rett fram… Så der har vi et luksusproblem å jobbe med!

Etter skituren tok jeg med meg Max og Tequila for å tråkke noen av stiene våre i skogen. begge to storkoste seg!

I går var jeg i Oslo på lefsebaking med tre venninner, og feiret bursdag om ettermiddagen/kvelden. Kjempekoselig!

Publisert i fysisk trening | Skriv en kommentar

Jess fyller fire år i dag!

Hurra for Jess og resten av Kennel All Zet sitt C-kull!

Jeg er utrolig takknemlig for de tre årene jeg har fått dele med denne fantastiske lille border collien <3 Dagen feires med tur, en deilig porsjon Kingsmoor (sponset!) i skåla og elgbein som dessert.

Jess er alt jeg ønsket meg. Hun er trygg, har en motor og vilje uten like og en utrolig morsom personlighet. Hun utfordrer meg, og det er lite som kan slå følelsen av å naile en bane med henne!

Jeg gleder meg til å se hva de neste årene sammen kan bringe.

En ekstra «hurra» til søster Hurra som ble nordmann i år og flyttet rett nedi bakken!

Jess og søsknene hennes! Jess er tredje hund fra høyre.

Publisert i Jess | Skriv en kommentar

Salgskveld ble kjempesuksess!

Folk strømmet på, og jeg rakk ikke ta bildet før salgsstart som planlagt – men det er et luksusproblem!

I kveld har jeg og Mette fra Åsmarka blandede hatt salg av hundeutstyr på kjøpesenteret Passasjen i Moelv. Mye av det som ble solgt er premier vi har vunnet, men også noen brukte ting.

Jeg var veldig spent på hvordan responsen ville være, og ble mildt sagt overrasket! Folk strømmet på fra salgsstart, og det gikk i ett i 1,5 time etter det. Vi rakk ikke engang å pakke ut alle tingene vi hadde med oss! Folk hadde kommet fra nær og fjern for å sikre seg billig utstyr. Ei hadde reist helt fra Eidsvoll! Kjempeartig.

En fin måte å bli kvitt ting man ikke trenger og tjene noen kroner på dem, samtidig som noen andre kan glede seg over billig utstyr.

Dette må nok gjentas etter hvert, vi må bare vinne noen premier først 😛

Tusen takk til alle som kom!

Mette og jeg drar hjem med penger i lomma og mange poser med hundeutstyr færre – hurra 😀

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Don’t think, just do

Ikke alltid like moro å trene hund når det er mørkt eller dårlig vær!

Vi har vel alle vært der MANGE ganger: Orker jeg egentlig å gå tur i dag? Trenger jeg å ta den treningsøkta?

Så fort man stiller seg selv det spørsmålet dukker ørten unnskyldninger opp. De gjør det lett å endre planene og velge den behagelige utveien.

I slike situasjoner gjelder det å ikke tenke, bare gjøre! Skift klær og kom deg av gårde, så er det overstått og man kan slenge seg ned i sofaen med god samvittighet etterpå.

Digg!

Publisert i fysisk trening, Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar

Se hele de 20 minutter lange sendingen om agility!

Reklame

Her kommer videoen fra Dogs4all-sendingen med AgriaTV!

Her kan du se intervju med Ina Himle, Jan Egil Eide og høre meg fortelle litt om sporten til noen kule bilder av hunder som konkurrerte den helgen.

Publisert i agility, video | Skriv en kommentar

Følg sendingen vår fra Dogs4All!

Fra tidligere studiosending på Dogs4All.

Får du ikke med deg Dogs4All? Fortvil ikke, vi sender direkte fra alle tre dagene! Her blir det både studiosendinger, live fra ringen med kommentatorer, reportasjer og annet morsomt, firbent innhold.

Jeg skal være med som programleder lørdag og søndag, og gleder meg til det! Lørdag skal jeg også prøve å få løpt litt agility med Jess.

Du kan følge sendingen på Norsk Kennel Klubb sin Facebookside, eller via linker som ligger HER.

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Høl er høl…!

I helga har en av dagene gått med til stevne på Kløfta, og det var tydelig at Jess var veldig glad for å løpe litt agility igjen, etter at muttern har vært på ferie i to uker! Men det siste, hoppløpet, er jeg veldig fornøyd med. Sånn bortsett fra at jeg måtte orientere meg et øyeblikk, hadde hodet og kroppen vendt feil veg, slik at Jess løp inn i heeelt feil tunnell da jeg sa «gjennom»… Men høl er høl, og hun gjorde jo bare som hun fikk beskjed om! Tusen takk til Jon for filmer i dag!

I dag har Jess også gått sitt første lagløp! Det skjedde sammen med søster Hurra og Streken. Det var bare Streken som innfridde resultatmessig, men vi satser på å komme sterkere tilbake! Helt super treningsmulighet å kunne løpe lag, det gleder jeg meg til!

Ellers har helgen gått med til feiring av farmors bursdag og forberedelser til tre hektiske uker på jobb. Men håper å rekke kurs med Andy de Groote kommende uke, og til helgen er det Dogs4All 😀

Publisert i agility, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

For en utrolig kul overraskelse!

Reklame

Den falt virkelig i smak, for å si det på den måten!

I dag hadde sponsor Line Østerhagen ved Nordisk heste- og hundeterapiskole invitert meg og Mette til Brumunddal for å feire medaljene våre i Nordisk og VM-deltakelsen. Vanvittig hyggelig å bli satt pris på på denne måten!

Først dro vi ut og spiste middag, deretter ble det kake på klinikken. Og for en kake! Den var dekorert med både gress, hindre og ikke minst en hund – knalltøft! Innsiden var minst like fantastisk som utsiden – deilig sjokoladekake med bringebærkrem… WOW!

Satte stor pris på både kaka og oppmerksomheten! Dessuten er jeg ganske så sikker på at jeg og Tequila ikke hadde vært på landslaget uten all den hjelpen vi har fått fra Line. Hun har stilt opp for oss så fort jeg har sett at Tequila har hatt vondt et sted, og det har jo dessverre skjedd en del ganger at hun har skadet seg på de verst tenkelige tidspunkter… Gjerne rett før uttak og lignende. Vi slapp imidlertid å få vårsesongen ødelagt av skader i år, og grunnen til det er jeg ganske sikker på er endringene jeg i samråd med Line gjorde i treningsprogrammet til Tequila. Hvilke øvelser som hjalp oss skal jeg komme tilbake til senere.

Nå må jeg bare spise litt mer kake først, fikk den nemlig med hjem… 😉

Publisert i Tequila | Skriv en kommentar

En ukes treningscamp med noen av de beste skiløperne i landet!

Jeg og Chris på veg opp Puig de Major. Her med John Kristian Dahl og Tore Berdal fra Team Koteng. Foto: Rollerskimallorca.com

I en hel uke har vi fått være med Team Koteng på treningsleir på Mallorca i regi av RollerskiMallorca.

Team Koteng består av noen av de råeste langrennsløperne i landet, blant annet Vasalopp-vinner John Kristian Dahl, Astrid Øyre Slind som ble nummer tre i Ski Classics og Chris Jespersen som har OL-bronse i stafett.

Styrke på stranda!

Det var lagt opp til et tett program med rulleskiøkter hver dag, i tillegg til ettermiddagsøkt med alt fra løping og kajakk til slyngetrening.

Opp Sa Calobra.

Høydepunktet ble turen opp Sa Calobra, en ti kilometer lang snirklete motbakke i fantastiske omgivelser! Vi ble transportert til havna med seilbåt, også det var en opplevelse  i seg selv!

Opplegget var kjempebra, og utøverne i teamet var både hyggelige og imøtekommende – de delte villig av sin kunnskap om trening! Veldig glad vi fikk muligheten til å lære av dem i en hel uke! Også helt genialt å ha Manu fra Rollerski Mallorca med i følgebil, slik at man kunne hoppe inn hvis nedoverbakkene ble for bratte eller man trengte litt hvile.

Skal man bli bedre må man tørre å gjøre ting utenfor komfortsonen – dette var definitivt en slik ting! Og skulle Team Koteng trenge en litt annerledes utfordring med firbeinte lagkamerater vet de hvor de kan henvende seg 🙂

Løpetur i solnedgangen!

Publisert i fysisk trening, Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar

Enten vinner vi eller så forsvinner vi. Vi forsvinner mest, men forsvinner stadig bedre :P

Da var årets Norwegian Open overstått! Skulle SÅ ønske at jeg og Jess hadde hatt mulighet til å være med torsdagen og fredagen også – vi skulle liksom hatt et par dager til, for i helgen har jeg hatt en skikkelig god følelse med henne!

Det første løpet lørdag var ikke det beste, men med en hund som har vært nedprioritert de siste ukene var det HELT greit. Øynene gikk litt i kryss og Jess var ekstatisk over å være på stevne igjen!

Samarbeidet ble bedre og det var flere gode elementer i hvert av løpene som fulgte. Fire disk ble det, men men – jeg har trua på at resultatene følger etter snart 🙂 I AG2 i dag kom vi på 22. plass. Vi hadde tiden 32.04 med en vegring hvor jeg måtte sende henne på hinderet på nytt. Beste tid i klassen var 29.17, vinneren hadde 29.53…

En stor takk til alle som har hjulpet til med å filme – er SÅ glad for å ha video av løpene, så jeg lettere kan se hva som må forbedres!

Neste stevne på planen blir Dogs4All, og Stovner. Jeg gleder meg!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar