Slik gikk Oslo Hundeshow!

Jess i aksjon. Foto: Ingerid M. R. Klaveness.

I helgen var det duket for Oslo hundeshow på Ekeberg med agility i tre dager.

Kort oppsummert ble det en bra helg for Tequila med tre av fire feilfrie løp (en disk i agility søndag, fordi jeg glemte å føre hinder nummer to!).

 • Hopp 3 lørdag – 6. plass (30.16)
 • Agility 3 lørdag – 5. plass (39.20)
 • Hopp 3 søndag – 5. plass (33,89)

Hun har fortsatt litt å gå på når det gjelder fart, men jeg synes hun fungerte bra i varmen. Hun går stabilt og godt, som er bra med tanke på uttak, men mangler det siste giret som også er viktig! Det skal vi prøve å finne til de kommende konkurransene, som er NM på Ekeberg om to uker, deretter uttak i Trondheim.

Jess hadde ingen optimal helg. Litt tilbake til gamle synder med tanke på slalomen, og vanskelig å styre. Klasse 1 baner er veldig vanskelige for oss som ikke er så vant til å strekke ut på åpne baner, og det merkes på konkurranser! Jess girer seg veldig opp og tar litt for mange egne avgjørelser… Dessverre blir det en liten konkurransepause på henne nå. Hun hadde virkelig trengt mer erfaring, men jeg vil ikke stresse med løp som kolliderer med hverandre på NM og uttak, så det får vente. Vi legger heller inn en god treningsperiode, som også kommer godt med!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila | Skriv en kommentar

Agility, vanntredemølle, tur og styrkerom

Sponset

Tequila var glad for å starte dagen med en liten agilityøkt.

Har jeg husket å si at jeg ELSKER tirsdagene mine…? 😉

Dagen i dag har vært særdeles effektiv. Den startet med en morgenøkt med agility hjemme. Jess trente på felt, og Tequila på slalom (der har hun MYE å vinne…!).

Deretter fikk hundene en pause, imens jeg ryddet i styrketreningsrommet vårt. Jeg fikk også fylt opp parken med en ny balansepute vi har kjøpt, og jeg hang opp plansjene over hundens muskulatur, skjelett og triggerpunkter.

Styrketreningsrommet begynner å bli velutstyrt!

Deretter fikk Jess en ny økt med agility, denne runden med fremadsending i fokus. En kort, men intens og bra økt, som ble avsluttet med en heftig slalom!

Så gikk turen til Brumunddal for å gå på vanntredemølle med Jess og Tequila. Tequila skal styrke muskulaturen i beina sine, og Jess skal bli sterkere i ryggen sin, slik at vi forhåpentligvis kan forebygge skader. Ryggen er et utsatt punkt, så det tror jeg er en god investering! En gang i uka går hundene på mølla.

Jess koser seg med å gå på vanntredemølla!

Vi benyttet også anledningen til å reise innom for å hente noen nye sekker med Kingsmoor til hundene. Vi gikk nesten tom før helgen (jeg trodde jeg hadde en sekk mer enn jeg hadde…), så på tide å fylle opp lagrene litt! Kingsmoor er vår forsponsor, og Max har tidligere prydet noen av sekkene. Nå har de imidlertid fått nytt design. Han var litt usikker på hva han syntes om det 😉

Max, Tequila og Jess med dagens fangst.

Dagen ble avsluttet med en tur i skogen i det fantastiske været. SÅ deilig for både to- og firbeinte.

Publisert i agility, fysisk trening, Jess, Max, Tequila | Skriv en kommentar

Det så veldig lovende ut, helt til…

Er det ikke hunden, så er det eieren!

…jeg skled ikke bare en, men to ganger! Det sendte oss rett ned fra en fjerdeplass i uttaket sammenlagt til en sjuende. Skuffende, så klart, men når det snur så fort i løpet av to dager, kan det snu minst like fort igjen på neste uttakshelg i Trondheim! Vi krysser fingrene for bedre resultater da, slik at vi kan få den lagplassen i VM som jeg ønsker meg!

Den komplette oversikten over hvordan uttaksekvipasjene ligger an finner du her.

Slik ble helga, kort oppsummert:

 •  Agility lørdag: 5. plass, feilfritt
 • Hopp lørdag: 4. plass, feilfritt
 • Agility søndag: Disk
 • Hopp søndag: Disk

Lørdagen er jeg veldig fornøyd med. Farten var ikke den beste, men Tequila hadde ingen problemer og var veldig fin å føre! Vi får fortsette å pushe fart framover, samt jobbe litt med slalomen, hvor vi taper MYE tid… Dro til og med på oss en disk på grunn av slalomen i dagens hoppløp

Mye bra, og noen ting som ikke var så bra. Uflaksen fortsatte litt til, men nå håper jeg den er brukt opp!

Les også: …nok uflaks nå…?          Les også: NEI, NEI, NEI! Ikke nå igjen…

Tusen takk til alle som bidro med isposer og det hele når ankelen ble trøblete etter agilityløpet! En spesiell takk til Nina Hansen som både tapet meg og lånte bort støttebandasjen sin, slik at jeg kunne løpe hoppløpet uten problemer!

Dagens innkjøp, ny pipeball! Tequila (og jeg) måtte jo ha trøstepremie 😉

Publisert i agility, helse, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

…nok uflaks nå…?!

Takk til pappa som fikset nytt dekk på et blunk!

I dag var det avreise til Brårud for første uttaksstevne! Etter å ha pakket bilen og kjørt et par kilometer hørte jeg plutselig en rar lyd, og jada – venstre framhjul var punktert…

Heldigvis hadde jeg en syklist og en sykkel i bilen, som tok turen hjem (for pappa sin telefon var ødelagt, og han kunne ikke nås) for å skaffe nytt dekk. Etter en liten stund kom serviceteamet og fikset problemet – phu!

Jeg håper uflaksen vi har hatt i det siste slutter der! Nå er telt satt opp, og vi er på plass på hotellet for å lade til morgendagen. Litt spent på Tequila er jeg, men hun virker fin. Når første løp er over i morgen kan jeg forhåpentligvis puste lettet ut og gunne på 😀

Lykke til, alle uttaksekvipasjer!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

NEI, NEI, NEI! Ikke nå igjen…

Tequila på vanntredemølla i dag – skånsom og fin trening!

Fredag så det ganske svart ut en stund. Skulle alt vi hadde trent for så lenge gå i dass igjen?

Førstkommende helg er det uttak til landslaget. Siden vi har hatt uflaks med skade i oppkjøringen tidligere, har jeg lagt opp til et nøye gjennomtenkt «regime» i år for å unngå å havne i samme situasjon igjen, men fredag var plutselig Tequila halt. Vi hadde vært på en 20 minutters tur i skogen, og jeg skulle bare ta bommen en gang. Det er slik jeg trener før uttak, for å bygge motivasjonen hennes, men samtidig holde feltene ved like. Etter bompasseringen fikk Tequila ballen sin, og lekte litt med den da hun plutselig skrek til og satte seg ned. Jeg skjønte med en gang at det hadde skjedd noe.

Heldigvis har jeg gått på kurs og lært «førstehjelp» for ulike typer skader. Jeg gikk rett opp til huset og hentet cool-pack for å kjøle ned. Hun hadde vondt i venstre bein, hvor hun også har hatt en vond tå tidligere. Tåa var det første som slo meg, men jeg kjølte ned hele beinet for sikkerhets skyld, og det var nok ikke dumt.

Jeg sendte melding til vår sponsor og gode samarbeidspartner Line Østerhagen ved Nordisk heste- og hundeterapiskole. Tre timer senere var vi hjemme hos henne for sjekk og behandling, selv om Line akkurat hadde gått ut i ferie. Det viste seg at en muskel på innsiden av venstre frambein hadde fått seg en smell. Sannsynligvis har Tequila mistet fotfestet når hun har svingt, og dermed fikk hun vondt. Hun ble behandlet med laser fredag, lørdag og søndag, i tillegg til at jeg kjølte ned beinet hennes seks ganger om dagen.

Både i går og i dag har hun gått en liten tur i bånd, og i ettermiddag gikk hun på vanntredemølle. Det skal vi også på torsdag. Hun har gått reint siden søndag og virker ikke å ha vondt lengre, men det blir likevel med en liten klump i magen vi stiller på start i helga. Det er vanskelig å stole på at kroppen holder, MEN heldigvis har jeg også en hund som sier tydelig ifra så fort hun kjenner ubehag et sted. Så jeg stoler på at Tequis sier fra hvis hun får vondt, pluss at jeg har gode treningskamerater som også holder et våkent øye med oss.

Man blir nok litt «hysterisk» når man vet hvor fort det man har trent for kan gå i tusen knas, men det ser heldigvis ut til å ha gått bra denne gangen! Lørdag stiller vi etter planen til start i vårt fjerde landslagsuttak. Det blir utrolig spennende! 36 small-hunder skal kjempe om en plass på det norske laget. Vi skal gjøre vårt beste for at en av dem blir vår 😀

En stor takk til Line Østerhagen for at hun nok en gang stilte opp på flekken. Hjelpen og tryggheten det gir er uvurderlig!

Tequila på alenetur med muttern i skogen! Stor stas å få være den midtpunktet. Max fikk sin egen tur med balanse på stubber og steiner, og Jess var med meg på joggetur før hun og Tequila gikk i vanntredemølla.

Publisert i fysisk trening, helse, Opptrening etter skade, Tequila | Skriv en kommentar

Tirsdagsøkt i Odalen

Fornøyd med seg selv!

Ja, vi elsker tirsdagene våre! Nå har jeg hatt fri på tirsdager i en måned, og en helt ny verden har åpnet seg. Jeg har tid til mer, og jeg har mye mer overskudd. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg trappet ned jobbingen litt!

Noe av formålet var å kunne få muligheten til å trene for andre innimellom, ikke bare surre rundt oppi skogen alene. Denne tirsdagen dro jeg og Jess til Jan Egil Eide i Odalen sammen med Mette og hundene. Vi fikk prøvd oss på en morsom bane, der dette var blant favorittmomentene å få til:

Selvstendigheten og hinderfokuset må bli bedre, men det skal nok komme seg med litt trening!

Tequila fikk en økt med felt og slalom hjemme. En liten treningskonkurranse mot Max ble det også (hvor Tequila heldigvis vant 😉 )

Endelig er snøen borte, og hinderne hjemme kunne tas fram igjen!

Publisert i agility, Jess, Selvstendighet, video | Skriv en kommentar

Styrketreningsutfordring #3 – balansere på objekt i dekk

Sponset

Litt forsinket grunnet PC-problemer, men her kommer utfordring #3!

Send inn video av din hund som gjør øvelsen i kommentarfeltet her eller på Facebook, så er du med i trekningen av en stambokperm fra Agria! Siste dag for innsending er 3. juni.

Denne gangen vil jeg at du skal lære hunden din å balansere på et objekt i dekk. Super treningsøvelse som jeg bruker mye på alle mine hunder!

Selv bruker jeg FitBone og Fit Paws Donut, men du kan også bruke en litt stiv, avlang pute som passer til hunden din sin lengde.

Jeg bruker Fit Paws Donut til Jess og FitBone til Tequila, men man kan også bruke en pute.

Hunden din trenger ikke å ligge i flat dekk slik Tequila gjør på videoen.

Hunden skal ligge i denne posisjonen i minst fem sekunder, men gjerne mer! Husk å bygge gradvis opp – i denne øvelsen bruker hunden gjerne en del stabiliseringsmuskler som den kanskje ikke bruker så mye ellers, så det kan være at den blir fort sliten i begynnelsen!

Forslag til innlæring

 • Start med å venne hunden til objektet. Først kan den stå på det med frambeina og du belønner, deretter med alle fire bein. Belønn masse!
 • Alt skal gå rolig for seg! Det er viktig for å unngå at hunden skader seg.
 • Hold i objektet når hunden skal gå opp på det, og er hunden litt ustø kan det være lurt å ha med en hjelper som kan støtte hunden. I begynnelsen er det også lurt å holde objektet når hunden går fra stå eller sitt til dekk. Overgangene er krevende når man må holde balansen samtidig, men etter hvert vil den også kunne klare det uten støtte.
 • Be hunden om å legge seg – belønn masse! I begynnelsen trenger den bare å ligge en liten stund. Forleng gradvis.

Dersom du har spørsmål eller trenger hjelp er det bare å spørre – lykke til med treningen!

Utfordring #2 – rygge

Utfordring #1 – side legs

Premien fra Agria er en konkurranseperm/stambokperm – veldig nyttig for å holde orden på hundens pass og papirer!

Publisert i fysisk trening, helse, Utfordring/konkurranse, video | 1 Kommentar

Jess sin første pallplass (og fall fra bommen…)

Jess poserer med sin første rosett!

I helgen var vi med på Os hundefestival, og som vanlig ble det mange ting å ta med seg i bagasjen – også premier! Jess vant sin første rosett etter å ha blitt nummer to i hopp søndag.

Samme dag leverte hun et knallbra agilityløp, MEN hun hadde et guffent fall fra bommen. Fikk henne sjekket etter løpet, og skal på ny sjekk i dag. Ikke bare bare å kontrollere kroppen sin i høy fart når man mister balansen! Ser heldigvis ut til at det har gått ganske bra:

Filmen viser søndagens hoppløp, agilityløp og åpenløpet. Takk til Beate og Robert for film!

Det kommer seg mer og mer for hvert stevne vi er på. Nå får Jess en liten stevnepause siden Tequila skal prioriteres på uttak, men håper den gode utviklingen fortsetter!

Tequila fikk også en 2. plass i hopp på søndag. Hun hadde ikke den beste farten, men var stort sett fin å føre og gikk bra, med unntak av tynne felt… Det skal vi jobbe med de neste ukene!

Denne utsikten våknet vi til fra huset vårt på Lepsøy – bra start på dagen!

En glad og fornøyd flokk på luftetur på hjemveien.

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

Gavedryss på sponsorsamling!

Sponset

Vi var så heldige å få vektvest for å styrke framparten. Her skal belastningen ligge mer korrekt og stabilt enn med kløv – gleder meg til å prøve! Her er det hundekjørerne Kine Skaugen og Mona Kolstad Gregersen som tester vesten.

I går kveld var jeg hos Nordisk heste- og hundeterapiskole (NHT), som hadde invitert utøverne de sponser til en hyggelig kveld som både bød på mange overraskelser og nyttig læring!

NHT sponser meg personlig, i tillegg til treningsgruppen jeg trener i, Åsmarka blandede. Det er et samarbeid jeg setter stor pris på! Hos Line Østerhagen får hundene god oppfølging hvis det dukker opp skader eller «grums» i kroppen, og hun hjelper meg med å sette opp et godt treningsprogram for de firbeinte atletene.

Kvelden startet med utdeling av innholdsrik goodiebag, som blant annet inneholdt en flott jakke, klippekort på vanntredemølla, vektvest, plansjer, struper til hundene og kjølepakke. Vi fikk også et foredrag som handlet om de vanligste skadene innen våre hundesporter, hvordan de kan forebygges og litt om trening av hund. Supert!

Nyttige plansjer om skjelett, muskler og triggerpunkter. De skal opp på veggen i treningsrommet!

Klippekort på vanntredemølla var vi også så heldige å få!

Coldpack til å kjøle ned hvis uhellet skulle være ute.

Struper til hundene! Veldig populært!

Line Østerhagen holdt foredrag om skadeforebygging og trening.

Både Jess og Tequila skal på sjekk før sesongen førstkommende tirsdag. Vi krysser fingrene for at alt er i orden! Før det står Os Agilityfestival for tur i helgen 🙂

Publisert i fysisk trening, helse | Skriv en kommentar

Jess har vunnet sin første premie!

Resultatlista! Et surt riv, men moro med raskeste tid!

«Vårens vakreste eventyr», sesongens første utestevne, fant sted i Arendal i helga, og vi kunne heldigvis dra hjem med mange bra ting i bagasjen!

Jess

 • Har hatt en veldig fin utvikling den siste tiden! Nå begynner vi å «finne hverandre» nesten like bra på konkurranser som på trening, og det føles bra! Høydepunktet ble hoppløpet søndag, som endte med en 6. plass og raskeste tid. Jess sin første premie! Jeg sto i veien og ga sen beskjed, så rivet var litt unnskyldt…
 • Jess klarte høyresving på bommen, selv om hun var nær ved å falle av den (så jeg først da jeg fikk se filmen etterpå!)
 • Alle slalominnganger gikk fint!
 • Blindbytter og tett sving-kommando fungerer bra.
 • Supre mønefelt!
 • Hun må bli flinkere til å tilpasse seg ulike vipper – skled av.
 • Tjuvstart i ene løpet!!! ikke bra, fikk heldigvis korrigert.
 • Må lære seg å høre etter selv om det er fristende tunneler like ved.
 • Ikke bomfelt lørdag og dårlig oppfelt. Tok opp igjen feltet og da hadde hun bra treff. Må være konsekvent på det selv om det ikke er lett å stoppe!
 • Startområdet har vært en stor utfordring for Jess, men denne helgen kunne vi leke sammen, hun gjorde triks for godbit og lot seg ikke stresse alt for mye opp av de andre som hadde det gøy på banen. Fortsatt litt vanskelig å holde fokus når hunden før oss er i banen og vi må stå og vente på start, men det kommer seg for hver gang!

Tequila

 • 3. plass i søndagens agilityløp som beste resultat!
 • Felt på bommen i begge løp! De har vært lovlig tynne den siste tiden og krevd litt trening.
 • Ikke stukket for tidlig på vippa!
 • Ikke den beste farten, ble litt «boinkete» i løpingen. Savner litt mer trøkk, så vi får jobbe litt motivasjon og spurter sammen framover.
 • Skled ut i enkelte svinger, må også jobbes med.
 • Layering fra slalom ble vanskelig, men vi prøvde!
 • Hun har blitt sugen på tunneler! Det må jeg huske…
 • Jeg valgte lengste veg på hopphinderne før bommen fordi jeg mente det ville være best for henne (hun liker ikke at jeg wrapper, særlig ikke dobbelt, og taper som regel tid på det, men ser på filmen at det hadde gått med i alle fall en).

Alt i alt, en super og veldig nyttig helg! Neste uke reiser vi hele vegen til Os for å være med på stevne, og det gleder jeg meg til.

Tusen takk til Mette og Kari for videohjelp, morsomme kommentarer og mye moro også denne gangen 🙂

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar