Dyp snø = super (og gratis) treningsmulighet!

Tequila koser seg i snøen!

Det har kommet mye snø over store deler av landet de siste dagene, og det gir en super (og gratis!) mulighet til å trene hundene våre!

Det å gå i dyp snø er god trening for en hundekropp. Den løfter beina sine høyere enn på flatt/hardtunderlag, jobber med hele kroppen, og må i tillegg skyve når den beveger beinet framover. Litt på samme måte som den er nødt til i vann. Det kan altså sammenlignes  med  for eksempel vanntredemølletrening. Derfor brøyter vi skogsstiene våre med et smil om dagen 🙂

Max er også med, men han går stort sett bakerst i den ferdig tråkkede stien. Man må huske å ikke overdrive, særlig for hunder som kanskje ikke er i toppform fysisk. I en alder av nærmere 11 år får Max derfor lov til å ta letteste utvei 🙂

Publisert i fysisk trening | Skriv en kommentar

Agility for de tobeinte!

Sliten, men fornøyd gjeng etter lørdagens økt med Petr Fujera!

Helgen har blitt tilbrakt på Brårud, der både to- og firbeinte har fått kjørt seg med Eli Beate Sæther og Petr Fujera!

Begge dager startet med fysisk trening av de tobeinte. Vi gikk gjennom oppvarming og ulike øvelser som passer bra for agilityutøvere, samt styrketrening. Veldig nyttig, spesielt delen med fotarbeid!

Etterpå bar det til Farmen for å løpe banene til Eli Beate. Jess overrasket meg positivt etter en lang periode med hvile! Feltene var gode, og for første gang har vi klart å tråkle oss helt til hinder 40, bit for bit! Å få ørene til å virke når det dukker opp fristende tunneler og timingen min på japanere må vi imidlertid jobbe mer med framover 😉 Eli Beate kom som vanlig med gode innspill til ting å trene videre på. Hun og Petr fortjener skryt for et supert opplegg!

Publisert i agility, fysisk trening, Jess | Skriv en kommentar

Store investeringer for bedre resultater

Tequila i Nordisk i Stockholm i 2017. Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi

…ikke bare på resultatlistene, men også i kvaliteten på treningen!

Dette året har jeg nemlig investert i to omfattende (…og kostbare) kurs på nett, som jeg håper skal gjøre meg til en enda bedre hundeeier og handler.

Det ene heter «Elite hundeeier» fra Nordisk Heste- og hundeterapiskole. Det tar for seg alt mulig innen trening av hund og hundens helse. Styrkeøvelser, stretching, anatomi, treningslære, massasje, undersøkelse av egen hund og mye, mye mer.

Det andre er Susan Garrets «Handling 360». Når man bor oppi skogen og ikke har noen egen instruktør er det veldig fint med litt treningsinspirasjon, og opplegget hennes virker veldig omfattende og proft.

Gleder meg til å komme skikkelig i gang med begge deler!

Publisert i agility, fysisk trening, helse | Skriv en kommentar

Hvis norske skidestinasjoner hadde innført dette ville de spart seg for mye dritt!

Søppeldunker og bæsjeposer strategisk plassert rundt om i løypenettet i!

…bokstavelig talt!

Mange irriterer seg over hundemøkk i skiløypene – meg inkludert. Det minste man kan gjøre er i alle fall å pirke dritten ut av løypa med staven, men det aller beste er å plukke den opp. Det ligger imidlertid ikke til rette for at man skal ta seg «bryet» med det rundt om i de norske skiløypene jeg har gått i. Her i Sveits, derimot:

I nærheten av parkeringsplassene og flere steder ute i løypa er det plassert ut stativer med søppelkasser og bæsjeposer. Det gjør det enkelt å både plukke opp og kvitte seg med hundemøkka.

Min lille bønn til norske skidestinasjoner er – innfør dette! Da sparer man seg både for dritten og dårlig stemning på en veldig enkel måte.

Ja – selvsagt må dunkene tømmes og posestativene fylles på, men gjør man den jobben tror jeg man i det minste vil tjene en god dose goodwill fra hundeeiere og andre med søppel. I tillegg blir det mye hyggeligere for alle som skal ut på tur! Her nede har jeg ikke sett en eneste hundedritt eller spor av søppel i løypene, i motsetning til hjemme.

På posene og stativene kan det også selges reklameplass. Kanskje kunne det dermed vært ganske så selvfinansierende også?

Disse stativene trenger ikke å plasseres laaangt inne på fjellet. De fleste hunder gjør fra seg ganske tidlig på skituren, så etter en kilometer eller tre, eller i større kryss, er en fin mulighet.

Et litt forsinket juleønske der, altså 😉

Vi koser oss på langrennsferie i Davos!

Publisert i Jess, Meninger | Skriv en kommentar

– Hjelp, vi har fått julegensere!

Max med reinsdyrgenseren sin <3

Når man har en kjæreste som kommer fra USA, kan man jo ikke regne med annet enn at noen amerikanske tradisjoner innføres! Hundene har fått julegensere, og er klare for å feire jul!

Tequila hadde julete genser fra før, så ingen ny på henne!

Jess fikk genser med julenissemotiv.

Max elsker å posere 😉

OK – et bilde til da!

Jess er mer fan av fart og spenning enn fotoshoots.

Publisert i Jess, Max, Tequila | Skriv en kommentar

Tequila slo Jess på fartstest!

Tidene påtorsdagens fartstest.

Denne uka kom vi såvidt i gang med agilitytreningen igjen, og det var to hunder som var VELDIG glade for det! Tequila har ikke sett et agilityhinder siden midten av oktober, og Jess siden begynnelsen av november, så motivasjonen var det ikke noe å si på!

Vi kjørte en fartstest med rettstrekke, slak sving og en liten kombinasjon. Planen er å sette opp nøyaktig det samme med jevne mellomrom, og måle utviklingen på fart.

Moro at vesle Tequila slo Jess på flere av testene! Nå hopper hun riktignok en del lavere, men likevel 🙂 På rettstrekke hadde for eksempel Tequila 2.22 som beste tid, og Jess 2.37. På slak sving var ikke overraskende Jess bedre, men i kombinasjonen med litt handling var Tequila den raskeste igjen.

Vi gleder oss til neste treningsøkt!

Publisert i agility, Jess, Tequila | Skriv en kommentar

Du har ikke tid til å trene bikkja di, men du har tid til å sitte inne og se på «Farmen»…?

Har du lite tid å ta av, så planlegg den bedre. Vi har alle 24 timer i et døgn, og det er opp til hver og en av oss hvordan vi velger å bruke dem.

Vel, da synes jeg ikke særlig synd på deg om du ikke når målene dine med den bikkja heller. Uansett hvordan man vrir og vender på det er det snakk om prioriteringer.

Det man vil får man til. Hvis man vil det nok.

Noe må som regel ofres. Kanskje må du droppe den serien du følger med på på TV, eller ditche vennene dine som skal ut. Trappe ned jobben og gå ned i lønn for å få mer fritid. Eller velge bort det å få barn.

Kommer du til et punkt hvor du ikke ser at det kan kuttes mer, så se på hvordan tiden kan brukes bedre. Har du en halvtime til overs? Bruk den!

«Jammen jeg orker ikke».

Da er det to ting man kan gjøre. Slenge seg ned på sofaen, eller å slutte å tenke på om man orker eller ikke. Det er ikke alltid man har så himla lyst til å sele på både seg selv hundene og dra ut i kaldt eller vått vær på en treningstur. Men slutt å kjenne etter. Ikke let etter tvilen, som igjen gjør det lett å finne unnskyldninger for hvorfor man ikke skal gidde.

Kjenner jeg etter har jeg sikkert vondt et sted også. Kanskje flere.

Don’t think, just do!

Publisert i Meninger | Skriv en kommentar

Da tar det enda litt tid før vi kan trene agility igjen…

Groggy Jess.

Vi har allerede vært ute av «gamet» noen uker på grunn av kennelhoste, og i samme slengen passet Jess på å brekke en tann. Den har blitt operert ut i dag.

Brukket og vond – ingenting å spare på!

Dermed tar det enda minst en uke før vi så smått kan begynne å trene litt agility igjen. Hun har sydd der tanna er borte, og vil nødig rive det opp igjen!

De neste dagene blir det også våtfor og smertestillende for «pasienten». Jess hadde det ikke travelt med å våkne, og en stk groggy hund ligger nå på lading i senga si hjemme 🙂

Passet på å ta en skitur med Tequila – herlig!

Publisert i helse, Jess | Skriv en kommentar

Helt konge på World Cup!

Max beæret kombinertgutta med et besøk søndag.

Søndag var Max med til Lillehammer for å se på World Cup i kombinert. Pappa er skismører for landslaget, og treneren til kjæresten min går på det amerikanske landslaget, så det var moro å benytte sjansen til å se dem i aksjon på nært hold!

Max stortrivdes med å være midtpunktet, uten å måtte dele oppmerksomheten med de andre hundene.

For anledningen hadde Max ikledd seg julegenser.

Samme kveld fikk Jess sin første «skikkelige» treningsøkt etter at hun hadde kennelhoste for noen uker siden. Har tatt det pent for at hun ikke skal dra på seg noe mer, men hun var tydelig VELDIG klar for å komme i gang igjen. Det ble en NYDELIG måneskinnstur på Sjusjøen:

Supermåne på Sjusjøen gjorde at hodelykt ikke var nødvendig.

Både jeg og hundene gleder oss til å komme skikkelig i gang med treningen igjen!

Publisert i Max | Skriv en kommentar

Se hele sendingen fra Dogs4All!

Reklame

Intervju med Eli Beate Sæther på AgriaTV fra Dogs4All.

Gikk du glipp av noe i sendingen fra Dogs4All på Lillestrøm? Her finner du alt fra AgriaTV begge dager, både studiosendingen, det som skjedde i finaleringen og nordisk mesterskap i lydighet!

AgriaTV lørdag:

AgriaTV søndag:

For nordisk mesterskap i lydighet, gå inn på Agria sin YouTubekanal.

Publisert i video | Skriv en kommentar