Rett vest i nord!

Agility i flotte omgivelser!

I dag har Jess og jeg konkurrert!

Agility var først og det ble et kaosløp uten like! Vi datt begge litt ut på hinder 5 var det vel – slalomen, som Jess plutselig falt ut av. Etter det ble det mye rart og vi mistet flyten helt.

I hopp var det bedre! Der var vi litt mer på nett igjen. Dessverre plasserte jeg meg litt dumt på slutten slik at hun fikk en vid sving og havnet på feil side av et hopp- ny disk.

Vi prøver igjen i morgen!

Publisert i Jess, konkurranse | Skriv en kommentar

Disse turene kommer jeg til å leve lenge på!

 

På toppen av Buren!

Både været og naturen i nord har vist seg fra sin aller beste side de siste dagene – vi har vært utrolig heldige! Her kommer noen glimt fra turene våre de siste dagene.

Bratt, men super trening for hundenes balanse og styrke!

Jess og Tequila nyter utsikten.

Fornøyde hunder med Tromsø i bakgrunnen!

Litt trasking i vannet og svømming har det også blitt!

Fra dagens joggetur!

I morgen og søndag er det stevne for Jess – vi gleder oss!

Publisert i fysisk trening, Jess, Tequila | Skriv en kommentar

Super treningsøkt under jorda i Tromsø!

Jess og Tequila i Tromsø hundehall!

Dette er vår tredje dag i Tromsø, og etter to dager på tur i fantastisk vær trakk vi inn i Tromsø hundehall for en agilityøkt i dag.

Hallen ligger under jorda, og det som åpenbarte seg når man åpnet døra etter å ha trasket gjennom tunnelen var HELT supre treningsforhomd med bra underlag og en bra hinderpark.

Tequila elsker å løpe på Jutagress og freste rundt i full fart. Supert økt før VM (som går på samme type underlag!). Hallen var stor, og Jess og jeg fikk en etterlengtet mulighet til å trene på større og mer åpne baner. Nå føler vi osslitt mer klare før helgens stevne!

Spurting på stranda!

Etter en times trening reiste vi for å møte Chris, som gikk langtur på rulleski. Før han nådde fram til målet rakk vi litt løping på stranda, også der i flotte omgivelser!

Publisert i Jess, Tequila | Skriv en kommentar

Tequila ble Blandedemester :D

Tequila med sløyfa si!

I dag har vi i Åsmarka blandede arrangert Agility på torget i Brumunddal for tredje gang, og i år kombinerte vi det med Blandedemesterskap! Dermed fikk publikum en smak på hvordan en konkurranse foregår.

I small var det Tequila som stakk av med seieren, juhuu! Jess dro på seg riv, så ingen sløyfe å hente for henne.

Alle som ville fikk prøve agility med våre hunder. Her et glimt fra da regnet sto på som verst!

Etterpå kunne alle som ville få lov til å prøve agility med et knippe utvalgte hunder fra blandede, og det var moro å se at køen var lang til tross for særs dårlig vær mot slutten av arrangementet! Mange glade ansikter å se, så da er det bare å håpe at noen av dem blir å se på kurs og stevner i tiden framover.

Uttrekkspremier fra sponsorene våre!

Vi delte også ut lodd til alle som hadde møtt opp, slik at de kunne være med i trekningen av flotte gaver fra Åsmarka blandede sine sponsorer. Vi fikk en hundeseng fra Buddy Brumunddal, et stoffbur fra Agria dyreforsikring, en sekk hundemat fra Kingsmoor og belte, strikk og sele fra Non-Stop Dogwear. I tillegg var Nordisk heste- og hundeterapiskole på plass med stand. Vinnerne ble skikkelig glade for premiene sine, og det var artig å se!

En stor takk til alle som var med på å gjøre denne dagen mulig, og alle som møtte opp! Utrolig artig at vi i samarbeid med Ringsaker kommune kan synliggjøre sporten vår på en slik måte 😀

Publisert i agility | Skriv en kommentar

Om å tørre å ta andre valg enn «alle andre» på brifing

Studerer banen før brifing på nordisk. Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi.

Vi har vel alle opplevd det, en eller flere ganger. Å løpe over målstreken og tenke at «Pokker, hvorfor gjorde jeg ikke bare slik jeg først hadde tenkt!».

Det er fort gjort å gå i flokk på brifing, og å bare gjøre som «alle andre», selv om man innerst inne vet at en annen løsning hadde vært bedre for sin hund.

Les også: Banedemens! Slik ble jeg kvitt den

Selvsagt kan det være lurt å holde et øye med hvordan konkurrentene løser banen. Kanskje de gjør noe lurt man ikke har tenkt på selv. Samtidig bør man ikke bli for avhengig av konkurrentene sine, og alle hunder er forskjellige. Du vet best hva som funker best for din hund! Kanskje innebærer det å velge lengste veg ved et hinder, eller at du løper på stikk motsatt side av alle andre.

Jeg opplevde det senest på nordisk. På en strekke med en blanding av rette linjer og serpentiner holdt jeg meg på venstre siden hele vegen. Alle andre løp på høyre side. Jeg valgte min løsning fordi jeg må dra fart i hunden min. Hun har ikke så mye naturlig framdrift, og da ville jeg blitt for passiv i handlingen ved å løse banen på den andre måten, og tiden vår hadde gått ned. Da hadde jeg ikke tatt bronse individuelt.

Det er ikke alltid like lett å stå imot, men ikke vær en sau. Ikke bare gå i flokk fordi det er trygt å følge flokken. Gjør det bare når det ligger bevisste valg bak.

God brifing!

Publisert i konkurranse, Meninger, Mental trening | Skriv en kommentar

Vi skal til Tromsø!

Max blir hjemme i Åsmarka, men Tequila og Jess reiser til Tromsø om en uke!

15. og 16. september er det agilitystevne i Tromsø, og der skal Jess stille til start 😀

Både hun og Tequila blir med oppover på ferieturen, som også blir en fin treningsuke for to-og firbeinte i forkant av VM. Vi flyr oppover neste søndag, og blir i en uke.

Jeg har aldri vært i Tromsø før, så en fin anledning til å slå to fluer i en smekk – vi håper på supert vær og mye moro!

Dersom noen av mine lesere har noen fine turforslag, send dem gjerne!

Publisert i fysisk trening, Jess, Tequila | Skriv en kommentar

Bootcamp i Italia og Østerrike!

 

Fornøyd etter å ha tråklet meg opp Passo dello Stelvio (bakkene i bakgrunnen) på rulleski!

Oppkjøringen til VM er i full gang for både to- og firbeinte, og i forrige uke var jeg i Seefeld, Livigno og ved Comosjøen for en skikkelig treningsuke!

Det ble mange flotte turer med både rulleski og joggesko på beina. Fantastiske omgivelser og treningsmuligheter som virkelig var verdt turen – utrolig moro! Høydepunktet var å gå opp Passo dello Stelvio på rulleski. En rå opplevelse!

Hundene var hjemme hos mamma, og Tequila fulgte treningsprogrammet sitt. I går var vi ute med kickbike, og i dag har løstur i terrenget og styrketrening stått på programmet.

Vi trener styrke sammen 😀

Publisert i fysisk trening | Skriv en kommentar

Kortreist seier på lørdag, langtur med dobbel disk på søndag

Jess debuterte i hopp 2 med seier og napp!

Med bare 20 minutters kjøring var det enkelt å dra til NKK Lillehammer for en dag med agility, og det ble jammen verdt den lille kjøreturen! I agility dro vi på oss en disk, men i vårt første hoppløp i klasse 2 ble det seier og napp!

Jeg var så overrasket over at Jess responderte så bra på «mit mit» kommandoen min, som betyr at hun ikke skal ta noen hindre. Brukte den da det lå en «faretruende» tunnel mellom to hopp. Så overrasket ble jeg, at jeg nesten glemte å sende henne ut på hoppet etterpå – der reddet hun meg!

Skulle nok brukt «mit mit» i Fredrikstad i dag også! Der ble det nemlig to strake disk. Jess var veldig gira i startområdet, uten at jeg helt forstår hvorfor, og satte av gårde med øynene i kryss på agilityløpet. Ikke overraskende føyk hun rett inn i samtlige tunnelfeller på banen. Og de hadde dommeren satt noen av, hehe.

Hoppløpet var bra, men en handler med dårlig timing sørget for at en «inn» ikke ble helt vellykket, og bikkja føyk inn i nok en tunnel… Så da var det bare å kjøre tre timer hjem igjen uten resultater i bagasjen!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

Høstoppstartsfest med mye å feire!

Hele gjengen samlet!

I går hadde vi i Åsmarka blandede høstoppstartsfest hos Marthe! Hele gjengen var tilstede for god mat, tur og litt trening.

Vi hadde mye å feire! Blandedeekvipasjene har levert gode resultater gjennom våren og sommeren, som toppet seg med nordisk sist helg. Det ble feiret med eplebobler! I tillegg synes vi det er skikkelig kult at ei lita gruppe på sju får med seg FIRE medaljer hjem fra mesterskap!

Nyyyydelig dessert! Det ble tre porsjoner, i tillegg til en med i bilen hjem…

Veldig hyggelig å kunne samles før «den vanlige rutinen» starter igjen! I sommer har det vært hektisk og ingen organiserte fellestreninger. Det starter vi med igjen nå, med splitter nytt kunstgress som underlag!

De siste dagene har bydd på mange hyggelige overraskelser:

Da jeg kom på jobb på tirsdag ventet denne posen (full av godteri) på pulten min.

Hjemme ventet denne – en pose full av overraskelser til to- og firbeinte.

…og i går kom nydelige blomster og deilig sjokolade på døra!

Etter at vi kom tilbake fra nordisk har hundene hatt en hard treningsuke rent fysisk. I morgen skal Jess på stevne i Lillehammer, og søndag drar vi til Fredrikstad.

Det blir siste innspurt før en roligere uke for hundene, imens den tobeinte er på bootcamp i Italia… Etter en uke der starter oppkjøringen mot VM for fullt!

Publisert i fysisk trening, Tequila | Skriv en kommentar

Her finner du startlister, lagoversikt og link til streaming av Nordisk!

Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi

Helgens nordiske mesterskap i Finland streames av den finske agilityforeningen og Koirakuvat. Sendingen finner du HER.

Konkurransen holdes i Agria Eläinvakuutus Areena i Vantaa, cirka en mil fra Helsinki.

I hver konkurranse starter small, deretter medium og large.
Startlister ligger HER.

Oversikt over hvem som representerer Norge i dette mesterskapet ligger HER.

Programmet er som følger (Husk tidsforskjellen! Finland ligger en time foran Norge):

 • Fredag
 • Training:
 • 14:00-14:30 Denmark
 • 14:30-15:00 Sweden
 • 15:00-15:30 Finland
 • 15:30-16:00 Norway
 • Veterinary inspection:
 • 14:00-14:30 Finland
 • 14:30-15:00 Norway
 • 15:00-15:30 Denmark
 • 15:30-16:00 Sweden

Fredag ettermiddag er det også en internasjonal konkurranse som de som ønsker det kan delta på, men dette er ikke en del av nordisk.

 • Lørdag
  9:30 Opening ceremony
 • 10:00 Individual agility 1
 • 13:30 Team jumping 1
 • 16:00 Individual jumping
 • Søndag
 • 8:00 Team agility 1
 • 10:30 Individual agility 2
 • Closing/prize-giving ceremony
Publisert i agility | Skriv en kommentar