Tequila kom til finalen!

Tequila har vært stabil og hatt bra fart gjennom hele konkurranseuka i Danmark! Foto : Maja Rokavec.

Blant 89 hunder fra alt fra Japan til Danmark klarte Tequila å bli 10. beste hund sammenlagt før finalen i Dania cup. De 15 beste gikk videre til den gjeve finalen, og der endte vi på en 8. plass med et feilfritt løp.

Det er alltid morsomt å løpe finaler! Masse liv på sidelinjen liker både jeg og Tequila, så for en liten stund følte vi oss ikke like slitne som vi faktisk var 😉

Både Jess og Tequila har gjort en super innsats gjennom hele uka. Jess har vokst i løpet av disse dagene, og vist mange gode tendenser (selv om det også hr vært en del bloopers). Hun har vært helt i toppen tidsmessig, og det er gledelig å se. Smårusket ellers skal vi trene for å få gjort noe med. Men hun har levert noen supre felt på bommen både rett fram og i sving. Ett meget tynt og ett dårlig hvor jeg tok henne tilbake også. Med Tequila har jeg brifet banene slik at jeg virkelig har kunnet utfordre tunnelsuget hennes, som har ødelagt noen løp i vår. Det gikk veldig bra – en god bekreftelse før vår neste konkurranse, som er nordisk mesterskap!

Nå har hundene fri en uke med verdens beste hundepasser Linda, og jeg skal lade batteriene på Island 🙂

Både to- og firbeinte har godt av å lade batteriene litt nå!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

Ting faller på plass i Danmark

Jess i slalom! Foto: Ellen H. Tangen

Dania cup i Danmark er i full gang, og vi har hatt en super start selv om plasseringene ikke har vært helt i toppen. Tequila stortrives på underlaget og har bra fart, og samspillet mellom Jess og meg blir stadig bedre – deilig følelse!

Nå nyter vi en fridag etter tre dager med konkurranse. Den skal brukes til tur på stranda og avslapping, før tre nye konkurransedager. Håper å få med et napp eller to hjem for Jess!

Hun er født like utenfor København og vokste opp ikke langt fra stevneplassen. Mandag kom den første eieren hennes innom for å hilse på – veldig hyggelig! Mot slutten av uken kommer også oppdretter, og søndag kveld hadde vi stor middag med eiere av All Zet-valper rundt om i verden. Moro å møte de andre!

Søsteren til Jess, Hurra, vant også åpen-klassen i går. Vi håper å bli like flinke 😉

Forøvrig er jeg og Tequila kjendiser i HA i dag:

10 favoritter i Hamar Arbeiderblad.

Video får jeg ikke lagt inn når jeg blogger fra mobil, men det vil komme senere! Noe ligger på min Instagramprofil, jetthe87. Blant annet en super feltpassering fra søndag!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila | Skriv en kommentar

Dette har vi merket etter at vi begynte å trene på vanntredemølle

Jess rusler på vanntredemølla og Tequila passer på at alt går riktig for seg.

For litt over to måneder siden begynte vi med vanntredemølletrening, etter at vår sponsor Nordisk heste- og hundeterapiskole ga oss klippekort med fem klipp i gave. Det ble raskt brukt opp, og jeg kjøpte meg klippekort for fast trening hver tirsdag.

Vi begynte pent og rolig, men er nå oppe i 25 minutter på hver av hundene, med intervaller i trav. Det er også mulig å kjøre med motbakke og og motstrøm. I dag kjørte hundene fire intervaller hver a to minutter. Før og etter er det oppvarming og nedgåing.

Etter at vi startet med vanntredemølletreningen har jeg merket forskjell på noen viktige punkter:

  • Musklene har utvilsomt blitt sterkere i både beina og ryggen hos begge hundene. Kjenner tydelig forskjell. Viktig forebyggende!
  • Begge har forbedret balansen sin. Sannsynligvis har dette hjulpet Tequila til å korte inn svingene sine på agilitybanen. De har virkelig kommet seg.
  • Hoppteknikken til Jess har blitt bedre.

Begge hundene storkoser seg med treningen, og trekker inn døra for å være førstemann!

Den som er mest glad i vann er den som har gått dårligst på mølla – Jess «krøllet» ryggen veldig i begynnelsen. Hun syntes nok det var litt ekkelt at det sprutet oppunder magen! Løsningen ble å fylle i en del vann i begynnelsen, og heller tappe ut gradvis. Det har fungert bra.

Vanntredemølletrening er en veldig skånsom og fin måte å trene på! Har man ikke tilgang til mølle i nærheten kan det jo være et alternativ å jogge i vannkanten på varme sommerdager 🙂

Publisert i fysisk trening, helse, Jess, Tequila, video | Skriv en kommentar

Styrketreningsutfordring #4 – Jogge på stedet

Jess demonstrerer styrkeøvelser på «Agility på torget» i Brumunddal i sommer. Foto: Helene Marie S. Paalsrud.

Her kommer sommerens styrketreningsutfordring! Lær hunden din å jogge på stedet, og vinn stambok/konkurranseperm fra Agria!

Legg inn din video i kommentarfeltet på dette blogginnlegget, eller på AgilityJeanettes Facebookside innen 14. august for å være med i trekningen. Dere får litt ekstra tid denne gangen siden det er sommerferie, OG siden det kan være et litt vanskelig triks å lære.

Hunden din skal altså «jogge på stedet». Den kan godt gjøre det på gulvet, men vil du ha en litt mer krevende variant kan du etter hvert også avansere til at den skal jogge på stedet på et objekt. Å gjøre det med kun frambein eller kun bakbein på et objekt er også en mulig variasjon av dette trikset.

Forslag til innlæring:

  • Belønn hunden for å bevege på ett (eller flere) bein. En vektforskyvning kan være nok i begynnelsen! Beveger den kun ett bein flere ganger på rad, over ser du og venter på at den skal bevege på et annet bein, slik at den forstår at ikke bare det ene beinet skal røre på seg. Jeg brukte klikk og godbit for å markere at hunden var på rett spor.
  • Still gradvis høyere krav til at bevegelsen skal være større, og til at hunden beveger flere bein.
  • Det er lov å ikke trampe nøyaktig på stedet i begynnelsen, men stram inn kriteriet på dette etter hvert, slik at hunden jogger på omtrent samme sted.

Spørsmål? Fyr løs i kommentarfeltet 🙂

Publisert i fysisk trening, helse, Jess, Utfordring/konkurranse, video | Skriv en kommentar

Ingen napp idag, men NÅ begynner det å bli moro!

Etter ett år på konkurransebanen begyynner Jess å «lande». Foto: Line Einvik Løbersli

Nå er det ett år siden Jess debuterte i konkurransesammenheng. Denne helgen er vi tilbake på Lillehammerstevnet, og det gleder meg at brikkene virkelig begynner å falle på plass!

Vi startet fredagens åpenløp med en 4. plass. Hun hoppet for tidlig ut av slalomen og dro i tillegg på seg et riv, men det fløt godt og hun hørte på meg. Slik var det også på forrige stevne, hvor vi dro med oss to napp hjem. Det ble ingen napp i dag (lørdag), men Jess virker å ha stabilisert seg på et håndterbart nivå, og jeg digger det! Veldig moro å gå med henne nå, og gleder meg til fortsettelsen!

I hoppløpet dro hun på seg et riv, i tillegg til en tidkrevende vegring som skyldtes slurvete føring fra min side. Men slalomen smatt hun rett inn i, og resten var bra. I agility var jeg i tvil om jeg skulle slippe gjennom bomfeltet hennes, ble sen, og kom på etterskudd slik at det ble vegring. Tjuvstart prøvde hun seg også på igjen – ikkje bra!

Tequila, som har vært førsteprioritet i forbindelse med uttak, blir nedprioritert denne helgen. Hun har fått gått begge løpene sine, men det blir litt så som så når man har to hunder som løper omtrent samtidig! Brife to baner, gå med en hund, løpe og bytte hund for så å gå direkte på neste løp er ikke optimalt, og det har hun fått «svi» for i dag! Litt stresset og slurvete i handlingen, som har resultert i to strake disk. Vi prøver igjen i morgen!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

Tequila (6) på landslaget for fjerde år på rad!

Årets landslagsbilde! Foto: Christl Faltner

Årets uttak til landslaget er overstått, og Tequila har gjort seg fortjent til en plass på landslaget for fjerde år på rad! Hun skal representere Norge i Nordisk mesterskap i Sverige i august. VM-billett ble det dessverre ikke i år, litt nedtur da målet var lagplass i Liberec. Vi ville forbedre 5. plassen i VM fra 2015!

Vi fikk en 6. plass i uttaket, skarve 32,6 poeng fra reserveplass. Av åtte løp hadde vi tre poenggivende agilityløp og to poenggivende hoppløp, med 326,6 poeng til sammen.

Veldig fornøyd med innsatsen den siste helga, og VELDIG glad vi klarte å holde oss på beina denne gangen! Mange slet med underlaget. Det gjorde også vi sist – et fall på Brårud resulterte i disk, og viktige poeng i uttaket gikk tapt… Utrolig kjedelig! Det viktigste er at jeg har en frisk og skadefri hund med meg hjem. Det er det dessverre ikke alle som har etter regnvær og glatt gress… Når det er sagt vil jeg også passe på å si at arrangørene ikke får gjort noe med det dårlige været – både på Brårud og i Trondheim gjorde de en super jobb med å gjennomføre uttaksstevnene!

Nå skal vi trene godt fram til nordisk, og gjøre vårt beste der. Formen til Tequila er stigende, og målet er selvsagt å få med seg en god plassering hjem. Det beste vi har prestert tidligere er en 6. plass individuelt – den vil jeg slå!

Tusen takk til våre sponsorer, som gjør det mulig for meg å drive med det beste jeg vet; Agria dyreforsikring, Nordisk heste- og hundeterapiskole og Kingsmoor. En takk også til Åsmarka blandedes sponsorer, som bidrar til at vi har topp utstyr og treningsforhold gjennom hele året; Sjusjøen skisenter, Non-Stop Dogwear, Salomon, Hamar hundeskole og Sparebank 1 Regnskapshuset 🙂

Sist men ikke minst: gratulerer til alle som er tatt ut i landslagstroppen 2017! Spesielt moro at lagkamerat Mette med Ellie fikk nordiskplass i medium, og at Kari med Felix blir med som reserver til nordisk i small 🙂

Publisert i agility, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

VI VANT! Endelig!

Jess med sin første 1.plass-rosett!

FOR en helg det ble på Ekeberg. At jeg og Tequila ikke var i nærheten av å bli norgesmestre gjorde ingen verdens ting når Jess klinte til med to feilfrie løp, to napp og en SEIER i agility på lørdag!

Her er film fra samtlige løp:

Lørdagens løp er jeg veldig fornøyd med. Søndagens hoppløp var også greit, med tanke på at vi er for dårlige på blant annet fremadsending til å sette den banen. I agilityløpet disket jeg oss på bommen, da hun ikke hadde felt. Tok henne tilbake og startet henne på nedgangen. Der fikk hunet treff som hadde vært akseptabelt om hun hadde tatt full bom i fart, MEN når hun kun starter fra nedgangen er kriteriet å treffe dypere enn som så, derfor enda ett forsøk til før vi gikk av banen (heller ikke det med særlig til treff, men håper og tror at hun lærte noe av det likevel).

ENDELIG! Jess på toppen!

Veldig fornøyd med hvordan hun taklet startområdet og at hun var mye mer styrbar enn forrige stevne denne gangen.

Tequila gjorde også en god innsats, selv om marginene ikke holdt helt for å kvalifisere til NM-finale i år. De sju beste i hvert løp går direkte til finale. Med en 8. plass var vi 0,7 sekunder bak det målet… Og disk i agility etterpå gjorde at det ikke var håp om å komme med på sammenlagtkvota heller. Kjipt, MEN, det er uttaket neste helg som er viktigst for min del, og jeg fikk en noen svar som er greie å ha med seg til da 🙂 Det var utrolig moro å heie fram de andre i finalen – masse super agility og gode øyeblikk!

Førstkommende helg drar vi altså til Trondheim for siste landslagsuttak. Det blir spennende! Håper været blir litt bedre der, både med tanke på underlaget OG ikke minst:

Stevne. I Norge. I juni…

Publisert i agility, Jess, konkurranse, Tequila, video | Skriv en kommentar

«Midtsidepiker» i avisa ;)

Agility i tirsdagens Ringsaker Blad!

Saken kan du lese her!

Les også: «Mediene skriver aldri om oss som driver med hund»

Publisert i agility, Jess, Tequila | Skriv en kommentar

«- Det var ikke akkurat en RC-vennlig bane»

Klasse 1-hunden min på en bane i Arendal hvor hunden måtte svinge 180 grader tilbake til et hopp. Vanskelig og dårlig treff, MEN det må vi bare lære oss! Foto: Ingerid M. R. Klaveness.

Det er noe av det…rareste jeg hører på brifinger. Altså at banen ikke var «RC-vennlig». Eller: «Den dommeren har stoppfelt selv, og setter lurehinder etter bommen fordi han vil at de med RC skal feile».

Etter det jeg har forstått er «RC-vennlig» en bane hvor hunden skal rett fram etter bommen, eventuelt en veldig slak sving. Gjerne uten andre fristende hindre i nærheten som kan ødelegge og gjør det vanskelig.

MEN er RC (running contacts=løpende felt) bare for rettstrekker? Nei. Selvsagt kan man bruke det kun for rettstrekker og ha stoppfelt for svinger, men det er også fullt mulig å lære hunden å svinge og takle ulike utfordringer også, om man har trent den godt nok. Min egen hund er IKKE trent godt nok enda, men jeg håper hun skal bli det en dag 😉

Se for eksempel her:

Etter min mening er vel alle baner RC-vennlige? Er en kombinasjon vanskelig skyldes det at jeg ikke har trent hunden min godt nok. Men banen er vel ikke «RC-fiendtlig» av den grunn…?

Jess sliter med slalom, spesielt innganger fra visse vinkler. Hvis vi får en slik bane, skal jeg da si at den er lite slalom-vennlig? Nei. Fordi det skyldes et problem som er «vårt». Som vi ikke trenger å la gå ut over alle andre gjennom å spre usikkerhet på brifing ved å si at det er vanskelig. Hva om den ved siden av meg har tenkt at «dette får vi til», men blir i tvil og feiler på grunn av min svakhet?

Selvsagt kan man diskutere baner på og etter brifing, men noen ting synes jeg det er verdt å tenke over og bli bevisst på. Blant annet dette, som jeg mener går mer på for dårlige hinderferdigheter enn dårlig banedesign.

Tequila hopper ofte av feltet om det er en tunnel under, men det er ikke banen eller hinderet sin skyld… Foto: Maja Rokavec.

Publisert i agility, bom, Jess, Meninger | Skriv en kommentar

Disse vant styrketreningsutfordring #3!

Sponset

Tequila har foretatt den høytidelige trekningen av vinneren av styrketreningsutfordring #3 – balansere på objekt i dekk! Hvem den heldige vinneren av en stambokperm fra Agria ble, ser dere i videoen 🙂 Vinneren må sende meg navn, adresse og telefonnummer.

Styrketreningsutfordring#2 – Rygge

Styrketreningsutfordring #1 – Side legs

Moro å se at stadig flere blir med i konkurransen! Og husk å bruke øvelsene dere har lært jevnlig, for å styrke muskulaturen til hundene deres 🙂

Neste utfordring kommer til uka, så følg med!

Stadig flere bidrag!

Publisert i fysisk trening, helse, Tequila, Utfordring/konkurranse, video | Skriv en kommentar