Jess ga alt i NM, nordisk stil!

Min lille border collie var eneste rase «utenom det vanlige» på
startstreken.

I dag har vi deltatt i miljøklassen under NM i hundekjøring, nordisk stil i Veldre.

15 hunder stilte til start, og ALLE var typiske «racerhunder» (vorstehergreier). Ikke en eneste «raring» med unntak av oss, men jeg synes Jess gjorde god figur blant alle de digre dyrene! Hun ga alt i starten, og vi fikk en god posisjon opp den første bakken. På flatene og nedover hadde vi imidlertid ikke sjans mot de langbeinte dyra vi konkurrerte mot. Men utrolig moro var det, og Jess elsket fellesstarten!

Jeg var rimelig sikker på at vi kom til å havne på sisteplass, og det gjorde vi, men jeg er veldig godt fornøyd med at vi ikke havnet lengre bak i løpet av de fem kilometerne! Nest sistemann var bare fire sekunder foran oss 😀

 

Vi håper å få vært med på flere slike konkurranser. Takk til trekkhundfolket for at også sånne raringer som oss får være med på moroa 🙂

Publisert i fysisk trening, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

2. plass i første langrennskonkurranse på 13 år, med en OL-smører på laget!

Jeg var aktiv langrennsløper før, men har ikke konkurrert på 13 år :O

I dag har jeg gått Stenfjellrunden 23 km, og til min store overraskelse endte jeg på 2. plass!

Det var veldig moro. Jeg var aktiv langrennsløper som barn og ungdom, men det er 13 år siden sist jeg stilte til start i en konkurranse.

Premie og greier!

Skiene var veldig gode, særlig gliden. Det var noe mange slet med, og det er jo artig når man bare kan seile forbi konkurrenter i nedoverbakkene 😉 Oppover derimot, gikk det ikke like kjapt, og med åtte kilometer stigning som åpning… Phu! Varm ble jeg også. Det var meldt om kaldt vær og vind på fjellet, så jeg kledde meg etter det. Det som møtte oss var imidlertid strålende sol, så 2-3 lag mindre burde jeg nok ha hatt! Men vinterværet var virkelig nydelig.

De gode skiene kan jeg takke pappa for. Han er smører på kombinertlandslaget, og er «litt» bedre på å smøre ski enn jeg. Neste oppdrag for ham blir å fikse ski til de norske løperne i selveste OL – stor stas!

Max er god hjelper i smørerommet 🙂

I morra står en litt kortere distanse på programmet for min del – med drahjelp fra Jess (heldigvis) 😉

Publisert i fysisk trening, konkurranse | Skriv en kommentar

Hjelp, vi skal til NM!

Jess på Snørock på Sjusjøen. Videoen fra løpet kan du se nederst.

I helga arrangeres det NM i hundekjøring nordisk stil på Veldre sag. Det er bare ti minutters kjøring fra der jeg bor, og siden de også har en miljøklasse meldte vi oss på. Det blir morsomt!

Les også: Bjørndalen, tre blad Northug, og Jess

Vi skal altså ikke konkurrere om å bli norgesmestre, men være med i «ferskingklassen». Det skal gås fem kilometer.

Vi blir bare med på søndag – lørdag skal jeg nemlig stille til start på Stenfjellrunden! Det blir min første langrennskonkurranse på MANGE år. Jeg skal gå den korte løypa på 23 kilometer. Noe må man jo finne på før agilitysesongen starter! Den kjører vi i gang helgen etter, med stevne på hjemmebane.

Her er forøvrig en video fra forrige gang Jess var med på konkurranse i snørekjøring med hund 🙂

Publisert i fysisk trening, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

Max HATER det – Jess og Tequila ELSKER det!

Max prøver å være usynlig.

I dag har vi vært og sørget for at hundene er friske og raske, samt at de kan reise verden rundt en stund til. Alle tre har nemlig vært på årlig helsesjekk og vaksinering hos veterinæren!

Jess og Tequila kan ikke komme fort nok inn døra. De vet at både godbiter og masse kos venter. Max derimot, setter på bremsene og prøver å være usynlig. Heldigvis overlevde han denne gangen også 😉

Publisert i helse, Max | Skriv en kommentar

Dyp snø = super (og gratis) treningsmulighet!

Tequila koser seg i snøen!

Det har kommet mye snø over store deler av landet de siste dagene, og det gir en super (og gratis!) mulighet til å trene hundene våre!

Det å gå i dyp snø er god trening for en hundekropp. Den løfter beina sine høyere enn på flatt/hardtunderlag, jobber med hele kroppen, og må i tillegg skyve når den beveger beinet framover. Litt på samme måte som den er nødt til i vann. Det kan altså sammenlignes  med  for eksempel vanntredemølletrening. Derfor brøyter vi skogsstiene våre med et smil om dagen 🙂

Max er også med, men han går stort sett bakerst i den ferdig tråkkede stien. Man må huske å ikke overdrive, særlig for hunder som kanskje ikke er i toppform fysisk. I en alder av nærmere 11 år får Max derfor lov til å ta letteste utvei 🙂

Publisert i fysisk trening | Skriv en kommentar

Agility for de tobeinte!

Sliten, men fornøyd gjeng etter lørdagens økt med Petr Fujera!

Helgen har blitt tilbrakt på Brårud, der både to- og firbeinte har fått kjørt seg med Eli Beate Sæther og Petr Fujera!

Begge dager startet med fysisk trening av de tobeinte. Vi gikk gjennom oppvarming og ulike øvelser som passer bra for agilityutøvere, samt styrketrening. Veldig nyttig, spesielt delen med fotarbeid!

Etterpå bar det til Farmen for å løpe banene til Eli Beate. Jess overrasket meg positivt etter en lang periode med hvile! Feltene var gode, og for første gang har vi klart å tråkle oss helt til hinder 40, bit for bit! Å få ørene til å virke når det dukker opp fristende tunneler og timingen min på japanere må vi imidlertid jobbe mer med framover 😉 Eli Beate kom som vanlig med gode innspill til ting å trene videre på. Hun og Petr fortjener skryt for et supert opplegg!

Publisert i agility, fysisk trening, Jess | Skriv en kommentar

Store investeringer for bedre resultater

Tequila i Nordisk i Stockholm i 2017. Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi

…ikke bare på resultatlistene, men også i kvaliteten på treningen!

Dette året har jeg nemlig investert i to omfattende (…og kostbare) kurs på nett, som jeg håper skal gjøre meg til en enda bedre hundeeier og handler.

Det ene heter «Elite hundeeier» fra Nordisk Heste- og hundeterapiskole. Det tar for seg alt mulig innen trening av hund og hundens helse. Styrkeøvelser, stretching, anatomi, treningslære, massasje, undersøkelse av egen hund og mye, mye mer.

Det andre er Susan Garrets «Handling 360». Når man bor oppi skogen og ikke har noen egen instruktør er det veldig fint med litt treningsinspirasjon, og opplegget hennes virker veldig omfattende og proft.

Gleder meg til å komme skikkelig i gang med begge deler!

Publisert i agility, fysisk trening, helse | Skriv en kommentar

Hvis norske skidestinasjoner hadde innført dette ville de spart seg for mye dritt!

Søppeldunker og bæsjeposer strategisk plassert rundt om i løypenettet i!

…bokstavelig talt!

Mange irriterer seg over hundemøkk i skiløypene – meg inkludert. Det minste man kan gjøre er i alle fall å pirke dritten ut av løypa med staven, men det aller beste er å plukke den opp. Det ligger imidlertid ikke til rette for at man skal ta seg «bryet» med det rundt om i de norske skiløypene jeg har gått i. Her i Sveits, derimot:

I nærheten av parkeringsplassene og flere steder ute i løypa er det plassert ut stativer med søppelkasser og bæsjeposer. Det gjør det enkelt å både plukke opp og kvitte seg med hundemøkka.

Min lille bønn til norske skidestinasjoner er – innfør dette! Da sparer man seg både for dritten og dårlig stemning på en veldig enkel måte.

Ja – selvsagt må dunkene tømmes og posestativene fylles på, men gjør man den jobben tror jeg man i det minste vil tjene en god dose goodwill fra hundeeiere og andre med søppel. I tillegg blir det mye hyggeligere for alle som skal ut på tur! Her nede har jeg ikke sett en eneste hundedritt eller spor av søppel i løypene, i motsetning til hjemme.

På posene og stativene kan det også selges reklameplass. Kanskje kunne det dermed vært ganske så selvfinansierende også?

Disse stativene trenger ikke å plasseres laaangt inne på fjellet. De fleste hunder gjør fra seg ganske tidlig på skituren, så etter en kilometer eller tre, eller i større kryss, er en fin mulighet.

Et litt forsinket juleønske der, altså 😉

Vi koser oss på langrennsferie i Davos!

Publisert i Jess, Meninger | Skriv en kommentar

– Hjelp, vi har fått julegensere!

Max med reinsdyrgenseren sin <3

Når man har en kjæreste som kommer fra USA, kan man jo ikke regne med annet enn at noen amerikanske tradisjoner innføres! Hundene har fått julegensere, og er klare for å feire jul!

Tequila hadde julete genser fra før, så ingen ny på henne!

Jess fikk genser med julenissemotiv.

Max elsker å posere 😉

OK – et bilde til da!

Jess er mer fan av fart og spenning enn fotoshoots.

Publisert i Jess, Max, Tequila | Skriv en kommentar

Tequila slo Jess på fartstest!

Tidene påtorsdagens fartstest.

Denne uka kom vi såvidt i gang med agilitytreningen igjen, og det var to hunder som var VELDIG glade for det! Tequila har ikke sett et agilityhinder siden midten av oktober, og Jess siden begynnelsen av november, så motivasjonen var det ikke noe å si på!

Vi kjørte en fartstest med rettstrekke, slak sving og en liten kombinasjon. Planen er å sette opp nøyaktig det samme med jevne mellomrom, og måle utviklingen på fart.

Moro at vesle Tequila slo Jess på flere av testene! Nå hopper hun riktignok en del lavere, men likevel 🙂 På rettstrekke hadde for eksempel Tequila 2.22 som beste tid, og Jess 2.37. På slak sving var ikke overraskende Jess bedre, men i kombinasjonen med litt handling var Tequila den raskeste igjen.

Vi gleder oss til neste treningsøkt!

Publisert i agility, Jess, Tequila | Skriv en kommentar