Tequila prøver Andy-banen!

På kveldens trening fikk Tequila prøve seg på fredagens bane fra Andykurset, samt litt felt.

Slik gikk det med Jess på kurset.

Litt alternative løsninger måtte til. En whiskey er for eksempel lite vits å kjøre på Tequila, da taper hun masse tid på stor sving. Plasserte meg heller annerledes og kjørte en wrap på hinderet (se forskjell i filmen, på hvor lang tid det tar før hun kommer.

Litt felt frisket vi også opp igjen, noen bra, noen elendige! Der er det en jobb å gjøre før uttak 😉

Publisert i agility, Tequila, video | Skriv en kommentar

*teller til ti*

I dag har vi vært på Stovner hundeklubb sitt stevne. En del bra ting og en del dårlige.

Spesielt er jeg irritert på meg selv etter det siste hoppløpet for å ha latt henne løpe videre etter å ha løpt forbi hinder 3 (var det vel) uten å korrigere det. Oppfattet det litt sent og sendte henne videre, men angret fort på det og ble irritert på meg selv. Dermed ble resten av løpet rimelig «slapt» med dårlig handling som ikke var som jeg hadde planlagt. Jeg må bli flinkere til å legge en plan for hva jeg skal gjøre når lignende ting skjer, og ikke minst – FØLGE DEN PLANEN!

*teller til ti*

MEN, det var flere positive ting også!

 • Jess var rolig og fokusert på start. Veldig fornøyd! Dermed ingen tjuvstart-tendenser heller, som vi har slitt med i det siste.
 • Hun tok slalom i begge løp, juhuu!
 • Vippa var bra, og hun løp da bommen selv om feltet var langt fra optimalt. Slapp henne kanskje litt tidlig på vippa, skulle kanskje ventet litt for å proofe adferden.
 • Jess lærte at også møne kan ha ulikt underlag, og at hun må tilpasse seg det.
 • Hun fulgte meg bra i agilityløpet. At det ble litt kluss på slutten skyldes rett og slett at jeg ble satt ut av mønet og ikke plasserte meg slik jeg hadde tenkt i siste del av banen.

Ikke fullt så bra ting:

 • Skikkelig flyver på mønet, men hun kom helskinnet fra det! (Og landet på feltet 😛 )
 • Ikke hatt så mange riv før! Tar en sjekk av kroppen hennes Hun kan rive iblant, men så mye er ikke likt henne. Rev en pinne i ag-løpet og fire (?) i hopp… Litt skyldes min handling, men tror ikke det er hele årsaken.
 • Løp på innsiden av et hopp. Selvstendigheten på stevner MÅ bli like bra som på hjemmebane!
 • Jeg må prøve å få fram det samme «stressnivået» i handlingen som på stevner. Ikke vant til at jeg løper på siden vi kun trener på små baner i liten hall med få løpestrekker. Får bli bedre til å pushe enda mer fart på den plassen vi har, blir fort litt slapp!

I morgen er det trening igjen, men da skal Jess få fri etter fire dager med agility i uka som har gått! Tequila derimot, trenger en økt, og det skal bli moro!

Publisert i agility, Jess, konkurranse, video | Skriv en kommentar

…og vinneren av utfordring #1 er:

Sponset

Gratulerer til Maja, som vant vår styrketreningsutfordring #1! Send meg din adresse på Facebook eller i kommentarfeltet, så får du en super stevneperm/stambokperm fra Agria i posten!

Her ser dere vinnerbidraget:

Neste utfordring postes onsdag 29. mars!

 

Publisert i fysisk trening, helse, Utfordring/konkurranse | Skriv en kommentar

Lista over ting å trene på blir stadig lengre..!

Det fylles på med punkter for hver gang vi er på kurs, og det er jo bra! Så får jeg bare huske på å faktisk trene på de tingene også… Ikke lett å bestemme seg for hva man skal ta tak i først, og det har lett for å gå rett i glemmeboka. Derfor har jeg skrevet opp alt i «huskeboka» som ligger i treningsbagen, i håp om at det skal bli gjort.

Nå har vi vært gjennom to dager til med Andy-kurs, og dette har jeg tatt med meg fra øktene:

Dag 2

 • Tidlige beskjeder, og ikke stå i vegen for bikkja! En gjenganger…
 • Sving ut av tunnel hadde jeg store planer om å trene på en gang ja. Det har imidlertid ikke blitt gjort, og det merket vi godt på banen denne dagen!
 • Huske å fullføre armbevegelse og vise med blikket for å hjelpe henne når jeg beveger meg videre. Altfor slurvete der, bortskjemt med Tequila som er rutinert og tar hinderet uansett.

Dag 3

 • Jeg må trene på «inn», altså at hun skal komme mot meg. Det har både Eli Beate og Jan Egil nevnt før Andy også. Vi begynte omsider såvidt i forrige uke da det ante meg at noe kunne dukke opp i Andy sine baner, MEN bør nok jobbe litt mer der… 😛 Da blir det lettere å ta hopp som står i vanskelige vinkler.
 • Dessverre ville ikke minnekortet på kameraet ha med seg den midterste delen av økta, men der var det timingen min som ble satt på prøve – den må finpusses!
 • Jeg må huske å rope på henne tidlig nok når det dukker opp fristende hindre i synsfeltet hennes som hun ikke skal til.

Les innlegget fra første kursdag her!

Publisert i agility, Jess, video | Skriv en kommentar

Se hvordan et teppe hjelper Jess til å hoppe bedre!

Tirsdag var vi på ukens første trening med Andy de Groote fra Belgia. Han hadde som vanlig morsomme og utfordrende baner å by på, og gode innspill å komme med.

En av tingene han var opptatt av, var at Jess hadde en tendens til å trekke bakbeina innunder seg når hun hopper, særlig når hun må samle seg litt (wraps går fint, men mellomtingen er litt vanskelig for henne). Løsningen hans for å få henne til å strekke beina mer bak seg, og dermed minske risikoen for å rive, var både lettvint og effektiv – et teppe på pinnen! Forskjellen var ganske stor, bare se her:

Der ser dere forskjellen før og etter, samt hele banen til slutt. Dessverre ikke video fra samme vinkel da kameraet mitt sto i det ene hjørnet, og «eksempelfilmen» ble filmet fra en annen kant, men man får jo et inntrykk likevel!

Tanken er å «krympe» teppet gradvis til man etter hvert ikke trenger det lengre. Skal teste ut dette litt og se om det får henne til å strekke ut beina mer.

Vi var også på kurs onsdag, det kommer eget innlegg fra den dagen etter hvert. På grunn av et frafall har vi også slengt oss med på en økt i morgen tidlig, så denne uka får Jess virkelig kjørt seg…! Både hun og de små har kost seg på lang tur i dag for å lade batteriene.

Les også:

Andykurs november 2015 

Andykurs desember 2016 – dag 1

Andykurs desember 2016 – dag 2

Publisert i agility, Hopp, Jess, video | Skriv en kommentar

Selvstendighetskurset er i gang

Jess skal bli mer selvstendig på banen.

En selvstendig hund som fullfører oppgaven selv om føreren begynner å bevege seg i en annen retning, og som tar de hinderne som dukker opp på linja selv om føreren er litt unna har jeg ønsket meg, men jeg har ikke visst helt hvordan jeg skulle få det til. Derfor meldte jeg meg på Ingerid Klaveness sitt onlinekurs i selvstendighet, som nå er i gang.

Her er litt av «oppvarmingen»:

Problemområder+mål jeg ønsker å få på plass etter hvert er:

– Jess har en tendens til å løpe på innsiden av hindre på konkurranser. På trening går det fint, men trenger mer trygghet og selvstendighet på å ta med seg hoppene som dukker opp på linja, både rett fram og i sving. Jeg vil at hun skal kunne ta hindrene i en slak sving selv om jeg løper fem meter unna.
– Bli trygg på fremadsending. Skal kunne løpe fram i full fart uavhengig av hvor langt bak jeg er eller om jeg tryner og blir liggende for den saks skyld.
– Fullføre en wrap , ut eller tysker f.eks etter å ha blitt sendt, selv om jeg er fem meter unna og snur meg i en annen retning for å plassere meg.
– Ta med seg alle hindre på start, selv om jeg står langt foran eller ut til siden.
– Kunne finne inngangen og fullføre slalomen uansett hvordan jeg beveger meg. (Det gjelder egentlig alle hindre -jeg vil at hun skal klare å utføre dem alene uten min «babysitting»)
– Bli trygg på verbale kommandoer for alle hindre, slik at jeg kan sende henne til hopp/tunnel el l som står like ved siden av hverandre, og hun velger det riktige hinderet uten at jeg må stå der og vise.
– Klare layering selv om jeg er åtte meter unna og med f.eks bommen i mellom.
– Bli trygg på å vende bort fra meg og deretter ta hinder.
– Kunne ta skjult tunnelinngang på ti meters avstand. Fullføre oppgaven selv om jeg snur meg og løper en annen veg.

Lista kommer sikkert til å bli både lengre og mer detaljert etter hvert, men det er da litt å jobbe med…!

Før den tid står kurs med Andy de Groote fra Belgia på programmet – det blir gøy! Vi skal trene med ham tirsdag og onsdag kveld. Andy har fulgt oss gjennom flere år, og det blir spennende å se hvilke utfordringer han har å by på denne gangen.

Publisert i agility, Jess, Selvstendighet, video | Skriv en kommentar

Et vanskelig valg, men jeg tror det er det riktige

Mer tid med disse blir ikke dumt! Foto: Maja Rokavec.

Jeg har visst en stund at noe måtte forandres, men det å tørre å gjøre det er ikke alltid like enkelt!

Å få tiden til å strekke til med full jobb er ikke bare bare når man har en hobby som tar mye tid, derfor har jeg gjort noe med det. Fra april tar jeg permisjon hver tirsdag i ett år – det vil åpne mange dører! Da kan jeg få tid til å ta privattimer, kanskje gå noen onlinekurs og ikke minst trene både meg selv og hundene mer rent fysisk. Håpet er at dette skal gi et løft på det sportslige.

I perioder har det vært slik at jeg har stått opp før jobb for å trene hundene, og det nytter ikke i lengden. Det har jeg ikke nok overskudd til. Instruksjon har det også blitt fint lite av, siden det innebærer en kjøretur på minst to timer hver veg etter jobb. Og jeg vil jo gjerne ha litt hjelp og noen spark bak for å komme meg videre!

Jeg har jobbet 100 prosent i Ringsaker Blad i ti år nå. Jeg trives utrolig godt i jobben min, og har heldigvis hatt fleksibilitet på helger slik at jeg har kunnet gå uttak og være med på viktige konkurranser. Å få denne muligheten i ukedagene i tillegg setter jeg veldig pris på. Det betyr en del tusenlapper mindre i løpet av et år, samt mindre til pensjon spart, men for meg er tid mer verdt enn penger, så dette gleder jeg meg til!

Publisert i Meninger | Skriv en kommentar

Om seier, tap og godteristopp

Jess legger slagplanen sin fra tribunen…

I helga var vi med på Drammen hundefestival.

Høydepunktet ble Tequilas seier i agility på søndag! Vi slo regjerende norgesmester Robert med Arwen med tre hundredeler, johoo! Jeg vant på grunn av Tequilas løpende felt – uten dem hadde vi vært et stykke bak! Vi taper blant annet alt for mye tid i slalomen. Fart i slalom når fører er passiv må vi trene på…

Jess gjorde et veldig godt hoppløp lørdag, men en tunnel etter ei rettstrekke like før mål ble litt for fristende, og hun rakk å stikke nesa si inn før hun snudde – DISK! Uansett veldig godt fornøyd med løpet, ingen feil utenom det! Søndagens hoppløp disket vi også – først tjuvstartet hun, og litt senere i banen misforstod hun et bakbytte og løp på utsiden av hoppet… I begge agilityløpene valgte jeg å diske oss ved å ta bommen på nytt, da jeg ikke var fornøyd med feltene hennes. Hun fikk prøvd ny farge og underlag (lyst teppe) på bom denne helgen – kjempegod erfaring!

Dessverre dårlig med filmer, da jeg hadde glemt minnekortet til kameraet hjemme… Noen mobilvideoer har jeg vært heldig å få, men kvaliteten på filene blir litt for dårlig til at det blir noen film her. Vinnerløpet til Tequila er i alle fall delt på Facebooksiden AgilityJeanette, så kan de som vil se en svart prikk fyke rundt der 😉

Godteristopp ingen hindring da Marthe fylte år! Med passende antrekk, så klart.

Forøvrig bør det nevnes at jeg like før helgen ble utfordret av Jan Egil Eide til å holde meg unna sjokolade og andre søtsaker fram til 20. juni. Jeg er over snittet glad i sjokolade, så det blir vanskelig, men jeg klarte det i fjor! Da bør det jo være mulig igjen, særlig når premien som er lovet er 50 gram førsteklasses sjokolade per dag…?

Unntaket er dessert som serveres til maten i forbindelse med anledninger som for eksempel bursdager, og HELDIGVIS hadde Marthe som vi trener med og delte hytte med i helgen bursdag på lørdag. Jeg håper på mange bursdager framover 😉

En stor takk til både Marthe og Mette for en flott stevnehelg, samt alle blide ansikter rundt ringen!

Publisert i agility, konkurranse | Skriv en kommentar

Ikke akkurat naturtalent, men borderen tok luren til slutt!

Jess skjønte til slutt at filla var kul å løpe etter! Alle foto: Gry R. Nielsen

Søndag var vi så heldige å få være med Norsk Whippetklubb på Lure Coursing-trening på Mjøsa!
Lure Coursing er en simulert harejakt som går ut på at mynder jager et kunstig bytte («luren») rundt omkring på et jorde. Luren, som vanligvis er laget av lette plaststrimler, er festet i en tynn line som spoles inn av en vinsj («maskinen»). Lina går i sikksakk på jordet via et antall trinser som er festet i bakken, og hensikten er at hundene skal følge luren til den går i mål. Les mer om Lure Coursing her!

God hjelp på starten.

Myndene på isen hadde helt klart forstått hensikten. Det gjorde ikke min border med det første.

WTF?!?! Hvorfor svinger den? Det var ikke en del av border colliens plan.

Starten på runde en så veldig bra ut, Jess satte etter filla i full fart. MEN så skiftet den retning, og det var ikke en del av borderens plan. Hun bråstoppet, og lurte på hva pokker dette var for slags luremus. Ny taktikk måtte prøves, og som gjeterhund er jo gjeting et naturlig valg. Det bet heller ikke på villdyret av plast. Mot slutten kom det noen halvhjertede forsøk på å løpe etter, og før runde to fikk hun prøvd å leke litt med plaststrimlene for å skjønne at det også kan være kult. Det funket!

Plaststrimler kan visst også være kult!

Runde to var mye bedre, selv om hun også der datt ut noen ganger og «spurte» om min bekreftelse. Kanskje ikke så rart, da hun som agilityhund er veldig vant til å jobbe sammen med meg. Som ildsjel Andrè Lund så fint forklarte det, er jo Lure Coursing en sport hvor hunden skal jobbe selvstendig, så da er det kanskje ikke så rart at Jess ikke skjønte greia helt 😉

Pilot Andre Lund følger med.

Vi håper å prøve oss flere ganger etter hvert, det er alltid morsomt å prøve nye ting! Tusen takk til Gry R. Nilesen for flotte og morsomme bilder!

Tidligere har Jess blant annet prøvd seg som trekkhund. Les mer her!

Er det flere hundesporter vi burde prøvd oss på?

Full fres på Mjøsisen!

Flink hund!

Publisert i fysisk trening, Jess, konkurranse | Skriv en kommentar

På tynn is…

En overlykkelig Tequila (sjekk øynene!) på isen. Og Jess!

Etter jobb tok jeg med Jess og Tequila ned på Næra for å gå skitur på isen i solnedgangen. Jeg angrer ikke, og dere ser nok hvorfor!

På søndag skal vi på ENDA tynnere is, da på Mjøsa. Jess er nemlig meldt på sin første Lure coursing-trening!

Smilende Tequila i sola.

Deilig å løpe på isen i fred fra vinterferietrafikken i fjellet.

 

Publisert i fysisk trening, Tequila | Skriv en kommentar