Mine hunder får nesten aldri mat i skåla si, fordi…

 photo matskaringlIMG_5062.jpg

…de fores gjennom hele dagen på tur og trening! Det gjør jeg av to hovedgrunner:

  • Det er ikke bra for en hund å bli for tykk, og dersom den både skal fores og få masse godbiter i tillegg til maten skal det veldig mye aktivitet til for at den ikke skal legge på seg. Vi trener mange økter og da trengs det en del belønning. Hvorfor ikke gi tørrforkulene som belønning?
  • Ved å bruke tørrfor som «vanlig» belønning blir pølser, tubeost og diverse annet en enorm jackpot som kan brukes der jeg virkelig trenger det. Den belønningen blir sterkere når den ikke er hverdagskost!

  photo godbit jess.jpgTubeost og annet snadder som belønning bare når det virkelig trengs! Foto: Jane E. Christensen.

Tequila har vokst opp med tørrfor som godbiter, og det har jeg opplevd som en kjempefordel. Jess er også svært takknemlig med tørrforkuler som belønning. Det får de når de kommer på innkalling på tur, når jeg belønner dem på agilitybanen, når vi trener styrke på balanseball, når vi miljøtrener og så videre.

Måltidene måles opp og legges i en boks for hver hund, som de får gjennom aktivitetene den dagen. Unntaket er når vi er på stevner og lignende, da fores de med mat i skåla si morgen og kveld, men har jeg trent eller gitt mye på tur, reduseres mengden.

 photo jeanette_043.jpgEtter bare noen dager uten andre alternativer var selv kresne Max fornøyd med å få tørrforet sitt som godbit. Foto: Maja Rokavec

Det er selvsagt ikke alle hunder det fungerer for. Noen hunder er ekstremt kresne av ulike grunner, men er man tålmodig tror jeg de fleste hunder kan vennes til at frokosten og middagen også blir belønningen de får. Om de ikke har så mange andre alternativer tar det nok ikke lang tid før de kaster seg over de «kjedelige» kulene med stor iver. Det tok litt tid før Max, som hadde fått pølser og annet av meg som belønning de første årene, godtok det nye regimet, men nå er han også veldig begeistret for belønningen han får.

Årsaken til fedme hos hund er aller oftest at hunden får i seg for mye kalorier i forhold til hvor mye den forbruker. De sykdommene våre hunder kan få på grunn av fedme er de samme som hos oss mennesker; hjerte- og leddproblemer, sirkulasjonsforstyrrelser, dårligere immunforsvar, leversykdommer og diabetes.  Flere av sykdommene, som for eksempel diabetes, krever livslang og kostnadskrevende behandling.

Les mer om overvekt hos hunder her!

Gjør hunden din en tjeneste ved å holde den slank og «fit», samtidig som du øker verdien på jackpotene dine i treningen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *