Running contacts-trening med Mona Grefenstein

Jeg og Jess var så heldige å få "audiens" hos Mona Grefenstein - utrolig moro!
Jeg og Jess var så heldige å få «audiens» hos Mona Grefenstein – utrolig moro!

Allerede før jeg fikk meg ny hund bestemte jeg meg for å satse på løpende felt, både på mønet og på bommen. All in or nothing, right? 😉

Metodene er mange, men jeg valgte å gå for Mona Grefenstein sin, da jeg synes den virker å gi hunden en bedre forståelse av feltet enn metoden jeg har trent Tequila med, Silvia Trkman sin.

Jeg og Jess var med på det første onlinekurset Mona holdt innen dette for et års tid siden, og har vært «tilskuer» på videregående-delen etter det. Enda mer nyttig var det imidlertid å få trene med Mona live!

Først trente vi på at hun skulle løpe rett fram, det føler jeg vi begynner å bli ganske trygge på. Det viste seg imidlertid at Jess er veldig avhengig av at jeg beveger meg, derfor trente vi litt på at jeg skulle stå stille. Helt stille. For at hun skulle bli flinkere til å jobbe feltet selvstendig. Det viste seg å bli en stor utfordring med meg, som fort kan vifte litt med en arm eller lene meg fram uten å merke det! Da er det fint å ha en instruktør med trent øye ved siden av seg, som sier klart ifra hver gang jeg ikke gjorde som jeg fikk beskjed om, hehe.

Det har også vært litt vanskelig for oss å fade vekk godbitmaskinen. Fikk heldigvis bekreftet at det jeg har gjort ikke har vært helt på jordet, men i stedet for å bruke godbitmaskinen som belønning i kombinasjoner, anbefalte hun meg å gå over til klikker og leke. Klikkeren var det null problem å introdusere – jeg har brukt klikker og godbitmaskinen parallelt siden begynnelsen. Først klikk, så trykk på godbitmaskinen. Ganske vanskelig å koordinere til å begynne med, men absolutt verdt det etter min mening. Jeg begynte med det fordi jeg ikke syntes det virket som om Jess helt forsto hva hun ble belønnet for da vi trente med planke hjemme i stua. Så fort klikket ble introdusert ble framgangen en helt annen.

Gode råd live er gull verdt! Tenk om man kunne fått instruksjon som dette en gang i måneden!
Gode råd live er gull verdt! Tenk om man kunne fått instruksjon som dette en gang i måneden!

Svinger må vi også trene på. De er viktige for forståelsen! Har nedprioritert det i det siste siden vi har trent endel på slalom, MEN da har vi litt å kose oss med gjennom vinteren 😉 Det må bare gjøres, uansett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *