Det er ikke hver dag man kan skryte på seg å havne et par plasser bak Ole Einar Bjørndalen…

Jeg og Jess med skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen! Foto: Kari O. Dalsaune.

…men i dag var det den dagen for oss! Jeg og Jess fikk den store æren av å konkurrere mot skiskytterlegenden  i det som sannsynlig ble hans aller siste konkurranse!

HELT greit å bli slått av disse! Vi havnet ikke engang sist i superfinalen 😀

Det skjedde etter at vi til min store overraskelse vant nybegynnerklassen, som ikke bare besto av «raringraser», men også alaska huskyer, som ikke har en helt ukjent evne til å trekke. Jess var skikkelig tent på start, raste ut i tet og beholdt posisjonen. Vi vant med god margin, og fikk billett til selveste superfinalen! HURRA!

Først i mål i nybegynnerklassen – hurra! Foto Sverre Evensen.

Der var de beste fra alle klasser med. Og da snakker vi verdensmestere i hundekjøring nordisk stil, samt OL-utøvere i kombinert og skiskyting. Og lille Jess, som var den eneste «ikke-vorsteher».

Det var trangt om vi plassen, og vi stilte oss i bakre rekke. Urutinert som jeg er tenkte jeg ikke på å spørre om noen kunne holde hunden min på start. Å skulle gjøre det selv med kav glatte ski og en helt gal hund som hoppet utålmodig opp, ned og alle kanter var alt annet enn lett! Dermed havnet vi litt bakpå i starten, og slet med å finne en grei posisjon. Måtte bremse litt i første sving, og ble litt rykk og napp før vi fant en grei flyt. Føret var krevende, med skikkelig «slush» i svingene – både jeg og Bjørndalen gikk på ræva 😛 Men fikk kavet oss i mål på nest siste plass – utrolig kult!

Masse premier 😀

Video kommer etter hvert – nå er det to andre hunder som krever litt trim før vi tar kvelden. I morgen bærer det til Stange på kurs i trening på balanseball.

Vil dere se en GoPro-film fra Jess på Snørock for et par år siden i mellomtiden, ta en titt her:

Tusen takk til Kari (som stilte med konkurransens minste hund, lille sheltie Felix) og alle som var der for en supermorsom dag! Bare å glede seg til neste år.

 

Detta inlägg är publisert i fysisk trening, Jess. Skapa ett bokmärke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *