Jippi, nå ser det ut til at barn KAN få løpe med erfarne hunder!

Fra Agility på torget med Åsmarka blandede, der barn har fått prøve å løpe med våre hunder.

I dag ble info om regelrevideringsprosessen, oversendeslsesbrev og forslag til regelverk fra regelrevideringskomiteen publisert på NKK sine sider. Det var lovende lesning med tanke på tematikken jeg var inne på for litt siden, nemlig muligheten for at ferske førere kan få starte med erfarne hunder!

Les mer: Hvorfor er det så få barn som driver med hundesport?

I følgebrevet står det blant annet;

Komiteen foreslår at hunden frivillig kan rykke ned fra klassen den er i, men at da må alle napp tas på nytt. Det kan være mange omstendigheter som gjør at man ønsker å rykke ned en klasse; det viser seg at neste klasse var for vanskelig, hunden har fått ny fører, det er en eldre hund som man fremdeles ønsker skal få gå agility, men på enklere baner med mindre belastning, også videre. Man kan rykke ned både en og to klasser. Forslaget innebærer at det ikke er noen begrensninger for hvor mange ganger man kan rykke ned, eller endringer i andre regler. Dette betyr blant annet at hunden vil ta napp igjen når den har rykket ned og vil konkurrere på like vilkår mot de andre i klassen.

Utrolig bra!

Fjerning av «pølsa», fem størrelsesklasser, merittering av blandingshunder og åpning for at døve eller delvis blinde hunder kan få konkurrere var også blant temaene de har vært innom. Klikk deg inn og les!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *