Med tre hunder på vintercamping!

I helgen hadde Max bursdag, og dagen ble feiret med noe av det han liker aller best, nemlig å ligge i telt!

Han satte ekstra stor pris på det nye treteltet mitt, som gjorde det mulig for ham å ligge litt høyere enn de andre og speide utover.

En natt ble tilbrakt i treteltet på toppen av Ambliberget i Moelv. Det er et favoritt-utsiktspunkt hvor vi har feiret nyttårsaften flere ganger, og utsikten skuffet ikke denne gangen heller med supermåne og fantastisk klarvær.

Vi overnattet også to netter i enda litt mer vinterlige omgivelser på Sjusjøen. Da valgte jeg å bruke vanlig telt, for at alle hundene skulle få sove sammen med meg. De storkoste seg! Det ble lange turer på skaren, kos foran bålet og masse oppmerksomhet – helt perfekt!

Når man skal overnatte med hund er det mye å huske på, samtidig som det kan være lurt å pakke så lett som mulig. Her er en oversikt over hva jeg hadde med til hundene:

  • Ett tynt dekken
  • Ett vinterdekken
  • Soveposer
  • Håndkle
  • Rikelig med hundemat
  • Griseører
  • Førstehjelpsskrin
  • Seler
  • Bånd, både korte og lange. Den natten Jess og Tequila sov utenfor treteltet var de oppstallet i stålwire med gummibelegg.
  • Kløv – Jess bar dekken og hundesoveposer

Blir ikke hunden kald på vintercamping? Det var ikke noe problem. Nå skal det sies at det ikke ble kaldere enn -9 på det kaldeste, men hvis du er flink til å holde hunden tørr og la den ligge med dekken på et underlag som isolerer godt går det sannsynligvis veldig fint. Er hunden din en frysepinne går det an å la den ligge i soveposen. Max har vanligvis en enorm intimsone, men på telttur synes han det er helt greit å ligge inntil. Heldigvis, for med sine 13 år fryser han lettere enn for noen år siden 🙂

Vi hadde noen fine turer i påsken, og gleder oss allerede til neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *