Foring av hund før/etter trening

Aktive hunder trenger mat, akkurat som aktive mennesker! Det som er viktig å tenke på, særlig hvis man er aktiv i en hundesport, er når fôringen legges inn.

Hovedregelen jeg benytter meg av er at det skal gå minst to timer fra fôring til hard treningsøkt eller aktivitet. Ved krevende eller stressende aktiviteter kan det nemlig være en risiko for magedreining. Hunder med dyp brystkasse er spesielt utsatte for dette, men siden magedreining er alvorlig og i verste fall kan føre til at hunden dør, tar jeg ingen sjanser. Skal jeg gå en rolig tur trenger det ikke gå like lenge, men ved aktivitet som agility eller trekk venter jeg definitivt! Så hvis jeg da skal delta på et stevne der første løp er klokka sju om morgenen, da er det bare å stå opp tidlig!

Hunden kan også ha behov for påfyll av næring etter aktivitet, for eksempel hvis man har vært på skitur eller lignende. Det er imidlertid viktig å gå ned hunden og la den roe seg før den spiser. Jeg venter gjerne minst en halvtime, og passer i tillegg på at porsjonen ikke er veldig stor. Jeg gir heller flere små måltider i løpet av en dag enn få store!

To av hundene mine spiser veldig fort, som heller ikke er fordelaktig. Det løser jeg ved å bruke «spis sakte-skåler» med mønster inni, som gjør at hunden må jobbe mer for å få tak i maten. En annen mulighet er å la hunden snuse seg frem til måltidet i en snusematte eller et søk i huset.

Når det er sagt er det veldig sjeldent at hundene mine får vanlige «måltider» – stort sett fordeles hver hund sin porsjon utover dagen i form av belønninger. De må altså jobbe for føden, og får kun svært små mengder om gangen. Det hjelper meg også unngå at de blir for tykke, i tillegg til at tørrforet får en høyere verdi som belønning. Vinn-vinn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *