Hva om «mitt beste» ikke er bra nok?

Foto: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi

…hva har man egentlig igjen da? Hvem er man?

Opp gjennom årene har jeg gitt mye for å bli god i agility. Jeg har brukt titusener av kroner årlig på kurs, utenlandsturer og konkurranser. Jeg har lagt ned utallige dugnadstimer i å bygge opp og drifte en treningsgruppe, treningshall og utebane. Jeg har brukt enhver ledige time utenom jobb til å trene hund eller meg selv for å bli bedre i agility, og å gi tilbake til sponsorer som har støttet oss på vegen. Det har naturlig nok gått på bekostning av «et vanlig liv», med alt det innebærer; sosiale sammenkomster, relasjoner, rolige kvelder på sofaen og andre aktiviteter. Som følge av det trappet jeg også ned i jobbsammenheng, og har de siste årene jobbet 80% for å kunne fokusere på hundene.

Det er mer enn folk flest kanskje er villige til å ofre, men det er likevel ikke alt. Jeg har ikke gått «all in» for å nå målene mine. Jeg vet det er flere ting jeg kunne ha gjort, men jeg har ikke tatt det steget. Hvorfor ikke?

Fordi jeg har vært redd for å mislykkes. Hvis jeg gir alt jeg har, og likevel ikke er god nok – det er jo en helt forferdelig følelse!

Det har vært tryggere å bare cruise rett utenfor komfortsonen. Det har tatt meg langt, men ikke helt dit jeg drømte om å nå. Men jeg har i alle fall hatt grunner som ikke er meg selv som har rettferdiggjort det. Ikke ovenfor andre, men ovenfor meg selv.

Det får en naturlig nok til å lure på hvem man er utenom sporten sin, og jeg vet at jeg ikke er den eneste som har lurt på det! En samtale på et stevne tidligere i år ga meg en liten aha-opplevelse på at ja; det her er egentlig noe ganske mange kanskje «sliter» litt med.

Hvem man er defineres ikke av prestasjoner. Om du gjør det dårlig på banen betyr ikke det at du er en dårlig person, eller at det du gjør ikke er bra nok.

Det har det tatt lang tid for meg å innse, men jeg tror jeg har skjønt det nå. Det håper jeg du har også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *