En potensielt enveisbillett til utlandet. Følelsene mine er blandet.

Èn av hestene mine blir med meg til Sverige. Men om hesten blir med hjem igjen er enda uvisst.

Jeg har nå 4 egne hester. Diva og Joey som er på vei tilbake fra skade, og èn stk crazy Daisy som er veldig hormonell og full av tennåringsbøll som dagen også har jeg Mandino. Som nå har kommet seg litt over kneika og er faktisk blitt mye bedre den siste tiden. Men jeg føler alle disse 4 hetene er pr. dags dato vanskelige å selge fordi ingen av de er klare. Ideelt sett ville jeg hatt 3 hester over vinteren. Men slik det er nå er det umulig uten å tape investeringene mine.

5 åring hoppe som er kommet i tennårsalderen.
Daisy blir mye longert disse dagene. Hun har mye hun skulle sakt og for meg er det bedre hun styrer med dette uten rytter på ryggen. Håndleddene mine som må ta meg i mot på nakken hennes når hun går slik som på bildet begynner å bli ganske slitne 😛

Det handler om riktig teknik, arbeidsmetode samt nøyaktighet

Jeg var så heldig å få besøk av en tidligere trener av meg fra Italia. Jeg var lenge litt frustrert over at progresjonen til Mandino var veldig sein. Men hjelpen fra Italia var gull verdt! Han fant for ut at Mandino sitt aller største problem var at han er redd for rytteren og bevegelsene rytteren gjør når man sitter oppå han. Derfor begynte vi å lære han til og akseptere sjenkel bedre med å ¨rose¨ han med beina mine. Utrolig nok når han godtok dette vil jeg si han ble hele 50 % bedre! Han skvetter ikke lenger når jeg legger til sjenkel og han aksepterer mye bedre at jeg kan legge beina rundt han. Det handler om riktig teknik, arbeidsmetode samt nøyaktighet fra sin rytter for at han skal klare og slappe av.

En annen ting som har hjulpet en god del med Mandino er å jobbe han fra bakken. Og ta med teknikkene fra bakken opp på ryggen og bruke dette i ridning.

Det så kalte ¨pianofingre¨ har også hatt god effekt når han blir ivrig!

Med alle disse teknikkene og arbeidsmetodene kjenner jeg at vi har skapt en tryggere hest som er blitt mer rustet for verden. I bunn og grunn så har jeg en plan om å selge hestene mine til rett tid og til rett kjøper. Jeg har flere ganger tenkt at Mandino er for vanskelig for meg. I sprangen så krever han at man er 110 % treffsikker på steget. Noe jeg må innse at jeg ikke er enda og at dette fortsatt kan ta litt tid. Jeg føler jeg alltid treffer til et steg. Men det kan være trangt eller stort. Dersom steget er litt stort vil det derfor stresse han veldig og jeg må begynne litt ¨på nytt¨.

Sist men ikke minst – gi ENDA mer godis under trening. Epler og Horselyx er hans favoritt <3

Røntgen av Mandino
For å være sikker på hans adferd tok jeg han til klinikk for å sjekke at ikke noe var galt. Røntgen av rygg og nakke ble tatt. Ingen funn =)

Vil Mandino få en spennende fremtid i Sverige?

Jeg har derfor tatt en vurdering til å se hvordan Mandino vil fungere med min tidligere sjef fra da jeg jobba på stall i Sverige. Det er med disse folkene jeg en gang i tiden lærte meg å arbeide med innridning av unghester. Så jeg vet de arbeider godt og riktig med hestene der.

Vi reiser allerede til Sverige neste uke og jeg vil være der ett par dager for å se om kjemien stemmer. Dersom kjemien deres ikke klaffer blir han så klart med meg hjem igjen og vi fortsetter arbeidet vi nå holder på med. Men om de to finner en god tone blir Mandino igjen i Sverige og han vil der få en fair sjanse til å bli den topphesten han egentlig er. Men vil jeg klare og reise tomhendt hjem…?

Bilde fra salgsfilmen av Mandino. Hvem kan ikke like dette?
Bilde fra salgsfilmen av Mandino som viser hans kapasitet

Oppfølger kommer <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *