Julen – Høysesong for egentrening

Håper dere har en fin romjulstid!

Vi har alle godt av en liten pause og avbrekk fra det dagligdagse. Mange trenere tar seg fri i julen og hestene har godt av et pust i bakken. Noen lar hestene sine få helt fri noen dager før jul også bruker man romjulen til å få hestene tilbake i trening og klare for neste sesong. Da er det viktig med gradvis opptrening. Derfor for min del er julen en høysesong for egentrening.

For å kunne bli en god sprangrytter krever det mengdetrening. Man skulle gjerne trent på hinder mange ganger pr. uke, men det går ikke. Derfor er bomarbeid bra for å skåne hesten fra hinderne og dets slitasje og et fantastisk alternativ til sprang.

Bomarbeid er et godt hjelpemiddel til å trene på lydighet og presisjon som er viktig til hinderne og på sprangbanen. Det og ¨trene øyet¨ er også noe jeg vil si er litt ferskvare. Så det er veldig lurt og holde ¨øyet¨ vedlike med å trene på å se steg til bommene. Sist og balanse holdes også bedre vedlike med bomarbeid.

For dressurhesten er det også veldig gøy for hestene (og rytterne 😀 ) og trene på noe annet. Bomarbeid er en fin måte og trene styrke, spenst og balanse. Rett og slett – bomarbeid er gøy og det er fantastisk for alle hester og disipliner!

Legger her ved bilde samt enkel forklaring av noen av mine favoritt øvelser med bommer.

Bomøvelser og avstander

Øvelse 1.

Legg ut 5 eller fler bommer slik vist på bilde og du får travbommer og galoppbommer i ett. Her kan man også bruke kavaletter.

Øvelse 2

Severdighetstegnet -Lag voltene mindre og mindre for å øke vanskelighetsgraden. Her kan også hinder og kavaletter brukes. Man kan også ri det som et ¨8-tall¨ på tvers av tegnet (rød strek).

Øvelse 3

Stjerneformasjon også med trav og galoppbommer i ett. Vannrett kan man spe på med galoppbommer eller flere travbommer. Kavaletter kan også brukes i hjørnene for å gjøre øvelsen vanskeligere.

Øvelse 4

¨M¨ kan ris i alle gangarter og på flere forskjellige måter. Løft bommene opp fra bakken for å gjøre øvelsen vanskeligere. OBS pass på så ¨M¨en ikke blir for trang.

Avstander:

Travbommer 4,5-5 fot

Galopp 2,5 – 3,5meter

Se videoen under hvor jeg legger opp øvelser og demonstrerer en bomøvelse med Pelé.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *