Noen kommer og noen går. Det er noe jeg kanskje begynner og akseptere selv om jeg alltid syns det er fryktelig trist uansett om en hest blir solgt eller bare når en treningshest reiser hjem igjen. Jeg legger sjel og kjærlighet i alle hestene jeg jobber med. Vi knytter bånd som jeg føler er veldig essensielt skal vi skape så god tillit og så godt samarbeid som mulig.

I dag skal en av hestene reise fra meg og Stall Solstad. Denne delen av hva jeg driver med skulle jeg helst vært for uten. For det er alltid tungt. Jeg har lært meg til å legge vekt på at vi sier på gjensyn, ikke farvel. For farvel er så brutalt. Og jeg håper jo alltid å se og møte på hestene jeg har hatt her ved en senere anledning.

6 år gamle Happy har vært hos meg siden slutten av april. Vi måtte begynne helt fra 0 – eller egentlig på minus siden. For hun har vært redd for å ha noen på ryggen og derfor ikke gjort noe særlig det siste året. Hun er den type hest som er sensitiv og skeptisk. Etter å sette henne inn i mitt ¨innridnings-system¨ for 3 åringer med ekstra fokus på å trygge henne i skumle situasjoner ga det henne etterhvert forutsigbart og progresjonen ble med ukene stor!

Happy står oppstilt på gresset og viser seg frem
Happy hopper hinder
Alsidig liten dame som også etterhvert hoppet en liten bane

Happy startet sitt aller første stevne med meg. Personlig er jeg så takknemlig for å kunne veilede hestene inn i noe slikt og kunne gi dem en god så god opplevelse som mulig. Det er som å være deres mor på første skoledag. Det føles helt spesielt <3 Så var det ekstra gøy og en bonus at Happy og jeg vant klassen over 22 andre deltakere.

1 plass med Happy, sløyfen på plass
Happy syntes først det var veldig skummelt og ha sløyfa på hodet, men med litt trening etter premiesermoni gikk det mye bedre

Når en hest har hatt dårlige opplevelser krever det 100 ganger flere gode opplevelser i læreprosessen enn om en hest bare er grønn.

Her har jeg noen punkter jeg syns er viktig når jeg arbeider med hestene:

  • Les hestens kroppsspråk og les hestens kroppsspråk!
  • Gå ikke for raskt frem
  • Gjør ting forutsigbart, skap et system og følg det hele veien
  • Vær en trygg leder
  • Positiv forsterkning

Dette er nok hovedpunktene jeg jobber utifra for å få de beste resultatene på alle hestene men nok spesielt på denne type hest og generelt på unghest. Er man usikker, så spør noen som har erfaring. Veien kan plutselig bli unødvendig lang og føles umulig om man trår veldig feil.

Nå er Happy solgt og skal starte nye eventyr hos sin nye familie og snart kommer det noen nye hester inn og det er alltid veldig spennende 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *