Eva har nå hatt totalt 4 uker med behandling hele 3-4 ganger daglig! Det har vært en krevende tid med bla. organisering rundt dette, men til tross for verdens snilleste pasient og i håpet om å gi Eva bedre livskvalitet var det definitivt noe jeg ville gjennomføre!

Jeg var veldig spent dagen Eva kom. Før jeg kjøpte henne var jeg informert om en skade hun hadde hatt som liten, men som i dag ikke hadde noe betydning. Hun hadde som ung fått noe på høyre øye, som har gitt en skade på hornhinnen. Jeg ble informert at hun så helt normalt på øyet som var skadet. Dette var ikke avbildet før salg.

Når jeg ser Eva sin venstre side komme ut av hengeren tenker jeg med en gang wow hvilken flott dame! Så leies hun ut av bilen. Hennes høyre side vises. Jeg fikk sjokk og tar meg selv i at jeg ønsker å rygge bakover. En helt naturlig reaksjon når man ser noe som er litt avskrekkende? Jeg blir trist og skuffet. Men umiddelbart vet jeg ikke hvorfor. For jeg hadde egentlig ingen forventinger om hvordan det skulle se ut. Om man i det hele tatt ville se noe eller ikke. For det hadde jeg ikke fått vite. Ikke annet at hun ikke skulle være plaget med det og at hun så normalt på øyet. Jeg valgte å stole på dette og etter å ha sett på henne en stund så syns jeg hun egentlig er ganske så unik og sjarmerende med det øyet. Vi kalte det spøkelses øye. For hun så litt sånn ut, som tatt ut av en spøkelseshistorie. Litt kult var det jo egentlig også. Men… det tar ikke veldig lang tid før jeg får mistanke. Ser hun egentlig normalt?

Det grå øyet til Eva fra når hun kom
Øyet til Eva da hun kom

I boksen virker hun veldig klønete. Hun dulter borti fórkrybbne, vannkarr og en søyle ved døra. Er hun bare en klønete og vimsete hest når hun nå er på ny plass? Men jeg ser raskt et mønster. Det er kun når hun snur seg den ene veien.

Ved ridning merket jeg ingenting. Heller ikke ved hopping av mindre hinder. Ved longering på en annen side så er det noe rart den ene veien. Hun snur hele hodet mot meg flere ganger og tar heller ikke kroppsspråket mitt på samme måte som den andre veien.

Jeg får etterhvert veterinæren min til å komme for og ta en titt. Han har et scoop som han lyser og forsøker å se inn til selve øyet gjennom hornhinnen. Det er bare grått og han klarer ikke se inn og forbi det grå. Det vil si det var slik jeg var redd for. Hun ser overhodet ikke normalt og ser nok knapt bare lys forandringer og kanskje skygger som beveger seg. På en annen side hun har jo stakkars ikke hatt sjans til å se ting som har stått stille eks. forkrybbe, vannkar etc. som hun har slått seg på en rekke ganger frem til nå. Vi diskuterer mulighetene for om dette er noe som går an å gjøres noe med.

Det ender opp med at vi skal forsøke. VI behandler med ett par ulike medikamenter og etter 2 uker ser vi noe bedring. Vi tar to uker til. Det gleder meg at nå kan hun faktisk se!! 😀 Jeg aner ikke hvor lenge hun kan ha gått med det grå øyet sitt. Jeg klarer ikke å forestille meg hvilken lettelse det må være for henne og kunne få synet tilbake. Hun vil nok aldri kunne se helt normalt. Da det fortsatt er noen merker igjen på øyet, men det at hesten nå har fått øket livskvaliteten er hvertfall helt sikkert! Dette gjør meg så glad og forhåpentligvis Eva også <3

Øyet til Eva viser sterkt forbedret etter flere ukers behandling.
Øyet til Eva pr. d.d.

Grunnen til at jeg ikke har vist (med nærbilde) eller fortalt om dette før er blant annet for at jeg ikke ville at hun skulle bli dømt. Slik jeg holdt på å gjøre selv. Helt til jeg ble mer vant til å se på det og klarte å se det unike ved henne. Hadde det bare vært en skjønnhetsfeil hadde vi ikke gjort noe med det, men når jeg så at hun tydelig var hindret og hemmet er jeg veldig glad vi la ned ressurser til å forsøke og forbedre det! Eva hadde for meg uansett vært like vakker!

Synd er det at man dømmer så fort. Hadde du kjøpt en hest med et grått øye som var nærmest helt blind? Trolig ikke. Og trolig ikke jeg heller. Likevel er jeg veldig glad ting ble som det ble. Eva er en fantastisk hest og jeg er også så glad jeg fikk sjansen til å hjelpe henne <3

Eva og Louise
Min lille solstråle <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *