Grålle update

Tiden flyr og det er på høy tid at Grålle får sitt eget innlegg igjen! For at han ikke har fått det før betyr på ingen måte at det ikke går bra med han 🙂

Han fikk jo som de fleste sikkert vet en forholdsvis alvorlig seneskade under VM og normal rekonvalenstid på denne typer skader før de er tilbake i konkurranse er et år. Siden dette skjedde på slutten av sesongen var både veterinær og jeg enige om at å prøve å ha han tilbake høsten 2019 for kun et stevne var helt bortkastet.

Det beste legemiddelet for en skadet sene er tid, tid og tid og det får han! Fordelen med at dette skjedde under VM er at jeg og min veterinær har den veiledning vi ønsker fra flere av verdens beste veterinærer på akkurat dette.

Så opptreningsopplegget vi egentlig har fått på et år har vi valgt å dra ut over 1,5 år. Han er «bare» 14 år i år og vi har ingen hast med å få han ut i terrenget fortest mulig.

Prognosen har hele veien vært at han skal gå feltritt igjen, men hvordan opptreningen går har alt å si og er aldri forutsigbart. Og aller viktigst, alle hester leger skader forskjellig! Så derfor er det veldig hyggelig å kunne dele at Grålle leger over gjennomsnittet bra og veterinærene er veldig fornøyde med utviklingen!

Vi har hatt en lang vinter med mye skrittearbeid og er nå godt ute i en vår med masse travarbeid. Grålle har holdt humøret oppe hele veien og det finnes ingen hest i verden som gir meg den gleden som han gir. Uansett vær er disse turene alltid koselige.

Stort sett rir jeg på tur fordi jeg selv tror det er bedre for de å gå litt bakker og kupert, og siden jeg oftest gjør det alene har jeg lite bilder og filmer.

Og den ene dagen vi gjorde et forsøk på noen bilder skulle det bli vanskeligere enn trodd. Han er seg selv lik, og skal jeg være ærlig ser han smashing ut som alltid!

Nå skal sommeren og vinteren brukes på dressur og sprangstevner og så satser vi på fastere hinder fra sesongstart 2020 som planlagt!

We’ll be back!

Klem fra Heidi & Grålle

  

Publisert i Hverdag og trening | 1 Kommentar

Hjemmepåske vs Stevnepåske

Påsken er igjen over oss og med unntak av i fjor har den stort sett vært preget av utenlandsreiser i forbindelse med stevner tidligere. Og jeg klager ikke på det, for noe bedre enn vårsol og feltritt finnes ikke!

Planen for årets påske skulle bli et resultat av de første stevnene i år. Om alt kjentes fint ble det hjemme påske og om ikke hadde vi tatt en tur til til Tågarp for å ri en CCN2*.

Men som mange vet har de første stevnene gått akkurat så bra som håpet og vi bruker heller tiden hjemme med familien. Påsken er en fin tid og det er veldig fint å kunne ha den hjemme uten de store planene <3

Hunter fikk en rolig uke etter Strzegom og har nytt den til det fulle! Den tørre våren har ført til null leire og hestene ligger flatt ut på tur ute på beitene!

Hunter er godt i gang med treningen igjen etter sin lille ferie og det er full fart mot større utfordringer for han! Neste stevne blir CCI2*L i Sopot første helgen i Mai og om han tar det like bra som det han har gjort tidligere i år blir det en fryd å ri!

En rolig påske hjemme gir god tid til refleksjoner og tid til å drømme seg litt bort med kaffekoppen!

Jeg elsker å sitte og drømme, det gir så mye motivasjon! Og i drømmer er det kun fantasien som setter begrensninger! Et eksempel er det planlagte vannhinderet på min kommende trenings terrengbane 🙂

En annen ting som er rett rundt hjørnet er Badminton, verdens største feltrittstevne! Et stevne jeg hadde en plan om å få ridd nå og vi var både kvalifisert og hadde poeng nok til å være med. Men selv om det ikke blir i år som håpet, betyr ikke det at det at det ikke blir et annet år!

Uansett, banen ligger ute og det er veldig gøy å se hva slags utfordringer de får! Legger ved et par bilder av to av linjene. Ganske stilig!?

Ønsker alle en riktig god påske!

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

Plassering i Strzegom

 

Vi har hatt noen fine solfylte dager i Strzegom!

Fredag innledet vi med en dressur vi var ganske godt fornøyde med! Jeg klarte å rette opp det jeg gjorde for dårlig i Tågarp forrige helg og følelsen var bra! Bortsett fra at rytteren et kort sekund klarte å glemme hvor en overgang skulle være og da ble den også skikkelig dårlig og det trakk ned endel poeng. En dommer var enig i en fin dressur og ga oss 69%, mens den andre ikke og ga oss 63%. Totalt fikk vi 34 straff og lå 12 av 34 etter dressuren.

Lørdag startet dagen med en fin feilfri runde i sprangen og vi avanserte til en 6 plass .

Terrenget så veldig fint og overkommelig ut, og akkurat en sånn bane vi håpet å få!

Fine linjer med alle typer spørsmål som to vannhinder, skikkelig coffin , trakener og smale hinder.

Og Hunter tok utfordringen på strak arm! Alt var greit og ingenting skummelt!

 

En feilfrirunde godt innenfor tiden! Resultatet ble fin en 5plass i CCI*! Dette lover godt for vårt videre sammarbeide!

Og han tok sin første langtur på strak arm! Så avslappet som bare det med reisen og å bo på stevneplassen.

Han, som jeg hadde følge på turen av Ellen, Johan og deres hester. En veldig hyggelig tur med supert sammarbeide nok en gang! Teamwork makes dreamwork!

 

Ekstra gøy at ponnirytter Julianne også gjorde det så bra og kvalifiserte seg til EM for ponni!

Nå venter en lang reise hjem før det blir en friuke på Hunter og masse turer på Grålle for meg!

Klem Heidi

 

 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Sesongstart i Tågarp!

Vi er vel på plass i Sverige og hadde en fin siste sprangtrening for Johan her nede fredag.

Med starttid i dressuren 08.20 og halvannen time å kjøre ble det avreise til Tågarp før solen hadde lagt sitt lys over Skåne.

Its showtime!

Hunter kjentes umiddelbart glad ut for å være på stevne igjen! Han var ivrig, men rolig og oppførte seg eksemplarisk!

Verken under oppvarmingen eller i selve programmet i dressuren kom jeg noen gang helt til ridning og vi fikk 65%. Mange ville sagt at det ikke er så dårlig, men det sier heller mer om potensialet i både Hunter og oss. For gå fint, det kan han bare jeg rir bra nok!

Så var det å sale om for å ri sprangen innen 30 minutter. Hunter hoppet virkelig bra. Han var på hugget og da er han lett å ri bra også. På en linje vi i utganspunktet tenkte det var litt langt lot jeg han fly inn og jeg så altfor sent at det kom til å bli kjempetrangt og da støttet opp altfor sent. En bom ned, ren rytterfeil…

Deretter var det god tid til både å sove noen timer i bilen og gå ettermiddagens terrengbane. Johans hester i bilen ved siden av var alt i gang med å pønske ut hvordan de sammen skulle klarer å gjøre mest mulig skade på den fine bilen hans på en dag.. Den fikk nemlig kjørt seg stakkars…

Terrengbanen så veldig grei ut uten noen store spørsmål, akkurat som vi var ute etter. Jeg mener at sesongens første stevne alltid skal være noe både hest og rytter skal se på som heller litt for lett enn det motsatte. Gjøre ting man vet man er god på og hente selvtillit for den kommende sesongen. Så kan utfordringene komme etterpå og forhåpentligvis da også med gode resultat.

Så var det ventingen på selve terenget… I godt selskap.

Til en forandring kjente jeg ingen gang gjennom hele dagen noen form for nerver.. Før har dette vært ganske likt uansett om det har vært VM eller en 90cm klasse, men ikke i dag… Helt greit å slippe og merker jeg, haha!

Og denne terrengprøven ble akkurat det den skulle! Hunter cruiset igjennom uten å stille spørmål ved noen ting! Han var lydig for hjelpere og veldig trygg på alle type hinder!

Feilfri runde lett innenfor tiden og vi havnet akkurat utenfor plassering i klassen.

Legger med en liten filmsnutt fra terrenget. Sier lite om banens små utfordringer, men mye om den fine flyten vi hadde!

Veldig hyggelig var det også at Hunters eiere, Morten og Marianne, hadde tatt turen hele veien fra Norge for å se på! Gøy å ha de som en del av teamet!

Og til den skikkelig fine nye Equiline buksa mi sitt forsvar er det vinkelen på bildet og ikke buksa sin feil at jeg ser tjukk ut over rumpa… Eller kanskje er det vinterens utskeielser.. Hvem vet? Vi får se på neste stevne 😉

Så er vi endelig i gang.. Hyggelig å møte så mange andre nordmenn her nede. Mange bra folk og mange flinke unge ryttere! Med så mye ålreite og engasjerte mennesker er det definitivt håp for Norsk feltritt også!

I dag har Hunter en vel fortjent hviledag her hos Johan.  Så blir det et par dager med trening og videre til Strzegom for vår første internasjonale start tirsdag!

Vi er klare!

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Sesongstart!

Våren har definitivt ankommet og et av de kanskje tydeligste tegnene på det blant oss feltrittfolk er et florerende antall av innlegg i sosiale medier om «kun x antall dager igjen til sesongstart!».

Jeg er selv en ivrig planlegger og alle som kjenner meg vet at jeg har en plan på ting når det gjelder konkurranser. Planen om sesongstart har ikke vært noe unntak her, men en rekke hendelser og sykdom de siste ukene gjorde alt litt mer usikkert. Heldigvis gjelder ikke noe av dette noen firbeinte og Hunter er i toppform og mer enn klar!

Og nå er det bestemt at vi drar og neste uke pakker vi bilen og reiser sørover til Sverige for sesongstart i Tågarp lørdag. Jeg og Hunter får en rolig start på vårt første stevne sammen og begynner med en enkel 100cm klasse der.

Så blir det noen rolige dager hos Johan før vi setter kursen mot Strzegom for en  CCI1*S og ikke minst – Hunters første FEI stevne. Han har fått passet sitt og er klar for reise!

Ellers har det vært rolige dager den siste tiden, til en forandring, og det er ingen vil om at kroppen er  fornøyd med det!

Dog et par spennede ting som har skjedd! Vi har fått ny dressursal! Den nye Prestige X-D2-K Free med så mye ny teknologi! Såpass at den skal få et eget innlegg 😉

Vi har også inngått et sammarbeid med Ryttern i Bærum og Equalityline i Sverige! Equalityline har så mye fint som bla Equiline, Veredus, Roecl, Dyon og ikke minst Prestige! Merker jeg bruker mye av fra før og alltid er øverst på ønskelisten!

Kvalitetsmessig noe av det beste på markedet og ikke minst, noe av det peneste. Jeg bare elsker designet til Equiline og hvorfor er vel ikke så vanskelig å forstå?

Jeg gjorde også et forsøk på å ta et fint bilde av Grålle med sin nye Dyon grime, men som sist jeg prøvde å ta bilder var han altfor opptatt av å sole seg til at det var mulig!

Grålle asså… Like sær som alltid, men det er jo akkurat derfor vi elsker han <3

Avslutter innlegget med en liten terrengfilm som en oppvarming til den kommende uken!

Ønsker alle en herlig søndag i vårsolen!

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening, Stevner | Skriv en kommentar

Vinter – Vår – Vinter

I helgen var det tid for den årlige grenkonferansen i feltritt. Veldig ok å ha en dag i året hvor så mange i miljøet kan samles uten hest. Eneste negative er at det ikke alltid er like lett å kjenne igjen alle i vanlige klær 😉

Men hyggelig var det! En grenkonferanse med veldig god stemning og så mye hyggelige og engasjerte folk som virkelig brenner for sporten vår!

Selv holdt jeg et innlegget «Veien til målet», med utgangspunkt i hvordan jeg har jobbet for å nå et VM. Jeg tror en stor del av jobben mot et så stort mål er det mentale og om noen andre unge og lovende kan få noe ut av å høre om hvordan jeg jobber mentalt er det ingenting som gleder meg mer!

Jeg fikk også prisen Årets Utøver. En utrolig hyggelig pris og få og all ære går til Grålle for det vi presterte i fjor!

Ellers klarer jo ikke vinteren bestemme seg helt for om den er ferdig for i år eller ikke…

Det så lenge så lovende ut og jeg var sikker på våren var på vei.

Vi rakk til og med hoppe litt terreng før jeg måtte innse at det helt ikke kan kalles vår enda…

Men så lenge solen skinner kan man leve med det! Jeg gjorde et forsøk på noen fine bilder av Grålle, men det er ikke så lett når han heller vil sole seg..

Og Hunter er en raring, men han er jo så søt og! Selv om det ikke alltid er så lett å få fred fra han når man prøver å jobbe 😉

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

Nytt år nye regler

Vi er inne i et nytt år og som ofte før betyr det noen nye regler. Mange av disse er detaljer jeg ikke skal gå i detalj på, men en viktig endring i år er at alle klassene i feltritt endrer navn!

Før ble klassene skilt ved om de var korte eller lange ved å hete CIC eller CCI. Dette er nå endret til å hete CCI-S eller CCI-L for hhv Short og Long.

Den nye introduksjonsklassen som kom internasjonalt i fjor og het Introductory heter nå 1*, så dermed CCI1*-(S/L)

Det som tidligere het 1* heter nå 2*, det om før het 2* heter nå 3*, 3* heter nå 4* og den gamle 4* heter nå 5*.

Hunter og jeg skal bruke de første par stevnen på å bli litt kjent og forhåpentligvis ut i CCI2* etter det. Målet for sesongen er å bli stabile i CCI3* og jeg har god tro på at dette er et mål vi kommet til å nå!

Klem Heidi

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Pangstart på 2019

2019 har hatt en pangstart treningsmessig og vi er godt i rute til sesongen!

Og oppsummeringen av årets første uker har vært veldig hyggelig å skrive! Rundt meg har jeg hatt de menneskene som gir meg den lysten jeg har til å gjøre det jeg gjør. Mennesker som er veldig viktige støttespillere og som betyr så mye for meg, så til alle dere – takk!

Vi begynte året med en dressur helg på Stall Westeren for danske Susanne Barnow. Det er første gang vi rir for henne og Hunter tok oppgavene på strak arm!

Deretter var neste helg dedikert til en av våre faste treningshelger på Jeløya! To dager med sprang, også denne gangen med bra treninger og bekreftelse på at man stadig blir bedre!

Disse helgene vi er så heldige å få ha hjemme hos Annicken er så fine. Bra treninger, bra folk, bra diskusjoner og som alltid – altfor mye god mat!

Johan, Ellen og Annicken, entertaineren Christian, motivatoren Kristin, kokkene Jean og Lasse på det kanskje hyggeligste gårdskjøkkenet jeg vet om.  

Siste helgen i januar var campingsesongen aka lastebilsesongen offisielt i gang for meg, Ellen og Hans i forbindelse med langslagssamling på Tune.

 Ellen og Piia – to fantastiske støttespillere enten det er på trening eller på stevne!

Som alltid veldig gøy å ri for Piia og vi hadde utfordrende og bra økter både i sprang og dressur!

I mellom helgene har vi fått inn treninger for Lillian. Som vanlig uten at jeg etterpå helt klarer å bestemme om jeg er mest støl av å smile av alle hennes fantastiske kommentarer og sammenligninger eller av selve ridningen. En inspirasjon som alltid! Men nei Lillian, jeg blir ikke dressurrytter – enda 😉

Etter noen hektiske helger i januar gikk vi over i februar med det motsatte. To rolige helger både på  to og firbeinte – ferie!

Jeg, Jean og Nora tok turen til Thailand for å bare slappe av, nyte varme og kose oss sammen!

                Jeg fryser hele tiden og hater kulde! Så bortsett fra når jeg rir terreng, er alle temperaturer godt over 30 grader alltid velkommen!

Ubeskrivelig deilig nå, selv om man alltid får bekreftet når man er på reise uten hest at det er best hjemme. Og jeg må si jeg synes litt synd på de som satt igjen med gårdsansvaret hjemme i den uken som trolig har vært denne vinterens mest utfordrende værmessig. Alle ære og takk Cicilie og Espen!

Hunter har virkelig tatt utfordringen med å rykke opp til 1.hest denne sesongen mens Grålle blir bra på strak arm!

Han er en følsom hest og morsom å jobbe med. Man merker fort om man gjør ting rett og små detaljer påvirker mye! Dette lærer man av!

Planen for den første delen av sesongen er lagt og målene både morsomme og utfordrende.

Vi er over den verste kneika for denne vinteren og det går definitivt mot lysere tider!

Endelig!

Klem Heidi

 

 

 

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

God Jul!

ll

 

Julen er godt i gang og her hjemme på gården nyter vi rolige dager! Masse tid til hestene, gården, hverandre og venner!

Mari – en god venninne og forrytter til  Fjellvind har også i år skjemt bort både oss og hestene med stappfulle julestrømper!

Julaften er ikke julaften uten at det ligger Roeckl hansker under treet! Eneste jeg har på ønskelisten hvert eneste år og alltid blir like glad for!

Støvelvarmerene jeg ikke har klart meg uten de siste ti årene har begynt å takke for seg og jeg håper disse nye vil gjøre samme nytten i mange år fremover! Takk Jean!

En annen tradisjon vi har her på gården er grøtlunsj i stallen på julaften – og alle skal være med..

Etterfulgt av en tur i det pene været! Iskaldt med sine 11 blå grader, men veldig pent! Heldigvis har det vært plussgrader resten av julen!

Ønsker alle en riktig god jul og en super nyttårsfeiring!

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

Velkommen Highlight

En ting jeg har ønsket å gjøre helt siden vi kjøpte gården for 6 år siden er å avle selv.. Ikke i stor skala, men i hvert fall noen egne føll.

Jeg har mange tanker om det å avle en god feltritt hest og mange av disse kravene jeg har er ikke alltid så lett å få kjøpt i en unghest.

Så jeg har alltid sagt at «en gang skal jeg avle litt selv» og forhåpentligvis er «en gang» nå.

Jeg tror at en av de aller viktigste forutsetningene for et godt føll er en god hoppe og det har vært viktig for meg å ha om jeg først skal avle.

Jeg har også vist lenge akkurat hva slags hoppe jeg vil ha samtidig som dette er noe jeg har vist at jeg må lete lenger etter for å få.

En hoppe etter Heraldik som allerede har hatt flere føll.

Og til slutt fant vi henne for noen uker siden og i helgen tok jeg og Jean turen til Tyskland for å hente hjem vårt nyeste familiemedlem!

Hun heter Highlight T og er etter ingen andre enn Heraldik xx!

For de som kjenner sporten trenger han ingen introduksjon, men for alle andre er dette den hingsten som har hatt størst påvirkning på feltrittavl igjennom tidene. Heraldik levde fra 1982-2005 og har vært nr 1 på verdensrankingen for feltritthingster fra 2009 til 2013 og har etter dette ligget topp 3 frem til nylig da han ikke lenger selv har mange direkte avkom i sporten. På Tysklands gullag i OL i Tokyo i 2008 var 2 av 4 av hestene etter han og under VM i Frankrike i 2014 hadde han 5 direkte avkom. Han har også avkom i toppen i både sprang og dressur i tillegg.

Avlshoppene som finnes etter han har også vist seg å gi svært gode avkom innenfor sporten og de er derfor også veldig vanskelige å få tak i. Som å vinne i lotto sies det.

Så vi er heldige!

 Heraldik xx

Highlight har gått som avlshest hele livet og har allerede rukket å få 8 avkom etter seg.

Det ene ris av Boyd Martin i USA og har flere seiere opp til CCI3* senest nå i høst!


Så dersom alt går etter planen blir hun bedekket til våren og første føllet blir født på gården hos oss våren 2020. Et langsiktig prosjekt med andre ord.

Første hingst er allerde valgt, men dette tenker jeg å si litt mer om når det nærmer seg.

Så – velkommen til oss Highlight!

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar