Houghton dag 3 – Grålle vet best…

I dag gikk Grålle sin dressur, noe jeg faktisk hadde gledet meg veldig til etter forrige stevnes forbedringer og de siste ukers treninger. Grålle var fin på oppvarmingen og når det var tid for vår start red vi opp midtlinjen og begynte med et «perfekt» parallelt holdt. Begge sjenkler på og en super overgang til galopp… Ikke trav…

Og sånn fortsatte det… Grålle er virkelig fantastisk og han vet godt at når det er fletter og frakk – da er det alvor og han oppfører seg ofte litt ekstra bra. Noen ganger, som i dag, litt for bra. Han er en verdensmester og kan finne på å gjette på øvelser og glemme litt å høre, alt fordi han vil det bra… Vi har jobbet mye med bytter og  i dag byttet han i Begge kontraene… Jeg vet det kan skje i den ene, så gjorde alt jeg kunne, men tross for for det klarer han å bytte når han tenker der er rett.. Den andre veien har det aldri skjedd før, men jeg tenkte nå at «det skal ikke skje!» siden det skjedde i den første, men neida…

Det ene byttet vi alltid har slitt med, hjemme og på trening er fortsatt et problem, og noen andre småfeil ble det og, så med minst tre 4ere er jo ikke akkurat lista satt for noe toppresultat..

Og det ble det heller ikke… 58%, 63 straff.. Sikkert det dårligste resultatet på et år…

Men vi prøver å ta med det positive.. Med så mange store feil, kunne det fort vært verre! Sist jeg hadde den poengsummen var det uten større feil…

Vi har til og med klart å lære oss litt antydning til riktige økninger siste måneden!

Så tross alt fikk vi noen fine bilder 🙂

I morgen hopper Grålle kl 15.14 og Melle går terreng kl 9.53, og her kommer litt inntrykk fra Melles terrengbane!

Ja, kan vel ikke si annet enn at det kunne vært lettere til 1* å være!

Første linje er allerede på hinder 3, med 3, 4 og 5

Hvor av hinder fem kanskje er den lengste trippelbrushen jeg har sett noen gang.. Hadde glatt tatt den som går i 3* isteden om jeg kunne 😛

11 a og b , et ganske stort utsprang med b den smale oppe til venstre

14 a og b, stokk tilbake på spissen bak.

21 a b c, med b nede i bunnen og c opp grusbakken til høyre.

Siste hinderet er til og med fra OL i London 😀

Klem Heidi

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Houghton dag to – BRA Melle!

I dag gikk Melle sin dressur og at hun hadde tenkt å gjøre opp for forrige dressur var helt sikkert!

Rolig og fin på oppvarmingen som sist og også denne gangen hadde jeg havnet tidlig i klassen og først etter en pause… Så da stewarden sa jeg kunne ri inn rundt railen sa jeg nei takk til dommerne var vel på plass og det var ro rundt banen.

Og Melle var like rolig og fin rundt railen og opp midtlinjen, veldig ridbar og vi begynte bra. Hele travprogrammet fløt fint – holdtene var ikke parallelle som de burde og i overgangen fra øket skritt til mellomskritt ble det en taktfeil som trakk ned noen poeng. Galoppen også bra til siste økning på diagonalen inn i en kontra og jeg lot henne løpe i økningen hvor hun ble litt ivrig med resultatet at hun byttet galopp uten at jeg rakk å gjøre noe med det før overgangen til trav kom. Kjipt, men jeg tar all skyld! Hadde jeg ridd økningen mer oppover istedenfor bortover hadde det ikke skjedd. Så der tapte vi mye poeng.

Men greit! Hun var fin og resultatet ble 67% og 49,4 straff, ikke dårlig! Og det er tett i toppen! Halve klassen red dressur i dag og resten rir i morgen.

Resultater kan følges her: http://www.bdwp.co.uk/htn/memindex.html

Etter Melles dressur fikk Grålle seg en treningsøkt og er med det klar for sin dressur i morgen kl 12.39.

Så ble det tid til å gå begge terrengbanene i den stekende varmen! Gøy!

Jeg skal ikke si så mye om banene nå, men jeg kan love at det er fint! Her er noen smakebiter 😀

Dagen har vært ganske behagelig med fin starttid og lite stress, og når det er rundt 27 grader og skyfritt, ja da er det ganske greit  selv om det er litt varmt!

Store og små driver med sitt og nyter sommervarmen på stevneplassen! 🙂

Legger ved flere bilder fra dagens dressur, rett og slett fordi Melle fortjener det! Flink jente!

Klem Heidi

Publisert i Ukategorisert | 1 Kommentar

Houghton International Horse Trials er i gang!

Etter drøyt 4 timers kjøring var vi på plass på Houghton hvor Melle ble stelt og pyntet for sin «trot up»/vet sjekk siden hun denne gangen går den lange klassen, CCI*.

I dag kom også min flinke groom/hestepasser Fia over og det blir veldig deilig å ha hjelp med hestene denne helgen og ikke minst, selskap på den lange reisen hjem!

Melle gikk fint igjennom vet-sjekken og er klar for helgen!

Så programmet for helgen er som følger:

Torsdag: Melle dressur 10.30

Fredag: Grålle dressur (tider kommer etter trekningen av Nations Cup lagene torsdag)

Lørdag: Melle terreng og Grålle Sprang

Søndag: Grålle terreng og Melle sprang

Som nevnt for mange på facebook var nettet nede på det forrige hotellet de siste to dagene og jeg fikk ikke sagt noe om det, så derfor – her kommer en oppdateringer fra de siste dagene!

Grålle har stort sett bare gått dressur, mens Melle har gjort litt av alt. Først og fremst har vi trent smale hinder! Både på banen hjemme og på terrengbanen på Tweseldown, hvor de hadde stevne dagen før vi var der, så vi hoppet stort sett hele Novice banen (CNC*) som fortsatt var pyntet og merket. Og Melle har virkelig hoppet bra! Håper bare så veldig at vi får vist frem dette på stevnet og!

Noen bilder fra treningene hjemme og på terrengbanen 🙂

Og her en film fra en av oppvarmingsrundene hjemme for de som er interessert 🙂

En annen ting vi har prøvd å få til mens jeg har vært her er en tur… Jeg rir mye ut i terrenget hjemme, både for å variere treningen for hestenes del og for å variere underlaget for beina deres og siden litt bakker bygger muskler på en annen måte en rundt og rundt på en flat bane.

Jeg hørte at turmulighetene her var kjempefine, men for å komme dit måtte jeg igjennom et par kubeiter. Ikke noe problem sa de! Men når Melle som sagt har kuskrekk, da er det ikke nødvendigvis så lett… Men jeg har jo ofte troa på at ting skal gå bra, så vi prøvde!

Vel inne på kubeitet var de ikke så skumle på avstand, og fasan (på bildet foran Melle til venstre) var ikke farlig! Men alle sto flokket rundt neste port og når vi nærmet oss viste det seg å være nysgjerrige ungdyr som kom etter oss… DET fikset ikke Melle som ville løpe unna, med det resultatet at de kom etter… Etter en galopp tilbake over jordet ble det dressur hjemme isteden og ingen flere turforsøk 😉

Grålle derimot kunne ikke brydd seg mindre om nysgjerrige kalver og vi kom oss tilslutt ut og fikk sett den flotte naturen!

Hestene har for øvrig fått flere gode dager – og netter – ute på beitet og det har vært en sjeldent positivt og blid Grålle i stallen de siste dagene! Ikke at han noen gang er sur, men dette blikket og denne leppa sier alt for de som kjenner han! <3

Forrige uke kom det også en ny rytter på stallen, svenske Sofia Sjöborg, med sine hester og en formiddag når jeg skulle hente hestene sto det plutselig tre hester der sammen, hvorav to grå og ikke en. Og de tre virket helt enige om at tre var bedre en to og Dwight hadde derfor valgt å krysse gjerdet for å være sammen med de, noe alle tre virket veldig fornøyde med. Men nå har tross alt Dwight en EM bronse fra i fjor så vi satser på at han delte litt tips med Grålle og Melle 😉

Klem Heidi 🙂

Grålle, Melle og Dwight, bilde tatt etter at de ble separert 😉

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Film fra dressurtrening med Melle

Her kommer et klipp fra en av dressurtreningene tidligere denne uken. De har drevet og utvidet ridebanen her, fult brukelig fordi, men akkurat denne ene dagen la de på topplaget på den nye delen så da ble det en økt på gresset i steden. For Nordmenn ofte et ikke aktuelt treningsted, mens her er det til og med helt normalt at dressurdelen på stevner går på lettere ujevne og uklipte gressunderlag med rail kun ved bokstavene og ikke nødvendigvis rundt hele banen engang 🙂

I morgen kmmer det bilder og film fra dagens sprangtrening (med smale hinder for Melle sin del!)

Klem Heidi og Melle

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

Mer trening og ny læring!

Etter helgen ble det noen rolige dager på både hestene og oss. Normalt gir jeg Grålle en uke fri på beite etter en 3*, men denne gangen var det 4 timer og ikke to dager å kjøre «hjem», treningsmulighetene er sånn at jeg må få med meg alt jeg kan og det er faktisk en ny 3* neste helg så da kan han ikke stå for lenge. Og det blir det samme med Melle selv om hun «bare» gikk 1*.

Mandag ble en helt rolig dag, mens tirsdag kjørte vi ned til Brighton for å besøke en venninne av Mamma. En utrolig fin by, men både tivoli ute på Pieren, noe Nora satte stor pris på, og trange koselige gater!

17.mai er en dag som i utgangspunktet har vært hellig for meg, en dag jeg elsker å være i Norge! Men i år ble det ingen 17.Mai i Norge.  Og til tross for regn hele dagen dagen ble det litt feiring og mamma hadde tatt med både flagg og serivetter med flagg fra Norge 🙂

Grålle har gått noen dager løsgjørende dressur etter pausen, mens for Melle sin del er fridagene definitivt over etter helgens resultat.

Torsdag hadde vi en lang dressurøkt med Chris og hun gikk veldig fint. Vi har måttet endre mye etter at vi kom hit, både jeg og hestene, og selv om det er mye igjen er det mye som begynner grovt å sitte hos både to og firbeinte allerede!

Byggeklossene i all treningen, uansett gren, er en lydig hest som reagerer fort på alle hjelpere. Samtidig skal hestene like å være å jobb og aller viktigst, den skal like bittet. Og tøylene skal være løse og det skal ikke være noen motstand, kun ved halvholdt (som de sier her, og for meg nå er noe minst like viktig som en halvparade) og deretter løsne igjen – fort.

Veldig mye jobbing med overganger, samt å veksle mellom og ri hesten lang og dyp og kort og opp i form igjennom hele treningen.

I dag kjørte vi til en større arena hvor vi hadde en full  1/2* konkurransebane for Chris. Veldig god trening og Melle hoppet virkelig bra! Helt supert faktisk!

De neste dagene blir det et par terrengøkter på henne samt mer dressur, og for Grålle er det kun dressur som står i fokus frem mot Houghton neste helg.

Klem Heidi

 

Publisert i Hverdag og trening, Stevner | Skriv en kommentar

Grålle redder helgen!

Etter en egentlig ganske elendig lørdag som jeg hadde lagt bak meg var det med blandede følelser jeg sto opp grytidlig lørdag for å dra i stallen og gjøre klar til dagens 3* sprang og terreng.

Og det er så rart. Når jeg går banen og planlegger måter å løse de forskjellige linjene på gleder jeg meg også til å skulle ri de. Jeg tenker også ofte at nå blir det bare gøy og jeg skal nyte hvert minutt! Men så står man opp samme dagen og så er nervene godt tilstedeværende. Tanker som «hvorfor bruker jeg all tid og penger på dette», «jeg syntes jo ikke det er noe gøy» og «hadde vi vært i Thailand isteden kunne jeg bare sovet og slappet av» er helt normalt. Men når man først har ofret så mye som jeg har gjort så kan man ikke bare trekke seg og gå tilbake i senga heller…

Så vel fremme i stallen var det å dresse på Grålle sprangutstyreret etter en god klem og bevege seg mot sprangbanen som skulle gås 07.45. Banen var lang og ganske teknisk og avstandene var noe annerledes enn jeg er vant med. Litt mere frem. Faktisk mange linjer med 35 meter, en avstand jeg normalt sier at er en «ikke avstand» og ny anridning, men når man møter flere i samme bane på rett linje er det ikke så lett og ignorere heller.

Og jeg så fort på de første startende at tiden var veldig knapp, tidsfeil på de fleste. Og med tankene om at » det er litt frem på linjene» og «tøff tid» i hodet ble det litt for mye frem og jeg fant aldri helt rytmen og fikk to riv. Skikkelig kjipt, men tar alt på egen kappe..

Etter sprangen hadde jeg bare 30 minutter på å sale om før terrenget. Fordelen er at jeg ikke trengte å skritte ut av stallen før 15 minutter før min starttid fordi hesten alt var varm etter sprangen. At tiden på oppvarmingen ikke blir for lang er en viktig del for meg. En ting er jo at hesten ikke skal hoppe mer enn nødvendig før en tøff bane, men når man skritter rundt og venter på å få starte blir minuttene fort veldig lange…

Etter å ha tenkt mye på alle linjene på sengen lørdag kveld var det noen linjer jeg fortsatt hadde litt tvil om. Ikke mye, men litt av den grunnen at banen var så mye mer kupert enn jeg har ridd før og at avstandene da blir annerledes. Jeg har jo heller ikke like mange bekjente her å diskutere linjene med som vanligvis på stevner i Tyskland/Polen/Nederland og når jeg i tillegg var nesten første rytter ut fikk jeg ikke sett hvordan noen andre red linjene. Så da var det bare å stole på egne vurderinger hele veien!

Jeg kom opp på oppvarmingen, travet og galopperte litt og hoppet noen sprang. Det var kun to som gikk ut av start før meg med to minutters intervaller og tanken var at jeg da kanskje rakk å se den første av de komme tilbake på en av linjene jeg var noe usikker på. Linjen med hjortehodene og det store utspranget, 25 meter først i bratt nedoverbakke og deretter oppover til to hekker veldig på skrå med  drøyt 7meter i mellom oppover. Egentlig fine fem steg, men når det er så bratt kan det bli langt samtidig som at det kan bli veldig kort om man flyr ut utspranget og lander langt ned i bakken. 

Jeg rakk å se ekvipasjen komme dit, men så kom de dit og lenger heller… Jaja, lite hjelp i det. Litt merkelig tidskjema på oss første ut, så da starter spurte om jeg ønsket å gå ut om 30 sekunder istedenfor 2min og 30 sek så JA TAKK! så slapp jeg de minuttene når jeg uansett var klar!

Så vi satte avgårde og alt var virkelig perfekt! Grålle var på hugget, men allikevel regulerbar og hørte på meg og mine vurderinger og alle vurderingene jeg hadde gjort viste seg å stemme bra! Utrolig moro! Jeg og Grålle har hatt mange bra terrengrunder, stort sett de aller fleste faktisk, men denne var virkelig bra! Et ekstra steg i det andre vannhinderet, noe faktisk de aller fleste fikk så jeg etterpå, uten at det gjorde noe.

BE
British Eventing
Ultimate Images
Equestrian
Event Photography
Equine
Chatsworth
ERM
BEHT
Horse Trials

På siste linjen, den store hekken med grøft foran og S sving i nedoverbakke til to store spisser, gikk det unna og der fikk to av flaggene fly uten at det gjorde noe for det var uten tvil med stigbøylen jeg rev og vi var godt innenfor. Og det som var deilig på dette stevnet var at det sto kameraer foran alle hindrene så det ikke skulle være mulig for hinderdommer å kunne vurdere det feil! En god følelse!

Vi kom oss vel i mål med 7,6 tidsfeil, noe jeg vet er bra på denne banen, spesielt når jeg ikke jaget tiden for annet enn treningen. Jeg så også etterpå at av de 120 startende denne dagen i 3* var det kun en som klarte tiden og det var nummer 3 her som klarte det på de siste 1000 starter i 3*!

Etter som klassen forløp kom det frem hvor vanskelig banen var, både linjene og tiden, og feilene rant på de fleste, selv godt rutinerte ryttere, og når siste rytter kom over mållinjen vår vi helt oppe på en 8. plass.. Helt utrolig. Utrolig gøy og helt klart vår største prestasjon!

All ære til Grålle, han var en helt i dag!!!

Så da endte dagen med premieutdeling i godt selskap! 🙂

Og da kommer tankene tilbake… «Det er jo derfor jeg gjør dette!», «Shit, vi er faktisk ganske flinke» og «Vi kan klare enda mer enn dette!».

Thailand og sove på stranden isteden med det første? Neppe! Selv om drømmen om det helt sikkert er tilstede igjen allerede neste uke når klokka ringer for å stå opp og gå inn i startboksen på nytt…

Ha en fin dag!

Klem Heidi og Grålle!

Publisert i Stevner | 4 Kommentarer

Melles stevne avsluttes i samme stil som det startet og alt om Grålles terrengbane!

Melle gikk i dag sitt avsluttende terreng og alt i alt kan vel stevnet for vår del oppsummeres som en katastrofe resultatmessig….

Hun fungerte nok engang veldig bra på oppvarmingen og var rolig og verken løp eller stresset. Ut ifra start var mye bra. Et par steder jeg ikke er fornøyd med at hun tok av stort der jeg ønsket hun ikke skulle gjort det og et sted ble det trangt på linjen av samme grunn, men ellers en fin runde og hun var full av selvtillit uansett hva slags hinder vi møtte. På tredje siste hinder møtte vi en linje fra en trakhener med dyplanding og ganske brå sving tilbake til en frittstående stor trippelbrush som sto opp en bratt kant. (se bilder fra gårdsdagens innlegg).

Jeg fikk samlet henne godt inn på trakheneren og fikk et fint sprang der og så vendt mot trippelbrushen. Jeg kom litt langt ut i svingen, men følte det gikk greit så syntes det var litt kjipt når hun da stakk til siden på det hinderet, men greit, jeg kunne sikkert ridd sterkere så den tar jeg på min kappe. Men da jeg red på igjen nektet hun til tross for at jeg i følge meg red ganske sterkt og hadde bra steg og linje begge gangene…

Så da skrittet vi hjem… Skikkelig kjipt… Hjem og trene på smale og prøve å finne ut hvorfor hun nektet der..

Så når ting var litt kjipt var det godt å kunne ta en liten tøye tur med min aller beste venn og samle tankene litt! <3

En stor stevneplass med masse å gjøre, også for ikke ryttere! Her har Nora akkurat vært på kjøretur med en stor fin hund 🙂

Resten av dagen ble brukt på å gå Grålles CIC3* bane flere ganger, og her er litt av linjene vi skal ri! Som jeg sa i går så kommer det ikke frem av bildene hvor kupert det faktisk er her.. Utrolig kult og banebygger har brukt naturen bra i hinderkompleksene!

4 a og b, stort nedsprang ned og opp igjen til hekken til venstre på 5 steg 

To store tømmeroksere – på skrå over og rett frem på to eller buet linje på 3 steg

Første vannhinder 7 a b c, 3 og 4 steg

7c

Hinder 10, coffin drøye 7 og 6 meter i ganske bratt nedoverbakke, mye mer enn bildene sier.

11 a b og c

Mot dette hinderet får man litt inntrykk av hvor bratt det er visse steder. Et helt fantastisk hinder! På hinderet må jeg ri litt kort inn siden det er så dyp landing for så å kunne ri frem på de fem stegene frem til hekkene. Her er det drøye 7 meter i motbakke godt på skrå så jeg må ha med litt fart inn fra de første fem stegene.

Samme hinder sett bakfra.

Mot slutten av banen en rekk, stuss ned nedspranget før 10 meter bort og opp kanten til en smal hekk.

Samme som over sett bakfra.

Nest siste hinder 17 a b og c, c ligger bak b. Et morsomt hinder hvor første hinder gjør at man ikke kan komme for sakte inn grunnet størrelsen på hinderet samtidig som man må få tatt opp hesten igjen fort for å rekke å vende til den store, smale spissen på b og deretter motsatt vei til c.

Hele linjen sett bakfra fra c.

En morsom og fantastisk bane! Gleder meg veldig til å ri og se om alle linjene er planlagt riktig! Og selvfølgelig om jeg klarer å ri de som planlagt 😉

Så i morgen går Grålle sprang 8.40 og terreng 9.40 🙂

Klem Heidi

 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

En elendig første dag på Chatsworth som til slutt ikke var så ille allikevel!

Dagen begynte tidlig med dressur for Grålle 9.46. Grålle virket glad for å være på stevne og var fresh, noe som også er en av tingene vi har trent på den siste uken., det vil si blant annet raskere reaksjoner.

Vel ute på banen innledet vi litt vel ambisiøst med noe som endte i et elendig holdt. Men etter det er det veldig mye jeg var fornøyd med og mye av de enkle tingene vi har endret denne uken som fungerte veldig bra! Med unntak av holdtet og en kjedelig misforståelse som ga galopp i den ene traversen var jeg veldig fornøyd! Derfor var det skikkelig kjipt når resultatet kom – 58% – 62 straff.. Et par prosent dårligere enn der vi pleier å ligge.. Jeg vet de dømmer forholdsvis strengt her, men det var en nedtur.

Grålle fikk en god klem for super innsats, han gjør i hvert fall det han kan og det han får beskjed om!

Så rakk jeg å gå 1* banen en gang før vi måtte gjøre klar Melle til sin dressur. Med to hester  og alle grener på gress kan jeg trygt si at det blir litt brodding. Og ekstra hyggelig er det da når hele familien hjelper til! <3

Melle kjentes veldig fin på oppvarmingen og når vi rei opp rundt railen. Så kom dommerene, som hadde hatt en pause, og dommer C smeller igjen døren på bilen hun satt i for å dømme hvorpå Melle ble kjemperedd og ikke ville forbi C igjennom hele programmet.. Skikkelig kjpt, skikkelig nedtur… Resultatet deretter med 61% – 58 straff..

Læring? Ikke ri inn rundt railen før det er ro der og det er klart…

Så rakk jeg å gå 1* banen enda en gang før det var å gå sprangbanen til Melle. En vanskelig bane med ikke de letteste avstandene. Nå kjentes Melle igjen veldig fin ut på oppvarmingen! Hun løp ikke avgårde en eneste gang som hun kan gjøre og var veldig ridbar og forsiktig!

Da det var vår tur virket det som hun fikk et «sjokk» da hun kom ut på arenaen. Mulig at hun ikke er vandt med stevneplasser med så mye folk, salgsboder og stander tett på, men hun mistet helt fokus og var også redd alle hinderene. De første to fikk jeg henne så vidt over, men hun rev begge.. Deretter ble det litt bedre og vi fullførte med «bare» et tredje riv til på en mur som også var veldig skummel og jeg i tillegg red dårlig.

Dagens tredje nedtur.. Det positive fra sprangen var at hun også inne på banene aldri prøvde å løpe av gårde og sånn sett var veldig ridbar tross bane»skrekken»…

Vel tilbake i stallen kom dagens første – og størte – opptur. Resultatet Grålle hadde fått visste seg å være feil og var nå endret til 62,5%, 56,8 straff! Uten tvil vårt beste 3* resultat tross de to feilene vi hadde! Så hadde vi fått betalt for de endringene vi har gjort denne uken! Fortsatt ikke noe resultat å juble over, men allikevel en klar forbedring! Og nå mer midt på resultatlisten enn nesten nederst!

Grålle redder nok en gang dagen dagen <3

I morgen skal Melle gå terreng 10.20 og under følger litt bilder fra CIC* banen hennes. En bane som starter forholdsvis lett før den blir ganske vanskelig til en 1* bane å være mot slutten.

13 a og b på hekken i vannet.

17 a b og c

15 og deretter 16 under treet til høyre (og på bildet under)

8 a og b kombinasjon ut i vannet. (Grønn merking)

Det som ikke kommer helt frem av bildene er hvor kupert det faktisk er.. For her går det opp og ned!

Her er for øvrig en av måtene jeg jobber på når jeg går terrengbanen. Jeg tar bilder av alle hinder og skriver ned avstandene og hvordan jeg tenker å ri de.

På bildet over 5 a b c, 24 meter  fra a – b og 20 meter fra b – c. Min plan her med Melle er da 5 og 4 galoppsteg.

Coffin a b og c – 10 meter og 10 meter – 2 og 2 galoppsteg.

Med alle disse bildene og informasjonen bruker jeg så MYE tid kvelden før rir på å gå igjennom banen i hodet. Jeg «rir» banen flere ganger, hver gang tar minst ti minutter og alle detaljer er inkludert.

Dette er en teknikk som har fungert veldig bra for meg – når man har visualisert seg noe nok ganger og deretter går ut og gjør det, så er man også så mentalt innstilt på at det er sånn det blir og da gjør det ofte deg og.

Nå er det senga og enda noen gjennomganger av terrengbanen før vi endelig får ri den i morgen!

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

På plass på Chatsworth etter en uke med bra treninger!

Etter at vi kom hjem fra Badminton har vi hatt en uke med mange bra treningsøkter!

Og ny trener betyr nye treningsmåter og nok en gang at ting blir plukket litt fra hverandre og man føler at man ikke kan noe som helst, og i hvert fall ikke å ri..

Men at Chris er like flink til å undervise som å ri, det er det ikke tvil om, og det er absolutt ikke tilfeldig at han rir til under 40 straff (over 75%) hver gang, uansett hest. Det tar nok mer en uke med trening før jeg forventer store utslag på egne dressurpoeng, men jeg har allikevel lært mye jeg håper å kunne se resultat på allerede i dressuren i morgen, spesielt med Grålle. Og når en verdens aller beste feltrittryttere sier at Grålle fint kan gå til høye prosenter i dressur, og setter seg opp og demonstrerer «lett», da er det vel mulig og da??! En enorm motivasjon for videre trening!

Hestene har nytt fine ettermiddager ute i solen etter trening! Syntes det er kjipt å se at det snør hjemme, men samtidig bekrefter det at mitt valg i å reise hit var helt riktig!

Så etter dressurtrening med begge hestene i dag kjørte vi de fire timene nordover mot det første stevnet her, Chatsworth International Horse Trials. Et stevne jeg har hatt store forventinger til!

Og bare inngangen var fancy!:

Hestene ble innlosjert i boksene sine og er klare for morgendagen!

Vi har fått starttidene og helgens program er som følger:

Fredag: Grålle dressur – 9.46, Melle dressur – 13.01 , Melle sprang 16.20.

Lørdag: Melle terreng 10.20

Søndag: Grålle sprang – 8.40, Grålle terreng – 9.41

Resultater finnes her: http://www.bdwp.co.uk/cha/

Grålle er i CIC3* seksjon B og Melle i CIC1* seksjon E

På vei ut av området fikk vi et glimt av et av helgens vannhinder, ganske fint eller!!?? 🙂

En av de siste dagenes andre store oppturer er at Jean kom i går og at vi etter ankomst Chatsworth i dag møtte Mamma, Pappa og aller størst Nora! Betyr mye for meg å ha de rundt på stevnene 🙂

Klem Heidi og resten av teamet 🙂

Publisert i Hverdag og trening, Stevner | Skriv en kommentar

Badminton 2017!

Det var med store forventninger jeg satt meg i bilen og kjørte de drøye to timene opp til Badminton på fredag hvor jeg møtte feltrittvenninner Stine, Kristin, Kristins følge Christian og Tore, Stines pappa som de fleste vet er banebygger hjemme i Norge.

Et godt utgangspunkt for å gå årets terrengbane, kanskje det jeg hadde gledet meg mest til med hele Badmintonturen. Hvordan er det i forhold til på TV? Hvor stort sprang er det fra det jeg har ridd før? Er det et stevne jeg realistisk kan drømme om å ri engang?

I år var det ny banebygger, Eric Winter, og det gikk rykter om at banen var både stor og tøff – noe av det tøffeste bygget på lenge?

Og da vi begynte å gå så jeg fort at det stemte. Det var stort, og tøft. Ikke at hvert stort enkelthinder i seg selv er et stort problem, det er helheten. Ingen steder å «hvile» eller hente tilbake selvtilliten etter et dårlig sprang eller to. Det siste viste seg faktisk å stemme veldig godt når vi så ryttere ri også. Et problem på et hinder eller linje og hestene hoppet ikke mange hindre etter det før de ofte gikk ut eller trakk seg. Og ja, et makset 4* hinder ER større enn et makset 3* hinder selv om det kun er 10cm på bredden og samme høyde som i 3*det er snakk om – det utgjør mer enn man skulle tro.

De første 7/8 hindrene fikk jeg litt «skrekken». Linjene, og også «Savills Staircase», virket egentlig greie, linjer og avstander som passet Grålle veldig bra. Men det var stort, og i det første vannet var det rett på et veldig stort åpent utsprang, en krapp sving samt at det nok er det stedet på banen med mest publikum og de er veldig nært. Neste hunder var «the offset oxer», en helt makset åpen oxer. Ikke egentlig noe vanskelig om man treffer bra, men om man bommer der eller får skrekken og rir hesten tilbake er konsekvensene så veldig store. Takk og lov for alle de fine systemene som er kommet de siste årene og som gjør at denne type hinder faktisk løser ut og ramler om det skulle gå  skikkelig galt.

MIM og de andre typene av system som gjør at hindrene løser ut gjør jo og at en del av de gamle, tradisjonelle hindrene som har forsvunnet på grunn av sikkerheten, nå er tilbake. Personlig syntes jeg det er litt kult. Det er en gammel sport, og det er veldig bra og helt avgjørende at sporten utvikles, men samtidig er det gøy at den er gjenkjennbar fra hva den engang var!

Fra denne store oxeren, ca 1/4 del inn i banen, gikk psyken drastisk oppover! Dette var absolutt en bane som passer både meg og Grålle og at det står Euforian på listene en dag de kommende årene er ikke umulig. Er det en hest som har nok selvtillit, og er smart og fornuftig nok, til å gjøre noe sånt så er det han!

Resten av dagen ble brukt til å se på dressur og ekstra gøy var det når Chris som jeg er hos red en fantastisk dressur og gikk som leder før terrenget med kun 32,9 straff! Ikke nok med det, men det er det 3.beste dressurresultatet i Badmintons historie, og det beste i nyere tid!

Lørdag var det terrengdag, totalt 5,5 timer med terreng! Vi vekslet i mellom å se på storskjerm, hvor vi fikk se hele banen, og å gå rundt og se ekvipasjene live. Og det kom fort frem at årets bane ikke var lett! De aller fleste gikk ut, trakk seg eller ramlet.. Da var det godt når veteranene som Mark Todd og Andrew Nicholson kom inn tidlig og viste at det ikke var umulig. Dagen forløp med mye bra ridning, men også mye som ikke var bra og det har vært stillt en del spørsmål i ettertid om banen var riktig bygget. Men å bygge en Badmiton bane når man ikke har gjort det før er kanskje enda vanskeligere enn å ri den og vi gleder oss til å se hva Eric gjør med banen neste år, noe jeg antar at han bygger også neste år.

Chris red en fantastisk terrengrunde, men mistet vel litt trykket opp en bratt bakke til C elementet i vannhinderet over og fikk et utrolig kjipt stopp til tross for en bra ridd linje og steg. Kjipt når man til tross for stoppet hadde en bra tid og når hesten aldri har hatt et terrengfeil før og det viser seg etter søndagens sprang at så lite var avgjørende for å miste en nesten overlegen Badminton seier!

Dette er uten tvil en ekvipasje man skal se opp for her neste år!!

For øvrig vil jeg kanskje kommentere at de Irske rytterne her som en helhet kanskje skilte seg litt ut ved å ha et noe høyere tempo inn på linjene og også de fleste stedene da fikk en bedre flyt.. Det gjaldt jo ikke overraskende også verdens ener Michael Jung, leder etter terrenget Ingrid Klimke og den som til slutt vant så fortjent, Andrew Nicholson!

Gøy at Andrew, som har hatt 37 starter der på 25 år(!) endelig vant for første gang! Vel fortjent! Kjedelig for både nr 1 og 2 før den avsluttende dagen, Ingrid Klimke og Michael Jung, men veldig godt for ryttere som meg og se at og at nervene kan ta overhånd der og at de og kan gjøre feil som kan koste de en så stor seier!

Lenge siden sist jeg har vært på stevne uten å ri selv, og jeg følte nervene til å begynne med, men i godt selskap slapp de fort og jeg rakk å kose meg masse! Gøy å være tilskuer og, så lenge det ikke skjer for ofte 😉

Litt shopping ble det også! Ikke så mye som planlagt da det visste seg å være skuffende dyrt der, dyrere enn hjemme og i butikkene her, men litt ble det!

Nye terrengbelegg måtte jeg jo ha, og valget falt på de nye beleggene til Veredus for både meg og Stine, veldig fine!

Ellers fikk hestene seg matchende grimer, Grålle blå og Melle brun, nytt bitt og tøyler til dressurhodelaget til Melle og der stoppet det.

Etter en både morsom, sosial veldig lærerik helg var det godt å komme tilbake til hestene med motivasjonen på topp for den kommende ukens treninger og stevne!

Grålle trives som de fleste vet best ute og det samme gjør Melle så de var veldig fornøyde med at det hadde vært varmt og oppholdsvær så fikk være ute hele helgen, noe veldig mange av hestene her får være, også konkurransehestene 🙂

Nå venter en spennende uke full av treninger her før vi reiser til Chatsworth på torsdag!

Klem Heidi

 

Publisert i Hverdag og trening, Stevner | 2 Kommentarer