Ups and Downs i Mantorp

Fredag var det først en tur på jobb før Melle fikk et skikkelig bad og ble satt på hengeren. Etter en fin 7 timers kjøretur var i fremme i et regnfullt Mantorp kl 20.

Sprangbanen i Mantorp ligger litt unna selve stevneplassen og som ofte på endagsstevner skulle sprangen her gjennomføres innen 30 minutter etter fullført dressurprøve. Jeg valgte derfor å kjøre opp og gå sprangbanen når jeg kom frem fredag kveld.

Vi sto oppstallet på travbanen omtrent 5 minutter unna stevneplassen og etter at vi hadde fått innlosjert oss ble det en liten treningsøkt for å være sikker på at eventuell ekstra energi som hadde samlet seg opp på transporten ikke skulle få ødelegge for morgendagen.

Siden det bare var en overnatting og jeg reiste alene ble dagens hotell bagasjerommet på bilen for å spare litt penger. Men der er det plass til både å sove godt på en god madrass, samt å spise sushimiddag så det klager i hvert fall ikke jeg på!

Lørdag startet vi ikke dressuren før 10.40 så vi hadde god tid til å brodde, flette og rydde ut boksen på travbanen.

Jeg kjente med en gang at det var en annen Melle jeg satt på enn i Tågarp, mye mer avslappet til tross for at det blåste katter!

Vi begynte dressuren med en fin travøkningen til vi skulle gjøre overgang tilbake til arbeidstrav hvor hun snubler og drar av seg en sko. Typisk tenkte jeg, men det er ikke avgjørende så bare å jobbe på videre! Deretter to sjenkelvikninger hvor jeg syntes det fløyt litt dårligere enn vanlig før jeg i slutten av den siste merket at jeg red traver og ikke sjenkelvikning…Er det mulig!!!!???? Jeg måtte faktisk bare le, så utrolig lite proft er det… Så forsatte vi fint helt til siste kontra hvor Melle plutselighet bytta galopp, noe hun aldri har gjort før siden hun ikke kan bytte.. Så da ble resultatet som det måtte ble da, 60% og 60 straffepoeng..

I sprangen derimot var hun kjempefin og jeg er fornøyd med egen ridning! En stor forbedring fra Tågarp til tross for at hindrene var 10cm høyere, altså 115cm. En fin feilfri runde!

Så var det klart for terreng! Banen var som alltid i Mantorp, helt ok og litt gammeldags med passe med utfordringer.

Stakkars Melle fikk gnagsår av de andre terrengbeleggene mine sist og bakbeina likte hun ikke så jeg må ha nye av alt. Tanken er å kjøpe dette på Badminton om to uker så i dag tok vi det vi hadde. Sprangbelegg på bakbeina som Grålle egentlig bruker i terrenget siden han overhopper med høye belegg bak og taper tid, dressurbelegg på frembeina (litt tunge, men beskytter bra og trekker ikke til seg vann) og terrengkopper.. Stakkars Melle, så ikke bra ut, men fungerte bra 🙂

Hun dro avgårde i terrenget, men til tross for at hun var skikkelig sterk nå også var det ihvertfall noen hjemme der og hun var mye mer ridbar enn i Tågarp.

Runden gikk fint helt frem til slutten hvor vi skulle ta en litt brå venstresving fra en coffin og til vannhindret hvor jeg rir litt langt inn i svingen, ikke har nok kontroll på utvendig skulder og Melle ser sitt snitt til å løpe ut mot de andre hestene på oppvarmingen rett bortenfor på høyre side.

Skikkelig unødvendig av henne og enda mer irriterende at jeg ikke hadde bedre kontroll på den skulderen så det ikke kunne skjedd!

Vi fullførte bra, men fikk med oss det ene stoppet..

Uansett – konklusjonen er at ridefølelsen var mye bedre på alle måter i dag til tross for at resultatet ikke gjenspeilet det. Jeg har blitt mye bedre kjent med henne og tar med erfaringen videre til vi drar til England lørdag om bare 6 dager!

Etter en effektiv 6 timers tur hjem var vi til og med hjemme før midnatt i går, deilig!

Klem Heidi & Melle

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Klare for stevnehelg i Sverige

Hengeren er pakket og jeg og Melle er klare for jentetur og CNC* i Svenske Mantorp denne helgen! Mantorp er vel rundt 7 timers kjøring hjemmefra og sammenlignet med turene vi har hatt det siste året blir dette som en svipptur å regne 😛

Vi starter med dressur 10.40 på lørdag, sprangen rett etter det og terrenget blir vel ca i 15 tiden.

I går hadde vi dressurtrening med Lillan og Melle var kjempefin begge gangene jeg red igjennom programmet. Så klarer vi å gjøre det samme på lørdag blir jeg veldig glad!

Grålle går også ganske bra om dagen, men vi sliter med å få byttene til høyre rene. Han er alltid etter bak. Byttene til venstre er aldri noe problem. Så i går satte Lillan seg opp for å prøve seg litt frem i forhold til byttene og deretter kunne fortelle meg hvordan jeg best kan jobbe med det.

Jeg har alltid satt veldig pris på trenere som setter seg på hestene i blant for å kjenne på de. Ting føles noen ganger annerledes enn de ser ut og det er veldig fint når trenerne også forstår følelsen kombinert med det de ser 🙂

Melle har også vært mye mindre løpete/sterk både i sprang og galopparbeid de siste ukene. Hun er fortsatt sterk, men ikke sånn at det er håpløst og man kommer godt igjennom til henne med beskjeder. Føler mye av det jeg ikke var fornøyd med i Tågarp sitter mye bedre nå så det blir veldig gøy å se hvordan følelsen er i helgen!

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Rolig Påske

Tross alt som burde vært gjort denne påsken har det vært slappe og veldig fine dager uten mye annet innhold en trening, lange sovemorgener og god tid i stallen og med familien. Kjempedeilig! Vi har rett og slett gjort veldig lite annet enn å bare kose oss 🙂

Hestene har gått som normalt, men utover dressurtrening tirsdag og sprang onsdag har vi gjort all trening hjemme. Deilig å kunne sette bort både bil og henger noen dager og ikke kjøre noe som helst sted 🙂

Wille rusler rundt på gresset på gården som han pleier, men da jeg og Melle skulle trene i helgen kom han ut på banen og til tross for at han ble jaget bort gjentatte ganger kom han tilbake for å ødelegge litt til..

Nå er det tilbake til normalen og herifra vet jeg de neste ukene kommer til å gå fort! I dag blir det dressur på tur for begge, i morgen sprangtrening med Hauke, torsdag programridning med Lillian og fredag får Grålle gå en galoppøkt før jeg og Melle setter kursen mot Mantorp hvor hun skal gå CNC* på lørdag.

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

Hektiske uker med noen fine påskedager

Etter at vi kom hjem fra Tyskland og rakk å pakke ut og senke skuldrene litt, inså jeg at det faktisk bare var påske og så to uker til vi drar til England. Jeg visste det jo, men har fokusert mest på Tyskland siden det kom først, samt at jeg hadde vel glemt at det var en påskeferie inni der og.. Og da går tiden av en eller annen grunn mye fortere.

Siden jeg er mye borte i stevnesesongen må jeg jobbe i påsken. Vi er i avslutningen på et byggeprosjekt som skal overleveres dagen før jeg drar til England (=mye jobb!), samt at vi parralelt har startet opp et nytt prosjekt hvor alt av systemer, dokumenter osv. må være på plass før jeg reiser..

              Heldigvis har jeg en snill sjef som gjør påske på jobb litt morsommere!

Uansett, når påskedagene kommer over meg kombinert med det utrolig fine været vi har hatt nå, klarer jeg rett og slett ikke stresse! Det er så mye som skal gjøres ferdig på gården før vi drar, men på lørdag måtte jeg klargjøre terrassen for sommer isteden.

En av tingene vi må ha gjort er å få dyrket opp et nytt beite. Vi fikk inn flere hester i november og de to beitene vi har har ikke nok gress til alle hestene. Foreløpig har jordet vært litt for vått, men nå ser det bra ut og det virker som vi får pløyd opp og kommet i gang i løpet av påsken, deilig! Våronna er en av tingene som har vært avgjørende for når Jean kan komme etter til England, for det må være gjort før han drar, og heldigvis ser det ut som det løser seg bra!

                       Nora hjelper pappa og rydde jordekantene så vi får laget beite. Herlig med kvalitetstid med familien <3    

Hestene har fått galoppert og gått dressur, mens de har nytt fine dager i solen. For første gang i helgen uten dekken da det var 18 grader hjemme!

Hestene hos oss får jo gå på beitene mesteparten av året, men akkurat disse ukene her må de stå i paddocker mens vi venter på at gresset skal få kommet opp. 17.mai har alltid vært en milepel for å kunne slippe de, det er så koselig å ha de på gress da! I fjor ble det ikke før 28.mai, men i år har jeg troa på at vi kan slippe de en tid før det om været holder seg!

Wille er litt heldigere enn de andre og får rusle rundt og spise gress i solveggen på egenhånd

 Uken går som normalt i forhold til treninger. I dag blir det en dressurøkt hjemme, tirsdag er det dressur for Lillan på Blakstad og onsdag kjører vi til Lommedalen for å hoppe istedenfor Asker siden utebanen der er klar 🙂

Klem Heidi

 Alle skulle hatt en ponni som bestevenn 🙂

 

Publisert i Hverdag og trening | Skriv en kommentar

Terminlisten 2017

Stevnesesongen er så vidt i gang er her er planen for begge hestene denne sesongen:

Grålle skal ikke gå flere stevner enn han må for å være så klar som mulig til EM. Han kjentes super i Luhmühlen og skal derfor kun gå de to 3* i England før EM om alt går etter planen. Trolig skal han også få gå NM som en oppladning en drøy måned før EM. Om han kjennes fresh og frisk etter EM får han trolig gå et stevne til i oktober, men det blir ikke bestemt før i slutten av august. Kanskje Boekelo som i fjor? Det var virkelig et fantastisk stevne!

Jeg tenker også at han skal få gå en 130cm sprang helgen før vi drar til England i Bærum.

Melle sin plan er litt mer usikker siden jeg fortsatt ikke kjenner henne så den må vi ta litt mer som det kommer, men hun skal i hvert fall gå CNC* i Mantorp om to uker, før det bærer videre til England hvor hun skal få gå to internasjonale 1* om alt føles bra i Mantorp.

Deretter ser jeg litt an formen etter reisen fra England før jeg tar en avgjørelse på om hun får gå 1* på det internasjonale stevnet til Össjö.

Når hun skal opp i 2* vet jeg ikke enda, men det som er helt sikkert er at det ikke er før jeg er sikker på at alt sitter i 1*. Uansett hvilken klasse det blir skal hun i hvert fall gå under NM stevnet i Lillestrøm i juli og så trolig Segersjö helgen etter EM : )

Høsten etter det får vi lage en plan på når den kommer. Målet denne sesongen er for henne å bli kjent og få et så godt grunnlag som mulig for de kommende sesongene. Hun skal uansett ikke rekke noe stort umiddelbart, EM i 2019 kanskje? Og hvem vet, Tokyo i 2020? 🙂

Nå er det fredag og stevnefri helg, noe som betyr galopparbeid for begge hestene – alltid moro!

God helg!

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Backstage i Luhmühlen!

Etter en drøy uke på reise var det godt for to- og firbeinte å komme hjem i egen seng!  Uken har begynt rolig med mulighet for litt refleksjoner fra turen. Totalt har det vært en super uke, både sportslig og sosialt.

Når vi er i Luhmühlen bor vi på Hof Sudermühlen hotel og det er et ganske spesielt sted! En gammel stall kombinert med hotell hvor folk kommer fra hele verden for å ri spesielt jakt, som de er kjent for her, og tur i den fine Lüneburger Heide nasjonalpark som hotellet ligger i.

Legger ved en filmsnutt av hestene våre i stallen, bare for å gi et førsteinntrykk!

På dette hotellet er det hest i fokus. Her blir man omtrent sett rart på om man ikke har ridebukse i frokostsalen. Og maten i resturanten er fantastisk! Deilig å bo på hotell og ha hestene rett utenfor døren.

I mellom ride øktene blie det tid til både kaffe i solen, badstue og bading i bassenget de har her 🙂

En knapp mil unna ligger Luhmühlen Auzbildungzentrum og Turnierplatz hvor stevnene der avholdes. Her hadde vi også mulighet til å trene både dressur og terreng i forkant. Herlig med sånne forhold!

Siden hestene ble stående mye inne på boks her forsøkte jeg å ta med begge ut en tur hver ettermiddag i tillegg til morgentreningene.

Og det er ikke så vanskelig når hotellet ligger i en nasjonalpark!

Her på Grålles rygg med Melle som håndhest. Fint å ha to hester som er så gode venner 🙂

En dag skrittet jeg og Jean også en tur bort til terrengbanen i Sahrendorf hvor de arrangerer internasjonale stevner opp til 2*. Det lå kun 1,5km fra hotellet og ble en super ettermiddagsstrekk for hestene.

Når er det fullt fokus fremover mot neste stevne for Melle og England om bare 3 uker for begge! Legger ut full terminliste i løpet av uken 🙂

Klem Heidi

 

 

 

 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Seier for Melle på sesongstarten i Sverige!

I går var det endelig Melle sin tur til å gå stevne. Vi hadde starttid i dressuren 10.50 som tilsa at det nok en gang ikke ble behov for å stå opp midt på natten, deilig!

Vi hadde vært så heldige å få låne bokser hos Carolines dressurtrener, Ninna Swaab, som faktisk vant lag-bronsje i dressur i OL i 1972, og jeg kan si at servicen der var på linje med Ninnas merittliste med servering av både kaker og kaffe!

Så vi pakket oss ut derfra og satte kursen den korte biten bort til Tågarp.

Melle er en hest som trives best ute og jeg merket allerede på fredag at en uke hovedsakelig på boks utenom treningene og leieturer hadde gjort sitt på energinivået.

I går på stevnet var dette ikke endret og Melle var helt elektrisk ute på oppvarmingen. I tillegg red jeg i den eneste klassen denne dagen som hadde dressur inne i ridehus med oppvarming ute. Vi kom inn og det var bare å begynne rett på programmet, Melle fortsatt like spent noe som ikke slapp litt før jeg travet opp siste midtlinjen.

Dette er første gang jeg rir program for dommere med Melle og da er man jo alltid litt ekstra spent på tilbakemeldingene og jeg var skuffet over å ikke få til det vi gjør hjemme og gjorde på trening i Luhmühlen. Så jeg ble overrasket når resultatet var 69,5%, 45,7 straff og 3.plass etter dressuren. Når jeg har sett filmen fra dressuren ser jeg jo også at en spent Melle kjennes veldig mye bedre enn det syntes og det så faktisk ganske så fint og jevnt ut 🙂 Og da begynner jeg jo også å glede meg til å se hvilke prosenter vi kan få til når hun er avspent! Kjempemoro med så fine tilbakemeldinger!

Så salet vi om og gikk ut på sprangbanen, et syn som ga Melle enda mer energi! Melle og jeg har jo hatt veldig kort tid sammen og det er ikke mange gangene jeg har rukket å hoppet med henne. Hun satte avgårde, men vi fikk en ganske jevn og fin runde selv om det ble litt hastig et par steder. Feilfritt og fortsatt 3.plass før terrenget, få poeng bak de to første.

Ulempen med sen starttid i dressuren er at man ofte også får sen starttid i terrenget, denne gangen intet unntak som det var i Luhmühlen. 17.35 skulle jeg ri.

Så da ble det noen fine timer i vårsolen til å gå banen et par ganger og hilse på kjente man ikke har sett siden sesongen sluttet i fjor. Veldig hyggelig 🙂

Så var det tid for terreng. Nå hadde Melle enda mer energi og visste godt hva som skulle skje. Og ut av startboksen hadde Melle et ønske om at det skulle gå fort og når Melle har lyst å løpe fort blir hun veldig sterk. Jeg kjenner henne jo ikke i denne settingen heller, så runden ble brukt på å finne litt ut hva jeg kan gjøre og hva jeg absolutt ikke kan gjøre. Melle er veldig ærlig og hopper uansett, også om man kommer feil på. Om man kommer feil kan dette skape farlige situasjoner og det er viktig at hun har en rytter som unngår at disse situasjonene oppstår. Så runden i dag lærte meg veldig mye om Melle og jeg er helt sikker på at om jeg lærer meg å ri henne riktig har jeg en hest som går hele veien! Gleder meg til å analysere dette enda litt mer frem til neste stevne og se hva vi kan forbedre til det!

Uansett, resultatet ble en feilfri runde i terrenget noen sekunder under optimaltiden. Dette gjorde at vi endte på våre dressurpoeng på 45,7 noe som holdt til seier i klassen!

Ekstra gøy var det at klassens sponsor, Havens, er samme som vår forsponsor hjemme!

Og enda morsommere er det at det ble trippel Norsk på toppen med unge lovende Caroline Walan og Marthe Haugen på 2. og 3. plass! Og seier til Victoria Haugen i 90cm klassen! Det lover godt for Norsk feltritt det! Kjempegøy!

Så kl 19 først rullet vi ut fra parkeringen i Tågarp og begynte på de 7 timene HJEM!

Sent, men veldig godt å komme hjem og ha søndagen hjemme når man har vært på reise en drøy uke. Så nå skal dagen nytes, med lange leirebad for hestene og lang frokost med familien før hengeren skal pakkes ut og utstyret vaskes J

God søndag til alle!

Klem Heidi

Grålle viser demonstrativt at han er lei av å matte være så ren hele tiden 🙂

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Første stevne vel gjennomført!

I går startet endelig sesongen med CIC** i Luhmühlen! På startlisten sto mange av de største navnene i verden, med sine beste hester. Skal man bli best må man gjøre som de beste og å åpne sesongen her er aldri feil!

Banen her er veldig riktig bygget for en sesongstart, med en snill start mens den bygger seg opp med noen skikkelig tekniske linjer mot slutten.

Og her er de flinke til å arrangere stevner! Jeg tror aldri jeg har ridd en hel CIC** på totalt 2,5 time! Spiste frokost på hotellet kl 8, flettet og gjorde klar Grålle og var tilbake på hotellet etter stevnet kl 17. Helt perfekt dag!

Grålle er nesten alltid veldig snill på stevner og gjør det han kan for å være flink! Han jobbet på i dressuren og resultatet ble et ganske jevnt og fint program, hvor jeg føler jeg fikk til en del av det jeg og Lillan har jobbet med på de få ukene vi har hatt sammen. Totalt 62,7% og 55 straff, som faktisk er noe av det beste vi har hatt i 2* 🙂  Jeg gleder meg til å få trent enda mer så vi får enda mer poeng!

I sprangen red jeg en jevn runde, men klarte å dra med en bakbom ut av en kombinasjon på nest siste hinder. Kjedelig! Vi har alltid vært ganske gode i hoppingen, men de siste ukene har det virkelig løsnet på trening og jeg gledet meg til å komme ut og gjøre det samme på stevne. Derfor var det litt ekstra kjedelig og sånnsett dagens «nedtur». Det var en del fremover avstander på banen og jeg ble litt ivrig og rei nok litt for mye frem så han ble litt flat. Derfor det også var veldig overraskende at jeg fikk dømt 3 tidsfeil. Men uansett, lite man kan gjøre for å bevise det når det ikke ble filmet, og de 4 plasseringene de tre feilene kostet var heller ikke av stor betydning 🙂

I terrenget var vi virkelig der vi hører hjemme igjen! Absolutt ingen rust å spore etter en lang vinter! Grålle er en veldig fornuftig hest og både har og liker å ha god kontroll på det han gjør. Hadde jeg bedt han hoppe fra en klippe, så hadde han ikke gjort det. Han kan derfor være litt forsiktig på for eksempel vann og store nedsprang, han stopper aldri (bank i bordet!), men han vil se hva han hopper først. I går kastet han seg ut i vannhindrene med glede som om virkelig hadde savnet de 🙂 Siden det hadde regnet hele dagen var det litt oppridd noen steder på banen og siden dette var et såpass lite stevne gjorde jeg ikke noe for å pushe tiden i terrenget. Grålle fikk flyte på i sitt tempo, men resultatet ble uansett den 5.beste runden i klassen med 9 tidsfeil. Og at grunnkondisjonen sitter fra i fjor er helt sikkert for Grålle var ikke engang svett i mål etter 6 minutter og 18 sekunder i terrenget!

Så nå blir det kun terping på sprang og dressur for Grålle før vi reiser til England om en knapp måned.

En trøtt Grålle før avreise i dag tidlig 🙂

I dag har vi vært på veien igjen og destinasjonen er Tågarp i Skåne hvor Melle skal gå sesongens første stevne på lørdag.

Turen tok nesten 8 timer med ferge fra Puttgarden i Tyskland til Rødby i Danmark og broen fra København til Malmø.

Her er vi så heldige å få bo hos min gode feltrittvenninne Caroline Kjølerbakken som har flyttet ned hit for å satse på feltritt, så først venter en kveld med god mat og masse hestesnakk 😀

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Terrengtrening for en Olympisk mester!

To dager med terrengtrening er vel gjennomført i Luhmülen med både glade og flinke hester!

Lørdag trente vi på banen i Luhmühlen, samme sted som stevnet skal være, mens i går var vi hjemme hos Adreas Dibowski og trente for han på banen hans! Utrolig moro og veldig inspirerende og lærerikt.

Dette var også første gang jeg hoppet Melle i terrenget. Hun er en helt annen type enn Grålle og har mye mer energi, så vi må bli vant med hverandre, men hun hopper som bare det og jeg er veldig positiv til vår feltrittkarriere sammen!

Utover treningene blir det mye tid til å slappe av og ha det hyggelig sammen. Rart med det når man er på stevner, da endrer liksom innstillingen til ting seg og det er den mest naturlige ting i verden å for eksempel gå ut på resturant om kvelden med ridebukse 🙂

Jeg har trolig verdens beste hjelper som brodder hestene og gjør de klare for meg, flinke Jean!

I dag blir det en sprang økt på formiddagen og muligens en dressurøkt på kvelden, litt avhengig av hvordan det blir på onsdag. Det er ganske mange startende på stevnet, så noen må ri dressur tirsdag kveld, isåfall blir det dressur I kveld, om ikke blir det i morgen.

Klem Heidi og hestene 🙂

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Endelig på veien!

Så står endelig hestene på hengeren og vi er på vei sørover for å starte feltrittsesongen 2017! Vi denne gangen er meg, Jean og hestene. Nora er hos mamma og pappa. Tenkte at det var en grei avgjørelse da vi tok den, men akkurat nå føltes det ganske tomt 🙁

 Hun er litt i en mellomalder nå i forhold til å være med på stevner. Hun blir fort rastløs og er borte før vi rekker snu oss! Samt at 10 timer i bil blir veldig lenge for henne. Jean er veldig flink både som groom og fotograf når vi reiser rundt og med Nora løpende i beina (eller motsatt – ikke løpende i beina fordi hun har stukket av) hadde det blitt lite bilder! Til syvende og sist er det nok ikke en sånn tur som er mest spennende for henne heller så jeg prøver å trøste meg med at hun nok har det bedre hjemme denne turen her. Både til England og EM kommer mamma og pappa for å se på, så da kan hun fly med de og slippe de lange kjøreturene. Jeg er virkelig heldig som har så snille foreldre!

 Når man MÅ tørke et nyvasket dekken i stua fordi det MÅ være tørt når man reiser, og det lukter bedre i stua etter man tok inn dekkenet – er det på tide å vaske da kanskje? 🙂

Uansett, etter en langt kveld med pakking i går etter at helgens planer gikk i vasken og to timer søvn, var vi på veien 05.30 i dag.

 Kl 8 gikk båten fra Larvik og vi var fremme i Hirtshals litt før 12.

Egentlig ganske fine, de Superspeed båtene. Det går kjapt og man kan sitte hele reisen i buffeen, nam 😀

Båtturen er bare 3 timer og 45 minutter så på denne overfarter trenger vi ikke se til hestene underveis som vi gjør på lengre turer. Ulempen med å reise ut av Norge til sjøs og ikke ved for eksempel Svinesund, er at man må innom tollen både i Larvik og i Hirtshals, uten at det egentlig gjør så veldig mye 🙂

Så nå er de bare å rulle de siste 560km fra Hirtshals og ned til Luhmühlen. Veiene er supre så det går ganske fort. Eller, fort og fort, så fort det kan gå å kjøre 560km 😛

I Tyskland er det forresten lov å kjøre 100km/t med henger i motsetning til de 80km/t her i Norge så det og hjelper litt.

Vi er tre Norske ryttere som er på tur denne gangen, meg, Hans og Ellen Kristina. Samme gjeng som stilte lag i Nations Cup i Boekelo oktober. Når man reiser så mye som vi har gjort de siste årene, og planlegger å gjøre de neste årene, er det sosiale en viktig del av det. Og vi er heldige, for bedre gjeng å reise rundt med skal man lete lenge etter!

Stevnet i Luhmühlen er en endags CIC2*, noe det egentlig ikke er så mange av i motsetning til to- og tre dagers stevnene. Men en fin måte å starte sesongen, noe flere syntes da det ikke er mangel på kjente navn på startlistene i år heller!

Selve stevnet er på onsdag, så de første dagene blir det trening.

Lørdag og søndag terreng, mandag sprang og tirsdag dressur. Jeg har fortsatt ikke fått hoppet eller ridd igjennom dressurprogrammet utendørs i år og første gangen jeg gjør det kan Grålle være litt spent så for meg er det viktig å få gjort det før stevnet.

Glade hester for litt grønt gress på transportpause i Danmark!

Nei, nå er det godt å endelig være på veien!

Klem Heidi

 

 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar