6 av mine negative sider…

 Foto: Rebecca Mender

  1. Jeg biter negler – vet det, dårlig vane, klarer ikke å slutte… Det vil si, jeg klarer å slutte, men da må jeg ha de lange og fine og det passer svært dårlig inn i mitt liv… Og det betyr heller ikke spesielt mye for meg 😉
  2. Jeg har ofte for mange ideer og for mange baller i luften. Og gjør jeg noe går jeg gjerne all inn for det… Resultatet er, vil jeg si, at man oppnår mye, men noen ganger blir litt sliten av seg selv..
  3. Jeg er lat. Kan jeg velge vil jeg ofte helst sove lenge og ligge på sofaen. Heldigvis har jeg en livsstil som gjør dette umulig og jeg kunne ikke tenke meg noen annen livsstil heller så jeg kan ikke se at dette noen gang blir noe problem 🙂
  4. Jeg klarer faktisk ikke å slappe av på sofaen… Det hender en gang i blant at jeg legger inn en frikveld og får unna alt jeg MÅ gjøre før middag. Resultatet er stort sett at jeg allerede under middagen blir litt stresset for hva jeg skal bruke resten av dagen på…  Det samme med å sove lenge. Jeg elsker de få gangene vi kan sove ut, ha kaffe på sengen og familiestund der om morgenen.. Samtidig føler jeg har «kastet bort» tid hver gang jeg gjør det… Helt tullete!
  5. Jeg kan ikke forskjell på høyre og venstre.. Det er faktisk sant… Og jeg har jobbet svært hardt for å lære meg det det.  Jeg tenker mye ved å visualisere ting og når jeg ikke kan høyre og venstre er det også vanskelig å visualisere det. Det vil igjen si at det meste av min hukommelse rundt ting som er relatert til høyre og venstre ikke eksisterer.. Hvilket bein var det den haltet på igjen sa du? Aner ikke.. 🙁 Tenk hvordan det er å instruere meg i dressur og sprang, hvor både høyre og venstre sies minst 2 ganger pr. minutt… Kanskje ikke så rart jeg ikke blir god… Det eneste som faktisk har klart å klore seg fast i bakhodet her, uten at jeg må tenke 10 sekunder hver gang, er hvilken side av veien man kjører på… Dette gikk også veldig fint i England da merkingen der er så god, men etter at jeg kom hjem igjen går det til tider litt i ball for meg.. Helt utrolig!?                         Retningssans derimot – DET har jeg og jeg er faktisk ganske god på kart 😉
  6. Jeg er ekstremt dårlig på ansikter og navn.. Dette er uten tvil den av mine dårlige sider jeg misliker aller mest.. Jeg kan hilse på folk, snakke med de og huske samtalen godt, og uken etter kjenner jeg de ikke igjen.. Når jeg jobbet i butikk kunne en kunde be meg hente noe på lageret og jeg husket ikke hvem som hadde spurt når jeg kom tilbake. Faktisk ganske trist om jeg skal være ærlig.. Så om jeg ikke hilser når jeg burde, beklager!!

Ønsker alle en god helg! Håper å se så mange som mulig på Starum 🙂

Klem Heidi

 

Publisert i Om meg | Skriv en kommentar

Norgesmester?

I helgen red jo jeg og Melle i den åpne 100cm klassen under NM på Sørum Fritidsgård i Lillestrøm. NM for junior og Young Rider inngikk i denne klassen, mens NM for Senior gikk i CNC**.

Melle innledet med en ganske fin og avspent dressur (dog fortsatt med mye rom for forbedringer!) til 69,5%, altså 45.8 straffepoeng. Det gjorde at vi etter dressuren lå på en 3.plass av de 17 startende i klassen. Utpå ettermiddagen var det klart for terreng og Skedsmo Rideklubb hadde gjort en kjempejobb med de fine banene også denne gangen!

På oppvarmingen var Melle helt på hugget igjen som om det skulle vært første stevnet hennes på mange måneder… Løp, hoppa og spratt! Men jeg føler og jeg begynner å kjenne henne godt og vet hva jeg skal gjøre. Så når det bar ut av startboksen var hun faktisk ganske rolig de første par hinderene før jeg lot henne strekke på seg på de åpne partiene som var tidlig i banen. Til tross for at hun var sprek hadde vi god kontroll på det meste og jeg fikk inn de antall steg jeg skulle ha på linjene og generelt mye gode sprang! Jeg så også tidlig at vi fikk veldig god tid så jeg prøvde å disponere ut tiden for å komme i mål så nært optimaltiden som mulig. Selv trodde jeg jeg red i mål 5 sekunder under tiden, men resultatlistene etterpå viste 1 sekund over tiden, dvs 0,4 tidsfeil. Kjipe feil når man tror man er innenfor, men samtidig hadde det overhodet ingenting å si for resultatet så det fikk bare være 🙂

Ekstra hyggelig var det at Jean og Nora tok turen for å se på 🙂

Søndag var det, som lørdag, opp kl 05.30 og flette og shine før ny veterinærsjekk og deretter den avsluttende sprangen.

Melle var fortsatt fresh og vet sjekk var inget problem! På oppvarmingen til sprangen var hun like sprek som på lørdagens terrengoppvarming, men hun var allikevel ganske ridbar. Vi fikk dermed en fin feilfri runde, med fine sprang bortsett fra i en kombinasjon hvor det ble veldig trangt til tross for at jeg føler jeg kortet henne mye (men tydeligvis ikke nok nå heller )

Vi behold 3,plassen i klassen og er godt fornøyd med det og egen innsats på dette stevnet! Emilie og Caroline på 1. og 2. var bare bedre enn oss denne gangen og det var vel fortjent! Så nå er det hjem og trene for å bli enda bedre til neste stevne!

Seniorenes mesterskap visste seg å bli virkelig spennende!!! Stine, som har vunnet de siste årene, var vel klar favoritt også denne gangen så da det viste seg å kun skille få poeng mellom henne og Ellen etter dressuren – og også under et riv i sprangen etter terrenget ble det brått veldig spennende! Bronsen var også veldig åpen mellom flere nedover på listen og endte til slutt fortjent hos Vibeke!

Så skulle Ellen ut og hoppet en super – feilfri runde.. Presset lå hos Stine, for å vinne måtte hun være feilfri.. Og det er ikke for ingenting at hun har vunnet flere ganger før for det klarte hun og ble dermed Norgesmester for tredje gang på rad!

Gratulerer så mye til alle sammen! Veldig gøy å se på og veldig verdige vinnere!

På søndag er det Lag-NM på Starum for meg og Melle og gjett om vi gleder oss! Vi har et veldig bra lag og til tross for at jeg vet vi møter meget sterk konkurranse hos blant annet Stine, Caroline og Øvre Romerike Rideklubb kan jeg ikke legge skjul på at vi går for gullet! Blir vi og Ullensaker Rideklubb Norgesmestere? Kryss fingrene, gøy blir det ihvertfall!

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Endelig!

I går var jeg endelig tilbake i salen bak disse hvite ørene for første gang siden EM! Ikke at jeg ikke har fått ridd nok, men det er liksom noe annet med Grålle.

Han har jo ikke vært helt fornøyd med å ha fri, og har både stått ved porten og steilet når jeg har hentet Melle (og det er ikke fordi han vil inn!) og løpt det han kan for å demonstrere. Når jeg og Melle har vært bortreist på stevner har han ikke spist og han roter i boksen, som ellers er veldig ryddig.

Så det var en blid hest som fikk pusset av seg leira i dag og fikk en tur i skogen. Litt sakte gikk det de første meterne, men så var det greit! Litt stiv til venstre, men høyresiden som er den som har vært stiv før var fin 🙂

Høsten har uten tvil kommet for fult og det ble jammen fort mørkt i går kveld! Heldigvis har vi en lysløype i nærheten hvor det er greit med lys! Så da er det bare å finne frem hodelykten igjen for en god del måneder…

En annen ting som begynner å haste for min egen del er lys på ridebanen.. Jeg sliter med å få tak i impregnerte lange nok stolper og det må ned nå om vi skal ha lys der i vinter.. Alle tips på hvor man kan få tak i dette rimelig mottas med takk! (Ja, jeg har forsøkt e-verket 🙂 )

Mens Grålle settes i gang rolig jobber Melle på og i går var vi i Asker på sprangtrening for Hauke. Det fungerer fint å trene på egenhånd, men det kan ikke sammenlignes med å ri for en trener som ser alle feil og pusher deg litt hardere!

En ting vi bruker mye på trening, også i går, er anridning fra veldig korte svinger. Og da snakker jeg ikke nødvendigvis om at selve anridningen på hinderet er kort, men svingen inn i anrdiningen så de tvinges til å flytte vekten på bakparten og jobbe bakfra.

Eksempelet under er fra gårsdagens trening. Ri langs/ned langsiden, samle, så en kort halv 4-5 meters volte og tilbake på linjene. Dette er også veldig god oppvarming på stevner og noe jeg alltid gjør!

Klem Heidi

Publisert i Hverdag og trening | 2 Kommentarer

Full fart mot NM!

Grålle og meg på premieutdelingen under NM i 2015

Til helgen er det Norgesmesterskap på Sørum i Lillestrøm.

I fjor mistet jeg NM fordi vi måtte prioritere å få ridd de CIC3* vi kunne for å være mest mulig forberedt til EM og det syntes jeg var utrolig kjedelig. . .

Når vi reiser rundt på stevner er vi Norske tross alt til syvende og sist et lag selv om det er en individuell konkurranse, mens NM er det ene stevnet i året vi faktisk kan konkurrere mot hverandre og det er jo litt moro og.

Så i år var sesongen lagt opp for at NM skulle passe inn i planen med begge hestene. For Melle sin del falt det jo uansett litt ut når hun smatt på de smale i England siden NM går i CNC2*, mens for Grålle passet det fortsatt perfekt som en litt lettere gjennomføring før EM.

Til det ble flyttet… Til 4 uker etter EM som vil si at Grålle fortsatt restituerer og det ikke blir noe for vår del i år heller 🙁

Så mens de andre konkurrerer om Norgesmestertitler skal Melle også denne gangen få konkurrere i 1m. Junior og Young Rider NM klassen faktisk 🙂  Med mine fylte 32 er det ikke akkurat noen sjans for at jeg ender opp med titelen «Norgesmester Junior», men vi skal nå i hvert fall gi de konkurranse i den åpne klassen 😉

Faktisk så er jeg ifølge FEI nesten Young Rider da de har klart å registrere at jeg er født i 95 og ikke i 85, til tross for at vi har sagt ifra sikkert 5 ganger…

En av flere ting dette har resultert i er blant annet at jeg etter å ha fått startsignal i dressuren på EM og skulle ri opp midtlinjen hørte at speakeren annonserte at jeg var «The youngest rider in this Championship» . . . Spiller ingen stor rolle, men jeg må innrømme at det gjorde at jeg mistet konsentrasjonen et kort øyeblikk og måtte smile litt 🙂

I helgen hadde vi vår årlige cowboyfest på låven og mesteparten av tiden utover vanlige gårds- og stallgjøremål gikk til det.

Alt fra å utvide med flere sitteplasser fra i fjor til å plukke mais til å grille.

Dette er en av tingene jeg elsker med å ha gård! Det er så mange muligheter! Og så utrolig mye vi kan bruke den til og gjøre! Og kun fantasien som setter grenser! (Greit – tid og økonomi påvirker liiitt da 🙂 )

Melle har vært litt spent på trening hjemme den siste tiden, men ved å legge inn mye kavaletter i dressurarbeidet har det blitt mye bedre!

Og på lørdag formiddag, før jeg byttet ut hjelmen med cowboyhatt, hoppet vi bane og hun hoppet virkelig bra! Og nei, selv om vi i utgangspunktet trente sprang og hun fortsatt kun skal gå 1m i helgen, kom hun ikke unna å måtte ha med smalhinder i banen nå heller 😉

Til tross for at vi ikke deltar i selve Norgesmesterskapet er vi klare og gleder oss veldig til helgen!

Klem Heidi

 

Publisert i Hverdag og trening, Stevner | Skriv en kommentar

Ny seier til Melle!

Fredag var det bursdagsfeiring og Jean tok meg med ut på middag på Tjuvholmen. Ikke ofte det blir tid (eller penger for den sags skyld) til sånt lenger, men desto hyggeligere er det de gangene vi klarer det!

En fin kveld med god mat, drikke og gode venner!

Lørdag ble faktisk en ganske behagelig og rolig dag, med forberedelser til søndagens stevne.

Søndag var det tidlig opp og avgårde ved soloppgang da jeg hadde starttid 08.30. 1m på Skedsmo Gård.

Melle gikk en ganske greit dressur til 67% /49,5 straff. I sprangen ble hun litt sterk på oppvarmingen, men roet seg fort og hoppet en fin og feilfri runde! Fornøyd med resultatet så klart, men syntes også hun var fin å ri og at jeg red greit selv.

Terrengbanen var fin og jeg gledet meg til å komme ut og ri den! Forrige helg var jo første stevnet på en stund og da var hun ikke overaskende noe sprek som forventet så jeg var spent på om dette var bedre nå som det har vært før. Og det var det! Melle var på hugget som vanlig, men var tross det veldig ridbar! Jeg kunne la henne løpe på strekkene i mellom hinderene, men fortsatt ta henne fint opp til hvert hinder. Resultatet ble en fin feilfri runde!

 Bilde fra forrige helgs stevne på Blixland

Så vi endte på våre 49,5 straffepoeng og også denne gangen holdt det til seier! Gøy! Melle har med det vunnet alle klassene vi har ridd sammen lavere en 1* og halvparten av de startene vi har sammen 🙂

Denne søndagen ble vel også det siste vi så til sommeren for å år med regnet som er meldt fremover.. En fantastisk stevnedag også værmessig! Takk til Stine, Tore og resten av Skedsmo Gård/Øvre Romerike Rideklubb for nok et fint stevne!

Så til slutt dagens tips fra meg – skal man ri stevner, gjør det ordentlig, uansett nivå. Flett hesten samme dag og ikke dagen i forveien selv om man rir tidlig, kom med pusset og rent utstyr, hold det ryddig rundt dere på stevnet, gå banene nok ganger osv.. Jeg kan si med sikkerhet at i lengden så reflekteres resultater av hvor seriøst man tar ting 🙂

Mens vi brukte dagen på stevne koste Nora og Wille seg i sola hjemme på gården <3

Klem Heidi & Melle

Publisert i Hverdag og trening, Stevner | 2 Kommentarer

Tilbakeblikk på EM

Mens Grålle nyter late og fortjente dager hjemme i hagen er det blitt tid til å gå igjennom litt bilder og mimre litt fra EM turen!

Også denne gangen bikket gradestokken 30 grader i Strzegom og det var varmt for store og små! Heldigvis kom regnet og bedre temperaturer natten før terrengdagen!

Flinke Stine som alltid passet på at Grålle hadde det bra, med gressing mange ganger om dagen og alt han – og jeg – kunne ønske oss <3

Ryddig utenfor stallene til enhver tid 🙂 

Alenetid på tribunen under dressuren for å samle tankene før mitt eget program…

Et av de mange stallmøtene vi hadde flere ganger pr dag.. Fantastiske Piia med kontroll på alt vi skulle gjøre til enhver tid 🙂 

Det som ofte ikke kommer frem av bilder og filmer er hvor store disse hindrene faktisk er! Og hvor vanskelige de tekniske linjene er selv om det kan se lett ut på film..

Veldig gøy at FEI skrev en egen artikkel om oss!

Min «once in a lifetime» hest og beste venn <3

Og så utrolig mange hyggelige meldinger hjemmefra! Det er ting som virkelig betyr mye for meg! 

 

Foto Ingo Waechter Images

Virkelig fin gjeng å dra på tur med! 

Heidi 🙂 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Endelig stevnehelg for Melle!

Mens Grålle nyter noen fortjente uker på beite er det endelig tid for å prioritere litt stevner med Melle igjen! Hun mistet jo de som var i juni på grunn av de tre ukene hun sto da fordi vi trodde hun hadde en skade, i juli var det ingen stevner og i august har jeg vært opptatt med bryllup og EM.

Men nå er det Melles tur til å bli prioritert ut sesongen!

Siden det er lite å velge i fikk hun gå en 90cm klasse på Blixland i helgen. Optimalt skulle jeg heller ha ridd en 1m klasse, men det var i dette tilfellet mye bedre med en 90cm klasse enn ingenting, målet er jo bare at hun får feilfrie runder i terrenget før jeg tar henne opp i klassene igjen.

Nå hoppet hun jo faktisk utrolig bra i terrenget i begge 1* i England, og hun hopper kjempebra på det nivået på trening, men bare at hun smetter til siden på et hinder på hvert av stevnene i UK er for meg nok. Jeg føler at hun fint kan gå 1* nå, men samtidig vet jeg at det eneste jeg da trener på i lengden er at hun lærer seg at det er greit å smette til siden, det vil si at det eneste vi trener på er feil og da vil jeg heller være sikker på å gjøre det rett på et lavere nivå så sitter det forhåpentligvis når vi faktisk går opp igjen 🙂

Så lørdag morgen var Melle pyntet og klar og vi kjørte den korte timen over til Tomter. Dressuren gikk inne i ridehus, så hun ble litt spent, men oppførte seg faktisk ganske pent! Vi fikk et galoppbytte i en økning som var veldig unødvendig, samme som skjedde i England og et problem jeg trodde jeg hadde løst. Dette programmet hadde bare 10 karakterer så når man da får en 4 på en av de sier det seg selv at den teller ganske mye. Ellers var skritten litt spent, men på resten fikk vi 7ere og flere 8ere så det er bra. Totalt 66,67% og 50 straff. Hadde mål om en del bedre, men greit nok når den ene dro ned så mye.

Hun har vært litt spent igjen i sprangen hjemme, men nå var hun helt super og veldig ridbar og hoppet en fin feilfri runde på sprangbanen.

Vel hjemme lørdag ble det sopptur i skogen med mamma og Nora, hvor vi i tillegg til en god del kantareller fant lilla sopp.. Deilig å komme seg ut i skogen i blant 🙂

Siden Jean var på guttetur i helgen kunne jeg bruke tiden min akkurat som jeg ville og da ble det som egentlig er mindre viktig i forhold til gårdsdrift, men som er veldig gøy, prioritert fremfor ting jeg egentlig burde ha gjort – nemlig hinderbygging!

Grinda ble ikke bra nok til at det er noe jeg kommer til å bruke, men hinderstøttene blir bra med noen strøk maling!

Søndag var det terreng i perfekt vær! Over 20 grader og sol, så absolutt sommervær, men det merkes allikevel godt at høsten er på vei til tross for at det fortsatt bare er august..

Gjengen på Blixland hadde stått på og banen så fin ut 🙂

Vel ute i terrenget ble Melle veldig ivrig som forventet, litt det samme som skjedde på første stevne i Tågarp i vår. Til tross for dette begynner jeg å finne knappene litt og hun er nå i hvert fult kontrollerbar selv om hun er ivrig!

Men som ved sesongstarten antar jeg at det meste av dette er borte neste helg når vi reiser på neste stevne, så det blir bra!

Det ble en feilfri runde i terrenget også og vi endte på våre 50 straff som holdt til seier 🙂

En veldig fin stevnehelg med masse hyggelige folk!

Neste helg blir det 1m hos Stine på Skedsmo gård, og det gleder vi oss til!

Klem Heidi & Melle

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

EM del 2

Foto: Equipe-Foto.de

Fredag ble det en rolig dag på Grålle og jeg hadde sett for meg det samme for meg selv også, men det er rart med det når man er på stevner, dagene bare løper av gårde! Ellen skulle ri kl 11 og Hans litt før 15 så å se de var første prioritering denne dagen for så å gå terrengbanen noen ganger i mellom.

Ellen red sin absolutt beste 3* dressur til samme poengsum som meg selv, veldig hyggelig for jeg vet at hun også har jobbet hardt for dette!

Så ble det en runde på terrengbanen med Piia før Hans skulle ri. Han red en dressur med mye som var veldig bra og noen klikker og lå ikke overraskende noe forran meg og Ellen etter dressuren. Laget omtrent sist, men da dette er vår definitivt dårligste gren var det ingen overraskelse..

Så ble det en runde rundt terrengbanen med Johan før det ble middag og tidlig i seng for å jobbe med den vanskelige banen mentalt.

Banen var 5700 meter, hadde en optimaltid på 10 minutter, og hadde 30 hinder, dvs drøyt 40 sprang.

Lørdag kl 11 gikk første startende ut av startboksen og alle landene satt rundt skjermene i målområdet for å se hvordan de forskjellige linjene reds. Og det ble fort slått fast at dette ikke kom til å bli noen dressurkonkuranse og at banen var akkurat så vanskelig som mange hadde trodd. Jeg rakk å se på noen av de første før jeg måtte gå og begynne å varme opp som første Norske ut. Vi var allerede da enige om at jeg skulle ri alternativ på 8 b, en linje med en veldig smal trippelbrush oppe på en bakketopp som ingen til da hadde greid..

Vi varmet opp og det kjentes bra, han kunne vært mer på hugget, men det er jo Grålle sjeldent så det er ingen overraskelse. Så bar det i vei ut av startboksen.. Grålle var defintivt klar for oppgavene og vi kom på banens første utfordring 4 a b c akkurat som jeg hadde planlagt. Fint på a, 3 steg til b, men jeg så allerede etter første av de tre stegene at det ikke var noen linje fra b til c og at det kom til å bli «umulig». Vi kom over b, men med vinkelen jeg traff c er var det ingen mulighet for Grålle å hverken forstå at han skulle hoppe der, eller å faktisk gjøre det om han hadde skjønt det..

Så vi hoppet c på nytt og fortsatte. For meg som så skjeldent har feil på hinder i terrenget er det en utrolig stor motivasjonsknekk å få det så tidlig i banen. Men jeg var flink, la det bak meg og fokuserte på resten av banen og alle de resterende utfordringene, vi er tross alt et lag så alt teller!

Resten av banen fløt supert og alle linjer gikk faktisk akkurat som planlagt! Grålle ble litt tom mot slutten av banen og med stoppet så dro tidsfeilene på.

Foto: Ingo Waechter Images

Jeg har i sommer valgt å ikke ri stevner av den grunnen at Grålle ofte legger mer energi i terrenget når det er en stund siden sist. I England, etter vinterhvilen var han skikkelig på hugget og hadde blant de raskeste rundene på begge stevnene og jeg hadde håpet han hadde lyst å løpe nå og. Men nei.. Og det er veldig rart.. Jeg og Grålle har ofte noe tidsfeil, men ikke mye – bortsett fra i Strzegom! Hver eneste gang!! Selv når jeg red CCI2* der.. Han syntes av en eller annen grunn den banen er kjedelig og om man ber han gå fortere, ja så gjør han det bare ikke. Grålle gjør det Grålle vil 🙂

Men jeg forstår han, det blir for flatt og åpent, han liker bedre kupert terreng hvor man ikke vet helt hva som kommer rundt neste sving 🙂

Så jeg kan garantere at det ikke blir flere Strzegom stevner på Grålle på en stund, til tross for at det er en fantastisk stevneplass!

Hinder 4 sovner jeg fortsatt til om kveldene… Aldri før har jeg opplevd at selv om jeg kommer inn som planlagt på en linje, blir det helt annerledes enn jeg tror.. Men etter å ha sett mye på de andre som har ridd der og konkludert med at selv de aller fleste som klarte det heller ikke så spesielt bra ut kan jeg vel leve med det.. I hvert fall nesten 😉

For Ellen stemte ikke ting helt denne dagen så laget gikk dessverre ut. Hans som hadde den fordelen å ri sist og hadde sett en del, var lur og valgte alternativene på 4 og 8 og fikk en fin feilfri runde! Imponerende med bare drøyt 15 sekunder over tiden 🙂

                Grålle over 4c

Søndag morgene var det ny vet sjekk og både Grålle og Leopold var friske etter de drøye 10 minuttene ute i terrenget dagen før.

På oppvarmingen til sprangen kjentes Grålle veldig myk og fin ut, men når vi kom inn på banen mistet han litt energien og vi rev tre hinder.. Vi har aldri noen gang revet tre hinder tidligere så det var skuffende, men nå har vi sjeldent ridd så hardt terreng heller så om jeg lærer meg å ri bedre blir det nok bra dette og selv om Grålle er litt slapp!

En ting jeg aldri slutter å imponere meg over på dette nivået er hvor utrolig gode de beste er på å ri sprang! De er alltid feilfri! Og det er ikke sånn at de hestene tilfeldigvis er så forsiktige, nei, det er fordi rytterene er så utrlig gode til å ri de! Et klart mål for min egen del i fremtiden!

 

Til slutt endte vi 40 av 77 starter, så midt på listen.. Totalt er jeg jo fornøyd med det som mesterskapdebut, det må jeg si.. Selv om jeg ikke helt klarer å slippe hinder 4 i terrrenget og helst skulle vært foruten et riv eller to på sprangbanen 🙂

Så gikk turen hjem, og for en hjemkomst! I stallen hadde de ryddet og ordnet og fikset en del ting jeg skulle ha gjort for lenge siden! Som sagt før, jeg har bare verdens beste oppstalører!!!

Så nå blir det noen fortjente uker med helt fri på beite for Grålle sin del, men Melle endelig skal få fult fokus og ut og gå en del stevner igjen!

Nøyaktig hva planen for Grålle er, er ikke sikker enda, men jeg kan i hvert fall røpe at sesongen hans ikke er helt over og at det blir et stevne og en reise til i oktober! 😀

I helgen skal Melle i farta og i mangel på andre klasser i Norge og Sverige denne helgen skal hun få gå en 90cm klasse på Blixland mest for å komme seg ut å gå et stevne. Det blir gøy!

Klem Heidi

 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Alt fra EM

Wow – hva skal jeg si, hvor skal jeg begynne?! EM er over… Et mål som har vært en stor del av livet mitt de siste to årene og plutselig er det forbi!

EM har vært annerledes enn andre stevner og tiden har vært liten til å fokusere på noe som helst annet enn selve konkurransen, egentlig veldig deilig selv om det til tider føles veldig intenst.

Så her kommer en oppsummering fra hele stevnet!

Jeg og Ellen kjørte sammen fra Flyinge og ned. Trangt, men man sparer endel på det og hestene er veldig glade for selskapet!

Vel fremme ble hestene sjekket av veterinær og vi kunne endelig puste lettet ut! Vi hadde fått alle hestene friske frem på stevneplassen! En «selvfølge» på alle andre stevner, men dette var ikke et hvilket som helst stevne og det ble til at man fort tenkte – det kan ikke skje noe nå! – og så blir man litt overforsiktig og beskyttende.

Så ble det en liten skritt og travtur så hestene fikk en rolig dag etter helgens pre-camp og den lange reisen.

Tirsdag ble det masse gressing og en dressurøkt for Piia før det var klart for åpningsseremoni inne i Wroclaw på kvelden, en drøy time unna stevneplassen. En veldig fin seremoni med fontene og lysshow og introduksjon av alle land, deltagere og officials etc.

Onsdag dro konkurransen så smått i gang med vet sjekk kl. 15. Før det ble det en dressurøkt for Grålle før han ble pyntet etter alle kunstens regler av Stine. Stine konkurrerer jo selv mye internasjonalt og når man ført må gi slipp på litt av tingene man alltid gjør og har kontroll på selv, da er det veldig greit at det er akkurat Stine som jeg vet har kontroll på absolutt alt til enhver tid!

Alle de Norske hestene igjennom vet sjekk og klare for dressuren!

Lagrekkefølgen var trukket og Norge ble land nr 4 ut. Siden vi kun har tre lagryttere og ikke fire valgte vi å ikke ha noen rytter i første pulje, så meg som først av de Norske som nr 2, Ellen som nr 3 og Hans som nr 4. En rekkefølge vi har brukt i faktisk alle lagkonkurransene vi har ridd og som alle syntes har fungert bra!

Så torsdag var det klart for min dressur, mens Ellen og Hans skulle ri fredag.

Jeg skulle først starte på ettermiddagen så på morgenen fikk Grålle seg en god dressurøkt med det målet at jeg ikke skulle trenge å varme opp så lenge før selve konkurransen.

Det begynte å bli varmt med 29 grader, og jeg vet at Grålle fort kan bli litt tung inne på banen. Jeg kjente med en gang at Grålle visste at NÅ er det det gjelder. Av en eller annen grunn vet han alltid det – han blir mykere i munnen og gjør mye mindre motstand når jeg ber han bøye seg, som om han gjør alt når det gjelder. Han kjentes super!

Vel inne på banen klarte jeg å legge fra meg at det faktisk var EM samt å unngå å se på karakterene som kom opp på alle storskjermene etter hvert som jeg red. Kun fokus på oppgavene. Vi begynte bra, men jeg kjente allerede i første mellomtrav at mye av energien var borte.. Litt kjipt, for dette er noe jeg føler at vi endelig begynner å få litt teken på, men greit nok. Samme skjedde litt i skritt.. Vi har trent mye på skrittoverganger og skrittkvaliteten har blitt veldig mye bedre, faktisk nesten så det er ganske bra! Men vi fikk ikke vist det, samt at det ble en feil i en av bakdelsvendingene.. Disse vendingene har vi også trent mye på, og det er kun meg det står på, men det er fortsatt ikke så lett… Trene mer!!!

Ellers fløyt galoppen greit, men i det første byttet, som vi alltid er gode på, klarte jeg å klusse det til og ba om det for sent så det ble urent.. Min feil igjen…

Mot det neste byttet, som vi aldri har klart og ikke var i nærheten av å få til på pre-camp, hadde jeg kun med Lillians tips fra de veldig få gangene vi faktisk har klart det – og tro det eller ei, men nå klarte vi det!!! Endelig!!! Med det mener jeg ikke at problemet er i nærheten av løst, men vi er på vei! Og vi klarte det under konkurranse!

Så var vi ferdig og jeg kunne endelig se opp på resultatet. Jeg var veldig fornøyd selv, tross feilene og da var det veldig hyggelig at at scoren var 63,3% og 55 straff, vårt klart beste 3* resultat og akkurat på det som var målet!

Veldig gøy at mye av det som alltid har vært 6 nå er 7 og spesielt travprogrammet er blitt mye bedre!

Fornøyd, og motivert til å jobbe hardt for å få det enda en del bedre framover fordi jeg vet at vi kan!

Fredag ble det en rolig dag for Grålle med masse gressing med Stine og en tur med meg, mens det for min del ble å gå terrengbanen før lørdagens store utfordring.. Ryktene hadde allerede begynt å gå om den tøffeste EM banen på veldig mange år og det hjelper jo ikke på nervene, samtidig som det gjør at jeg blir optimistisk fordi jeg vet at det er det vi er gode på og at dette EMet ikke blir noe dressurkonkurranse!

I morgen skal dere får resten av mesterskapet i detalj og mine tanker rundt mitt og Grålles resultat 🙂

 

Klem Heidi & Grålle

 

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar

Pre Camp EM!

Fredag tidlig på dagen ankom vi Flyinge og Piia hadde alt klart for en Pre Camp under supre forhold! Sa da var det for min del bare å ta på dressursalen og skritte den korte biten fra Flyingehus, hos Ted og Pernilla Velander hvor vi bodde, og bort til Piias egen stall hvor jeg skulle ha en lett dressurøkt.

På veien skrittet vi igjennom Flyinge Kungsgård som Grålle av en aller annen grunn er livredd hver gang vi er der og det satt i også når vi kom til Piia så det ble med andre ord en lite effektiv økt med mer steiling enn løsgjørende arbeid.. Ikke fordi han var sint, men fordi absolutt ALT var skummelt! Veldig ulikt Grålle, men det er i hvert fall ingen tvil om at han er i form og vi måtte bare le av han!

Så jeg skrittet tilbake, som var like skummelt, og rakk å ha av salen i 30 minutter før den måtte på igjen fordi Staffan kom for å se på hestene under rytter. På banen «hjemme» på Flingehus var det ikke skummelt og da var Grålle så avslappet og myk som bare det! Raring! Uten at det er noe nytt 😉

Etter at Staffan hadde sett de gå litt i alle gangarter, salte vi av og travet de opp for han før vi etterpå gikk over hestene nok en gang inne på stallen.

Deretter hadde vi et møte om hva vi bør fokusere på under reisen og en del andre detaljer i forhold til stevnet.

Gøy med innspill fra en veterinær som er så rutinert på akkurat dette – å forbedrede hestene best mulig for mesterskap!

Så avsluttet vi dagen med en bedre middag hele gjengen 🙂

Lørdag morgen var det tid for dressurøkter hvor vi alle red igjennom programmet.

Etter at alle hadde ridd kom selveste Jan Jönsson innom til lunsj for å snakke litt om det å ri mesterskap. Janne har selv ridd på og har flere medajer fra aller høyeste nivå og coachet under bla 9 OL og 5+ VM, samt utallige EM så noen bedre på dette skal man nok lete lenge etter! Utrolig motiverende!

Etter lunsj tok vi med hestene bort på terrengbanen på Revinge for å gjøre noen sprang, ikke mange, men bare igjennom vann og over noen smale hinder. Hestene virket freshe og glade, og klare for det som kommer!

Søndag formiddag ble det en veldig lett cavalettøkt for de andre, mens jeg selv red igjennom dressurprogrammet med Piia. Denne gangen kun med en veldig lett oppvarming og Grålle kjentes myk og fin ut!

Så rett før avreise kom Staffan innom enda en tur og gjorde de siste forberedelser så de skulle få en så fin reise som mulig!

Jeg føler at vi reiser mot EM med et utrolig bra team, og at det blir gøy er det ingen tvil om!

Fine forhold, både for hester og ryttere på Flyingehus!

Grålle nyter litt siste gress før avreise mot Strzegom søndag kveld!

Klem Heidi

Publisert i Stevner | Skriv en kommentar