Første stevne vel gjennomført!

I går startet endelig sesongen med CIC** i Luhmühlen! På startlisten sto mange av de største navnene i verden, med sine beste hester. Skal man bli best må man gjøre som de beste og å åpne sesongen her er aldri feil!

Banen her er veldig riktig bygget for en sesongstart, med en snill start mens den bygger seg opp med noen skikkelig tekniske linjer mot slutten.

Og her er de flinke til å arrangere stevner! Jeg tror aldri jeg har ridd en hel CIC** på totalt 2,5 time! Spiste frokost på hotellet kl 8, flettet og gjorde klar Grålle og var tilbake på hotellet etter stevnet kl 17. Helt perfekt dag!

Grålle er nesten alltid veldig snill på stevner og gjør det han kan for å være flink! Han jobbet på i dressuren og resultatet ble et ganske jevnt og fint program, hvor jeg føler jeg fikk til en del av det jeg og Lillan har jobbet med på de få ukene vi har hatt sammen. Totalt 62,7% og 55 straff, som faktisk er noe av det beste vi har hatt i 2* 🙂  Jeg gleder meg til å få trent enda mer så vi får enda mer poeng!

I sprangen red jeg en jevn runde, men klarte å dra med en bakbom ut av en kombinasjon på nest siste hinder. Kjedelig! Vi har alltid vært ganske gode i hoppingen, men de siste ukene har det virkelig løsnet på trening og jeg gledet meg til å komme ut og gjøre det samme på stevne. Derfor var det litt ekstra kjedelig og sånnsett dagens «nedtur». Det var en del fremover avstander på banen og jeg ble litt ivrig og rei nok litt for mye frem så han ble litt flat. Derfor det også var veldig overraskende at jeg fikk dømt 3 tidsfeil. Men uansett, lite man kan gjøre for å bevise det når det ikke ble filmet, og de 4 plasseringene de tre feilene kostet var heller ikke av stor betydning 🙂

I terrenget var vi virkelig der vi hører hjemme igjen! Absolutt ingen rust å spore etter en lang vinter! Grålle er en veldig fornuftig hest og både har og liker å ha god kontroll på det han gjør. Hadde jeg bedt han hoppe fra en klippe, så hadde han ikke gjort det. Han kan derfor være litt forsiktig på for eksempel vann og store nedsprang, han stopper aldri (bank i bordet!), men han vil se hva han hopper først. I går kastet han seg ut i vannhindrene med glede som om virkelig hadde savnet de 🙂 Siden det hadde regnet hele dagen var det litt oppridd noen steder på banen og siden dette var et såpass lite stevne gjorde jeg ikke noe for å pushe tiden i terrenget. Grålle fikk flyte på i sitt tempo, men resultatet ble uansett den 5.beste runden i klassen med 9 tidsfeil. Og at grunnkondisjonen sitter fra i fjor er helt sikkert for Grålle var ikke engang svett i mål etter 6 minutter og 18 sekunder i terrenget!

Så nå blir det kun terping på sprang og dressur for Grålle før vi reiser til England om en knapp måned.

En trøtt Grålle før avreise i dag tidlig 🙂

I dag har vi vært på veien igjen og destinasjonen er Tågarp i Skåne hvor Melle skal gå sesongens første stevne på lørdag.

Turen tok nesten 8 timer med ferge fra Puttgarden i Tyskland til Rødby i Danmark og broen fra København til Malmø.

Her er vi så heldige å få bo hos min gode feltrittvenninne Caroline Kjølerbakken som har flyttet ned hit for å satse på feltritt, så først venter en kveld med god mat og masse hestesnakk 😀

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *