Seier for Melle på sesongstarten i Sverige!

I går var det endelig Melle sin tur til å gå stevne. Vi hadde starttid i dressuren 10.50 som tilsa at det nok en gang ikke ble behov for å stå opp midt på natten, deilig!

Vi hadde vært så heldige å få låne bokser hos Carolines dressurtrener, Ninna Swaab, som faktisk vant lag-bronsje i dressur i OL i 1972, og jeg kan si at servicen der var på linje med Ninnas merittliste med servering av både kaker og kaffe!

Så vi pakket oss ut derfra og satte kursen den korte biten bort til Tågarp.

Melle er en hest som trives best ute og jeg merket allerede på fredag at en uke hovedsakelig på boks utenom treningene og leieturer hadde gjort sitt på energinivået.

I går på stevnet var dette ikke endret og Melle var helt elektrisk ute på oppvarmingen. I tillegg red jeg i den eneste klassen denne dagen som hadde dressur inne i ridehus med oppvarming ute. Vi kom inn og det var bare å begynne rett på programmet, Melle fortsatt like spent noe som ikke slapp litt før jeg travet opp siste midtlinjen.

Dette er første gang jeg rir program for dommere med Melle og da er man jo alltid litt ekstra spent på tilbakemeldingene og jeg var skuffet over å ikke få til det vi gjør hjemme og gjorde på trening i Luhmühlen. Så jeg ble overrasket når resultatet var 69,5%, 45,7 straff og 3.plass etter dressuren. Når jeg har sett filmen fra dressuren ser jeg jo også at en spent Melle kjennes veldig mye bedre enn det syntes og det så faktisk ganske så fint og jevnt ut 🙂 Og da begynner jeg jo også å glede meg til å se hvilke prosenter vi kan få til når hun er avspent! Kjempemoro med så fine tilbakemeldinger!

Så salet vi om og gikk ut på sprangbanen, et syn som ga Melle enda mer energi! Melle og jeg har jo hatt veldig kort tid sammen og det er ikke mange gangene jeg har rukket å hoppet med henne. Hun satte avgårde, men vi fikk en ganske jevn og fin runde selv om det ble litt hastig et par steder. Feilfritt og fortsatt 3.plass før terrenget, få poeng bak de to første.

Ulempen med sen starttid i dressuren er at man ofte også får sen starttid i terrenget, denne gangen intet unntak som det var i Luhmühlen. 17.35 skulle jeg ri.

Så da ble det noen fine timer i vårsolen til å gå banen et par ganger og hilse på kjente man ikke har sett siden sesongen sluttet i fjor. Veldig hyggelig 🙂

Så var det tid for terreng. Nå hadde Melle enda mer energi og visste godt hva som skulle skje. Og ut av startboksen hadde Melle et ønske om at det skulle gå fort og når Melle har lyst å løpe fort blir hun veldig sterk. Jeg kjenner henne jo ikke i denne settingen heller, så runden ble brukt på å finne litt ut hva jeg kan gjøre og hva jeg absolutt ikke kan gjøre. Melle er veldig ærlig og hopper uansett, også om man kommer feil på. Om man kommer feil kan dette skape farlige situasjoner og det er viktig at hun har en rytter som unngår at disse situasjonene oppstår. Så runden i dag lærte meg veldig mye om Melle og jeg er helt sikker på at om jeg lærer meg å ri henne riktig har jeg en hest som går hele veien! Gleder meg til å analysere dette enda litt mer frem til neste stevne og se hva vi kan forbedre til det!

Uansett, resultatet ble en feilfri runde i terrenget noen sekunder under optimaltiden. Dette gjorde at vi endte på våre dressurpoeng på 45,7 noe som holdt til seier i klassen!

Ekstra gøy var det at klassens sponsor, Havens, er samme som vår forsponsor hjemme!

Og enda morsommere er det at det ble trippel Norsk på toppen med unge lovende Caroline Walan og Marthe Haugen på 2. og 3. plass! Og seier til Victoria Haugen i 90cm klassen! Det lover godt for Norsk feltritt det! Kjempegøy!

Så kl 19 først rullet vi ut fra parkeringen i Tågarp og begynte på de 7 timene HJEM!

Sent, men veldig godt å komme hjem og ha søndagen hjemme når man har vært på reise en drøy uke. Så nå skal dagen nytes, med lange leirebad for hestene og lang frokost med familien før hengeren skal pakkes ut og utstyret vaskes J

God søndag til alle!

Klem Heidi

Grålle viser demonstrativt at han er lei av å matte være så ren hele tiden 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *