Melles stevne avsluttes i samme stil som det startet og alt om Grålles terrengbane!

Melle gikk i dag sitt avsluttende terreng og alt i alt kan vel stevnet for vår del oppsummeres som en katastrofe resultatmessig….

Hun fungerte nok engang veldig bra på oppvarmingen og var rolig og verken løp eller stresset. Ut ifra start var mye bra. Et par steder jeg ikke er fornøyd med at hun tok av stort der jeg ønsket hun ikke skulle gjort det og et sted ble det trangt på linjen av samme grunn, men ellers en fin runde og hun var full av selvtillit uansett hva slags hinder vi møtte. På tredje siste hinder møtte vi en linje fra en trakhener med dyplanding og ganske brå sving tilbake til en frittstående stor trippelbrush som sto opp en bratt kant. (se bilder fra gårdsdagens innlegg).

Jeg fikk samlet henne godt inn på trakheneren og fikk et fint sprang der og så vendt mot trippelbrushen. Jeg kom litt langt ut i svingen, men følte det gikk greit så syntes det var litt kjipt når hun da stakk til siden på det hinderet, men greit, jeg kunne sikkert ridd sterkere så den tar jeg på min kappe. Men da jeg red på igjen nektet hun til tross for at jeg i følge meg red ganske sterkt og hadde bra steg og linje begge gangene…

Så da skrittet vi hjem… Skikkelig kjipt… Hjem og trene på smale og prøve å finne ut hvorfor hun nektet der..

Så når ting var litt kjipt var det godt å kunne ta en liten tøye tur med min aller beste venn og samle tankene litt! <3

En stor stevneplass med masse å gjøre, også for ikke ryttere! Her har Nora akkurat vært på kjøretur med en stor fin hund 🙂

Resten av dagen ble brukt på å gå Grålles CIC3* bane flere ganger, og her er litt av linjene vi skal ri! Som jeg sa i går så kommer det ikke frem av bildene hvor kupert det faktisk er her.. Utrolig kult og banebygger har brukt naturen bra i hinderkompleksene!

4 a og b, stort nedsprang ned og opp igjen til hekken til venstre på 5 steg 

To store tømmeroksere – på skrå over og rett frem på to eller buet linje på 3 steg

Første vannhinder 7 a b c, 3 og 4 steg

7c

Hinder 10, coffin drøye 7 og 6 meter i ganske bratt nedoverbakke, mye mer enn bildene sier.

11 a b og c

Mot dette hinderet får man litt inntrykk av hvor bratt det er visse steder. Et helt fantastisk hinder! På hinderet må jeg ri litt kort inn siden det er så dyp landing for så å kunne ri frem på de fem stegene frem til hekkene. Her er det drøye 7 meter i motbakke godt på skrå så jeg må ha med litt fart inn fra de første fem stegene.

Samme hinder sett bakfra.

Mot slutten av banen en rekk, stuss ned nedspranget før 10 meter bort og opp kanten til en smal hekk.

Samme som over sett bakfra.

Nest siste hinder 17 a b og c, c ligger bak b. Et morsomt hinder hvor første hinder gjør at man ikke kan komme for sakte inn grunnet størrelsen på hinderet samtidig som man må få tatt opp hesten igjen fort for å rekke å vende til den store, smale spissen på b og deretter motsatt vei til c.

Hele linjen sett bakfra fra c.

En morsom og fantastisk bane! Gleder meg veldig til å ri og se om alle linjene er planlagt riktig! Og selvfølgelig om jeg klarer å ri de som planlagt 😉

Så i morgen går Grålle sprang 8.40 og terreng 9.40 🙂

Klem Heidi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *