Hinderbygging og rydding

Det har vært en stille og rolig uke på gården for hestenes del, endelig fikk de komme ut og kose seg på gresset i Norge og!

For min del har det gått i utpakking og diverse arbeid på gården, det er alltid litt å ta igjen når man har vært borte så lenge!

Siden jeg hadde hatt så god hjelp av Fia på stevnet var utstyret rent og fint og lett å rydde bort (bortsett fra en haug med dekken og sjabrakker som fortsatt roper etter en vask før det får komme på plass) og hengeren har fått seg en etterlengtet runde med høytrykkspyleren!

En annen ting uken og helgen er brukt på er Melles plan fremover!

Og den inkluderer selvfølgelig noen smale hinder, så det måtte bygges!

Materialer har vi nok av rundt på gården så første del av denne smale hekken kom sammen på under 30 minutter.

Så gikk turen til Bauhaus for å se om jeg kunne finne en løsning på flagg, noe som er kjempedyrt om man skal kjøpe det ferdig! I utgangspunktet mener jeg ikke at flagg nødvendigvis er et behov i treningen generelt, men når man skal trene så konkret på smalhinder syntes jeg det er viktig. Jeg ønsker også at hestene lærer seg å se flaggene og å søke mellom de, noe begge mine er egentlig er veldig flinke på! (Melle har bare da i to tilfeller valgt å allikevel gjøre noe annet)

Stengene til flaggene kan jo lages i både tre og plast, jeg fant noen ok elektrorør som passet bra til formålet for bare 19kr stk og fester til disse til å sette på hinderene til under en krone. Det som er viktig er at man unngår å feste de fast så de kan brekke om man skulle hoppe på eller rive de. Da blir det fort spisse kanter som hestene lett kan skade seg på.

Selve flaggene skar jeg ut av en treplate jeg fant på låven, bruk en mal så alle blir like, det blir ihvertfall penest 🙂

Jeg liker generelt alt ting går fort når jeg skal gjøre noe, så for meg ble det spraymaling denne gangen. Fort å forberede og kjapt å rydde opp! 🙂

Så boret jeg hull å både flagg og stenger og stripset de fast.. Ikke en løsning jeg er veldig fornøyd med, for pent ble det ikke, men det gikk veldig fort og kostet lite, samt at det funker til sitt formål 🙂

Så var det å sette i en hekk og det er klart til hopping! Det viktigste om man bygger noe selv er kanskje at det er solid og skikkelig så det ikke er noen fare for at hesten skader seg om man skulle ha et dårlig sprang og hoppe i eller på hinderet etc. Nå er ikke dette i seg selv et virkelig feltritt hinder siden det er løst, men et fint treningshinder man kan ha på banen. Og det må stå støtt! Dårlige eller feil lagde hinder riskirerer å gjøre større skade enn nytte for hesten, både fysisk og psykisk!

Så Melles plan nå er å trene litt før hun skal få gå 1 meters klassen på Starum om 1,5 uke og deretter Ullensaker helgen etter. Selv om det blir en ganske stor overgang fra de forrige stevnene jeg har ridd, merker jeg at jeg gleder meg! Det er alltid gøy å ri i Norge!

Grålles plan var at han skulle gå NM i CNC2* første helgen i juli og deretter EM, men så ble NM flyttet til September og litt for tett EM for min del så da blir det ikke noe NM på oss i år heller.. Veldig kjedelig 🙁

Så da ser det ut som det ikke blir noe mer feltritt for Grålle sin del før EM midt i august! En rar tanke egentlig, men jeg vet avgjørelsen er riktig! Men jeg har melt han i Linnesvollen Mini Prix i 130cm første helgen i juli og begge i Local Champions Tour Derby i Lier to uker etter så det blir gøy!

Og ellers så har det blitt litt tid til å kose seg på terrassen hjemme 🙂 Kjedelig å ikke kunne bli i England lenger, men også veldig deilig å være hjemme!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *