Ups and downs…

Etter at jeg hadde fått bygget et par smale hinder forrige uke og satt Melle i gang igjen etter noen rolige dager etter reisen, skulle det hoppes!

Og Melle hoppet. Ingen tanker eller forsøk på å hoppe til høyre, uansett hvordan jeg rei på. Jeg følte allikevel ikke at jeg fikk den høyre skulderen nok på plass. På hindrene var det bra og på plass, men om jeg red en krapp sving eller bare på storvolte følte jeg ikke hadde skulderen på plass og hun nektet meg å få den inn, noe som ga meg mistanke om at det kanskje kunne være noe.

Når jeg salte av fant jeg en hevelse under det ene belegget på den ene blodåren på innsiden av frambeinet opp mot kneet som ikke var der når jeg salte på. Hun hadde også et sår der, typisk gnagsår noe hun har hovnet opp av før så det virket sannsynlig at det kunne være derfor. Hun var ikke halt og virket ikke varm eller øm.

Jeg er normalt ganske avslappet på sår og hevelser, men denne hevelsen satt sånn at jeg jeg viste at dersom det ikke er et sår så er det noe alvorlig. Så jeg lot henne stå til vi fikk det sjekket og mine mistanker var rett, det var noe der.  Akkurat hva er vanskelig å si, men det kan se ut som det er en blødning på utsiden av blodåren/beinet og det er nok også det som gir hevelsen. Dette trenger ikke være alvorlig, men hevelsen må ned for at man skal kunne se om det også kan være noe på gaffelbånd etc. Så hun får en rolig uke nå og så skanner vi det igjen neste uke og ser om det sees klarere da.

Så da kan man jo håpe at det kanskje kan ha vært en grunn for at hun var uærlig på de to hindrene i England?

Jeg satt og så igjennom bilder på telefonene og kom over bildene fra banen hun gikk i Chatsworth, alle de vanskelige linjene hun hoppet så bra på og var så ærlig på, hvor utrolig ridbar og fin hun er helt til hun plutselig ikke ville mer.

Så jeg krysser fingrene og håper at det var en grunn – i så fall er hun en utrolig fin feltrittshest! En hest som kan gå hele veien til toppen…

 

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *