Lier Horse Show 2017

I helgen var det tid for sprangstevne for meg og Grålle. Jeg har ikke vært fornøyd med prestasjonene til meg og Grålle i sprang på de feltrittstevnene som har vært i år, til tross for at jeg de siste årene har blitt en betraktelig bedre sprangrytter enn jeg var.

Så som en oppladning til EM er en av tingene jeg skal gjøre å ri noen sprangstevner på større baner – det vil si baner på større anlegg som kan gi litt samme følelsen som å være på et stort stevne, som for eksempel Linnesvollen vi var på i helgen.

En annen ting er at sprangtreneren min, Hauke, sjeldent får sett meg ri på stevner siden det er så langt unna, og da heller ikke kan si konkret hva jeg gjør feil.

Både fredag og søndag skulle vi ri en 130cm klasse.

Fredag hoppet Grålle veldig fint til tross for de 26 varmegradene og vi red en feilfri grunnomgang og en ganske rask omhopping – men med et kjedelig riv på siste hinder tross et bra steg.

Men når hindrene blir høyere er det ikke lenger nok at steget inn er bra, da må litt mer stemme og det er her jeg også kan gjøre feil. Jeg kan bli litt ivrig og tar frem overkroppen før hoftene i det han satser, og da detter fort beina litt ned og da gjerne bommene også..

Det negative var et riv på siste hinder.. Kjipt…

Det positive er at Hauke fikk sett hva jeg gjør feil og vi får jobber videre med det! Og at det uansett holdt til en 6 plass i klassen og kvalifisering til søndagens Mini Prix 🙂

Søndag var det tid for en ny runde, som kan sees her:

Vi begynner veldig bra, men midtveis mister Grålle litt piffen, jeg mister rytmen og finner den ikke igjen fort nok og da gjør jeg fort feil, så det ble en bom ned.

Uansett en ok runde og ikke noe å være misfornøyd med 🙂

Neste helg blir det nytt sprangstevne, da Landsstevne på Hønefoss fredag, lørdag og søndag.

En annen kul ting som har skjedd hjemme denne uken er at vi har fått levert Martin Collins fiber til ridebanen hjemme fra Kubberød!

Banen er blitt veldig fin den siste måneden og er fin å ri på som den er, men om jeg skal hoppe fast hjemme hver uke, blir den litt for hard i lengden så da kom vi frem til at dette blir en veldig bra løsning!

Er det noe jeg er opptatt av så er det hestebeina og riktig underlag, og for hardt eller for løst underlag koster fort veldig mye mer penger enn den ekstra innvesteringen det er med en bra bunn!

Og egentlig var det klart for at det nye topplaget kunne legges ut så fort jeg fikk opp et gjerde, men så kom vi frem til at vi ville utvide banen litt nå som vi først har maskiner inne på gården og holder på så da tar det fort et par uker ekstra før det kan legges ut.

Men det blir det verdt når vi nå får 25m * 65m bane med fiberbunn!

Fine bommer har vi fått og!

Jaja, godt man har noe å bruke feriepengene sine på 🙂

Ha en fin uke!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *