Endelig stevnehelg for Melle!

Mens Grålle nyter noen fortjente uker på beite er det endelig tid for å prioritere litt stevner med Melle igjen! Hun mistet jo de som var i juni på grunn av de tre ukene hun sto da fordi vi trodde hun hadde en skade, i juli var det ingen stevner og i august har jeg vært opptatt med bryllup og EM.

Men nå er det Melles tur til å bli prioritert ut sesongen!

Siden det er lite å velge i fikk hun gå en 90cm klasse på Blixland i helgen. Optimalt skulle jeg heller ha ridd en 1m klasse, men det var i dette tilfellet mye bedre med en 90cm klasse enn ingenting, målet er jo bare at hun får feilfrie runder i terrenget før jeg tar henne opp i klassene igjen.

Nå hoppet hun jo faktisk utrolig bra i terrenget i begge 1* i England, og hun hopper kjempebra på det nivået på trening, men bare at hun smetter til siden på et hinder på hvert av stevnene i UK er for meg nok. Jeg føler at hun fint kan gå 1* nå, men samtidig vet jeg at det eneste jeg da trener på i lengden er at hun lærer seg at det er greit å smette til siden, det vil si at det eneste vi trener på er feil og da vil jeg heller være sikker på å gjøre det rett på et lavere nivå så sitter det forhåpentligvis når vi faktisk går opp igjen 🙂

Så lørdag morgen var Melle pyntet og klar og vi kjørte den korte timen over til Tomter. Dressuren gikk inne i ridehus, så hun ble litt spent, men oppførte seg faktisk ganske pent! Vi fikk et galoppbytte i en økning som var veldig unødvendig, samme som skjedde i England og et problem jeg trodde jeg hadde løst. Dette programmet hadde bare 10 karakterer så når man da får en 4 på en av de sier det seg selv at den teller ganske mye. Ellers var skritten litt spent, men på resten fikk vi 7ere og flere 8ere så det er bra. Totalt 66,67% og 50 straff. Hadde mål om en del bedre, men greit nok når den ene dro ned så mye.

Hun har vært litt spent igjen i sprangen hjemme, men nå var hun helt super og veldig ridbar og hoppet en fin feilfri runde på sprangbanen.

Vel hjemme lørdag ble det sopptur i skogen med mamma og Nora, hvor vi i tillegg til en god del kantareller fant lilla sopp.. Deilig å komme seg ut i skogen i blant 🙂

Siden Jean var på guttetur i helgen kunne jeg bruke tiden min akkurat som jeg ville og da ble det som egentlig er mindre viktig i forhold til gårdsdrift, men som er veldig gøy, prioritert fremfor ting jeg egentlig burde ha gjort – nemlig hinderbygging!

Grinda ble ikke bra nok til at det er noe jeg kommer til å bruke, men hinderstøttene blir bra med noen strøk maling!

Søndag var det terreng i perfekt vær! Over 20 grader og sol, så absolutt sommervær, men det merkes allikevel godt at høsten er på vei til tross for at det fortsatt bare er august..

Gjengen på Blixland hadde stått på og banen så fin ut 🙂

Vel ute i terrenget ble Melle veldig ivrig som forventet, litt det samme som skjedde på første stevne i Tågarp i vår. Til tross for dette begynner jeg å finne knappene litt og hun er nå i hvert fult kontrollerbar selv om hun er ivrig!

Men som ved sesongstarten antar jeg at det meste av dette er borte neste helg når vi reiser på neste stevne, så det blir bra!

Det ble en feilfri runde i terrenget også og vi endte på våre 50 straff som holdt til seier 🙂

En veldig fin stevnehelg med masse hyggelige folk!

Neste helg blir det 1m hos Stine på Skedsmo gård, og det gleder vi oss til!

Klem Heidi & Melle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *