Full fart mot NM!

Grålle og meg på premieutdelingen under NM i 2015

Til helgen er det Norgesmesterskap på Sørum i Lillestrøm.

I fjor mistet jeg NM fordi vi måtte prioritere å få ridd de CIC3* vi kunne for å være mest mulig forberedt til EM og det syntes jeg var utrolig kjedelig. . .

Når vi reiser rundt på stevner er vi Norske tross alt til syvende og sist et lag selv om det er en individuell konkurranse, mens NM er det ene stevnet i året vi faktisk kan konkurrere mot hverandre og det er jo litt moro og.

Så i år var sesongen lagt opp for at NM skulle passe inn i planen med begge hestene. For Melle sin del falt det jo uansett litt ut når hun smatt på de smale i England siden NM går i CNC2*, mens for Grålle passet det fortsatt perfekt som en litt lettere gjennomføring før EM.

Til det ble flyttet… Til 4 uker etter EM som vil si at Grålle fortsatt restituerer og det ikke blir noe for vår del i år heller 🙁

Så mens de andre konkurrerer om Norgesmestertitler skal Melle også denne gangen få konkurrere i 1m. Junior og Young Rider NM klassen faktisk 🙂  Med mine fylte 32 er det ikke akkurat noen sjans for at jeg ender opp med titelen «Norgesmester Junior», men vi skal nå i hvert fall gi de konkurranse i den åpne klassen 😉

Faktisk så er jeg ifølge FEI nesten Young Rider da de har klart å registrere at jeg er født i 95 og ikke i 85, til tross for at vi har sagt ifra sikkert 5 ganger…

En av flere ting dette har resultert i er blant annet at jeg etter å ha fått startsignal i dressuren på EM og skulle ri opp midtlinjen hørte at speakeren annonserte at jeg var «The youngest rider in this Championship» . . . Spiller ingen stor rolle, men jeg må innrømme at det gjorde at jeg mistet konsentrasjonen et kort øyeblikk og måtte smile litt 🙂

I helgen hadde vi vår årlige cowboyfest på låven og mesteparten av tiden utover vanlige gårds- og stallgjøremål gikk til det.

Alt fra å utvide med flere sitteplasser fra i fjor til å plukke mais til å grille.

Dette er en av tingene jeg elsker med å ha gård! Det er så mange muligheter! Og så utrolig mye vi kan bruke den til og gjøre! Og kun fantasien som setter grenser! (Greit – tid og økonomi påvirker liiitt da 🙂 )

Melle har vært litt spent på trening hjemme den siste tiden, men ved å legge inn mye kavaletter i dressurarbeidet har det blitt mye bedre!

Og på lørdag formiddag, før jeg byttet ut hjelmen med cowboyhatt, hoppet vi bane og hun hoppet virkelig bra! Og nei, selv om vi i utgangspunktet trente sprang og hun fortsatt kun skal gå 1m i helgen, kom hun ikke unna å måtte ha med smalhinder i banen nå heller 😉

Til tross for at vi ikke deltar i selve Norgesmesterskapet er vi klare og gleder oss veldig til helgen!

Klem Heidi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *