Norgesmester?

I helgen red jo jeg og Melle i den åpne 100cm klassen under NM på Sørum Fritidsgård i Lillestrøm. NM for junior og Young Rider inngikk i denne klassen, mens NM for Senior gikk i CNC**.

Melle innledet med en ganske fin og avspent dressur (dog fortsatt med mye rom for forbedringer!) til 69,5%, altså 45.8 straffepoeng. Det gjorde at vi etter dressuren lå på en 3.plass av de 17 startende i klassen. Utpå ettermiddagen var det klart for terreng og Skedsmo Rideklubb hadde gjort en kjempejobb med de fine banene også denne gangen!

På oppvarmingen var Melle helt på hugget igjen som om det skulle vært første stevnet hennes på mange måneder… Løp, hoppa og spratt! Men jeg føler og jeg begynner å kjenne henne godt og vet hva jeg skal gjøre. Så når det bar ut av startboksen var hun faktisk ganske rolig de første par hinderene før jeg lot henne strekke på seg på de åpne partiene som var tidlig i banen. Til tross for at hun var sprek hadde vi god kontroll på det meste og jeg fikk inn de antall steg jeg skulle ha på linjene og generelt mye gode sprang! Jeg så også tidlig at vi fikk veldig god tid så jeg prøvde å disponere ut tiden for å komme i mål så nært optimaltiden som mulig. Selv trodde jeg jeg red i mål 5 sekunder under tiden, men resultatlistene etterpå viste 1 sekund over tiden, dvs 0,4 tidsfeil. Kjipe feil når man tror man er innenfor, men samtidig hadde det overhodet ingenting å si for resultatet så det fikk bare være 🙂

Ekstra hyggelig var det at Jean og Nora tok turen for å se på 🙂

Søndag var det, som lørdag, opp kl 05.30 og flette og shine før ny veterinærsjekk og deretter den avsluttende sprangen.

Melle var fortsatt fresh og vet sjekk var inget problem! På oppvarmingen til sprangen var hun like sprek som på lørdagens terrengoppvarming, men hun var allikevel ganske ridbar. Vi fikk dermed en fin feilfri runde, med fine sprang bortsett fra i en kombinasjon hvor det ble veldig trangt til tross for at jeg føler jeg kortet henne mye (men tydeligvis ikke nok nå heller )

Vi behold 3,plassen i klassen og er godt fornøyd med det og egen innsats på dette stevnet! Emilie og Caroline på 1. og 2. var bare bedre enn oss denne gangen og det var vel fortjent! Så nå er det hjem og trene for å bli enda bedre til neste stevne!

Seniorenes mesterskap visste seg å bli virkelig spennende!!! Stine, som har vunnet de siste årene, var vel klar favoritt også denne gangen så da det viste seg å kun skille få poeng mellom henne og Ellen etter dressuren – og også under et riv i sprangen etter terrenget ble det brått veldig spennende! Bronsen var også veldig åpen mellom flere nedover på listen og endte til slutt fortjent hos Vibeke!

Så skulle Ellen ut og hoppet en super – feilfri runde.. Presset lå hos Stine, for å vinne måtte hun være feilfri.. Og det er ikke for ingenting at hun har vunnet flere ganger før for det klarte hun og ble dermed Norgesmester for tredje gang på rad!

Gratulerer så mye til alle sammen! Veldig gøy å se på og veldig verdige vinnere!

På søndag er det Lag-NM på Starum for meg og Melle og gjett om vi gleder oss! Vi har et veldig bra lag og til tross for at jeg vet vi møter meget sterk konkurranse hos blant annet Stine, Caroline og Øvre Romerike Rideklubb kan jeg ikke legge skjul på at vi går for gullet! Blir vi og Ullensaker Rideklubb Norgesmestere? Kryss fingrene, gøy blir det ihvertfall!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *