Takk for denne gang Melle!

Bilde fra Sørum forrige helg

I helgen var vi på Starum for å ri lag-NM! Å ri på lag er en ting jeg syntes er utrolig gøy uansett om det er EM eller Lag-NM. Hvert lag består av tre startende hvor man må ha en ekvipasje i CNC* og en i 100cm, den tredje i hvilken av de to klassene man vil. Til slutt legger man sammen resultatene hvor det beste CNC* og 100cm resultatet teller.

Vi var på Ulles 1. lag og skulle ri 100cm sammen med Emilie og AC i CNC*.  Dessverre viste det seg at det i siste liten ble sykdom på Ulles 2.lag og det ble litt omrokeringer så AC byttet til 2.laget og Andrea kom på vårt lag.

Vi, dvs jeg, Jean, Nora og Melle, kjørte opp til Starum lørdag for å slippe å stå opp kl.3 søndag samt at et vennepar av oss bor som nesten nærmeste nabo til hestesenteret så passet det perfekt å få kombinert det med en hyggelig kveld og middag med de!

Søndag var det opp og stelle Melle før veterinærsjekk kl 8. Selv skulle jeg ikke ri dressur før 10.30, så tiden frem til jeg måtte varme opp gikk med til å se på første rytter ut på laget, Emilie i CNC*. Emilie red en fin dressur og feilfri sprang. Bra start for laget!

Så var det oss. Melle var avspent og fin og jeg var veldig fornøyd med programmet etterpå. Så da var det kjedelig at prosent og poeng ikke reflekterte det L 65% og 52,6 straffepoeng… Men det var dømt jevnt strengt.. Bortsett fra Caroline og Tarzan på Øvre Romerike første lag med 4 prosent over, var det ikke mange som var mer en e1-2 prosent bedre.. Så salet vi om til sprang og Melle kjentes fn på oppvarmingen. Runden var ok, men ikke helt med den følelsen vi pleier å ha og jeg fikk et kjipt riv..

Men greit..  Så var det Andrea. Hun red også en fin dressur til drøye 66% og hadde også et riv i sprangen.

Så etter sprang og terreng hadde laget vårt en ledelse med minimal margin på ØRRK før terrenget! Banene ble gått nøye og mens vi forberedte oss til terrenget kom regnet og tåka rullende inn.. Vi skjønte at det kom til å bli tøft å klare tidene og at det ville bli avgjørende..

 Kreativt høsthinder på Starum, Nora syntes det var kjempefint!

Melle var klar som alltid!!

Hun ville gjerne løpe fort, og jeg kjente tidlig at jeg hadde broddet riktig at at det ikke ble noe stort problem at det var glatt. Et større problem var det derimot at tøylene ble glatte, og med så sterk og ivrig hest er det ikke lett å bremse!

Men Melle var helt super også denne gangen! Hun fløy igjennom terrenget og leverte enda en nullrunde med mye bra sprang, også nå på tiden! Faktisk var vi en av bare to hele denne dagen i alle klasser som klarte tiden 🙂

Værmessig tøffe forhold på Starum denne ettermiddagen

Så tiden var veldig vanskelig å klare og til tross for at både Emilie og Andrea leverte superfine feilfri runder på hinder måtte vi til slutt se oss slått av Øvre Romerike Rideklubb med rutinerte Stine/Hoss og Caroline/Tarzan i spissen. De vant også hver sin klasse i CNC* og 100cm så lag gullet var utrolig fortjent! Selv om vi hadde håpet på gull var de bedre enn oss i dag og det var ikke feil med sølv heller 🙂 Ullensakers 2.lag fikk bronsen til tross for lag rokeringer så det var gøy!

Av de 17. startende i klassen endte vi på en 2.plass individuelt og kan ikke klage på det! Melle har tross alt plukket med seg seiere og plasseringer på alle stevner i høst!

Og med det er sesongen over for Melle… Ingen flere feltrittstevner på henne før i april  🙁 Kjedelig nå som vi endelig er litt i gang, men fint å avslutte bra! Jeg er ihvertfall helt sikker på at det har vært en riktig avgjørelse å gå ned i klassene og få masse bra runder på nasjonale stevner!

Vi kommer sterkt neste år 😉

For Grålle sin del er det som jeg har nevnt tidligere ikke helt over enda, og det blir som jeg håpet, et stevne til!

Det skal dere få høre om litt senere i uken og jeg kan love at det ikke er noe dårlig stevne vi har valgt som sesongavslutning!

Klem Heidi 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *