En lang reise…

I går ettermiddag ble en ren, nyklipt og veldig glad hest ble satt på hengeren hjemme i Røyken. Grålle, som måtte tilbringe formiddagen inne før avreise av grunner som besøk av Mattilsynet, grå hest og «ikke så lett å få tak i om dagen», skjønte at det var ny tur på gang og var veldig blid og fornøyd.

Fremme på kaia i Larvik fikk vi fort beskjed om at de tvilsomt tok med hester i dag på grunn av forholdene på sjøen.. Jeg hadde varslet om at jeg hadde med hest og ble litt irritert for om det var casen kunne de gitt meg beskjed om dette før jeg dro hjemmefra… Heldigvis fikk vi være med, men jeg kjente jeg ble litt i tvil i det vi seilte ut og kapteinen meldte om 18 m/s… Heldigvis gikk det veldig greit, frem til Hirtshals hvor vi møtte været… Pøsregn… Ikke at det egentlig gjør noe, men når det er bekmørkt, pøsregner, klokken nærmer seg midnatt og man skal kjøre 850km blir det veldig slitsomt.. Heldigvis roet det seg greit og sluttet helt når Grålle var ute og luftet seg!

Jeg endte i utgangspunktet opp alene denne turen, noe som egentlig er helt greit, jeg reiser jo mye alene, men nåt man rir CCI*** på et så stort stevne som eneste Norske går det rett og slett ikke.. Noen må hjelpe meg underveis og spesielt under terrengdelen med nedkjøling osv…

HELDIGVIS ble snille mamma med! Mamma har jo vært med en del de senere år på stevner, men bare for å se på og aldri som Groom.. Men hun er alltid positiv og hjelper med alt hun kan, så det er helt fantastisk hjelp!

Men kjøre henger – det gjør ikke mamma, til tross for at hun har hengerlappen, etter at jeg lurte henne til å kjøre med en enhests, enakslet mini hestehenger i min ponnitid og vi ble stående fast på en parkeringsplass… Så kjøringen måtte jeg stå for selv. Det gikk fint, men de siste 200km på morgenkvisten må jeg innrømme ble fryktelig lange til tross for veldig godt selskap av mamma som holdt seg våken for meg og hadde med god mat og drikke, og Harry Hole..

Omsider kom vi frem på morgenkvisten etter noen hvilestopp og Grålle, han var ihvertfall ikke sliten! Han var på stevne igjen!

Så, etter at han var på plass i stallen ble det noen timers hvile på både to og firbeinte!

På ettermiddagen ble det en løsgjørende økt på Grålle og han var veldig blid og fornøyd. Han fikk også tittet litt på første hinder og ble ikke mindre positiv av det!

En av tingene her i år er at hele stevnet, etter alle år har måttet flytte da det bygges vei over den opprinnelig stevneplassen… Jeg er av typen som er skeptisk til endringer på alt som er bra, men jeg må si det nye opplegget ser bra ut!

De er holder fortsatt på å gjøre ferdig standsene og pynte, men jeg gleder meg til å vise dere bilder etter at ting er klart! Boekelo er bare så utrolig spesielt!

Så gikk jeg og mamma en tur for å smugtitte litt på terrengbanen, men den åpner ikke før i morgen og det var ikke helt klart nå, så jeg gleder meg til å gå den ordentlig da! Men det jeg kan si helt sikkert er at det IKKE blir noen ren dressurkonkurranse her i år heller, for lett er det ikke!

I morgen er det veterinærsjekk kl 13.30 og så får vi starttider for torsdagens og fredagens dressur etter det!

Klem Heidi

Bli med i samtalen

  1. Du skal ikke sjekke veterinæren men hesten det heter horseinspection eller hestebesiktning på norsk
    Ellers – LYKKE til

    1. Du har helt rett Anton 🙂 For oss går det mest i «vet sjekk» eller «trot up» og da er det lett å glemme! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *