Boekelo CCIO*** 2017

I går kveld var det Military Classic Night Fair i Boekelo, en stor greie på stevneplassen for veldig mange – hesteinteresserte eller ikke. Hvem folk er eller hvorfor de kommer vet jeg ikke, men arrangør ønsker ihvertfall gjerne at rytterne kommer og det er greit!

Rytterne har egne bord pr land og alt er gratis, både drikke og mye god mat samt konserter!

                       En av gårsdagens retter – varmrøkt fersk laks!

I dag har det vært en rolig dag for Grålle, med mye gress og en tur på oss 🙂

Kan jeg få et kyss nå mamma, Jean er jo ikke her?

For min del har det blitt banegåing i dag! Jeg fikk en liten titt på banen tirsdag og gikk den også onsdag, så det meste av planer var lagt før jeg gikk den enda to ganger i dag.

Banen er 5720 meter og har en optimaltid på 10 minutter og 3 sekunder. Når jeg målte den selv fikk jeg drøye 200 meter mer, så tiden kan bli interessant!

Jeg har gått og målt hele banen med en Cross Country app som er utrolig fin! Her kan jeg legge inn alle hinder mens jeg går, samt bilder av hvert hinder og egne kommentarer.

Som dere ser går banen over et svært stort område og ikke «rundt og rundt» på et mindre område som for eksempel EM banen. Banen er ganske flat, men ellers i variert terreng, gjennom skog og over sletter samt gjennom gårdsdtun og fine hager.

Planen var å legge ut bilder av hele banen, men det blir for mye, så her kommer et utvalg!

Hinder 6 – en stor åpen spiss hvor vi skal ganske brått til høyre i landingen.

8 a b c – banens første store utfordring! 3 spisser på et bøyd spor. a og b ganske ok, mens vinkelen på c er svært vanskelig. Her blir det nok litt feil i morgen!

8 c bakfra første gang jeg gikk banen… Så smalt at det umulig var plass til en hest i mellom flagget og hekken.. Hekken ble heldigvis klippet noe mer etter dette bildet ble tatt!

Første vannhinder 10 a b c d e. Her er det mange valgmuligheter og alternativer på alle hinder. Legger ut linjen jeg selv planlegger å ri. Over 10a, med ca 10,5 meter til b, et stort nedsprang!

10 b  

10c  

og tilslutt d og e i samme hinder i dette tilfellet. Alternative d og e sees bortenfor hvor d er et oppsprang.

Hinder 14. Dette er en del av en linje som ikke sees med 15 meter fra hinder 13 hvor den direkte ruten går over spissen av hinderet til venstre i bildet, mens alternativet går motsatt vei rett over på høyre side.

Hinder 15

Hinder 16

18 a og b. En stor et stegs kombinasjon med store grøfter under begge hinder.

Hinder 22 – rett og slett utrolig flott! Banen går deretter videre igjennom denne fine låven!

Overalt rundt hele banen er det pyntet med telt for et stort antall private fester (som over) samt vanlige serveringstelt for andre publikummere.

24 a og b  Opp bakken, bratt ned til b som kan hoppes på både høyre og venstre side. Lett er det uansett ikke!  

24 b

Hinder 26 – ja, det er dypt ned i den grøften 😉

Totalt 28 hinder. Vi er klare!

Største bekymringen er nok underlaget… Det har regnet mye her og det er ekstremt leirete overalt allerede… Vi rir ut kl 12.44 som nr 48… Kryss fingrene for at det ikke er blitt for dypt da! En ting som er sikkert er at om jeg noe sted underveis blir  i tvil om det er rett å presse han igjennom det så kommer jeg til å trekke meg. En frisk hest igjennom vinteren er det viktigste <3

Heldigvis er underlaget på selve banen bra enda og arrangør er positive og har masse sand klart der det blir behov så vi satser på at det ikke blir noe problem!

Nå er det natt og tid for å fokusere og «ri» morgendagens bane i hodet – igjen og igjen!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *