Hva nå?

 Foto: Rebecca Mender

Siden vi kom hjem fra Nederland har både hestene og jeg hatt ferie. Hva nå enn det betyr…

For hestene har det betydd lange dager ute på beitet sitt. For min egen del har begrepet ferie gått litt i et med det som kalles hverdag de siste årene.. På jobben defineres det som ferie når jeg ikke er der, det vil si når vi er bortreist på stevner eller treninger. Selv føles det ofte som jeg har ferie når jeg kommer hjem og skal være hjemme en stund, det mange kaller jobb og hverdag. Og om jeg er hjemme uten å hverken jobbe eller trene er det fortsatt en gård som skal drives. Sistnevnte tilstand med tid til kun gårdsdrift alene har så langt ikke vist seg da jeg jobber det jeg kan når jeg ikke er bortreist. En evig balanse mellom flere hverdager for å få alt til å gå opp.

Så ferie må vel være den tiden jeg ikke er hjemme og heller ikke har med hester dit jeg er.. Ikke akkurat det som skjer oftest?

Men faktisk noe jeg ønsker meg akkurat nå. F E R I E. På en strand med familien uten noe ansvar eller noe som skal gjøres. Men etter et svært kort møte med mine nærmeste rådgivere – tid og penger – ble tankene om dette fort lagt bort mens minnene fra alle mine og Jeans tidligere turer får veie opp for nye. I hvert fall for denne gangen 😉

 Minner fra en av mine og Jeans mange reiser, her på Palau i stillehavet i 2012 den gang vi kunne se på oss selv som urbane byboere og ikke bønder 😉

Så jeg har derfor valgt å definere det som at siden jeg kom hjem fra Boekelo har kroppen min fysisk hatt ferie! I hvert fall om man ser bort ifra det daglige gårds og stallarbeidet. Og det har den nok, på lik linje med hestenes, sikkert godt av i blant.

At dagene blir mørkere og våtere på denne tiden gjør at lysten på å pusle med ting ute forsvinner i takt med at dagene blir kortere, og i kombinasjon med at hestene har hatt fri har det resultert i mer tid inne med familien.

For det er mange fordeler med denne tiden på året som jeg ofte begynner å savne litt på slutten av sommeren…

Å komme inn fra stallen kald og våt og kunne sette seg og dra over et pledd foran en varm peis

Høsten og vinteren har plass til mindre, lokale sprang og dressurstevner, det savner jeg ofte om sommeren

Lukten av den kalde, gode høstlufta og bladene som detter mot bakken og bekrefter at sommeren er over

Selv om jeg best liker å trene ute er det alltid noe eget med å komme inn i et lunt og godt ridehus om høsten

Høsten er innledningen til jula og jeg er veldig glad i jul og alt den innebærer!

Samlingene vi har hos Annicken igjennom vinterhalvåret

Maten er bedre om høsten. Ikke at den ikke er god ellers, men høstkosen med å lage litt ekstra god, litt tyngre mat, har jeg alltid likt.

Å slukke og lukke i stallen om kvelden til lyden av fornøyde hester som tygger og se stearinlysene brenne i vinduet inne i huset

Høsten gir liksom litt mer rom for kos enn sommeren <3

Så selv om det gjør ting litt mer tungvint med leire, kulde, klær og snø kunne jeg kunne nok aldri bodd et sted uten disse årstidene.

Og jeg er så utrolig glad for at jeg har en livsstil som gjør at jeg er ute hver eneste dag og faktisk får oppleve de!

 Lite slår fondue og peiskos en kald fredagskveld hjemme med familien <3

For Melle endte ferien denne uken og hun startet opp igjen med litt løsgjørende arbeid på mandag. Første 2 minuttene var hun svært lite positiv til det, men så var hun fin og travet mer enn gjerne lang og dyp i longe rundt på banen.

Grålle har fortsatt igjen litt av ferien sin og foreløpig virker det som han er fornøyd med det 🙂

Nyt høsten, den har utrolig mye fint med seg!

Klem Heidi

      Alle må være med å hente ved en kald høstdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *