Nå er det nok!

Ja, nå er det faktisk nok. Jeg er stort sett ganske positiv, men nå har jeg fått nok av snø og vinter.

Forrige helg hadde jeg og Jean en super langhelg i Italia for å komme litt bort fra denne vinteren. Det var vinter der også, og ikke veldig varmt med sine ti grader, men allikevel så man kunne nyte å være ute. Og det var ingen snø.. Trærne var bare, men gresset var grønt og bakken var ikke fryst.

Overalt rundt Comosjøen ruvet hvite snødekte fjelltopper.

Når vi skulle hjem merket jeg at jeg hadde masse ny energi og gledet meg til å komme hjem. Jeg var klar for de siste ukene med vinter!

Men idet vi landet på Torp i nok et snøkaos kjente jeg at nei, det var jeg absolutt ikke…

Hadde jeg bodd i et vanlig hus eller leilighet og hatt hestene på et større ridesenter med ridehus hadde jeg nok ikke vært like plaget med denne vinteren som jeg er. Kaldt har det jo ikke vært og snøen er jo fin!

Men når man bor som vi gjør, med time på time med brøyting etter hvert snøfall og en traktor som aldri fungerer da blir det i lengden slitsomt. Man har alt ansvar for å prøve å få ridebanen ridbar, holde gjerdene til hestene fungerende til tross for at de er 30cm høye med all snøen. Og listen over andre ting som også påvirkes føles uendelig…

Det drar med seg så uendelig mye jobb, og det er alltid mørkt når denne jobben gjøres etter vanlig jobb, familietid, dyrestell og trening.

Så om disse vintrene fortsetter er valget lett – da blir det en gård i Nord Italia isteden!

Det er gode treningsforhold hele året, men det er fremdeles årstider, og vil man ha snø er det en times kjøring til Europas beste skianlegg.

Reisevei til flere stevner er også kortere enn fra Norge.

Vakre Varenna

Bare synd jeg er alt for glad i familie, venner og gården min (snøfri vel å merke) til å faktisk noen gang kunne gjennomføre en flytting 🙂

Melle er stort sett blid og fornøyd som alltid, mens Grålle begynner nok å bli lei han og…

Han har mye energi om dagen, men bruker den på tull og har lite energi igjen i selve treningen. Akkurat som en hingst om våren…Han er redd alt mulig, blåser med nesa, blir sint om jeg ber han ta seg sammen og konsentrere seg.. Hadde han enda brukt denne energien til å løfte beina litt ekstra i både sprang og dressur og hadde jeg vært fornøyd! Men det gjør han altså ikke.

Av en eller annen grunn har han ofte hatt for vane å ha litt kortere lunte rundt februar..

I dag blir det en kjøretur bort i ridehuset på Fossum med begge hestene og dressurtrening med Lillian. Så er det en liten tur innom Elixia for en 30 minutter løpetime etterfulgt av 45 minutter Yoga med styrke og bevegelighetstrening før vi kan si det er helg!

I morgen reiser jeg og hestene til Annicken i Moss for ny treningshelg der for Johan med resten av landslaget.

Bring on the Eventingseason, vi er klare! Bare 5 uker til vi igjen har grønt gress under beina i Luhmühlen!

God helg! 🙂

Klem Heidi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *