Drømmen om OL

I disse dager er det en ting det snakkes om i lunsjen rundt om i vårt langstrakte land – nemlig OL. Og det er vanskelig ikke å bli revet med! Medgangssupporter som jeg er, er det trist å måtte innse at disse lekene nå går mot slutten. Jeg er imponert over de Norskes innsats! Helt utrolig!

Jeg blir ofte spurt om jeg selv har OL som mål. Og tja, kanskje det? Det som er helt sikkert er i hvert fall at det er en stor drøm!

Så hvorfor er det da bare en stor drøm og ikke et mål også? OL går jo litt høyere enn EM så det er ikke vanskelighetsgraden det står på for at det skal kunne bli et mål.

Det som er med OL er at det er forholdsvis greit å kvalifisere seg. Kravene er omtrent de samme som de var til EM. Men når du så er kvalifisert er det ekstremt vanskelig å få en av de 84 plassene som er. Det er først holdt av et visst antall plasser til vertsnasjonen og deretter er de fleste plassene forbeholdt lag. Lagene kan kvalifisere seg i enten VM eller EM hvor det er de 6 beste lagene i VM og deretter 2 beste, utenom de som allerede er kvalifisert fra VM, i EM.

At Norge blir gode nok de nærmeste årene til å få et lag til OL i Tokyo er nok dessverre lite sannsynlig med de få rytterene vi har på det nivået.

De få individuelle plassene som er igjen får plasser ut ifra grupper hvor en rytter sendes fra hver gruppe. Norge er i gruppe med bla England, Tyskland og de andre nordiske landene så å være den beste individuelle i denne gruppen er slettes ikke lett. Nå skal de sies at de landene som allerede stiller lag ikke teller så det hjelper ekstremt mye, men allikevel skal man stå på ganske hardt for å klare det. Og ikke minst – være god. Veldig god.

Umulig er uansett ingenting med hard jobbing og drømmer er veldig viktig! Nå tar vi 2018 først og så får vi ta en ny status etter det! 🙂

Forrige helg var vi nok engang på samling hos Annicken og igjen var det en like stor motivasjonsboost som alltid! Hestene hoppet kjempebra og jeg er så utrolig motivert for å endelig få komme ut på reise igjen snart selv og!

Legger ved en film av Melle fra den ene runden:

Nå blir det en rolig helg på oss og det er greit. Med våren som er på vei kommer og motivasjonen til å være mer ute frem så det blir klargjøring av utstyr mot sesongen og litt annet arbeid rundt på gården.

I dag hadde begge hestene sine første galoppøkter! Det er egentlig ingen hast enda, og Luhmuhlen er jo «bare» en CIC2*, men jeg syntes det er greit å sjekke litt hvordan det ligger an etter vinteren. Så derfor red jeg kun et kort intervall på ca 800m begge, opp i 200 i puls og travet ut. Og gjett om de syntes det var gøy å få strekke litt på seg igjen! De var i hvert fall glade og fornøyde i vårsolen!

Egentlig helt utrolig at det går å få vårfølelse med en meter snø… Merk dere høyden på gjerdene her nå.. Heldigvis hater selv Grålle og de andre all løssnøen og unngår den for alt i verden så det er ingen fare for at de går over, i hvert fall ikke før noe av snøen er borte 😉

Et sikkert tegn på at mine hester ikke vil ut i løssnøen.. 95% av beitet deres er ikke rørt siden november…

Ønsker alle en god helg!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *