Vel fremme i Paris

De siste dagene før avreise Saumur ble som ventet hektiske nok. Tross det prioriterte vi inn en liten 17.mai feiring med Nora på barneskolen – før vi jobbet videre hjemme på gården for å få ferdig alt. En av tingene vi har jobbet med denne uken er gjerde rundt ett av de nye beitene vi satte i fjor så hestene kunne slippes der denne helgen.

Med god innsats fra både meg, Jean og Nora ble hestene – til deres store glede – sluppet  der på fredag! Beitet er vel ca 10mål gress og en del skog så det ble nesten 2 km med gjerde til sammen!

Så først fredag kveld ble det pakking før avreise kl 05.00 lørdag… Men med kun en hest og så stor henger var det lett!

 

Selv salrommet var jo nesten «tomt» når jeg var ferdig med å pakke! Helt supert med alt utstyr som skal brukes på turen så lett tilgjengelig 🙂

Lørdag kl 05 reiste hele familien hjemmefra. Litt mer å pakke og ha på plass til rett tid, men desto hyggeligere! Reisen er totalt 200 mil og vi planlegger å bruke 4 dager. To lange dager til Paris, så en hviledag og deretter de siste små tre timene til Saumur tirsdag.

Fra Larvik tok vi båten til Hirtshals – til stor glede for Nora!

Deretter en lenger kjøretur fra Hirtshals til Sudermühlen, sør for Hamburg. Total dagsetappe på rundt 14 timer..

Sudermühlen er jo stedet jeg pleier å bo når vi kjører igjennom Hamburg eller er på stevne i Luhmühlen. Og siden første gang jeg var der for drøyt tre år siden har jeg elsket stedet! Gammel, ærverdig stall og hotell sammen, midt i en najonalpark – kan det bli bedre? Men Sudermühlen har jeg skrevet om før, og det kommer nok mer derfra igjen på senere reiser, så jeg skal ikke bry dere mye med det nå.

Vel fremme tok jeg og Grålle en kveldstur i parken mens solen gikk ned, så han fikk strukket litt på beina. Han virket litt trist på reisen og spiste mindre enn vanlig. Helt klart at han hadde foretrukket å reise med en annen hest som han ofte gjør. Men så fort vi kom frem og ut på tur var han like våken som han har vært hjemme den siste tiden! Skvetter for alt og maten gikk ned på høykant 🙂

Tidlig i dag var det på veien igjen. Målet var Paris 89 mil lenger sør. Langt på en dag, men turen gikk overraskende bra og effektivt mye takket være den Tyske Autobahn!

Blitt mye av dette siste dagene 

Fremme kl 18.30, litt før planlagt, rakk Grålle en tur ut på gress før kvelden! Stor Glede for Grålle – mindre glede for meg å prøve å få han inn 😉

Gutt som var glad for å rulle seg, spise gress og få en ny venn

I morgen blir det en liten morgenøkt på Grålle før han skal få resten av dagen til å hvile og kose seg ute på gresset! Han er vant til å være mye ute og jeg liker ikke å sette han rett på 5 dager i boks på stevne etter en så lang tur, så jeg er veldig glad jeg planla inn en hvile/ute dag før vi reiser til Saumur 🙂

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *