Grålle Grålle Grålle……..

Ja, hva skal jeg si… Periodene Grålle har fri pleier å gi meg mye tid til å «slappe av» og ofte få jobbet videre på en del prosjekter hjemme på gården. Denne gangen har det vært annerledes.. Som jeg skrev forrige uke kommer den sære grå hesten som STO ute på beitet her til å gi meg gråere hår enn sin egen pels om kort tid. Det virker også som dette er noe han har gått inn for selv.

Denne «bestemme hvilket beite eller bare gå på utsiden» greia hans har tatt nye høyder denne sommeren etter vi kom hjem fra Saumur.

Det går ikke en dag uten at han finner på noe nå, til tross for at jeg gjør alt jeg kan for at det ikke skal skje…

I helgen var vi bortreist og Cicilie som skulle ta inn for kvelden finner han langt ute på et jorde noen hundre meter unna gården. Det høres nok noe verre ut enn det er for tross avstanden var han (dog som en liiiten hvit prikk) synlig fra stallen. Han hadde bare ruslet forbi der de andre beiter og videre ut på jordet. Det er heller ikke trafikk eller lignende på noen måte i området så sånn sett ingen fare.. MEN JEG LIKER DET IKKE!!!

Når de andre ble tatt inn kom han ruslende og gikk helt kul inn av seg selv.

Søndag derimot ringte naboen i huset ovenfor gården vår, som har utsikt ned mot oss fra et vindu, og sa at Grålle gikk rundt og rundt på ridebanen alene og lurte på om det var meningen…

Det satte punktum for Grålles ferie denne gangen, til tross for at han egentlig har en uke igjen.

Så da ble det ut på tur. Grålle er jo egentlig en noe bedagelig hest, men denne dagen var hack og barbakk definitivt feil valg selv om jeg bare skulle skritte… Men jeg datt ikke av selv om det var nært mer enn en gang! Grålle selv var i hvert fall veldig fornøyd med å få komme seg ut på tur igjen! Blåste med nesa og ørene konstant frem 🙂

Rampehest….

Så hvorfor skjer egentlig alt dette nå? Tja… Det er nok en kombinasjon av flere ting.. Alle gangen han har hatt restitusjonsperioder før (4 uker etter CCI***) har vært på høsten og slutten av sesongen. Da er det alltid godt med litt fri. Denne gangen virker det faktisk ikke som han syntes det… «Sesongen har jo akkurat begynt? Hvorfor skal vi ikke hoppe mer? Vi er jo så flinke??»

Han er rastløs.. Og at en del av de andre hestene her har fått et nytt beite lenger ned han ikke kan se liker han IKKE. Jeg har gjort mye tiltak, men når de ble gjort var skaden alt skjedd. Har han hoppet to ganger tenker han ikke over de neste 100. Eller jo, han koser seg med det…

Og om dere ikke alt har skjønt det så er dette en hest med ekstremt mye selvtillit… Han hadde bra med dette når jeg fikk han, men det har utviklet seg til høyder jeg ikke trodde det kunne med årene. Spesielt etter stevner det har gått ekstra bra er han litt ekstra høy på seg selv.. Og han kommer aldri helt ned på bakken igjen … Men greit, han skal få for det . han ER jo faktisk ekstremt god!

Så når vi har holdt på rundt på gården nå har vi funnet hestespor over grushauger og opp og ned skråninger han ikke trenger å gå verken opp eller ned siden veien går 5 meter unna…

Så stakkars Jean får dra ut barken vi la ut forrige helg nok en gang for å rydde opp etter han….

Som dere også ser på bildet har vi endelig fått levert topplaget til ridebanen! Gleder meg veldig til å få det ut og få prøvd!

Grålle er altså sakte på vei i gang igjen og jeg merker for min egen del også at det er på høy tid! Jeg er rastløs selv… Bare noen få uker til vi reiser til England så bare å jobbe på for at utgangspunktet skal være best mulig når vi drar!

Og tro det eller ei, i dag har Gålle faktisk inne-straff…… Og jeg har endelig fått litt søvn 😉

Klem Heidi 🙂

Grålle tror selv han kan hoppe hus – og strengt tatt har han jo rett! Her fra Saumur 🙂 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *