Første dag gjennomført med ups and downs i Gatcombe

I dag har vi hatt dressurdag i Gatcombe. Noe vi alltid har slitt mye med er jo å få nok energi inn i programmene og det blir det lite poeng av. I år har jeg begynt å lære meg å finne den energien vi trenger og det gjør definitivt ting mye bedre!

Så i dag hadde jeg en plan for oppvarmingen og gjorde som planlagt. Han var tydeligvis sprek i utgangspunktet og nå ble det alt for mye. I tillegg var det noe feil med startlistene og de sendte meg inn ekvipasje / 7 minutter før planlagt. Opp første midtlinjen prøvde han seg på galoppbytter ( som vi jo har trent mye på, men ikke der!!!..) og i holdtet ville han ikke stå stille.. Travøkningene fikk jeg ikke ridd som vi har trent på fordi det da hadde blitt galopp og første halvdel av programmet var lite å skryte av. Men noen unntak som et super fint holdt med rygging og egentlig ok sidebevegelser.

I galoppen var det løpe og gjetteleken igjen og jeg får ikke ridd som jeg ønsker.. Han byttet i en kontra (noe jeg virkelig trodde vi hadde fått god kontroll på nå..) , men til gjenngjeld var for første gang galoppbyttene rene begge veier! Alle belønnet med 7ere! Det var dagens største mål og gleden var stor når det satt etter all treningen de siste ukene!

Så det ble 62,6% og 37.4 straff, som er beste i år. Vi får jo igjen for energien og poengene våre er definitivt på vei sakte oppover, men det hjelper lite når leder har ridd til utrolig 19 (!) straff og Chris på andre plass til 21…

Nå skal det sies at det er Britisk mesterskap i klassen og premiepengene er høye her (til feltritt å være), så jeg rir med de aller beste. På sine beste hester. Og alle vil vinne..

Når man jobber mot å klare å tenke fremover og opp som på trening, men så kommer man på stevne og så blir det det helt motsatte… Hesten ser jo  fin nok ut akkurat der, men det er bare et bilde, sitsen min sier det meste…

I morgen er det sprang på formiddagen og så terreng på ettermiddagen!

Vi har gått banen noen ganger og den er fin! Jeg visste at det var bratt her før vi kom, men at det skulle være så bratt som det er hadde jeg ikke trodd! Banen er stort sett veldig fin og grei, men man må ri hele veien og det er noen skikkelige unntak!

Som denne linjen 18 abc…

Og c er spissen til venstre i bildet, uten alternativ…

I bakgrunnen Prinsesse Anne sitt slott!

Både sprang og terreng kommer til å bli avgjørende, men vi er klare!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *