Ingen VM precamp som planlagt

Jeg trodde alt som skjedde forrige uke var hektisk, men da visste jeg definitivt ikke hva vi hadde i vente! Vi utsatte jo reisen en dag, til fredag, fordi det var så mye som måtte ordnes. En av disse tingene var å finne ut hvilke papirer som var de riktige eksport papirene til USA. En skulle tro at dette var ganske lett, og selv trodde jeg at vi hadde det klart. Men sånn er det ikke da det kan variere fra land til land, speditør også videre. Og gjør man feil er det enkelt. Da kommer man IKKE inn i USA.. Det er kanskje det strengeste landet i verden å få med dyr inn i? Føles i hvert fall sånn nå..

Uansett – etter at jeg, Rytterforbundet, Mattilsynet og en veterinær hadde jobbet med dette 8 timer hver oss fant vi de rette papirene og alt skulle være klart.

Så fredag morgen skulle Mattilsynet komme og sjekke han og signere papirene. Bilen var pakket ferdig og hesten var klar til å lastes. Mattilsynet kommer og vil ikke signere papirene, som de hadde fått tilsendt dagen før… Jeg har uten unntak hatt et kjempegodt forhold til de frem til nå og vært utrolig fornøyd med jobben de gjør. Synd ting skulle være så veldig vanskelig denne gangen.

Så dermed fikk vi ikke reist.. Mange personer på saken igjen og spesielt Heidi på Rytterforbundet kan jeg ikke få rost nok for hvor god jobb hun gjør!

Når kokken hadde passert 17 på ettermiddagen fredag var vi fortsatt ikke mye nærmere en løsning. Samtidig fikk jeg en telefon om at vi hadde fått feil flydato og at vi nå skulle være på flyplassen i Liege, sør i Belgia, før søndag kl 16…

Så vi måtte bare reise, uten papirene. Klokken 23 fredag var vi på veien og var fremme på Flyinge i Skåne utpå morgenkvisten. Her fikk Grålle noen timer på boks og vi fikk jobbe videre med pairene. Heldigvis hadde speditøren, Peden Blodstock, godtatt at papirene var skrevet ut i et annet land bare vi hadde de.

Jeg fikk tak i det Svenske Mattilsynet som var på stallen innen en time! Og å både finne og signere pairene? Ikke noe problem, dette kunne de! Takk Distriksveterinärerna!

Så gjenstod bare alt annet som måtte ordnes i forbindelse med endret avreise.. Fly, hotell, leiebil.. Ikke så vanskelig, men samlet tar alt mye tid og energi. Og når man knapt har sover i tillegg fordi man har kjørt hele natten blir det ikke bedre.

Og med det var vår tid på Precamp i Flyinge slutt! Jeg rakk å klippe Grålle og vi måtte få pakket om utstyret så det var klart for å fly. Jeg hadde pakket for noen dager med trening først og en del av tingene skulle ikke være med til USA. Vi sendte inn pakkelister for noen uker siden med hva som er i hvert eneste kolli vi har med så nå måtte alt pakkes om så dette stemte. Vi måtte også lage matpakker Grålle skulle ha på flyet og under dagene i karantene.

Og så var vi på veien igjen…

Vi skulle være i Liege mellom 16 og 18, og 16.15 søndag ankom vi Horse Inn på Liege Flyplass sammen med 67 andre hester som skulle på samme fly.

Mandag morgen krysset, Grålle, jeg og Jean Atlanteren og ankom Tryon International Equestrian Centre hvor WEG (World Equestrian Games)/ VM arrangeres utpå kvelden. Og dermed begynte også hestenes tid i karantene.. Siden det er så mange som skal over i forbindelse med VM (hele 500 hester!) har de fått et eget karantene område i forbindelse med selve stevne området. Men det er strengt! Jeg har lov å komme inn i stallen tre ganger pr dag på gitte tidspunkt. Vi har ikke lov å ta med noe som helst inn, stallene er fysisk avsperret og vi må ha på drakter for å ikke føre med oss eventuell smitte ut.

Jeg så for meg på forhånd at dagene i karantene kom til å bli forholdsvis rolige, men inne i karantenestallene er det ikke mye som minner om ro. Amerikanske myndigheter har tatt det meste jeg hadde i baggen som var pakket til karantenen, til tross for at det var pakket som vi fikk beskjed om. Alt kraftfor, en spray til å vaske han, hovolje og div er borte… Det gjaldt selvfølgelig ikke bare meg og det var en del sinte folk første dagen fordi hestene ikke hadde kraftfor. I går klarte vi i hvert fall å få inn det. Vi får leie hestene på stallgangen ca 20 minutter tre ganger pr dag, men det er trangt og man står mest stille eller går i rykk og napp.

Her i North Carolina er det godt over 30 grader på ettermiddagen og luftfuktigheten er høy! Inne i stallene som er lukket og uten aircondition er det sikkert 40 grader… Kombinert med en lufttett heldekkende drakt er det mildt sagt ubehagelig å være der inne! Alt er vått av svette når man kommet ut.. Det er ikke mye som minner om VM glamour i karantene stallene.. Svette og skitne hester, flis og høy overalt…

Det positive er at om alt går etter planen med blodprøveresultatene kommer alle fra mitt fly til å slippe ut av karantenen i ettermiddag! Kryss fingrene! Både to og firbeinte begynner å bli ganske lei av å være der inne!

Selv Grålle er stresset… Går og går i boksen, veldig ulikt han… Men han var heldigvis roligere i dag tidlig enn i går så bare vi kommer ut nå så blir det nok bra!

Området ellers er helt fantastisk! Gleder meg til å få ri her nå!

En annen ting jeg er veldig glad for å dele er at vi har fått med oss Fossum Salmakeri som sponsor!!! Kan ikke få sagt nok hvor takknemlig jeg er! Dette skal dere få høre mer om senere 🙂

Og ja, som det øverste bildet sier så har vi sett litt på terrengbanen.. Den er naturlig nok ikke ferdig pyntet enda, men WOW!!! For en bane, for et underlag og for et sted!!!

Stor klem fra oss i USA!

Hvor julen varer evig 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *