Bra start på VM!

VM er definitivt i gang for fult! På tirsdag var det åpningsseremoni hvor jeg var flaggbærer for Norge. Tirsdag kveld kom også endelig Piia og Stine over så nå er VM Teamet komplett! Veldig deilig å ha de på plassen så jeg kan konsentrere meg fullt om konkurransen!

Teamet er på plass og alternativer i terrenget diskuteres i stallen 🙂

Onsdag var det tid for Horse Inspection og Grålle var sprek og fløy igjennom uten problemer! På kvelden var det trekning av start og vi var heldige og fikk velge tidlig! Det er jo en del bekymringer om været her i forhold til orkanen som nå har truffet staten vi er i og for å sikre oss så bra underlag som mulig har vi valgt et tidlig start nummer denne gangen.

Jeg er ut som nummer 17 av drøyt 80 deltagere totalt.

I går red jeg derfor min dressur på formiddagen og Grålle gjorde alt han kunne for å oppføre seg pent! Vi hadde et jevnt program uten større feil. Dette var jo også et 4* program og noe vanskeligere enn de 3* programmene vi har pleid å ri. En forskjell er at det er fire galoppbytter istedenfor 2 og disse har vi jo historisk slitt litt med. Men nå, som i England var alle byttene rene! Vi endte på 63,9% /36,1 straff som er vår rekord på høyere nivå enn 1*! Jeg føler virkelig at mye har løsnet med dressuren i sommer og at jeg begynner å lære meg å finne energien som ligger i han og å utnytte den mer. Det er så gøy når man også får det bekreftet og hever seg litt for hvert eneste stevne man rir!

Og det er fortsatt mye mer å hente! Jeg er helt sikker på at vi klarer å heve oss enda en prosent eller to til neste år!

  Foto: Roland Thunholm

I morgen er det terreng og banen er fin! Problemet er værforholdene. Og da snakker jeg ikke om orkanen, men om varmen… Det er veldig varmt her og kombinert med høy luftfuktighet er det ikke optimalt for tunge utholdenhetsprøver. Blant annet måtte de bryte distanserittet som gikk her på onsdag av samme grunn. Så nå vurderes det om banen skal kortes ned, uten at det er tatt noen beslutning på noe som helst enda.

Men at banen er fin, det er helt sikkert! Vi gleder oss til å ri!

Ja, det er ubeskrivelig varmt!

Klem Heidi og Teamet fra Tryon!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *