Velkommen Highlight

En ting jeg har ønsket å gjøre helt siden vi kjøpte gården for 6 år siden er å avle selv.. Ikke i stor skala, men i hvert fall noen egne føll.

Jeg har mange tanker om det å avle en god feltritt hest og mange av disse kravene jeg har er ikke alltid så lett å få kjøpt i en unghest.

Så jeg har alltid sagt at «en gang skal jeg avle litt selv» og forhåpentligvis er «en gang» nå.

Jeg tror at en av de aller viktigste forutsetningene for et godt føll er en god hoppe og det har vært viktig for meg å ha om jeg først skal avle.

Jeg har også vist lenge akkurat hva slags hoppe jeg vil ha samtidig som dette er noe jeg har vist at jeg må lete lenger etter for å få.

En hoppe etter Heraldik som allerede har hatt flere føll.

Og til slutt fant vi henne for noen uker siden og i helgen tok jeg og Jean turen til Tyskland for å hente hjem vårt nyeste familiemedlem!

Hun heter Highlight T og er etter ingen andre enn Heraldik xx!

For de som kjenner sporten trenger han ingen introduksjon, men for alle andre er dette den hingsten som har hatt størst påvirkning på feltrittavl igjennom tidene. Heraldik levde fra 1982-2005 og har vært nr 1 på verdensrankingen for feltritthingster fra 2009 til 2013 og har etter dette ligget topp 3 frem til nylig da han ikke lenger selv har mange direkte avkom i sporten. På Tysklands gullag i OL i Tokyo i 2008 var 2 av 4 av hestene etter han og under VM i Frankrike i 2014 hadde han 5 direkte avkom. Han har også avkom i toppen i både sprang og dressur i tillegg.

Avlshoppene som finnes etter han har også vist seg å gi svært gode avkom innenfor sporten og de er derfor også veldig vanskelige å få tak i. Som å vinne i lotto sies det.

Så vi er heldige!

 Heraldik xx

Highlight har gått som avlshest hele livet og har allerede rukket å få 8 avkom etter seg.

Det ene ris av Boyd Martin i USA og har flere seiere opp til CCI3* senest nå i høst!


Så dersom alt går etter planen blir hun bedekket til våren og første føllet blir født på gården hos oss våren 2020. Et langsiktig prosjekt med andre ord.

Første hingst er allerde valgt, men dette tenker jeg å si litt mer om når det nærmer seg.

Så – velkommen til oss Highlight!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *