Sesongstart i Tågarp!

Vi er vel på plass i Sverige og hadde en fin siste sprangtrening for Johan her nede fredag.

Med starttid i dressuren 08.20 og halvannen time å kjøre ble det avreise til Tågarp før solen hadde lagt sitt lys over Skåne.

Its showtime!

Hunter kjentes umiddelbart glad ut for å være på stevne igjen! Han var ivrig, men rolig og oppførte seg eksemplarisk!

Verken under oppvarmingen eller i selve programmet i dressuren kom jeg noen gang helt til ridning og vi fikk 65%. Mange ville sagt at det ikke er så dårlig, men det sier heller mer om potensialet i både Hunter og oss. For gå fint, det kan han bare jeg rir bra nok!

Så var det å sale om for å ri sprangen innen 30 minutter. Hunter hoppet virkelig bra. Han var på hugget og da er han lett å ri bra også. På en linje vi i utganspunktet tenkte det var litt langt lot jeg han fly inn og jeg så altfor sent at det kom til å bli kjempetrangt og da støttet opp altfor sent. En bom ned, ren rytterfeil…

Deretter var det god tid til både å sove noen timer i bilen og gå ettermiddagens terrengbane. Johans hester i bilen ved siden av var alt i gang med å pønske ut hvordan de sammen skulle klarer å gjøre mest mulig skade på den fine bilen hans på en dag.. Den fikk nemlig kjørt seg stakkars…

Terrengbanen så veldig grei ut uten noen store spørsmål, akkurat som vi var ute etter. Jeg mener at sesongens første stevne alltid skal være noe både hest og rytter skal se på som heller litt for lett enn det motsatte. Gjøre ting man vet man er god på og hente selvtillit for den kommende sesongen. Så kan utfordringene komme etterpå og forhåpentligvis da også med gode resultat.

Så var det ventingen på selve terenget… I godt selskap.

Til en forandring kjente jeg ingen gang gjennom hele dagen noen form for nerver.. Før har dette vært ganske likt uansett om det har vært VM eller en 90cm klasse, men ikke i dag… Helt greit å slippe og merker jeg, haha!

Og denne terrengprøven ble akkurat det den skulle! Hunter cruiset igjennom uten å stille spørmål ved noen ting! Han var lydig for hjelpere og veldig trygg på alle type hinder!

Feilfri runde lett innenfor tiden og vi havnet akkurat utenfor plassering i klassen.

Legger med en liten filmsnutt fra terrenget. Sier lite om banens små utfordringer, men mye om den fine flyten vi hadde!

Veldig hyggelig var det også at Hunters eiere, Morten og Marianne, hadde tatt turen hele veien fra Norge for å se på! Gøy å ha de som en del av teamet!

Og til den skikkelig fine nye Equiline buksa mi sitt forsvar er det vinkelen på bildet og ikke buksa sin feil at jeg ser tjukk ut over rumpa… Eller kanskje er det vinterens utskeielser.. Hvem vet? Vi får se på neste stevne 😉

Så er vi endelig i gang.. Hyggelig å møte så mange andre nordmenn her nede. Mange bra folk og mange flinke unge ryttere! Med så mye ålreite og engasjerte mennesker er det definitivt håp for Norsk feltritt også!

I dag har Hunter en vel fortjent hviledag her hos Johan.  Så blir det et par dager med trening og videre til Strzegom for vår første internasjonale start tirsdag!

Vi er klare!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *