Om svarte hester som virker og som ikke virker

 Den siste tiden har det vært mange positive innlegg om hvor bra Hunter har gjort sesongens start med internasjonale premier og gode runder. Men som alle som driver med hest vet er aldri hestehverdagen bare positiv. Det er alltid noe som kunne vært bedre!

Så fra den ene svarte hesten som funker så bra så over til en av våre andre svarte hester som ikke har vært like heldig i vår. Nemlig Highlight.

Når vi reiste til Strzegom i april valgte jeg å sette henne og vår tredje svarte hest bort for å gjøre jobben hjemme litt lettere for Jean. Forholdene der var eksemplariske og alt var tilrettelagt for en fin uke for de. Til tross for det drakk trolig ikke Highlight nok, uten at vi vet sikkert at dette er grunnen, og hun fikk en forstoppelse. Resultatet ble noen dager på Bjerke og hun raste ned i vekt. Unormalt fort. Forstoppelsen løste seg fint uten større problemer, men siden hun ble så tynn så veldig fort ble hun sjekket opp nøyere og da fant de magesår. Hun virker stort sett veldig rolig hos oss, men at hun er 70% fullblods gjør det jo ikke noe bedre, de er jo kjent for å ha magesår.

På toppen av det hele klarte hun å tråkke på en stein mens hun var på Bjerke og fikk en skikkelig knusning. En mager, gammel hest som heller ikke kan gå er et veldig trist syn og det var ikke hyggelig å hente henne hjem 🙁

Uansett fikk hun komme hjem etter noen dager og vi kunne begynne å fore henne veldig sakte opp igjen. En frustrerende følelse å ha en mager hest som er kjempesulten, men allikevel kan man ikke gi de all maten de ønsker!

At hun er så snill og tillitsfull som hun er gjør det ikke noe lettere.

Etter noen uker kunne vi endelig fore på for fult og hun har fått medisiner til alle døgnets tider den siste måneden.

Forrige uke var vi inne på Bjerke til ny kontroll av magen og resultatet var overraskende bra! Ikke tegn til noe som helst av sår og alt så supert ut!

Friskmeldt på Bjerke <3

Hun legger på seg godt og er ikke halt lenger. Så nå kan vi begynne å fokusere på det hun skal gjøre i vår – bedekkes! Vi har valgt å legge dette helt bort til hun ble helt frisk, men nå er vi back on track. Hun er ikke lett å se brunst på, men takket være min flinke veterinær ser det ut som vi har ganske grei kontroll på syklusene.

Så våren blir spennende!

 Highlight koser seg med høy i påvente av å begynne årets inngressing og beiteslipp senere denne uken!

Det er i slike tilfeller man ser verdien av en forsikring som faktisk fungerer! En i utgangspunktet ganske «liten» sak med en kolikk som løser seg lett, men allikevel ender opp med en «enorm» prislapp som hadde ødelagt resten av min stevnesesong om jeg ikke hadde hatt en god forsikring. Takk Agria!

Så nå fungerer alle de svarte hestene her igjen. Hunter har hatt en uke hvile etter Sopot og begynner å bli rastløs på å komme i gang igjen. Han begynner med noen rolige økter nå for så å være i full trening igjen mot helgen.

 Hunter begynner endelig å klare å få bort vinterpelsen sin og ser heldigvis litt mer svart ut nå enn på dette bildet fra Sopot! Og nei, han er ikke barbert nå, det bare ser sånn ut..

Og så er det ut på tur på nytt! Tirsdag neste uke pakker vi bilen og tar en ny tur til Polen. Denne gangen Baborowko sammen med Ellen og Tikka hvor Hunter skal få gå en CCI2*-S. Samme klasse som sist, men med en litt kortere bane.  Tur med Ellen og hennes svarte hest er alltid koselig og vi gleder oss!

Ønsker alle en fin uke!

Klem Heidi og de svarte hestene

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *