Strömsholm – so close but still so far…

I helgen var i på stevne på vakre Strömsholm slott utenfor Stöckholm. Et stevne som alltid er veldig proft og bra! Jeg har ikke ridd der på noen år, så det var hyggelig å få det til igjen nå 🙂

Før vi dro fikk jeg endelig levert den fine sprang/terrengsalen jeg har ventet på fra Fossum Salmakeri og jeg kunne knapt vente med å få prøvd den i terrenget! Den er så fin og helst vil jeg bare ha den i stua hjemme

 Prestige X-Advanced D

Torsdag kjørte vi over til Sverige hele familien og underveis økte temperaturen ute gradvis fra 15 til 30 grader. Med andre ord var det et varmt Strömsholm vi ankom! Første tegn på skikkelig sommervarme, deilig!

Med hele familien på plass fikk vi masse tid sammen og Nora var overbegeistret over å få være med på stevne! Mulig dette også har litt å gjøre med alle de snille Norske som skjemte henne bort med is i varmen <3  Takk!

Fredag ettermiddag red vi dressur. Jeg har fått litt feil i de siste programmene og skulle i hvert fall ikke ha galopp i den siste traven denne gangen! Så jeg valgte å safe litt og ikke ta ut alt jeg vet vi kan. Og Hunter gjorde akkurat som jeg ba om! Han var avspent og gikk et fint program uten store feil eller veldig wow til 68% 🙂 Dommerne hadde ikke kastet rundt seg med poeng denne dagen så vi lå 9 av 49 etter dressuren, kun få poeng opp til toppen.

Senere samme kveld hadde vi sprang på den flotte slottsbanen! Her er det alltid mye feil og jeg visste at hoppingen ville være avgjørende. Han var kjempefin på oppvarmingen og virket pigg og avspent når vi kom ut på banen. Vi begynte bra, men så mistet jeg litt flyten og at vi bare hadde et riv skal hesten få æren for! Han har lite/ingen erfaring med store arenaer som Strömsholm og at han igjen bare går ut og ikke kunne brydd seg mindre om hvor han er så lenge det er hinder er jeg så veldig fornøyd med! Som sagt en bane med mye feil og vi avanserte til en 7. plass med det ene rivet.

Lørdag var det terreng. Staffan hadde bygget en vanskelig bane som vi forventet og det var lett å si på forhånd at det ville bli mye feil både på hinder og tid.

Ut av startboksen kjente jeg fort at Hunter var på hugget som han pleier og vi løste de vanskelige linjene lekende lett! Vi var nesten sist ut og til da var det bare en innenfor tiden. Banen hadde en optimaltid på 5min 39 sek og på minutt 5 lå vi 15 sekunder foran. Da hadde vi kun et sprang inn på arenaen igjen og to hekker inne på arenaen før vi var i mål. Vi hadde et stort fint sprang over hekken inn på arenaen. Der står det en funksjonær der jeg skal ri og veiver med armene, noe jeg først tror er til meg og at jeg blir stoppet, men så skjønner ikke er det når hun desperat prøver å flytte seg unna der jeg skal ri. Jeg hadde tatt igjen rytteren forran meg og det er han hun veiever til uten å se at jeg kommer så kort etter han. Jeg mister litt fokus og kommer litt feil på linjen, men ser et stort steg og setter han av på det. Ser at det blir trangt til neste, korter han og tror det skal gå bra. Det gjorde det ikke og Hunter rekker hoppe på utsiden. Min feil. Jeg tok det nok litt for gitt siden det var siste hinder. «Nybegynnerfeil»……. Så med det ble det en volte, 20 feil og 19 plass av 49 istedenfor en 3. plass som vi hadde hatt om det ikke hadde skjedd.

Jeg kan finne mange grunner til hvorfor det skjedde, men til syvende og sist var det kun fordi jeg red for svakt. At jeg ble distrahert i anridningen burde gjort at jeg skjerpet meg enda mer, men det gjorde jeg ikke. Alt for dårlig. At det skjer når man tror at man har en topplassering i boks er litt uvirkelig. Jeg må bare ta med meg læringen og IKKE SLUTTE Å RI FØR JEG ER I MÅL igjen! Dust…

Salen var helt fantastisk så ikke engang det kan jeg skylde på 😛 Faktisk tror jeg det gode kalveskinnet skal ha æren for at jeg ikke ramlet av når han smatt og havnet helt nederst på resultatlistene, for det var ganske nært!

Men så nære en så bra plassering kan vi klare det igjen! Jeg tar med det jeg har lært av feilen min og alt det positive denne helgen, og samlet kan det holde hele veien en annen gang!

Så, første del av stevnesesongen nærmer seg allerede slutten og jeg er ved et veivalg i om jeg skal fortsette sesongen videre i henhold til plan A eller plan B med Hunter. Jeg har ridd alle stevner jeg har planlagt og rukket å bli ganske godt kjent med.han. Jeg tror vi er klare for å ta et valg og det kommer det et eget innlegg om i slutten av uken!

Takk til alle Norske og Piia for en super Strömsholm helg! Det er så koselig å være en så fin gjeng på tur!

Klem Heidi

 Horseinspection på et varmt Strömholm. Note to self: ikke løp med kjole med splitt forran igjen…  

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *