Stevne, teamwork og en spennende uke!

Som skrevet tidligere var planen at både Hunter og Sir Cisco sitt neste stevne var i Segersjö om en drøy uke. Helt til den ble litt spontant endret forrige uke.

I sommer har YR rytter Marthe Haugen og hennes mamma Liv Jorunn vært basert hos oss med sine tre hester. Den ene av de ingen andre min gamle Melle!

Så når Liv Jorunns unghest, Lille Daphne, trengte å gå en klasse og Marthe skulle ri feltrittstevne på Ullensaker uansett var det helt naturlig at hele teamet tok en tur sammen. Siden Sir Cisco var her passet det bra at vi fikk enda en mulighet til å bli litt bedre kjent og Hunter har vært så utrolig fin og fresh etter han kom ut fra sin lille sommerferie så da fikk de to bli med også!

Så lørdag morgen var bilen og alle fire hester pakket og på vei til Gardermoen!

Daphne i 90cm, Sir Cisco i 100cm og Hunter i CCN3*. Marthe i CCN2* med Jill.

Lørdag gikk alle hestene en fin dressur og alle hoppet veldig bra! Sir Cisco og Daphne feilfrie i sprangen og Hunter en enkel bom ned etter en fin runde. Marthe rir en fin dressur på sin Jill, men får dårlig betalt og en super feilfri sprangrunde!

Helt enkelt bare en fin stevnedag med flinke hester og bra ridning til tross for endel(!) regn!

Søndag var det terrengdag og alle 4 hestene feilfri på hinder i terrenget! Hunter er en terrengmaskin og beviser det nok en gang med seier i CCN3* etter en fin runde! Som jeg skrev i forrige innlegg om Sir Cisco – vi tar igjen den seieren senere – og det hadde jeg rett i! Han ender på sine dressurpoeng (74,8%/25,2) og tar en overlegen seier!

Fortjent klapp i mål etter feilfri runde!   Foto Janne Slorafoss

Lille Daphne har jeg kun ridd noen få ganger og hun har kun gått et feltrittstevne tidligere i sitt liv for et år siden. Alikevel er hun ærlig som dagen er lang og hopper alle hinder hun får beskjed om! Og får med seg en fin 5.plass og premie hjem 🙂

Som jeg har sagt så mange ganger før er det hyggelig å være på stevne i Norge til en forandring, og møte alle kjente! Og like gøy – igjen bli overrasket over hvor mange nye det er man ikke kjenner enda! Det er en så morsom sport og jeg håper enda flere finner veien til disse stevnene i fremtiden!

Så next up er Segersjö! Men med litt endring.. Jeg mener at etter at man har gått opp en klasse skal man alltid gå ned en klasse etterpå før man går opp igjen. At feltritthesten har selvtilit er helt avgjørende! Hunter skulle derfor gå 2* i Segersjö. Siden han nå har hatt en fin gjennomkjøring i en lettere klasse i helgen (i form av nasjonal kontra internasjonal) har jeg valgt å la han få gå opp igjen til CCI3* i Segersjö. Jeg gleder meg! Sir Cisco har omtrent gjort rent bord på det vi har gjort sammen så det blir veldig spennende å se hvordan vi kan gjøre det på et litt større stevne!

Ikke rart Nora elsker stevner som hun blir skjemt bort hele tiden!!! Takk alle og her David!

Denne uken har begynt «trist» med at Marthe tok med seg hestene sine og flyttet til Flyinge for å begynne på beriderutdannelsen der. Jeg kommer til å savne å ha de rundt som en del av teamet og må inrømmet at jeg er skikkelig missunnelig på at hun får tre år på skole der!

Gøy å ha noen å trene sammen med og kunne diskutere hester, stevner, osv med!

Derimot blir resten av uken veldig spennende! I morgen reiser jeg til Strzegom og EM for Ponni for å hjelpe Julianne og ponnien hennes Boy Leanna/Lenny som eneste Norske startende i feltritt.

Julianne har allerede rukket og bli Nordisk Mester individuelt i år, samt å vinne svensk mesterskap for bare noen uker siden!

Jeg har vært så heldig å få følge de fra sidelinjen denne sesongen og maken til teamarbeid i familien og voksen og riktig innstilling hos en ung ponnirytter skal man lete lenge etter!

Jeg gleder meg veldig til en spennede uke! Kryss fingrene for Julianne for er det noen som har jobbet målrettet for dette og fortjener det så er det henne!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *