NM Feltritt 2019

Så var NM over like fort som det begynte! Med litt blandede resultater men definitivt aller mest positivt!

I går tidlig var Sir Cisco først ut med sin dressur. Han er jo veldig god på dressur og vi har trent bra for Lillian Grepne her hjemme og var så heldige å endelig ha henne med på oppvarmingen på stevnet! Han gikk fint på oppvarmingen og fint rundt railen. I det vi får startsignal forlater hesten som går på banen rett ved siden av banen og den hesten som skulle ha kommet inn etter kom ikke.. Sir Cisco er hingst og når «flokken forsvinner» går naturens instinkter over lydighet og å gå opp midtlinjen var nok det siste han tenkte på. Så vi begynte med 2 av begge dommere på første øvelse etterfulgt av et program som var påvirket av dette. Totalt 62%, 10% mindre enn målet. Men sånn skjer! Det er levende dyr vi jobber med og det er også det som gjør gleden ved å lykkes så enorm!!

Men uansett, at Sir Cisco er god på dressur er det ingen tvil om! Han er bare så fin!

Foto: Lillian Strand

Rett etter er det Hunter som skal i ilden. Han har fortsatt ikke rukket få tid til å lære seg alle disse 3* øvelsene og har heller ikke rukket bygge opp styrken til det, men gjør en god jobb til fine 64,5%😊

Så er det tid for terreng.

Sir Cisco er igjen først ut siden han er NM hest. Jeg vet jo at han er god i terrenget, men vi har lite erfaring sammen og kun en 2*. Når man begynner å komme opp på dette nivået er det så små misforståelser som skal til før det får konsekvenser og tross alt er det samarbeid det handler om!

Sammen cruiser vi igjennom så lett som bare det, som dagens eneste innenfor tiden!

Det var veldig veldig gøy og lover godt for fremtiden!

Foto: Lillian Strand

Så er det Hunters tur. Som jeg skrev etter Segersjö har han utviklet seg så utrolig på 3* nivå de siste månedene! Jeg gledet meg og ble ikke skuffet! Ikke like god flyt som i Segersjö, men han løser alt jeg ber han om lekende lett og er som alltid veldig rask! Jeg ligger veldig godt på tid til siste minuttet. Inn i vannet slår han i litt mer enn normalt og jeg bestemmer meg for å ta han opp litt mer på de siste hinderne. Resultatet er at jeg ender med 3 sekunder overtid. Veldig urutinert og skuffende av meg når jeg så lett kunne unngått det! Forøvrig var det disse tre tullete sekundene som kostet stakkars Hunter seieren i klassen.. Og veldig morsomt – vi fikk ikke bedre sprang av at jeg tok han opp mer, tvert imot var 4 av de 5 dårlige…

Med forrige helgs Burghley godt i minne får jeg det bekreftet nok en gang! Det som skal til i terrenget er offensiv (men fornuftig!) ridning med jevn takt og god flyt!

Foto: Lillian Strand

Terrenget er over og å ha så gode 3* runder på begge hestene er veldig veldig gøy!

Så ventet velfortjent hvile på guttene frem til sprangen søndag formiddag.

I mellomtiden benyttet Nora tiden til å ta med også oss inn og hilse på alle dyrene på Sørum Fritidsgård. Etter hva jeg vet fikk hun både kjente og ukjente til å ta henne med dit utallige turer igjennom hele helgen.

En av fordelene med å ri hjemme i Norge er å ha så mye familie, venner og hesteeiere som kommer og ser på!

En veldig viktig del av dette er de fantastiske hesteeierne jeg er så heldig å ha med på laget! De er en viktig del av teamet og satsningen min hadde ikke fungert uten samarbeidet jeg har med de!

Lillian Strand, Sir Ciscos eier, gir guttene gulrøtter etter supre terrengrunder!
Marianne, Hunters eier, gir han en velfortjent klapp etter nok en 3* plassering!

Søndag morgen var begge hestene freshe og fine og gikk fint igjennom hesteinspeksjonen.

Så var det bare å sale på begge og forberede den siste og avgjørende sprangen. Sir Cisco er først ut og til tross for at han ikke virker sliten etter gårsdagen klarer jeg aldri og få han helt foran sjenkel og jeg rir ikke den runden jeg håpet. Tre kjedelige riv. Men tross alt har vi ikke kjent hverandre lenge og etter å ha hatt bra runder alle andre stevner er det sånn som skjer. Vi kommer definitivt sterkere tilbake her!

Hunter er neste ut og til tross for at detaljene i sprangen virkelig har begynt å løsne i sommer er det ingen selvfølge at det også gjør det på stevner enda. Men det gjorde det! Han er så ridbar og hopper en superfin runde! Et filleriv hvor jeg la han litt tett, men det er greit!

Foto Janne Slorafoss

Til slutt ender Hunter som nr 2 i den åpne klassen og Sir Cisco som nummer 3. Sir Cisco tar også med seg sølvmedaljen i årets NM!

Gratulerer så mye til Caroline Walan som Norgesmester! Det er vel fortjent!

Hunters tredje 3* plassering på rad på hans 4. 3* stevne! Foto Janne Slorafoss
Sir Cisco – SØLV i NM 2019! Foto Amatørfotograf Helene Aamdal

NM er over og plutselig har jeg ikke bare en, men to 3* hester utenom KungGrålle med på laget! Og så fine hester med så mye kapasitet!

Om alt går som jeg håper er ikke stevnesesongen helt over enda, men det kommer jeg tilbake til når jeg vet mer 🙂

Klem Heidi og gutta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *