Bruk refleks!

Refleksvest er et "must" i mørket!
Refleksvest er et «must» i mørket!

Høstmørket har kommet for fullt, og alt for ofte ser man (eller – ser man IKKE) folk på tur med sin firbeinte venn, uten refleks…

Uten refleks er du først synlig på 25 – 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys, i følge Trygg trafikk . Omregnet til sekunder har bilføreren 10 sekunder til å reagere i stedet for to. Det kan være forskjellen på liv og død. Refleks reduserer risikoen for  å bli påkjørt i mørket med hele 85 prosent! Og refleksen er like viktig selv om det er gatelys.

IMG_2276

Det er anbefalt at refleksen henger i knehøyde. I omtrent samme høyde er hundene våre, så det er gode muligheter for at bilistene skal klare å se dem og kanskje klare å unngå en påkjørsel om de har på seg refleks.

Det jeg synes er viktig, er å ha reflekser og/eller lys på hunden som er synlig fra flere vinkler. Etter min mening er ikke et blinkehalsbånd eller reflekshalsbånd nok! Heller ikke bare refleksdekken – kommer hunden rett imot bilen kan den likevel være vanskelig å se, siden lyset ikke treffer refleksene på siden.

Mine hunder pleier å ha på seg:

  • Refleksdekken.
  • Lys på sele/halsbånd.
  • Bånd med refleks.

Jeg pleier å ha på meg:

  • Refleksvest.
  • Refleks nederst på ene beinet.
  • Refleks på lue/pannebånd.

Det eIMG_2266r bedre å ha på for mye enn for lite – Selv om du kanskje tror at du synes er det ikke sikkert du gjør det. Lys fra mobilen er ikke nok! Sikre både deg selv og din firbeinte venn på tur i mørket, og unngå ubehagelige opplevelser eller ulykker!

God tur 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *