Status på vippetrening og hjul!

Det er utrolig mye som må trenes på når man har en agilityhund i opptrening – de må lære seg å passere hvert eneste hinder på best mulig måte. Bak det ligger mye trening! Nå som Jess har bikket året har vi begynt å leke oss med andre hindre enn bare hopp (på lav høyde) og tunneler. Juhuu 😀

I dag har vi trent litt mer på vippa, og hun har prøvd hjulet for tredje gang. Bruker Treat and Train (godbitmaskin) i innlæringen av dette siden jeg trener mye alene på slike detaljer, og det synes jeg har fungert veldig bra! Med den får jeg belønnet hver gang hun gjør noe riktig, samtidig som den hjelper henne å holde fokuset framover. Utlagt leke suger hun også bra imot, men den får hun jo også tak i de gangene hun gjør feil… Innbiller meg derfor at treningen med godbitmaskin er mer effektiv på enkelte områder i alle fall. Hvordan jeg gjør det ser dere her:

I innlæringen av vippa begynte vi med at jeg holdt enden ned, og at hun skulle slå den ned med frambeina. Jo mer bråk hun lagde, jo kulere var belønningen. Så gikk jeg videre til at hun gikk opp på siden, og deretter til der vi er nå, hvor det også kreves at hun står igjen til jeg gir beskjed om at det er lov å gå videre. De neste gangene skal vi begynne lenger og lenger bak, slik at hun til slutt tar hele vippa selv. Nå støttes den opp av en sofa i enden. Veldig fornøyd med denne måten å trene inn vippa på. Den har gitt meg en hund som er veldig trygg på hinderet og ikke lar seg skremme av verken lyd eller bevegelse. For øyeblikket er nok vippa favoritthindret, så vi gleder oss til fortsettelsen!

Logrende Jess på vippa :)
Logrende Jess på vippa 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *