Røntgen, CT og mange bekymringer senere…

Tequila etter torsdagens CT. Tar litt tid å komme til seg selv igjen!
Tequila etter torsdagens CT. Tar litt tid å komme til seg selv igjen!

…er håpet om en frisk hund og sesongen 2016 tilbake igjen!

7. februar er det to måneder siden Tequila sist så et agilityhinder. Som vanlig skulle hun ha fri i desember, og det startet jo bra, men plutselig en kveld ville hun ikke være med å legge seg. Hun ble liggende under bordet og kikke på meg, men kom til slutt. Morgenen etter ville hun ikke stå opp, og jeg måtte bære henne ut for å tisse. Hun viste tydelig ubehag og var ikke seg selv, dermed bar det til veterinær, og etterpå til Line på Nordisk heste- og hundeterapiskole som jevnlig sjekker kroppen hennes. Veterinæren fant ingenting, men Line fant et ømt punkt i ryggen. Jeg ble anbefalt røntgen, og bestilte time til det på Gjøvik smådyrsykehus. Veterinæren fryktet etter å ha sett bildet at det i verste fall kunne være prolaps, så vi tok også CT. Det viste heldigvis at det ikke var så ille som fryktet. Det vesle skroget til Tequila er rettet opp, og hvis alt fortsatt ser bra ut om en uke, kan vi begynne opptreningen.

Etter planen skulle jeg være godt i gang med agilitytreningen igjen nå. Jeg skulle ha justert på de tingene vi gjorde bra i oppkjøringen til sesongen i fjor, men med noen justeringer som skulle gjøre Tequila enda bedre. Slik ble det ikke, men jeg har en hund som virker og er fornøyd igjen – da er det bare å tilpasse seg situasjonen og gjøre det beste ut av det. Det gir et press, og jeg liker jo press.

Bare et nytt hinder på vegen - vi er nesten over det allerede!
Bare et nytt hinder på vegen – vi er nesten over det allerede! Foto: Maja Rokavec

Hvis alt går etter planen starter vi på uttaksstevne nummer en av to i Arendal i april. Moelvstevnet første helg i februar dropper vi. Der får gamlefar Max steppe inn. Samme blir det nok i Mjøndalen i mars. Litt synd å ikke få noen gjennomkjøring på bane før uttak, men heller det enn å risikere tilbakefall!

Max jubler i alle fall - han får gå mer agility enn planlagt framover ;) Foto: Maja Rokavec,
Max jubler i alle fall – han får gå mer agility enn planlagt framover 😉 Foto: Maja Rokavec,

Tequila har vært i ro lenge, og mistet både muskler og form. Derfor går den første tiden med til å rett og slett gå tur og gradvis begynne med litt styrke. Det går nok med minst en måned til før Tequila får prøve seg så smått på agilityhindre igjen,og enda lenger til hun får gå baner. Tipper jeg kommer til å ha den mest motiverte hunden på startstreken i Arendal 😉

Hva vi gjør for å finne formen igjen kommer jeg til å skrive om her, så for de som er interessert er det bare å følge med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *