Jess skal lære slalom!

Vi har valgt
Alle hundene er trent med forskjellige metoder. Jess skal prøve seg på alleslalom.

Jess har blitt 16 måneder gammel og nærmer seg konkurranseklar. Da er det kanskje på tide å lære seg å gå slalom? Jeg ser ingen grunn til å stresse unge kropper med et så belastende hinder for tidlig, derfor begynner vi først nå.

Alle hundene mine er trent inn med ulike metoder. Max lærte med den gode gamle lokkemetoden – uten å tenke stort selv men ved å bli «dratt» gjennom med pølse foran nesa. Tequila lærte slalom med bånd. Dermed fikk hun brukt hjernen sin litt mer. For Jess vil jeg prøve alleslalom, altså at man setter pinnene på to linjer som gradvis flyttes nærmere hverandre, så man til slutt har en fullverdig slalåm.

Slik så den tredje økta i hagen ut. Vi har også løpt gjennom en bred alle på trening litt sporadisk noen ganger tidligere, men det er nå moroa begynner for fullt:

Målet er å få en selvstendig og rask slalom til slutt, så får vi se hva resultatet blir!

Bli med i samtalen

 1. Vi har nå endelig vært på vår første agilitytrening. Fy søren så gøy! Jeg var forberedt på å lokke Kahini over mønet, men neida, her var det full fart over, og bare mer og mer fart for hver gang! Null stress, full fokus på meg og hindrene vi prøvde oss på, dette blir bra 😀

  Det ble nevnt at det vanker en premie til de som klarer å lære full slalom med fører på begge sider før siste kurskveld, så nå skal vi begynne med slalom. Jeg hadde tenkt å prøve 2×2, men så så jeg at du her bruker alléslasom, så ble jeg litt usikker. Vi har 5 uker på oss, og kan fint trene så og si hver dag, tenkte kanskje en-to økter om dagen. Har eksamensperiode og er hjemme mens jeg gjør det. Hva ville du anbefalt til Kahini? Hun er vel ca Tequila-størrelse, vet ikke om det vil ha noe betydning for innlæringsmåte?

  1. Så bra, kjempemorsomt at dere er i gang!
   Tror begge metoder kan fungere veldig fint 🙂 Jeg valgte alleslalomen for Jess fordi jeg synes den innbyr mer til fart fra begynnelsen av. Hadde jeg visst om den metoden da jeg startet innlæringen med Tequila hadde jeg nok valgt det fordi jeg synes det er vanskeligere å «lære» fart etterpå enn fra begynnelsen av, MEN jeg tror de fleste metoder gir et godt resultat til slutt uten at det spriker veldig 🙂 Jeg innbiller meg at 2×2 går litt fortere å lære hunden enn alleslalomen, de siste stegene der er ganske tidkrevende – driver fortsatt å lukker den med Jess, Vi er vel på ca ti cm bredde nå. Har riktignok sklidd ut litt med hyppigheten på øktene, det har jo litt å si (Tequila er førsteprioritet fram til etter uttakene). Bestem deg for en metode og jobb godt med den, så får du en bra slalom uansett tror jeg 🙂

   1. Det ble alléslalom. Passer nok perfekt for Kahini som er så glad i fart. Leste og så en del på videoer før vi prøvde oss på første økt i dag. Hun skjønner i hvert fall poenget med å løpe mellom pinnene, med stor iver. Så dette blir spennende 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *