Flåttsesongen er i gang!

 photo flaringtt.jpg

Flåttsesongen er i gang for fullt, og i går var jeg på apoteket og hentet ut årets dose flåttmiddel! Har brukt halsbånd og dråper tidligere med varierende effekt. Derfor prøver vi noe nytt i år, nemlig tabletter! Så får vi se hvor bra det fungerer.

Her er en videoom hvordan du kan forebygge og fjerne flått på din hund, og litt om hvilke sykdommer hunden kan få ved flåttbitt og når du bør oppsøke dyrlege:

Jess får vanvittig mye flått, sikkert fordi hun skal sjekke alle mulige rare steder hele tiden. Heldigvis er det ikke veldig mye der jeg bor, men siden vi er så mye på reise i områder med mye flott er det greit å ha besyttelsen i orden!

Les også: Beskytt hunden din mot flåtten!

Bli med i samtalen

 1. Brukte Bravecto på søstra min sin hund i fjor med godt resultat. Av en eller annen grunn ble det dråper på Kahini, tror jeg misforsto litt da jeg skulle få tak i selv i år. Det ble i hvert fall dråper til hele sesongen, så vi får bare bruke de opp. Har heldigvis gått bra med dose 1 og 2, ingen reaksjoner.

  1. Så bra, det lover godt! Og godt det ikke ble noen reaksjoner på dråpene, det slapp vi også unna i fjor. Håper Bravecto virker like bra på mine som på hennes hund!

 2. Har brukt dråper på hundene, kattene og hestene i 15 år, aldri hatt reaksjoner på noen av de, og de har også virket godt. Men i fjor og i år har jeg valgt tabletter til hunden, da han har allergi, og dermed bør vaskes ofte.

 3. Skal på apoteket å få tak i tabletter i mårrå. Har brukt en runde med dråper alt i år med det resultat at vi har måttet plukke av en flott. Så får vi tro det går bedre med tab. Og med en liten’en på to i huset er det mer praktisk med tab. Så nå får vi krysse fingere. Lykke til med flott sesongen alle sammen

 4. Har brukt halsbånd i flere år, men i år ble det tabeletter. Buker NexGard SPECTRA. Ingen bivirkninger enda. Varer de og i 12 uker el?!

 5. Jeg har brukt tabl Bravecto og veldig overasket at de virket med en gang. Var en tur i Kr-sund med fire hunder to samojeder og to eurasiere. og fant fort 7 -8 flått, på hver hund. Fikk så kjøpt Bravecto tbl og samme dag jeg hadde startet så jeg at de flåttene som hadde prøvd å bite seg fast, var døde. Og etterhvert var det ingen å se. Anbefales, vi har ikke opplevd noe bivirkninger.

 6. Vi brukte flåttpille i fjor med veldig bra resultat. Flåtten dør i løpet av få timer. Ekstra positivt at virkningen var mye mer enn 12 uker. Det virket som om pillen hadde effekt helt fram til denne våren! Hunder vår, en bouvier, har hatt borreliose før han fikk flåttpiller og det var ingen hyggelig opplevelse. Så flåttpille anbefales!

 7. hvorfor anbefales ikke flåtthalsbånd? effektivt og lite bivirkninger

  1. Hei! Jeg anbefaler verken det ene eller det andre, det er det opp til en veterinær å gjøre 🙂
   Har brukt flåtthalsbånd tidligere og valgte å prøve noe annet denne gangen, som jeg skriver om her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *