Kun Nordisk på oss i år…

Agility er en sport med små marginer. Det er det som gjør den så vanvittig morsom – og som gjør at nedturene kan komme minst like fort som oppturene.

For meg ble årets uttak en stor nedtur, da vi ikke klarte å kvalifisere oss til VM i Spania. Vi disket i to løp i uttaket, begge ganger på grunn av min venstre hånd som dyttet hunden ut i det ene løpe, og trakk den for mye til meg i det andre. Utrolig kjipt, men slik er det! Skal man nå til topps må man være hundre prosent på gjennom hele banen, og gi presise beskjeder til hunden sin. Jeg var rett og slett ikke presis nok, og det straffet seg.

Heldigvis var vi gode nok til å være med i Nordisk mesterskap i Hamar i august. Det blir gøy å løpe mesterskap på hjemmebane! Når man ikke kommer til VM er det bare å prøve å vise hva man er god for på Nordisk. Når skuffelsen får lagt seg vil jeg nok være fornøyd med det også, selv om målet var høyere i år, etter to år på VM-tur.

Tequila gjorde i alle fall en fantastisk innsats på banen. Slalominnganger- og utganger satt, og hun hadde noen nydelige løpende felt! Etter at hun var ute med skade har hun fått mye mer framdrift og selvstendighet, noe jeg må bli flinkere til å justere meg etter. Det er ett luksusproblem jeg har blitt veldig glad for å få!

Den komplette rangeringslista ligger på landslagets sider.

Uttakssystemet i år var nytt, og jeg hadde veldig sansen for det. Det gjorde konkurransen knallhard og utrolig spennende til siste slutt! Her var det virkelig vinn eller forsvinn, og fart ble belønnet med ekstra poeng. Jeg håper en ordning som dette videreføres også i framtiden. Muligens med noen justeringer, men i hovedsak har jeg inntrykk av at de fleste var fornøyde med denne måten å gjøre det på.

Nå blir det i hovedsak agilitypause på Tequila fram til NM på NKK Drammen om snaut to uker. Planen er en felt- og slalomøkt i uka før det, og de skal være helt korte for å holde fart og motivasjon oppe.

Heldigvis har jeg Jess å trene med, og i løpet av de neste dagene må jeg ta avgjørelsen om vi skal starte i konkurranse for første gang på Lillehammerstevnet, eller om vi skal drøye det til Fionia cup i Danmark. Slalomen må på plass først, men nå som Tequila er ferdig med uttak skal det prioriteres. Det blir spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *