Generaliseringstrening på Gjøvik

Jess fikk prøve ny bom for første gang, med annerledes underlag og utseende enn hun er vant til. Det taklet hun kjempebra!
Jess fikk prøve ny bom for første gang, med annerledes underlag og utseende enn hun er vant til. Det taklet hun kjempebra!

I dag har jeg og Jess gjestetrent hos Gjøvik hundeklubb. Nå som det nærmer seg konkurranse ville jeg gjerne teste henne på nytt sted og med nye hindre for å se om hun forstår at jobben som må gjøres og reglene som gjelder er de samme. Det gikk overraskende bra!

Lengdehopp prøvde Jess for første gang mandag, og andre gang i dag. Null problem å hoppe langt!
Lengdehopp prøvde Jess for første gang mandag, og andre gang i dag. Null problem å hoppe langt!

Hopp og tunneler har vi gått på fremmede steder med fremmede hindre før, men det er kanskje også de hindrene hundene har minst problemer med å generalisere (altså kjenne igjen: samme type adferd selv om hindrene kan være litt ulike, stedet er nytt osv). Verre er det med for eksempel med felthindre. Hun fikk testet ny bom i dag med annerledes underlag og farger enn hun er vant til, og det gikk kjempefint! Hun misset feltet en gang, ellers stort sett veldig fine og dype treff – kjempebra!

God trening å komme på andre steder. Jess brydde seg ikke om forstyrrelsene.
God trening å komme på andre steder. Jess brydde seg ikke om forstyrrelsene.

På treningsplassen til Gjøvik hundeklubb var det veldig mange ting som kan være superspennende for en liten border collie. Folk på rulleski gikk rundt banen, syklister, en skoleavslutning, trekkspillkonsert på Frivilligsentralen, turgåere og fremmede hunder. Heldigvis var ingen av delene noe problem! Hun «virket» og oppførte seg på samme måte som når vi trener hjemme eller i hallen til Åsmarka blandede. Det var veldig godt å se! Dette kommer vi til å gjøre mer av – god trening for både to – og firbeinte!

Det beste i livet er å bade, mener Jess. To glade hunder fikk en velfortjent dupp i Mjøsa før vi dro hjem.
Det beste i livet er å bade, mener Jess. To glade hunder fikk en velfortjent dupp i Mjøsa før vi dro hjem.
Jess svømmer inn i solnedgangen.
Jess svømmer inn i solnedgangen <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *