Ulike hunder, ulike behov

Senior Max, lille rutinerte Tequila og store, unge og spreke Jess. Alle tre har ulike behov når det gjelder både mosjon og trening.
Senior Max, lille rutinerte Tequila og store, unge og spreke Jess. Alle tre har ulike behov når det gjelder både mosjon og annen type trening.

De fleste som har flere hunder i en flokk kjenner kanskje igjen utfordringen: Alle har ulike behov. Hvordan skal man klare å tilfredsstille hver og en av hundene i en hektisk hverdag?

I min egen flokk har jeg pensjonisten Max på ti år, som rett og slett er en sinke for de to andre. Han er ikke lenger så rask, og blir i tillegg sliten på de tøffeste turene. Hjernetrim og styrketrening derimot, det elsker han.

Tequila på seks år elsker å være med på alt som skjer, og henger bra med på skiturer og annen fysisk trening. Agilitytrening trenger hun ikke så mye av, hun virker best med minst mulig av den typen trening.

Så er det Jess på to år, som også har et stort aktivitetsbehov både mentalt og fysisk. Det må gjerne gå unna i en rasende fart, og hun får «aldri» nok. Hun er også større enn de andre, noe som også spiller inn.

Hvordan klare å gi alle tre en god dag?

Noen ganger deler jeg dem. I dag for eksempel, har de to små vært på tur i skogen, før jeg og Jess dro på fjellet for en skitur i høyt tempo. Andre ganger har jeg rett og slett ikke tid til å dele dem. Da er for eksempel en tur med kicksparken et godt alternativ. Da kan Jess trekke og få brukt seg skikkelig. Tequila løper ved siden av og får god løpetrening som ikke blir for hard. Pensjonisten sitter rett og slett i kurven. Han må jo også være med! Han får være med på opp- og nedvarmingen, men trives best i kurven når jentene løper:

Det er ikke alltid like enkelt å gjøre alle fornøyde, men tenker man litt kreativt og er bevisst på det lar det seg stort sett gjøre 🙂

Bli med i samtalen

  1. Kjent utfordring…….veldig kjent… Odin som bare elsker fart.. Snorri som trenger å bruke hodet, men kan godt bruke både kropp og nese, og lillegutt som er litt kort i beina .. som elsker fart og hodetrening.. her bruker jeg kickbike, med de to største foran og med Therron i korga.. vi har da handlekorg… på ski.. to i y kobling og en i langline.. ikke noe god løsning, der sliter jeg… lillegutt er for kort i beina når det kommer opp i fart… inne på stua bruker jeg kompostgrinder, to på ene siden av stua og en jeg trener med… en ting er sikkert, man blir i hvertfall kreativ på løsninger.. ikke alltid jeg har tid til å dele opp på trening.. kriseløsningen er kastearmen og tennisball. Da løper alle tre etter samme ball..( dumminger…) men får opp pulsen og er fornøyd etterpå… og har godkjent hierarkiet.. Odin tar ballen de første 20 kastene.. de neste 10 tar Snorri.. og fortsetter vi tar lillegutt resten.. men alle løper hele tiden på alle baller..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *