Selvstendighetskurset er i gang

Jess skal bli mer selvstendig på banen.

En selvstendig hund som fullfører oppgaven selv om føreren begynner å bevege seg i en annen retning, og som tar de hinderne som dukker opp på linja selv om føreren er litt unna har jeg ønsket meg, men jeg har ikke visst helt hvordan jeg skulle få det til. Derfor meldte jeg meg på Ingerid Klaveness sitt onlinekurs i selvstendighet, som nå er i gang.

Her er litt av «oppvarmingen»:

Problemområder+mål jeg ønsker å få på plass etter hvert er:

– Jess har en tendens til å løpe på innsiden av hindre på konkurranser. På trening går det fint, men trenger mer trygghet og selvstendighet på å ta med seg hoppene som dukker opp på linja, både rett fram og i sving. Jeg vil at hun skal kunne ta hindrene i en slak sving selv om jeg løper fem meter unna.
– Bli trygg på fremadsending. Skal kunne løpe fram i full fart uavhengig av hvor langt bak jeg er eller om jeg tryner og blir liggende for den saks skyld.
– Fullføre en wrap , ut eller tysker f.eks etter å ha blitt sendt, selv om jeg er fem meter unna og snur meg i en annen retning for å plassere meg.
– Ta med seg alle hindre på start, selv om jeg står langt foran eller ut til siden.
– Kunne finne inngangen og fullføre slalomen uansett hvordan jeg beveger meg. (Det gjelder egentlig alle hindre -jeg vil at hun skal klare å utføre dem alene uten min «babysitting»)
– Bli trygg på verbale kommandoer for alle hindre, slik at jeg kan sende henne til hopp/tunnel el l som står like ved siden av hverandre, og hun velger det riktige hinderet uten at jeg må stå der og vise.
– Klare layering selv om jeg er åtte meter unna og med f.eks bommen i mellom.
– Bli trygg på å vende bort fra meg og deretter ta hinder.
– Kunne ta skjult tunnelinngang på ti meters avstand. Fullføre oppgaven selv om jeg snur meg og løper en annen veg.

Lista kommer sikkert til å bli både lengre og mer detaljert etter hvert, men det er da litt å jobbe med…!

Før den tid står kurs med Andy de Groote fra Belgia på programmet – det blir gøy! Vi skal trene med ham tirsdag og onsdag kveld. Andy har fulgt oss gjennom flere år, og det blir spennende å se hvilke utfordringer han har å by på denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *