«- Det var ikke akkurat en RC-vennlig bane»

Klasse 1-hunden min på en bane i Arendal hvor hunden måtte svinge 180 grader tilbake til et hopp. Vanskelig og dårlig treff, MEN det må vi bare lære oss! Foto: Ingerid M. R. Klaveness.

Det er noe av det…rareste jeg hører på brifinger. Altså at banen ikke var «RC-vennlig». Eller: «Den dommeren har stoppfelt selv, og setter lurehinder etter bommen fordi han vil at de med RC skal feile».

Etter det jeg har forstått er «RC-vennlig» en bane hvor hunden skal rett fram etter bommen, eventuelt en veldig slak sving. Gjerne uten andre fristende hindre i nærheten som kan ødelegge og gjør det vanskelig.

MEN er RC (running contacts=løpende felt) bare for rettstrekker? Nei. Selvsagt kan man bruke det kun for rettstrekker og ha stoppfelt for svinger, men det er også fullt mulig å lære hunden å svinge og takle ulike utfordringer også, om man har trent den godt nok. Min egen hund er IKKE trent godt nok enda, men jeg håper hun skal bli det en dag 😉

Se for eksempel her:

Etter min mening er vel alle baner RC-vennlige? Er en kombinasjon vanskelig skyldes det at jeg ikke har trent hunden min godt nok. Men banen er vel ikke «RC-fiendtlig» av den grunn…?

Jess sliter med slalom, spesielt innganger fra visse vinkler. Hvis vi får en slik bane, skal jeg da si at den er lite slalom-vennlig? Nei. Fordi det skyldes et problem som er «vårt». Som vi ikke trenger å la gå ut over alle andre gjennom å spre usikkerhet på brifing ved å si at det er vanskelig. Hva om den ved siden av meg har tenkt at «dette får vi til», men blir i tvil og feiler på grunn av min svakhet?

Selvsagt kan man diskutere baner på og etter brifing, men noen ting synes jeg det er verdt å tenke over og bli bevisst på. Blant annet dette, som jeg mener går mer på for dårlige hinderferdigheter enn dårlig banedesign.

Tequila hopper ofte av feltet om det er en tunnel under, men det er ikke banen eller hinderet sin skyld… Foto: Maja Rokavec.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *