Styrketreningsutfordring #4 – Jogge på stedet

Jess demonstrerer styrkeøvelser på «Agility på torget» i Brumunddal i sommer. Foto: Helene Marie S. Paalsrud.

Her kommer sommerens styrketreningsutfordring! Lær hunden din å jogge på stedet, og vinn stambok/konkurranseperm fra Agria!

Legg inn din video i kommentarfeltet på dette blogginnlegget, eller på AgilityJeanettes Facebookside innen 14. august for å være med i trekningen. Dere får litt ekstra tid denne gangen siden det er sommerferie, OG siden det kan være et litt vanskelig triks å lære.

Hunden din skal altså «jogge på stedet». Den kan godt gjøre det på gulvet, men vil du ha en litt mer krevende variant kan du etter hvert også avansere til at den skal jogge på stedet på et objekt. Å gjøre det med kun frambein eller kun bakbein på et objekt er også en mulig variasjon av dette trikset.

Forslag til innlæring:

  • Belønn hunden for å bevege på ett (eller flere) bein. En vektforskyvning kan være nok i begynnelsen! Beveger den kun ett bein flere ganger på rad, over ser du og venter på at den skal bevege på et annet bein, slik at den forstår at ikke bare det ene beinet skal røre på seg. Jeg brukte klikk og godbit for å markere at hunden var på rett spor.
  • Still gradvis høyere krav til at bevegelsen skal være større, og til at hunden beveger flere bein.
  • Det er lov å ikke trampe nøyaktig på stedet i begynnelsen, men stram inn kriteriet på dette etter hvert, slik at hunden jogger på omtrent samme sted.

Spørsmål? Fyr løs i kommentarfeltet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *